Foto ter illustratie, via VoxNews

“Ik weet heel goed dat ik nooit de vluchtelingenstatus zal krijgen, maar in de tussentijd dien ik een aanvraag in en krijg ik de voordelen die aan asielzoekers worden toegekend”, zegt Mohammed met een zeer zelfgenoegzame blik tegen zijn Italiaanse interviewer.

En hij legt de interviewer ook uit dat het voldoende is om naar de kantoren van de Questura van een Italiaanse stad te gaan en de formulieren voor asielzoekers aan te vragen. Zo transformeer je jezelf van illegale immigrant naar “asielzoeker”, meldt Unser Mitteleuropa.

Dan dien je je aanvraag in. Dat is alles. Als je geluk hebt, word je minstens twee jaar lang gehuisvest in een hotel, alles inbegrepen: eten, onderdak, telefoonkaarten, medische zorg, zelfs gespecialiseerde zorg, en, als je geen grote uitgaven hebt, een fatsoenlijke dagvergoeding voor kleine lasten.

Mohammed is twintig jaar oud. En hij is Algerijn. Algerije is niet bepaald een land in oorlog. Hij verliet zijn land en kwam naar Italië voor een gratis medische behandeling. Door onbeschermde homoseksuele seks – in Noord-Afrika gebruikelijker dan je zou denken – was hij HIV-positief en had hij medische diensten nodig waar hij niet voor kon betalen en waar hij geen recht op had, maar die hij wel in Italië kon krijgen. Ten tijde van het interview verbleef hij in een hotel in de buurt van Milaan op kosten van de Italiaanse belastingbetaler.

Een niet-vluchteling, afkomstig uit een relatief rijk land in Noord-Afrika, komt naar Italië voor medische behandeling. Waar het verboden is om bloedtesten te doen op de nieuw aangekomenen. En om degenen die geïnfecteerd zijn af te wijzen.

Italiaanse politie over immigrantenopstanden: "We weten niet hoe we ze moeten stoppen"

En het maakt niet uit of hij uit een land komt waar geen oorlog is, omdat elke aanvraag individueel moet worden onderzocht, en dus wachtend op het onderzoek van duizenden aanvragen die de Italiaanse asielcommissies al jaren overspoelen, garandeert het tienduizenden buitenlanders – waaronder Mohammed – gratis gebruik van hotels, medische zorg en Italiaans welzijn.

Er is veel veranderd met de Salvini-decreten. Maar Di Maio heeft de lijst van “veilige landen” (die het recht op asiel beperkt) nog niet vrijgegeven. Elke asielzoeker heeft dus het recht om zijn asielaanvraag te laten beoordelen.

En dan is er nog het beroepschrift:

En als mijn aanvraag wordt afgewezen, kan ik altijd op jullie kosten in beroep gaan, dankzij de door de overheid gegarandeerde rechtsbijstand. En we zullen over twee jaar weer verder praten.

Samenvatting van de Italiaanse interviewer:

We geven onze resterende rijkdom weg aan degenen die nooit hebben bijgedragen aan het creëren ervan. Het is paradoxaal. We hebben het over het premiesysteem als het gaat om om de oudedagsvoorziening, dat wil zeggen, pensioenen die in directe verhouding staan tot wat er is afgedragen. Maar als het om immigranten gaat, krijgen ze een uitkering en een sociaal pensioen uitbetaald zonder dat ze ooit een bijdrage hebben geleverd.

Het is duidelijk dat een dergelijk systeem niet kan blijven bestaan. Het is duidelijk dat gratis universele gezondheidszorg niet kan werken als de Italianen betalen en dat iedereen in de wereld er dan gebruik van kan maken. De kosten zijn gewoonweg niet te dragen.

Daarom is er in de VS vrijwel geen openbare gezondheidszorg: Als je een multi-etnische samenleving en massa-immigratie in een continue stroom wilt, kun je je geen universele kosteloze gezondheidszorg in Europese stijl veroorloven.

Italië: elke illegale migrant ontvangt ongeveer 1000 euro per maand

De welvaartsstaat en de etnisch homogene natiestaten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als de laatste niet kan bestaan, kan de eerste niet bestaan.

Italië: 60% van de migranten-pensioentrekkers heeft nog nooit gewerkt

9 REACTIES

 1. Als jullie een beetje serieus genomen willen worden moet je vooral bij zo’n nieuwsartikel een foto van Tupac erbij zetten.
  Jullie zijn echt dom bezig!!

  • Vreemd, ik had van de goede man nog nooit iets gezien of gehoord, volkomen vreemd voor me, maar hij blijkt bij het publiek nogal bekend te zijn. Vooral bij zijn anti-fans.
   Toch knap dat een neger zoveel emoties kan oproepen.

   • Kom op zeg, ik begon er gisteren om 10:00 al over.
    Dat is al weer 1,5 dag geleden.
    En geen emoties, maar iedereen weet ook hoe Micheal Jackson er uit ziet.
    Ik heb een schurft aan de soort muziek die hij maakte, als je het al muziek kan noemen.

  • Ach, Tupac was ook een soort van “vluchteling” geworden in dat agressieve rapper wereldje.
   Uiteindelijk hebben ze ‘m dan toch te pakken gehad in ze dikke BMW.
   En toen ze over-over-over grootvader uit Afrika werd gehaald was dat tenslotte ook een soort van arbeidsimmigrant die maar moest afwachten waar ie terecht zou komen.

   En tevens trek je met zo’n foto de wat jongere lezer naar je site die wil weten of Tupac dan toch nog rond loopt.
   Doen ze ook maar 1 keer, want daar gaat het hele artikel niet over.

 2. Ik hou er voorlopig even mee op om hier nog te reageren.
  Ik heb er nou wel een beetje genoeg van om hier voor de kat ze kut reacties achter te laten die door vrijwel niemand gelezen worden.
  Het maakt ook helemaal niet zo veel uit wat je hier plaatst of waar het over gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here