Een internationaal onderzoek heeft de gruwelijke realiteit blootgelegd van de globalisten die de voedselvoorziening willen overspoelen met biotechnologische producten zoals het in laboratoria gekweekte “vlees” van Bill Gates.

De Nederlandse onderzoeksjournalist Elze van Hamelen heeft een nieuw rapport gepubliceerd om alarm te slaan over de “tsunami van nepvoedsel” die wordt uitgerold door de biotechnologische industrie, schrijft Frank Bergman.

Ondanks beweringen van de elite van de groene agenda, gaat het bij nepvlees niet om je gezondheid of het milieu.

Van Hamelen waarschuwt dat deze producten een middel zijn om boeren en veeboeren uit te faseren, zodat de landbouwindustrie kan worden vervangen door ultraverwerkte voedingsmiddelen die kunnen worden gecontroleerd door patenten.

Het maken van in laboratoria gekweekt vlees is “waanzinnig duur”, merkt Van Hamelen op. De productie van dit “voedsel” wordt ook geplaagd door bacteriële en virale besmetting.

Ondanks de farmaceutische manier van produceren, wordt in het laboratorium gekweekt vlees niet beschouwd als een farmaceutisch product. Dit betekent dat er geen menselijke testen nodig zijn.

In plaats van je voedseldollars naar supermarktketens of nepvoedsel te sturen, raadt Van Hamelen aan om kleine boeren te steunen die echt voedsel verbouwen.

In laboratoria gekweekte producten kunnen op een dag 80 procent of meer uitmaken van het “vlees” dat wereldwijd wordt geconsumeerd. Deze verschuiving zou een dramatisch verschil betekenen met de manier waarop mensen al eeuwenlang eten.

Natuurlijk zal deze verandering in de voedselvoorziening alleen gevolgen hebben voor het grote publiek, omdat de rijke elite traditionele vleesproducten zal blijven eten.

In een gesprek met Catherine Austin Fitts van “The Solari Report” doet Van Hamelen verslag van wat de introductie van “nepvoedsel” betekent voor de menselijke gezondheid.

De Nederlandse regering is een van degenen die zwaar investeren in in het laboratorium gekweekt “vlees”.

Degenen die nepvlees promoten, waaronder de grote voorstander Bill Gates, houden vol dat in laboratoria gekweekt “voedsel” de oplossing is om “de planeet te redden” en een einde te maken aan de honger in de wereld. Gates zet de regeringen van Westerse landen onder druk om vlees te verbieden en volledig te vervangen door zijn producten, zoals “synthetisch rundvlees”.

De producten van Gates’ bedrijf, Upside Foods, worden echter geplaagd door technologische uitdagingen die ze onbetaalbaar duur maken, vatbaar voor bacteriële en virale besmetting en bijna onmogelijk om op schaal te verbouwen.

De drang om de voedselvoorziening te domineren met nepvleesproducten heeft bezorgdheid gewekt over de ware agenda achter deze drang. Experts waarschuwen dat als overheden en bedrijven in staat zijn om controle te krijgen over de voedselvoorziening via nepvoedsel, ze ook de mensen controleren.

Ondertussen trekt Van Hamelen aan de bel over de gevolgen die de introductie van dergelijke producten zou hebben voor de volksgezondheid.

Om nepvlees te maken worden cellijnen genomen van een levend organisme. Tijdens de productie worden ze vervolgens gemanipuleerd om snel en consistent te groeien. De cellen die worden gebruikt voor de productie van nepvlees en die snel groeien, zijn afkomstig van “kankers of foetussen”, aldus Van Hamelen.

“Ze hebben cellen die zich heel snel vermenigvuldigen.”

Voor in het laboratorium gekweekt vlees is de biotech cryptisch over welke soorten cellijnen eigenlijk worden gebruikt.

Normaal gesproken groeien cellen in een structuur in je lichaam. De cellijnen die in bioreactoren in laboratoria worden gekweekt, groeien in een dunne film of groeimedium. In het lichaam is het groeimedium je bloed.

