Kernwapentest Dakota, 26 juni 1956. (U.S. Dept. of Energy/Wikimedia Commons)

Tucker Carlson sprak met kolonel Douglas Macgregor (gepensioneerd), die een verontrustend scenario schetste waarin de Verenigde Staten snel in een direct conflict met Iran, Rusland en China verwikkeld zouden kunnen raken over Israëls verwachte reactie op de Hamas-aanval van 7 oktober, bericht ZeroHedge.

Carlson begint met het benadrukken van Lindsey Graham, die heeft gezworen: “…als Hezbollah, een proxy van Iran, een massale aanval op Israël lanceert, beschouw ik dat als een bedreiging voor de… staat Israël, existentieel van aard. Ik zal een resolutie in de Senaat van de Verenigde Staten indienen om militaire actie door de Verenigde Staten in samenwerking met Israël toe te staan om Iran uit de oliehandel te slaan…”

Carlson vraagt vervolgens: “Dus wat zou een oorlog met Iran betekenen? Nou, dat is moeilijk te weten omdat vrijwel niemand is die er publiekelijk over praat, opereert vanuit een diepgaand belang in het belang van Amerika. Is dit goed voor ons, of niet?”

Als we, zoals senator Graham voorstelt, kritieke infrastructuur in Iran gaan bombarderen, waarschuwt Macgregor dat “de vernietigende terugslag grootschalig zou zijn”, omdat Iran “alle bases die we in Irak en Syrië hebben – met ongeveer 1000 Amerikanen – als doelwit zou nemen… en deze keer nauwkeurig.”

  Biden beëindigt levensreddende hulp aan Palestijnen op basis van Israëlische beschuldigingen tegen UNRWA

Volgens Macgregor is “de gekozen bestemming”, als we op deze weg doorgaan, “Armageddon” en zijn de gevolgen (waar niemand bij stil lijkt te staan) voor de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten ernstig. Bijvoorbeeld, “alleen al aan de economische kant, ongeveer 20% van alle olie ter wereld passeert elke maand door de Straat van Hormuz – waarschijnlijk 25% van het vloeibaar aardgas, en dan heb je het over het stilleggen van 2 tot 3 miljoen vaten olie per dag uit Iran.

” Je weet dat deze hele regio bij de oorlog betrokken is. Dit is absoluut geen Iraans monopolie,” vervolgde hij.

De twee bespraken ook hoe een van de grootste uitdagingen bij het overwegen van een oorlog met Iran de onvoorspelbare aard van dergelijke conflicten is. Economische sancties, al jaren de strategie bij uitstek, zijn er niet in geslaagd om de militaire capaciteiten van Iran lam te leggen. Als er militair geweld aan te pas komt, komt er een hele reeks nieuwe onbekenden.

Het Amerikaanse leger is in zijn huidige vorm misschien niet voldoende voorbereid op zo’n conflict – vooral als de vijand nieuwe wapensystemen en mogelijkheden heeft.

“We hebben de luxe gehad om rond forward operating bases te zitten en tegenstanders aan te vallen die bewapend waren met AK-47’s, en met commando’s ontplofte mijnen en af en toe een mortier of raket. Gevechten met een zeer lage intensiteit,” zei hij, verwijzend naar het soort gevechten waaraan het Amerikaanse leger gewend is geraakt.

Nucleaire wildcard?

Volgens Macgregor “is dit een conventionele oorlog van het hoogste niveau waar we naar kijken, met het potentieel om nucleair te worden – wat wij en de Russen natuurlijk niet willen, maar we hebben de wildcard in Israël. Zij hebben een nucleaire capaciteit.

  Is Biden bezig om de V.S. in de oorlog te brengen tegen Rusland?

“We weten niet wat het struikelblok voor hen is om zo’n wapen in te zetten. Op dat moment zijn alle kansen natuurlijk verkeken en ik denk dat het grootste deel van de wereld zich tegen Israël zou keren. Op dit moment hoeven ze zich alleen maar zorgen te maken dat de moslimwereld zich tegen hen keert,” ging hij verder en legde uit dat door de focus op Hamas en Hezbollah als onmiddellijke bedreigingen, de bredere implicaties uit het oog worden verloren. Het aanvallen van stedelijke gebieden zoals Gaza brengt bijvoorbeeld een hoog risico op burgerslachtoffers met zich mee, waarvan de gevolgen zowel moreel als strategisch rampzalig zouden zijn.

“Hezbollah heeft een zeer grote operatie in Mexico,” zegt Macgregor. “Er zijn ongetwijfeld heel veel Hezbollah-agenten in de Verenigde Staten. We kunnen ons alleen maar indenken wat voor problemen ze zouden kunnen veroorzaken.”

