Bad Moon Rising - by Mr. Fish

Ik schreef gisteren over de rampzalige diplomatieke missie van Antony Blinken naar Arabische staten in het Midden-Oosten. De Amerikaanse inlichtingendienst is naar verluidt van mening dat de steun van Saoedi-Arabië voor de Palestijnen op zijn best lauw is. Misschien willen ze die beoordeling herzien in het licht van de verklaring die de Saoedi’s vandaag vrijgaven als reactie op de opmerking van een extreem-rechtse minister, Amichai Eliyahu, tijdens een radio-interview dat Israël een atoombom op Gaza zou kunnen gooien, schrijft Larry Johnson.

Eliyahu werd toen gevraagd of – aangezien er volgens hem geen non-combattanten zijn – een nucleaire aanval op de Gazastrook een optie is. “Dat is één manier,” antwoordde hij.

Premier Benjamin Netanyahu reageerde door te zeggen dat Eliyahu’s opmerkingen “los staan van de realiteit” en dat Israël en de IDF handelen in overeenstemming met het internationaal recht om schade aan non-combattanten te voorkomen.

Je weet dat het slecht is als Bibi zo snel naar buiten treedt en een lid van zijn regering als waanvoorstellingen bestempelt. Maar Netanyahu’s reactie maakte de schade die Eliyahu had aangericht niet ongedaan, zijn commentaar voegde alleen maar meer brandstof toe aan de groeiende publieke verontwaardiging over de hele wereld over Israëls militaire operatie in Gaza. Hier is een voorbeeld van protesten over de hele wereld in de afgelopen dagen.

Protesten in Rome.

Protesten in Jakarta.

Protesten in Londen.

Protesten in Pakistan van twee weken geleden. Geen teken dat deze passie is afgenomen.

Protesten in Washington, DC op zaterdag.

Netanyahu’s snelle reactie op Eliyahu’s opruiende opmerking is een duidelijk teken dat hij de druk voelt van de wereldwijde protesten. Israël vecht een moeizame strijd om harten en geesten te winnen. De mensen en organisaties die de Palestijnen in Gaza steunen, doen hun best om de Israëlische aanvallen af te schilderen als genocide in plaats van als een gerichte operatie om Hamas uit te roeien. Israëls spervuur van bommen en raketten wordt gepresenteerd als een aanval op Hamas, maar raakt zoveel burgerdoelen en maakt zoveel slachtoffers onder kinderen, vrouwen en ouderen dat Israël de propagandaoorlog aan het verliezen is.

Wat mij opvalt bij deze verschillende protesten is het aantal professioneel gedrukte protestborden. Wie financiert deze? Je verschijnt niet bij een spontaan protest met voorgedrukte borden. Dit is nog maar één indicator dat de campagne om de Israëlische aanvallen in Gaza te veroordelen goed gefinancierd en georganiseerd is.

Hamas is ook behoorlijk goed in het voeren van informatie oorlogsvoering. Met het gebruik van die term suggereer ik niet dat ze liegen of beelden verzinnen. Ik wijs erop dat Hamas en zijn aanhangers zich niet beperken tot militaire operaties zoals het afvuren van raketten op Israël of het leggen van hinderlagen. De volgende video is een uitstekend voorbeeld van Hamas die een boodschap produceert om steun te winnen in de Arabische en moslimwereld.

Het lijkt er ook op dat Israël zich bewust wordt van de uitdaging om stedelijke gevechten te voeren tussen het puin van de straten van Gaza. Dit is geen peulenschil. Een verslaggever van Fox News zegt dat in slechts één operatie om een sector te ontruimen, de Israëlische troepen meer dan “twee dozijn verliezen” leden. In tegenstelling tot Hamas heeft Israël niet de maag voor grote verliezen onder zijn troepen – Israël heeft geen onbeperkte bron van mankracht.