  Heeft de mensheid nog een pandemie nodig, voor ons eigen bestwil?

Van Hamelen legt uit dat dit een complexe substantie is die laboratoria proberen na te maken met behulp van foetaal runderserum (FBS) – bloed afkomstig van levende kalfsfoetussen.

“Het is echt gruwelijk hoe dit wordt geoogst,” zegt ze.

Ze wijst erop dat deze methode het narratief ontkracht dat in het laboratorium gekweekt vlees zonder dieren wordt gemaakt.

FBS wordt vaak gebruikt om gekweekte cellen te kweken vanwege de eiwitten en vitaminen die het bevat.

Een onderzoek uit 2013 stelde: “In veel gangbare kweekmedia is foetaal runderserum (FBS) de enige bron van micronutriënten.”

In 2020 debuteerde de in het laboratorium gekweekte kip van de Amerikaanse startup Eat Just in Singapore. Het was het eerste product van “kweekvlees” dat in een restaurant werd verkocht. Het werd geproduceerd met behulp van FBS.

Om synthetisch “bloed” te ontwikkelen, wordt gebruik gemaakt van precisiefermentatie met behulp van genetisch gemanipuleerde (GE) microben. Dit gaat samen met kunstmatige hormonen, die wettelijk niet aan voedsel mogen worden toegevoegd in de Europese Unie.

Micronutriënten en mineralen moeten ook worden ingekocht, wat het proces “waanzinnig duur” maakt, aldus Van Hamelen.

De kosten zijn zo hoog dat het gebruik van een FBS-vrij medium ervoor kan zorgen dat in het laboratorium gekweekt “vlees” meer dan $20.000 per kilogram kost.

Een rapport van The Good Food Institute, een non-profit groep achter de alternatieve proteïne-industrie, suggereerde dat als de kosten van FBS-vrije mediums konden worden verlaagd, de kosten van nepvlees met 90% zouden dalen.

Dit is echter onwaarschijnlijk.

“Het rapport biedt geen bewijs om uit te leggen waarom deze kosten voor micronutriënten zullen dalen,” schreef Joe Fassler, de adjunct-hoofdredacteur van The Counter, in een diepgaand artikel over de werkelijke wetenschap achter in het laboratorium gekweekt vlees.

Bij precisiefermentatie worden GE-microben zoals gist en bacteriën gefermenteerd in brouwerijachtige tanks onder hightech, steriele omstandigheden.

Verontreiniging moet onder controle gehouden worden tot 2 delen per miljard, zegt van Hamelen, “want zodra er een verontreiniging is… zit het vol met bacteriën, en je hebt geen celcultuur, je hebt een bacteriecultuur”.

Het rapport van het Good Food Institute gaat ervan uit dat nepvleesfabrieken in de toekomst voedselveilig zijn, in plaats van farmaceutisch.

Farmaceutische kwaliteit zou de kosten nog verder opdrijven.

Maar uit een rapport van chemisch ingenieur David Humbird voor Open Philanthropy blijkt dat in laboratoria gekweekt “vlees” wel eens te duur zou kunnen blijven om ooit op de markt te komen.

Dit komt door de aanname dat farmaceutische specificaties en aseptische “cleanrooms” nodig zouden zijn vanwege de langzame groeisnelheid van kweekcellen.

De langzame groeisnelheid van de cellen maakt ze extreem kwetsbaar voor besmetting door bacteriën en virussen.

Humbird vertelde Fassler:

“Bacteriën groeien elke 20 minuten, en de dierlijke cellen blijven steken op 24 uur. Bij een besmetting verpletter je de kweek binnen enkele uren… Er zijn gedocumenteerde gevallen van operators die de kweek ziek maakten. Niet eens omdat de operator zelf verkouden was. Maar er zat een virusdeeltje op een handschoen. Of niet schoongemaakt uit een lijn.

