Momenteel zorgt een verzamelbundel van de gerenommeerde Parijse islamdeskundige Bernard Rougier voor opschudding. Hij documenteert hoe islamisten steeds meer woonwijken onder hun controle brengen.

Foto ter illustratie: moslimvrouwen op de Champs-Elysées / zoetnet via Flickr (CC BY 2.0) (afbeelding bijgesneden)

Zoals de FAZ meldt, verstrekt Rougier, die lesgeeft aan de beroemde Sorbonne universiteit, meer dan 350 pagina’s bewijsmateriaal over de “veroverde gebieden van het islamisme”. Hij beschrijft daarin in detail de methoden van de religieuze extremisten en registreert het ontstaan van complete parallelle migranten- universums waarin de regels van de democratie niet meer van toepassing zijn.

Volgens de Deutschlandfunk heeft Rougier meer dan vier jaar lang onderzoek gedaan naar de contra-sociëteiten in verschillende wijken van de stad, waarin een “salafistisch begrip heerst van een God die onverdeelde aandacht en de hele toewijding van de gelovige eist”. Voor het onderzoek stuurde hij studenten met een migratie-achtergrond uit het islamitische cultuurgebied naar de onderzochte wijken en liet ze deelnemen aan het dagelijks leven.

In de genoemde wijken worden nu grotendeels preken en koranlessen in het Arabisch gehouden en zijn er islamitische bibliotheken. In de sociale media van hun moskeeën onthullen de bewoners hun visie op de Franse samenleving. De conclusie van Rougier: er is een “uitgebreid islamitisch ecosysteem” ontstaan. In dit ecosysteem worden autochtone Fransen in principe beschouwd als “indringers”.

Pact tussen linkse partijen en islamisten

Deze onthullingen bevestigen waar leraren uit de banlieue [Een banlieue is het Franse woord voor buitenwijk die aan de rand van een grote stad ligt] al in de jaren negentig van de vorige eeuw voor waarschuwden. Toch werd het debat lang als taboe beschouwd uit bezorgdheid over het electorale succes van rechtse partijen. Maar het onderzoek brengt ook andere zeer explosieve netwerken aan het licht – want in verschillende Franse steden is de afgelopen jaren een soort alliantie ontstaan tussen islamisten en extreem linkse groeperingen. De ene krijgt een functie en zeggenschap – de andere krijgt stemmen.

  Amazone verkocht sekspoppen die eruit zien als kleine kinderen

Als voorbeeld noemt hij het geval van de Parijse voorstad Aubervilliers. De 80.000 inwoners tellende stad ten noorden van de hoofdstad werd in het verleden al beschouwd als een communistisch bolwerk – voordat ze in 2008 na meer dan 60 jaar haar heerschappij verloor. Nu zijn ze terug – in de vorm van burgemeester Meriem Derkaoui, die Algerijnse voorouders heeft. Ze had scherpe kritiek op Rougier’s boek – volgens hem omdat hij had onthuld dat communisten en salafisten gemeenschappelijke zaken in de voorstad  smeden.

Er is vrijwel geen alternatief voor salafisme in buurten

Volgens Rougier zijn deze pacten in Frankrijk een taboe: “De Franse samenleving is ziek. Ze is zo verscheurd dat we het niet eens kunnen worden over een diagnose”. De overname van de migrantenwijken begon wederom met de opdracht om zich te onderscheiden van de zogeheten ongelovigen. Dan begint een leven van geboden en verboden, volgens een bijzonder strikte interpretatie van de koran. In moskeeën waarschuwen imams zelfs voor openbare kleuterscholen – de kleintjes zouden “verdorven” kunnen worden.

De islamisten creëren een breed monopolie op interpretatie – ook in het aanbod van islamitische boekhandels. Bij de betrokkenen ontstaat de indruk dat er “geen alternatief is voor de salafistische visie”. Mannen en vrouwen mogen geen handen schudden, muziek is verboden, naakt douchen tijdens het sporten en in de gevangenis is ook verboden. Geleidelijk aan worden alle delen van de meerderheidssamenleving dan afgewezen. Hoe doordringend de bevindingen zijn, bleek onlangs uit een document van de binnenlandse geheime dienst DGSI: volgens dit document zijn er al 150 van dergelijke no-go-zones die gedomineerd worden door islamisten.

Frankrijk: 50 Tsjetsjenen bestormen het opvangcentrum voor migranten en vallen ‘Afrikaanse rivalen’ aan

Vorig artikelCafé kan drankvergunning geweigerd worden – te dicht bij de moskee gelegen
Volgend artikelZwarte filmt zichzelf terwijl hij blanke bejaarde patiënten in elkaar slaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Terwijl ze leven van , ben benieuwd of iemand uit gaat spreken wat hun plannen zijn als ze inderdaad gaan overnemen , geen duidelijk omleidde plannen . Het land stort in elkaar , afgelopen met uitkeringen , niemand nog geld over voor pizza of shoarma tenten , te weinig geld voor drugs , olie niet meer nodig , DAAR zijn ze dan met hun geschreeuw , zonder enige toevoeging , VAN HOE DAN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in