Het Russische leger heeft een reeks hoge precisie-raketaanvalrlen met hoge precisie uitgevoerd op Oekraïense militaire faciliteiten en functionarissen als respons op de Oekraïense aanval op Belgorod op zaterdag, waarbij meer dan 20 burgers omkwamen, aldus het ministerie van Defensie.

In een verklaring op zondag zei het ministerie dat de Moskouse strijdkrachten beslissingscentra en andere militaire doelen hadden getroffen in de stad Charkov, niet ver van de grens tussen de twee landen, bericht Russia Today.

Het merkte op dat een hoge precisie-raketaanval het gebouw waarin voorheen het Kharkov Palace Hotel was gehuisvest, “vertegenwoordigers van de hoofdinlichtingendienst en de strijdkrachten van Oekraïne, die direct betrokken waren bij de planning en uitvoering van de terroristische aanslag in Belgorod”, had uitgeschakeld.

Het gebouw huisvestte ook tot 200 buitenlandse huurlingen die zich voorbereidden op “terroristische aanvallen” op Russisch grondgebied, voegden de functionarissen eraan toe.

Andere aanvallen troffen het gebouw van de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) en een tijdelijk inzetgebied van Oekraïense nationalisten. “Vertegenwoordigers van de leiding van de SBU, buitenlandse huurlingen en strijders van de Kraken-eenheid, die rechtstreeks sabotage op Russisch grondgebied voorbereidden, zijn uitgeschakeld”, zeiden de functionarissen.

Daarnaast werd een aanval uitgevoerd op een filiaal van het nationale ruimtecontrolecentrum in het westen van Oekraïne, dat door Kiev werd gebruikt voor verkenningen. Brandstofdepots in Charkov en het door Kiev gecontroleerde deel van de Russische regio Zaporozhye werden ook vernietigd, aldus de verklaring. Tegelijkertijd benadrukte het ministerie dat het Russische leger “alleen militaire doelen en infrastructuur die daar direct mee verbonden is, aanvalt”.

Oekraïense functionarissen in Charkov hebben het spervuur bevestigd door te zeggen dat er zes aanvallen zijn geweest die “civiele infrastructuur” hebben beschadigd en dat er 28 gewonden zijn gevallen.

  Russisch leger bevestigt volledige vernietiging van een van de Oekraïense vestingwerken in de regio Kherson (Video's)

De nieuwe aanval komt als reactie op een Oekraïens bombardement op Belgorod waarbij minstens 24 mensen omkwamen, waaronder vier kinderen, en 108 gewonden vielen. Moskou heeft gezegd dat bij de bombardementen zowel clustermunitie als projectielen van Tsjechische makelij zijn gebruikt. Op zaterdag beschuldigde Vassily Nebenzia, Ruslands gezant bij de VN, Westerse landen van medeplichtigheid aan de aanval en waarschuwde dat degenen die de aanval hadden georkestreerd “gestraft” zouden worden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het “drinken van de Kool-Aid” over de oorlog in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates’ in laboratoria gekweekt vlees onthuld: “Echt gruwelijk”
Volgend artikelBill Gates’ ‘synthetische melk’ bevat 92 ‘onbekende’ chemicaliën
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. De NAVO en de VS willen de EU in de Derde Wereldoorlog tegen Rusland duwen: mediacampagne

  De afgelopen weken liepen rapporten en commentaren als een rode draad door de reguliere media. Dit toont aan dat er een propagandacampagne gaande is. Blijkbaar willen de VS opnieuw een grote oorlog op buitenlands grondgebied zien – en Europa opofferen om tegen Rusland te kunnen concurreren. We hebben enkele voorbeelden van deze mediacampagne verzameld. Oordeel zelf of zoiets besteld is of “toevallig” gebeurt.

  Een opmerking van Willi Huber

  De oorlog in Oekraïne is zo goed als verloren; dat is al vanaf dag één zo. Niettemin moesten vele honderdduizenden mensen op volkomen zinloze wijze sterven – als je de zin niet wilt inzien van het redden van de investeringen van grote globalistische bedrijven. Al deze mensen stierven niet om hun thuisland te verdedigen, maar om de miljarden George Soros en anderen veilig te stellen. Dit onmenselijke spel zal catastrofaal mislukken, ongeacht of de ORF gisteren hoorde dat Kiev de “bevrijding” van de Krim had aangekondigd. >>>

  https://report24.news/nato-und-usa-wollen-eu-in-den-3-weltkrieg-gegen-russland-treiben-medienkampagne/

  • maar dan zou je dingen moeten zien als:
   het blijven zaken doen met elkaar, via een omweg,
   het ontbreken van gerichte aanvallen op regeringsleiders,
   en gezellig samen in een ruimtevaartprogramma zitten.
   toch?
   ow wacht even…

  • Precies! Heel vreemd dat dergelijke militaire doelen, vlak over de grens nog wel, nog altijd operabel hebben kunnen zijn. Er bekruipt mij toch steeds meer het gevoel dat er van alles weer niet klopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in