De kweek heeft geen immuunsysteem. Als er virusdeeltjes in zitten die de cellen kunnen infecteren, dan doen ze dat. En over het algemeen sterven de cellen gewoon, en dan is er geen product meer. Je dumpt het gewoon.”

  De oorlog tussen kennis en domheid

Paul Wood, een voormalig leidinggevende in de farmaceutische industrie, voegde hieraan toe:

“We zeggen: jongens, het moet van farmaceutische kwaliteit zijn, want het proces zal erom vragen. Het gaat er niet om of iemand je toestaat [om te werken met voedselveilige specs]. Het is gewoon het feit dat je het fysiek niet kunt doen.”

Wat het probleem nog groter maakt, is dat het menselijk lichaam vaten heeft die niet alleen voedingsstoffen naar de cellen brengen, maar ook gifstoffen afvoeren. In het kweekproces van nepvlees is er geen vatenstelsel, dus de kweek begint gifstoffen te produceren en er is geen manier om deze kwijt te raken.

Een exposé in Wired wijst op een aantal van de technologische uitdagingen waar Van Hamelen het over heeft. De informatie van de krant komt rechtstreeks van medewerkers van Bill Gates’ Upside Foods, een van de twee bedrijven die in de VS nepvlees mogen verkopen.

Wired rapporteerde:

Een voormalige werknemer zegt dat ze tussen de opening van de fabriek in november 2021 en de zomer van 2022 tientallen pogingen zagen om de bioreactoren te gebruiken om vellen weefsel te produceren, maar dat ze zelden resulteerden in bruikbaar vlees.

Soms werden productieruns geruïneerd door vervuiling waardoor het vlees ongeschikt was om er een product van te maken, zegt de voormalige werknemer.

Voormalige medewerkers van Upside beschrijven hoe partijen vlees die in de op maat gemaakte bioreactoren groeiden vaak geruïneerd werden door besmetting en verbrand moesten worden.

“Zodra ze een indicatie hadden dat het vlees besmet was, probeerden ze het proces te stoppen, de cellen te pakken en alle resultaten eruit te halen die ze maar konden krijgen,” zegt een voormalige medewerker met kennis van het proces.

Ondanks de farmaceutische manier van produceren, wordt in het laboratorium gekweekt vlees niet beschouwd als een farmaceutisch product, wat betekent dat testen op mensen niet nodig zijn.

“Als dit op de markt wordt gebracht, is het een menselijk experiment,” waarschuwt Van Hamelen.

Van Hamelen beschrijft ook een oorlog tegen Nederlandse boeren die is ontstaan en die hen van het land dreigt te verdrijven dat ze al generaties lang bewerken.

Kijk:

Terwijl kleine en middelgrote boerderijen hun deuren sluiten, kunnen overheden en bedrijven het land inpikken, waardoor consumenten geen andere keuze hebben dan het nep-laboratoriumgekweekte, diervrij voedsel te eten dat ze aanbieden.

Van Hamelen bespreekt de agenda in een diepgaand rapport en podcast voor “The Solari Report” – “Dutch Farmers and Fishermen: De mensen die ons voeden.

“In 2021 bracht het Natura 2000-netwerk van de Europese Unie een kaart uit met gebieden in Nederland die nu beschermd zijn tegen stikstofuitstoot. Elke Nederlandse boer die zijn bedrijf exploiteert binnen 5 kilometer van een Natura 2000-beschermd gebied zou nu zijn stikstofproductie sterk moeten beperken, wat op zijn beurt zijn productie zou beperken,” zegt Roman Balmakov, verslaggever van Epoch Times en presentator van “Facts Matter”.

De Nederlandse melkveehouder Nynke Koopmans van het Forum voor Democratie gelooft dat het stikstofprobleem verzonnen is.

“Het is één grote leugen”, zegt ze. “De stikstof heeft niets te maken met het milieu. Het is gewoon boeren afschaffen.”

