De Oekraïense president Vladimir Zelensky tijdens zijn toespraak op 14 april 2024 © Office of the President of Ukraine / YouTube

De Oekraïense president Vladimir Zelensky heeft toegegeven dat de situatie aan de frontlinie in het conflict met Rusland verslechtert, en geeft het Westen de schuld voor zijn “beperkte” militaire hulp.

Hij herhaalde een eerdere verklaring van de opperbevelhebber van het leger, Aleksandr Syrsky, die waarschuwde voor een aanzienlijke escalatie in de afgelopen dagen, met Russische troepen die Oekraïense stellingen in de buurt van de steden Lyman en Artyomovsk (in Oekraïne bekend als Bakhmut) aanvallen en oprukken in de richting van Chasov Yar, bericht RT.

“De situatie aan het front tijdens een hete oorlog is altijd moeilijk. Maar deze dagen – en vooral in de Donetsk gebieden – wordt het steeds moeilijker,” zei Zelensky zondag in een toespraak tot de natie.

Hij trok een vergelijking met de raket- en droneaanval van Iran op Israël op zaterdag, die werd afgeslagen met de hulp van de VS en geallieerde troepen.

“Moderne luchtmacht bewijst zijn effectiviteit, moderne luchtverdedigingssystemen zijn in staat om levens te beschermen – dit werd gedemonstreerd in het Midden-Oosten,” zei Zelensky, eraan toevoegend dat het Westen zich doof houdt voor Oekraïnes pleidooien voor meer financiering.

“De hele wereld ziet wat echte verdediging is. Het lijkt erop dat het haalbaar is,” benadrukte hij, terwijl hij het Amerikaanse Congres bekritiseerde voor het tegenhouden van een voorgesteld hulppakket dat al maanden in het slop zit.

Sinds het begin van het conflict tussen Rusland en Oekraïne in februari 2022 hebben westerse geldschieters Kiev miljarden dollars aan hulp gegeven, waarbij Washington alleen al meer dan 113 miljard dollar gaf. Het Witte Huis is er echter niet in geslaagd om de goedkeuring van het Congres te krijgen voor 60 miljard dollar extra militaire hulp, omdat de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden aandringen op strengere maatregelen om illegale immigratie aan de zuidelijke grens van de VS tegen te gaan.

  Nieuw IJzeren Gordijn in Europa, net als het vorige, is een creatie van Westerse vijandigheid tegenover Rusland

Moskou heeft volgehouden dat geen enkele westerse financiering de koers van zijn militaire operatie zal veranderen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïense soldaten filmen zichzelf terwijl ze de moeders van gesneuvelde Russische soldaten opbellen en hen bespottenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoor de verdedigers van Israëls oorlog tegen Gaza, het spel is voorbij
Volgend artikelIraanse droneaanval ontkracht een aantal mythes en zet de Israëlisch-Amerikaanse betrekkingen onder druk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Die worstelen al 2 jaar🙈
  Even of topic.
  Zou dit waar zijn.
  EF Founder Hospitalized: Schwab’s Health Shocks the World
  Klaus Schwab, the founder and executive chairman of the World Economic Forum (WEF), has been hospitalized, sparking a wave of reactions from the global community. While some express concern and speculate about the future of the WEF, others question the news’s validity and share humorous takes on the situation. Schwab’s health has been a concern, especially after he tested positive for Covid-19 earlier this year. No further details have emerged about his condition, and discussions about potential successors, including his daughter and son, Nicole and Oliver Schwab, are ongoing.

 2. 113 miljard alleen al uit Amerika en daarnaast de vele miljarden uit de EU en dan nog steeds verliezen moet toch ergens een belletje doen rinkelen.
  Misschien moet de vrouw van Ze wat minder dure boodschappen gaan doen en Ze wat minder peperdure kastelen en luxe verblijven kopen.

  • Hij heeft ook een abonnement op het witte poeder, dat loopt ook aardig in de cijfers, Hugo de jonge kan jou er alles over vertellen!!!

 3. Gesteld dat Rusland de bron van alle ellende, het hoofdkwartier van de nazionisten, plat bombardeerd en de kop van de slang eraf wordt geblazen (Ze is dan zaliger), wat gebeurd er dan met oekieland? Wie gaat daar dan aan de touwtjes trekken en in hoeverre gaat zoiets met toestemming van Rusland gebeuren? Zal er een algemeen referendum gehouden worden?
  Naar mijn bescheiden mening zal Rusland never en te nooit nog toelaten dat er een ‘westers’ regime de plak gaat zwaaien in oekieland, maar wat is dan de oplossing?

  • Hoi Matt,

   Als de Russen nu de kop er af hakken gebeurt wat er historisch altijd gebeurt, een nog erger iemand neemt het over dus dat is geen optie. Als dat gebeurt hebben de Russen iig niets te zeggen over wie de opvolger(s) word(en) De Ukies zelf zullen er (zeer waarschijnlijk want staat van beleg aldaar) ook niets over te zeggen hebben. De Ukies, schijnen, nog steeds, in een kleinere meerderheid voor voortzetting van de oorlog te zijn.

   Er zijn grofweg twee oplossingen voor een land zoals Ukieland
   a) een interne ineenstorting met totaal verlies van vertrouwen in hun regime als gevolg
   b) een totale militaire verplettering van ze met een gruwelijke bezetting zodat het moraal van de bevolking totaal gebroken is

   Niet fraai maar er zijn, in mijn optiek, geen andere definitieve oplossingen. Ik hoop dat mede reageerders een iets minder nare optie weten. Ik weet die iig niet.

   Groeten,
   Hugo

 4. Nebenzia, De Russische vertegenwoordiger bij de VN windt er geen doekjes om als hij de hypocrisie van het westen bloot legt:
  https://www-rt-com.translate.goog/news/595953-israel-iran-security-council-hypocrisy/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl
  Deze vertegenwoordiger is van het zelfde formaat als de Russische minister van buitenlandse zaken Lavrof
  In tegenstelling tot mijn vorig bericht over 360tv is RT veel bedachtzamer in hun berichtgevingen hebben ze het daar vaker over “waarschijnlijk” en “het lijkt erop…” en “een vermeende Israëlische luchtaanval een Iraans consulaat”. Hoezo ‘vermeende’?

 5. Hij heeft ook een abonnement op het witte poeder, dat loopt ook aardig in de cijfers, Hugo de jonge kan jou er alles over vertellen!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in