Te midden van dit alles rijst de vraag: Hoe zal een oorlog met Iran de Amerikaanse binnenlandse politiek beïnvloeden? De geschiedenis laat zien dat oorlog vaak gebruikt wordt om afwijkende meningen de kop in te drukken, maar in de verbonden wereld van vandaag kan censuur niet ver genoeg gaan. De publieke opinie, die aanvankelijk voor geweld tegen Hamas was, kan verzwakken naarmate het conflict escaleert en de media overspoeld worden met beelden van verwoesting.

“Maar wat denk ik het belangrijkst is voor Amerikanen om te begrijpen, is dat als we Iran aanvallen op basis van de vermeende bereidheid van Hezbollah om Israël aan te vallen, als Israël in een echte schietoorlog terechtkomt met Hezbollah, zij de grootste strijdkrachten in de regio hebben.”

  Is Israël niet voorbereid op de strijd tegen Hamas?

Kijk:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Niet uitgelokte aanval” of een Deep State oorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIDF-veteraan gaat thermonucleair tegen Netanyahu, onthult dat Hamas-aanval “inside job” was
Volgend artikelVan Balfour tot nu (1917-2023), westerse dubbelhartigheid beschermt Israëlisch staatsterrorisme en genocide
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Noem me paranoia… maar Tucker zn tweet; ep. 33 op 23 oktober 2023…

  De hele maand nucleaire dreiging, beleven we een ‘Red October’? Wordt dat een ‘whipeout November’? ‘Mass Extinction’ december? Of een eindeloze grondoorlog? Of loopt het allemaal met een sisser af?

  Kijk ‘Earth’, de spannendste real life soap in het universum…
  https://youtube.com/watch?v=nTzl38QRp4s&pp=

 2. Dat klopt, God (de natuur en alles waarin de natuur bestaat) reset alles gewoon zodra de balans weg is en de droom een nachtmerrie wordt. En dan begint alles weer opnieuw.

 3. Misschien eens aan Mc Gregor voorstellen dat hij zn impressionnant Amerikaans legerpensioen aan het ‘goeie’ wat het ook moge zijn, doel schenkt, anyone ?

  • Goede vraag Patrick. Wat is het ‘goeie’?

   Liefde… en als je geld in liefde wil omzetten, moet je lokaal 1op1 mensen gaan helpen. Dus het ‘goeie’ is mijns inziens, de mensen helpen die op je pad komen. Mensen zijn nu druk met situaties die duizenden kilometers verderop gebeuren, waardoor ze dat wat hun pad kruist en hulp/aandacht nodig heeft niet zien of gewoon negeren. Het ‘goeie’ is dus je directe leefomgeving verzorgen en helpen.

   Beeld je in als iedereen op aarde de vierkante meters om hen heen tot een paradijs/een hemel maakt… iedereen… dat wordt de wereld toch automatisch een paradijs. Mensen zijn overal tegelijk mee bezig en vooral verleden en toekomst en duizenden kilometers verderop, maar de meesten verwaarlozen hun directe omgeving en zijn blind voor het moment waarin ze bestaan. Er is alleen maar NU, als iedereen in zn eigen NU een hemel creëert, dan wordt alles een hemel.

   Het goede is dus het tegenovergestelde van globalisme, centraliseren en indirect. Liefde en ‘het goeie’ begint in jezelf en van daaruit kan je lokaal en direct MENSEN helpen. Mc Gregor kan zn legerpensioen dus het best gebruiken om lokaal MENSEN direct te helpen. En dat geldt voor ons allemaal. Kijk om je heen wie er hulp nodig heeft en help diegene, dat is het ‘goeie’.

 4. Klootzak heeft HEEL zijn leven geprofiteerd van het Amerikaanse imperialisme, krijgt nu n extravagant pensioen en gaat nu de ”verlichte” waarheid verkondigende ‘goedzak’ uithangen , de ongetwijfeld betaalde goedzak ! ….Als er nog één goede mens is in Sodoma dan nog zal ik de stad sparen zei iemand ooit volgens de bijbel althans…Laat ons Sodama voor eens en altijd naar de vergetelheid helpen ….tis zowiezo naar de KLOTEN….in alle opzichten

 5. Coming soon in Europe on X (formerly known as “Twitter”)
  “You seem to be coming from Europe, blablabla, due to the DSA, blablabla, blablabla, blablabla, We are looking for a solution, blablabla, We apologize for the inconvenience and thank you for your patience and understanding…”

 6. Col. Douglas McGregor is een van de weinigen, met echt militaire analyse en inzicht; gebaseerd op ervaring.
  Vergeet niet : militairen moeten de puinhopen opruimen, DIE POLITICI VEROORZAAKT HEBBEN !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in