Een andere boer zei dat hij zijn kudde van 58 melkkoeien zou moeten inkrimpen tot zes als de nieuwe stikstofregels van kracht worden,

  DE GROTE OVERNAME - Hoe "ze" van plan zijn om alles van iedereen te STELEN

Stikstofwetenschapper Jaap C. Hanekamp, Ph.D., werkte voor een overheidscommissie om stikstof te bestuderen, met de opdracht om het stikstofmodel van de overheid te analyseren.

Hij vertelde Balmakov:

“Het hele beleid is gebaseerd op het depositiemodel over hoe om te gaan met stikstofemissies op natuurgebieden. En ik heb naar de validatiestudies gekeken en daaruit blijkt dat het model eigenlijk onzin is. Het werkt niet. En doet er niet toe. Toch blijven ze het gebruiken. Wat in zekere zin verontrustend is. Ik bedoel, kunnen we echt zoiets doen in termen van beleid? Een model gebruiken dat niet werkt?

Het ging nooit over innovatie, maar altijd over het wegwerken van boeren. Als je eenmaal van boeren af bent, blijven er alleen nog maar in het laboratorium gekweekte producten, insecten en ander synthetisch voedsel over.”

Volgens Fitts’ Solari Report:

“Synthetisch voedsel en in laboratoria gekweekt vlees vormen een nieuw en gevaarlijk hoofdstuk in wat ik ‘de Grote Vergiftiging’ noem. Ondanks een economische logica die nergens op slaat – en duidelijke aanwijzingen dat deze producten weerzin oproepen bij de consument – is geld blijkbaar geen probleem.

Gestimuleerd door massale inbreng van risicokapitaal en ontluikende publiek-private samenwerkingsverbanden, hebben producten als krekelmeel en in het laboratorium gekweekte ‘eieren’ hun weg naar de supermarkt al gevonden – met onbestaande of misleidende etiketten die zijn ontworpen om langs de verdediging van onoplettende consumenten te komen.

Zoals het onderzoek van Elze laat zien, is dit een veelzijdige aanval, waarbij synthetisch voedsel ook gericht is op huisdieren en vee.

Alles wijst erop dat overheden, bedrijven en anderen serieus van plan zijn om een streng gecontroleerd voedselsysteem op te zetten dat echt voedsel en echt vlees vervangt door synthetische, door de farmaceutische industrie geïnspireerde ‘alternatieven’.”

Eén manier om terug te vechten, naast het steunen van boeren die echt voedsel produceren met behulp van echte landbouw, is om contact op te nemen met je volksvertegenwoordigers en hen aan te moedigen om voor de Processing Revival and Intrastate Meat Exemption (PRIME) Act te stemmen.

De PRIME Act is geïntroduceerd door de Republikeinse Rep. Thomas Massie (R-KY) en zou boeren toestaan om vlees te verkopen dat verwerkt is in kleinere slachterijen.

Het zou staten ook toestaan om hun eigen vleesverwerkingsnormen vast te stellen.

Kleine slachthuizen mogen hun vlees niet verkopen omdat ze geen inspecteur in dienst hebben. Alleen grote faciliteiten kunnen gemakkelijk aan zo’n vereiste voldoen.

De PRIME Act zou deze regelgeving opheffen zonder de veiligheid op te offeren, omdat willekeurige inspecties door het Amerikaanse ministerie van Landbouw nog steeds mogelijk zijn.

Uiteindelijk zou de PRIME Act vlees veel betaalbaarder en beter verkrijgbaar maken.

Het antwoord op voedselveiligheid en -zekerheid ligt in een gedecentraliseerd voedselsysteem dat gemeenschappen verbindt met boeren die echt voedsel duurzaam verbouwen en het lokaal distribueren.