Aan het noordelijke front heeft Hezbollah een nieuwe reeks video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe mortieren en raketten worden afgevuurd op Israëlische doelen langs de grens met Libanon. Dit zijn tactische aanvallen en bedoeld om Israël eraan te herinneren dat Hezbollah kan escaleren tot een niveau dat Israël moeilijk kan pareren. Dit herinnert ons er nog maar eens aan dat we op een tondeldoos zitten die heel snel in brand kan vliegen en kan uitgroeien tot een regionale vuurzee.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Op weg naar de EndlösungVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHarde beelden van dubbel bloedbad: Iskander vaagt 128e Oekraïense Brigade weg in Zaporizhzhya – Trainingscentrum in Lviv verwoest
Volgend artikelNetanyahu’s TWEE genociden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

 1. Schandalig wat Israël nu doet. Ik heb daar geen enkel begrip voor.
  Stop deze waanzin!!! En moord!!
  En dan het wegkijken van het hypocriete zgn democratische Westen. Walgelijk!

 2. Israël zal met honderd procent zekerheid alleen komen te staan,bijbels gegeven!!

  6 november 10:40

  Vanavond: internationale gebedsbijeenkomst voor Israël, georganiseerd door rabbijnen en dominees

  Vooraanstaande Israëlische rabbijnen en leden van de Knesset (het Israëlische parlement) hebben vandaag uitgeroepen tot Dag van Gebed voor Israël en het Joodse volk. Deze datum is gekozen vanwege de Joodse rouwperiode van 30 dagen, na het bloedbad in Hamas van vorige maand.

  Rabbijn Tuly Weisz, één van de initiatiefnemers, moedigt christenen aan om deel te nemen aan deze gebedsdag door vandaag Psalm 122 te bidden en daarbij “een beroep te doen op de God van Israël in oprecht gebed voor de vrede van Jeruzalem.”

  Inmiddels hebben meer dan 800 rabbijnen en dominees zich aangesloten. Vanaf 19.00 uur is er ook een livestream te volgen:

  Mijnheer frontnieuws de oorlogshitsende ,Woke,LGBTi,transhumanistische WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma vaccinazi’s maffia vaccinazi’s + de satanisch geïnspireerde Islam zijn niet geïnteresseerd in het leven!!

  Ook de WEF-BILDERBERGER vaccinazi Benjamin Netanyahu heeft opzettelijk zijn bevolking aan de wereld van overheidswege georganiseerde criminele organisatie Pfizer overgegeven!!

  GOD zal uiteindelijk via Jeruzalem de wereld gaan regeren ,al zouden de Joden en satan het niet willen,ZIJN plan staat vast!!

  Zie, Ik maak Jeruzalem tot een schaal der bedwelming voor alle volken in het rond; ja ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen zullen zich deerlijk verwonden. En alle volken der aarde zullen zich daarheen verzamelen” (Zacharia 12:3) zegt de HERE.

  Het kan vandaag aan niemand, die Gods Woord serieus neemt, ontgaan zijn: niet alleen dat we in profetische tijden leven, maar vooral dat de strijd om Jeruzalem is begonnen. Het teken van de eindtijd en de eindstrijd. Eeuwen lang zongen we in de Kerk: ‘biij komt, Hij komt om d’aard’ te richten”. Die tijd is nu zeer dichtbij gekomen als we letten op de tekenen. De strijd om Jeruzalem is begonnen.

  Mijn familieleden zijn met behulp van de achterbakse angstige joodse raad en natuurlijk Nederlandse politieagenten op transport gesteld Auschwitz en daar vermoord op 19 november 1943 !! Vaccinazi Nederland en Europa hebben nul punt nul geleerd uit dit verleden!!

  Het nazisme is momenteel vervangen door het van overheidswege georganiseerde,terroristische,gewetenloze,wetteloze,Woke,LGBTi,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazisme!!

  Gewetenloze van overheidswege georganiseerde schurken destabiliseren en ondermijnen opzettelijk onze samenlevingen!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren, een roepende in de woestijn van Nederland,om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!

