Na drie weken van het afsluiten van alle stroom, voedsel, water en energie voor de meer dan twee miljoen burgers in Gaza, het blokkeren van de meeste hulpkonvooien en het vanuit de lucht bombarderen van de hele strook, lanceerde Israël vrijdagavond eindelijk zijn eerste belangrijke “grondinvasie”, bericht Chris Menahan.

“Een hooggeplaatste Israëlische functionaris vertelde Axios dat de inval van de IDF die vrijdag begon vooral plaatsvond in de noordelijke Gazastrook,” meldt Axios. “De functionaris voegde eraan toe dat het veel groter en belangrijker is dan de beperkte invallen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden.”

  Een vulgair vertoon van macht

Via Reuters, “Hamas belooft “volle kracht” nadat Israël grondoperaties in Gaza opvoert”:

JERUSALEM, 28 oktober (Reuters) – Hamas zei zaterdag dat zijn militanten in Gaza klaar waren om Israëlische aanvallen met “volle kracht” tegemoet te treden nadat het Israëlische leger zijn lucht- en grondaanvallen op de Palestijnse enclave had uitgebreid.

De Palestijnse militante groep die de Gazastrook regeert, zei eerder dat haar strijders in gevecht waren met Israëlische troepen in gebieden bij de grens met Israël, nadat Israël melding had gemaakt van intensievere aanvallen in Gaza.

“Naast de aanvallen die de afgelopen dagen zijn uitgevoerd, breiden grondtroepen vanavond hun operaties uit,” zei de Israëlische militaire woordvoerder vice-admiraal Daniel Hagari in een nieuwsbriefing op televisie op vrijdagavond, waardoor de vraag werd opgeworpen of een langverwachte grondinvasie van Gaza misschien gaat beginnen.

Hij zei dat de Israëlische luchtmacht uitgebreide aanvallen uitvoerde op door Hamas gegraven tunnels en andere infrastructuur.

De gewapende vleugel van Hamas zei vrijdag laat dat haar strijders in gevecht waren met Israëlische troepen in de noordoostelijke stad Beit Hanoun in Gaza en in het centrale gebied Al-Bureij.

“De Al-Qassam brigades en alle Palestijnse verzetsgroepen zijn er helemaal klaar voor om de (Israëlische) agressie met volle kracht tegemoet te treden en haar invallen te verijdelen,” zei Hamas in een verklaring aan het begin van de zaterdag.

“Netanyahu en zijn verslagen leger zullen geen enkele militaire overwinning kunnen behalen,” verwijzend naar de Israëlische premier.

Er is nog niets bekend over hoe de invasie verloopt.

UPDATE: Hamas beweert dat ze de invasie hebben afgeslagen met (Russische) Kornet raketten naast hun eigen Yassin raketten.

Hamas woordvoerder Ali Bakara gaf vrijdagavond de volgende verklaring vrij:

  Scott Ritter: Israël faalt met wereldwijde PR-campagne om Hamas te demoniseren

Bloeden voor het volk van de Arabische natie.

De grondaanval van de bezettingstroepen op de Gazastrook is op drie fronten mislukt en er zijn zware verliezen geleden onder de vijandelijke gelederen wat betreft soldaten en uitrusting.

De vijand is op een aantal fronten in hinderlagen gelopen die door het Palestijnse verzet waren voorbereid, en sinds het begin van de strijd zijn er verdedigingsplannen tegen elke poging.

Kornetraketten en Yassin-raketten werden gebruikt om de aanval af te slaan, en we verwachten dat de vijand het opnieuw zal proberen.

De Israëlische bezetting gebruikte helikopters om de gewonden en doden van het slagveld te evacueren.

Dit is naar verluidt een video van het gebruik van een Kornet (neem al deze berichten met een grote korrel zout):

Als dit waar is, kunt u er verdomd zeker van zijn dat Likud’s Amir Weitmann weer een woedeaanval gaat krijgen!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

CNN betrapt op het ensceneren van nepaanval in IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEén fout vóór Armageddon
Volgend artikelDe goden keren zich tegen het uitverkoren volk – Mammon tegen Israël, Mars tegen het Pentagon
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Alle communicatie/informatie in/over Gaza werd door Israël geblokkeerd.
    De cynische reden ligt voor de hand: pottenkijkers zijn niet gewenst.
    Iedereen zal toch beseffen dat Hamas niet voor een belangrijk deel kan worden vernietigd, zonder dat ook een belangrijk deel van de gewone Gaza-bevolking -als ‘bijkomende schade’- wordt vernietigd.

  2. HB oktober 28, 2023 Bij 08:48

    De oorlog in Vietnam werd live verslagen en elke dag opnieuw de huiskamers binnen geloodst, dat willen de dogs of war niet meer hebben, het volk moet dom gehouden worden, net zoals in Nederland waar elke keer de SMO in Oekraïne eenzijdig werd/wordt belicht dan wel gekeken door de rose Amerikaanse NAVO bril.

  3. Hierbij verdwijnen Putin’s zogenaamde oorlogsmisdaden in het niets ! Zal het ICC nu de aanhouding van dat joods krapuul eisen, van Netanyau oa ? LOL… NOOIT !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in