Foto Credit: Strategic Culture Foundation (Public Domain)

Het is ironisch voor westerse analisten hoe steevast het Oosten het hoofd koel houdt en niet ingaat op het aas van escalatie, terwijl het Westen roekeloos, onbezonnen en onvoorzichtig is met zijn provocaties. In Oekraïne hebben we niets anders gezien dan dit, vergezeld van miscalculatie en slechte beslissingen van de kant van de NAVO. En nu zien we dit in Israël, want opmerkelijk genoeg is Joe Biden erin geslaagd om nu verstrikt te raken in een regionale oorlog tussen Israël en Iran – een droom voor de laatste voor meer dan 30 jaar.

De reactie van Iran op de bomaanslag op zijn consulaat in Damascus was zeer weloverwogen, goed doordacht en uitgevoerd met een zekere nuchterheid die niet geëvenaard zal worden door Israël en de VS. Teheran wilde geen burgers doden, maar gewoon een boodschap sturen dat Israël een grens heeft overschreden en als het dit opnieuw doet, dan zullen er meer aanvallen komen van Iran, misschien intercontinentale raketten met een diepere impact dan goedkope drones. Dat wil niet zeggen dat de drones niet effectief waren. Ze voerden de specifieke taak uit die de Iraniërs van hen verlangden, terwijl ze heel goed wisten dat de meeste onderschept zouden worden, schrijft Martin Jay.

Maar de zet van Teheran was nog steeds een schok voor veel westerse experts en ongetwijfeld ook voor de Netanyahu-cabal, omdat het in één avond een aantal mythes ontkrachtte. Ten eerste, dat Iran niet het lef zou hebben om Israël rechtstreeks te bombarderen, zoals veel pundits klakkeloos aannamen. Het feit dat Iran bereid is om zijn raketten te gebruiken om mogelijk burgers op Israëlisch grondgebied te doden, verandert nu de dynamiek, omdat Israël niet langer kan raden wat de vergelding zal zijn als het doorgaat met zijn wilde bombardementen op Iraanse soldaten, zelfs op Syrisch grondgebied.

  Terwijl "Israël" naar een Bijbels "Groot-Israël" zwenkt, wordt de islamitische wereld steeds compromislozer

Ten tweede ontkracht het ook de mythe dat Israël in staat is om oorlog op meer dan één front te voeren. Terwijl het Israëlische leger de hele nacht bezig was, genoten de Gazanen van een vredige nacht zonder beschietingen en gingen ze naar de social media om de ontspanning te vieren. Het Israëlische leger heeft niet de capaciteit of de kracht om een oorlog in Gaza te voeren en ook een oorlog aan een tweede front, zoals een massale droneaanval, laat staan een derde vanuit Hezbollah in Libanon, als dat nodig is.

En ten derde, de rol van partners. Israël had de nacht niet door kunnen komen en had naar eigen zeggen 99 procent van de drones kunnen raken zonder de hulp van partners zoals de Britse RAF straaljagers die hielpen, om nog maar te zwijgen van koning Abdullah van Jordanië wiens luchtmacht ook de drones neerschoot. Als deze relaties, samen met die met de VS, op de proef worden gesteld en over hun grenzen worden geduwd, wordt de kwetsbaarheid van Israël op zijn zachtst gezegd controversieel.