  Haelen 6081CZ

  • Beste Leon van Duren,

   “Mijn familieleden zijn met behulp van de achterbakse angstige joodse raad en natuurlijk Nederlandse politieagenten op transport gesteld Auschwitz en daar vermoord op 19 november 1943 !!”

   Wat heeft bovenstaande opmerking te maken met het heden?
   Dat jij opkomt voor Israël is jouw goed recht.
   Maar stop alsjeblief met die slachtofferrol die Joden te pas en te onpas gebruiken om al hun gedragingen te rechtvaardigen.

   • Tigron november 6, 2023 Bij 13:25

    De Israëlische slachting van burgers in Gaza veroorzaakt wereldwijd een diep schisma nu het antisemitisme ontbrandt. Antisemitisme is het brood en de boter van de zionist. Ze hebben het altijd gesponsord of nagebootst . Hoewel joden het doelwit zijn, is er één term die we nooit horen: de vrijmetselarij, hoewel de zionistische en islamistische leiders, evenals de Russische en Chinese leiders, allemaal vrijmetselaars zijn. Waarom zijn er geen protesten buiten de vrijmetselaarsloges? Waarom zijn er geen protesten tegen christelijke zionisten die dit bloedbad steunen? Geassimileerde Joden, van wie ik toegeef dat ze gewoon geen conformisten zijn, zijn zondebokken voor Vrijmetselaars-Joden en Vrijmetselaars in het algemeen, wier doel oorlog is omwille van de oorlog.

    – Henry Makow

 3. 4 november 21:10

  Update: dit gebeurde er vandaag in en rond Israël

  Gaza

  Zoals wij vanochtend al berichtten pleegt Hamas oorlogsmisdaden, niet alleen tegen Israël, maar ook tegen de eigen bevolking in Gaza. De jihadistische terreurbeweging schiet burgers dood die van Noord-Gaza naar het zuiden proberen te vluchten. Ook gebruikte Hamas vrouwen en kinderen om een menselijke muur te vormen tegen het oprukkende Israëlische leger (IDF). Tijdens de strijd om Jabalya in het noorden van de Gazastrook zagen soldaten van de Givati Brigade zich plotseling geconfronteerd met naar schatting honderd vrouwen en kinderen die samen een ‘muur’ vormden. De IDF zal naar verwachting later beelden publiceren van dit schokkende tafereel.

  Vandaag bombardeerde de Israëlische luchtmacht verder een ambulance in Gaza die vol zat met Hamas terroristen. Volgens de IDF worden ambulances door Hamas gebruikt om troepen en wapens te verplaatsen. Nadat er pamfletten werden afgeworpen waarin de burgers in Noord-Gaza werden opgeroepen om vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur via de Salah a-Din weg naar het zuiden te vluchten beschoot Hamas IDF-soldaten die bezig waren met het vrijmaken van de weg.

  Nadat de IDF het hoofdkwartier van Hamas in Jabalya had ingenomen vluchtten ongeveer tweehonderd Hamas terroristen naar het al-Shifa ziekenhuis in het vluchtelingenkamp. Al-Shifa heeft 1.500 bedden en is het grootste ziekenhuis in Gaza. Het wordt echter ook door Hamas gebruikt als ondergronds commandocentrum. Dat centrum bevat naast dit militaire centrum ook luxe verblijven voor Hamas commandanten die nu in deze situatie proberen de oorlog gaande te houden.

  Hamas houdt naast 240 Israëlische burgers ook honderden buitenlanders vast in de Gaza Strook. Dit, ondanks herhaalde berichten over een overeenkomst die de evacuatie van deze buitenlanders via Egypte zou hebben moeten garanderen. De deal werd door Hamas gesaboteerd doordat men tegelijkertijd ook hordes terroristen naar Egypte wilde overbrengen.

  Islam + gewetenloze van overheidswege georganiseerde satanische WEF-BILDERBERGER vaccinazi’s zullen de wereld geen vrede brengen!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren, een roepende in de woestijn van Nederland,om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!

 4. Israel is de oogappel van God dat is het probleem van de rest van de wereld die leeft in de leugengeest en antisemitisme viert hoogtij nazi’s alom alleen bekering kan de mensen redden.

  • Joop,
   Ik denk dat het bij de overgrote meerderheid van de protesterende mensen gaat om het zionisme, dat er slechts plaats is voor Joodse bewoners, ik ontken niet dat er ook protesterende antisemieten zijn maar dat is een minderheid, ik haat geen mensen, niet om hun geloof of om hun etniciteit, wat ik wel haat is dat er rechten en wetten zijn die zijn internationaal met elkaar afgesproken, die zouden ook moeten gelden voor het beloofde land, internationaal zien de mensen wel dat dit niet zo is, daarom is er zoveel boosheid, misschien wilt u dat niet zien, ik zie het wel en mijn hart huilt erom.

 5. Dit is bijbels.
  De Joden zien bevestigd dat dit een duidelijke uiting van Amalek is.
  Er treden nu ook orthodoxe joden in dienst van het IDF.
  Deze joden kennen zeer zeker de bijbelse voorspellingen uit hun Tenach.
  (hopelijk hebben ze ook het NT gelezen)
  Hamas heeft nog nooit de hand uitgestoken, alleen maar wapens gebruikt.
  Hoe kan zoiets nu goed zijn?
  Hamas heeft wederom vele mensen, 1400 dit keer, in koelen bloede vermoord.
  Onschuldige burgers.
  Ik snap Israël wel, ze hebben veel te lang gewacht.

 6. Toen de mensheid ging geloven, is het misgegaan.
  Toen ze oude geschreven boeken als waarheid gingen aannemen werd het catastrofaal.
  Vroegere ‘ profeten ‘ pretendeerde dat hun god ze opdrachten gaf en tot hen sprak.
  Tegenwoordig noemt men dat ‘ channelen ‘.
  Het is maar net hoe de ‘ ontvanger ‘ het interpreteert en het vervolgens aan anderen vertelt.

  Tjonge, de mensheid moet nog veel inzichten krijgen.

 7. Tjonge, de mensheid moet nog veel inzichten krijgen.

  Vergeet het maar Tigron, althans ik geloof er niet meer in. We blijven de zelfde fouten herhalen. De massa is te gemakkelijk te bespelen. Meer is het niet.

  • Beste Gijp,
   Voor hen die weten,hoeft niets verklaard te worden.
   Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
   Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
   Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

   Het is verdomde lastig te beseffen dat ieder mens zijn eigen tijd nodig heeft om te leren.
   Wij kunnen dat proces niet versnellen, net zo min als dat wij kinderen sneller kunnen laten groeien in lengte.

   • Vooral die laatste twee zinnen vind ik leuk en mooi gezegd, Tigron.

    Wat ik grappig vind is dat mensen vrienden uitzoeken die hetzelfde denken zoals zij. Dan valt er weinig van elkaar te leren, denk ik dan.

    Maar ja. Wie wijs wil zijn zal veel moeten lijden, denk ik, want uit de diepste ellende komen de meest wijze inzichten voort, lijkt het.

    En inderdaad; het leerproces heeft tijd nodig, vandaar dat ik er voorstander van ben om de wijsheid al zo vroeg mogelijk te onderrichten.
    Boekenwijsheid vind ik fijn; de wijze schrijver doet erg veel moeite om zijn honderden inzichten te bundelen en voor weinig te verkopen.

    Zelfkennis lijkt mij een voorwaarde om ook maar iets van een hogere geestelijke orde te kunnen begrijpen. Hoe kan men immers iets begrijpen als de ‘begrijper’ zelf niet gekend is en begrepen wordt?

    Daarom, juist in deze tijden is verlichting van de geest een goed ding, denk ik. Het zelfbewustzijn is uiterst waardevol, meen ik, en tot mijn stomme verbazing zijn er vaak maar weinigen die zich werkelijk bewust van zichzelf zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in