Dus hoe Netanyahu zijn kaarten uitspeelt in de komende dagen is cruciaal voor Israël om op goede voet te blijven met zijn westerse bondgenoten, maar ook om realistisch gezien in het spel te blijven. De Iraanse droneaanval heeft nu een blik wormen geopend waarvan Biden liever had gezien dat hij die niet had geopend. Volgens sommige berichten zou Biden nu tegen Netanyahu hebben gezegd dat hij zich koest moest houden en de Iraniërs links moest laten liggen, uit angst dat de situatie uit de hand zou lopen. Zou Biden in december van dit jaar serieus naar de stembus kunnen gaan met een buitenlands beleid spiekbriefje waarin staat dat hij zich terugtrekt uit Afghanistan, een oorlog begint in Oekraïne die hem en de NAVO zal vernederen als Rusland onvermijdelijk wint en nu een wereldoorlog begint met Iran? Doorgewinterde analisten hebben gewaagd dat Netanyahu zich niet zal kunnen inhouden om de inzet te verhogen en een wraakaanval op Iran of zijn proxies te lanceren. Dit zou natuurlijk de relatie met de VS op de proef stellen en tot het uiterste drijven – een stunt waarvan Biden vurig hoopt dat Netanyahu die niet zal uitvoeren. Gezien het feit dat dit de relatie tussen Biden en Netanyahu vrijwel zeker op het breekpunt zal brengen en Iran hoe dan ook de overwinning zal bezorgen, is het moeilijk te begrijpen waarom de meeste westerse analisten de drone-aanval niet als een grote overwinning voor Teheran zagen. Netanyahu’s troef is dat Biden zwak is en nu verdwaald is in het doolhof van oorlogszuchtig gedrag in het Midden-Oosten. Hij zal ook denken dat Biden zich aan de haviken in Washington moet presenteren als een overwinnaar en dus nu dieper in de problemen zit dan ooit tevoren, nu de opties opraken en het venster voor rationeel denken niet langer lijkt te zijn. Biden’s nachtmerrie met Netanyahu is nog maar net begonnen.

  De Balfour Verklaring stond Zionistische Joden toe om als terroristen op te treden: Een nadere blik

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Een vulgair vertoon van machtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne worstelt in Donbass – Zelensky
Volgend artikelSoros beveelt ICANN om website-domeinen in beslag te nemen die ‘non-mainstream content’ publiceren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

   • hear hear, weg met de PVV uiteindelijk zijn ze Genocide Steunders e.d. het laatste beetje wat ze nog konden hebben hebben ze inmiddels bewezen weg gegooid.

    ben hun Moslim verhalen ook zat, voorheen geloofde ik er nog deels in, maar nu? not anymore, ze hebben het verziekt, ze speelden mee in verdeel en heers Joden technieken.

    Blij dat ik FvD heb gestemd, de enig beste algemeen partij, go FvD.

   • Nu we zijn beland in de allerlaatste fase van de Eindtijd krijgen alle pionnen nog een keer hun instructies van de duistere krachten achter de schermen. Een bijkomend voordeel is dat een bepaalde groep sheeple/ goyim/ plebs eindelijk wakker gaat worden en de volgens het script draaikonterij van ziokhazaarse Wilders gaat doorzien.

 1. Sorry ik ben het niet mee eens . Het opblazen van de ambassade was een val van het westen . Iran heeft daar op gereageerd . Het westen wist dat Iran dat ging doen . Heeft te maken psychologie . Het westen weet alles van onze geest . Het is niet meer dan een spel . Iran had niet moeten reageren . Reageren is haantjes gedrag . Vergeet niet dat de antichrist van het westen is .

 2. Het heeft er alle schijn van dat deze “verwoestende aanval” door Iran onderdeel is van het grotere media offensief om een reactie van de massa-moordende “Internationale Rechtse Horde” te provoceren.

  De ‘aanval’ werd door Teheran lang van tevoren aangekondigd, hun raketten en drones waren een paar uur onderweg (voor de onderschepping wel zo makkelijk), en de uiteindelijke schade valt msc een b’tje ’tegen’..? Terwijl de leiders de bevolking proberen wijs te maken dat het hele militaire theater een doorslaand succes zou zijn..?! Het is een vreemd verhaal als je de grote erf-vijand zou willen “vernietigen”.

  Propaganda-BS en leugens van de gebruikelijke verdachten!

 3. Ons is via de Mockingbird press/ newspeak/ msm wijs gemaakt dat de soenitische islam (Saoedi-Arabië) en de sjiieten in Iran vrede hadden gesloten. Dit soort berichten moeten blijkbaar wederom 180 graden worden gedraaid.
  Jordanië (Winston Churchill heeft dat land op de kaart ingetekend) staat o.l.v. van een koning (Abdullah II) die meer dan eens het WEF heeft bezocht en zijn vrouw Rania is een young global leader.

  • idd, hoop dat er meer mensen ontwaken, velen zullen bruut en wellicht anders te laat ontwaken als dat ze al ooit lukt, een deel nog zeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in