Van Hamelen raadt aan om je voedselgeld naar kleine boeren of hun tussenpersonen te laten gaan en weg te houden van grote supermarktketens.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Bill Gates verklaart enthousiast dat zijn experimentele vaccin ons DNA zal veranderen Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGroene sekte vernietigt landbouwgrond om bevolking te verminderen – dat is wat “CO2 nul” worden eigenlijk betekent
Volgend artikelInlichtingengebouw in Kharkov verwoest door Russische raket als vergelding voor bloedbad onder burgers in Belgorod
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

60 REACTIES

 1. Als ik even hardop mag denken: dat het niet winstgevend is, maar peperduur om kweekvlees en andere horrorproducten te maken en dat mensen het niet willen geeft aan dat er een ander agenda achter zit. Als je weet dat er plannen zijn om andere planeten c.q. de ruimte te koloniseren (E. Musk), dan vermoed ik dat de kweekvlees-industrie ontwikkeld wordt om voedsel te kunnen produceren in de ruimte. Het gaat uiteraard heel primitief in het begin en het kost klauwen met geld, maar het is in principe wel haalbaar op lange termijn. De mensheid mag dan proefkonijn zijn en voor de kosten op draaien. Uiteraard moeten we dit niet willen, maar de elite wil het duidelijk wel.

  • Phaedrus januari 1, 2024 Bij 11:04
   Ik denk dat het erger is dan dat. Het koloniseren van de ruimte gaat gepaard met dusdanige vernieling aan de structuur van ons hemelgewelf dat de meeste levende wezens niet meer kunnen overleven. Mss ondergronds, maar zeker niet op Aarde als die niet meer beschermd is door de koepel van plasma, om schadelijke straling te filteren. Er zullen dan ook weinig koeien zijn, en weinig mensen, en weinig zeevissen, etc. Hoe die neuroten ruimte kolonies voor ogen hebben, is trouwens ook een vraag.

  • Dat denk ik wel, dat is de reden dat je ziek wordt van ongezond chemisch eten. Dat ongezonde chemische eten bestaat trouwens al decennia lang, maar nu Bill Gates genoemd wordt maken mensen er ineens een probleem van. Wat denk je dat er in een Big Mac zit?

    • @Adriaan Van de website: Ingrediënten: verrijkte bloem (Gebleekte tarwemeel, gemoute gerst Meel, niacine, gereduceerd ijzer, thiamine mononitraat, riboflavine, foliumzuur), Water, High Fructose Corn Syrup en / of suiker, gist, soja-olie en / of koolzaadolie, Bevat 2 % of minder: Zout, tarwegluten, calciumsulfaat, calciumcarbonaat, ammoniumsulfaat, ammoniumchloride, Dough Conditioners (kan een of meer van: natriumstearoyllactylaat, DATEM, ascorbinezuur, Azodicarbonamide, mono-en diglyceriden, geëthoxyleerd Monoglyceriden, Monocalcium fosfaat, Enzymen, guargom, Calcium Peroxide), sorbinezuur, calciumpropionaat en / of natriumpropionaat (Conserveermiddelen), soja lecithine, sesamzaad.

        • Voor die waarheid kan je ver zoeken maar ik geef het een kans, moment,

         Ok, ik heb het gevraagd. Maar Ai loopt wel een beetje vast. Dat wil zeggen, wil er niet over praten.

         Dit is wat ik krijg als ik doorvraag. En ik had zeer kritische vragen kan ze wel posten maar zit op mijn iPad dus kopiëren is lastig. Als je mijn vragen wil weten dan post ik ze later.

         ChatGPT
         McDonald’s, net als veel andere grote fastfoodketens, heeft vaak verschillende leveranciers voor rundvlees in verschillende regio’s. De herkomst van het rundvlees kan variëren afhankelijk van de locatie en de beschikbaarheid van bronnen. In sommige gevallen kan McDonald’s rundvlees afkomstig zijn van Nederlandse veestapels, maar dit kan niet gegarandeerd worden voor alle regio’s.

         Om specifieke informatie over de herkomst van het rundvlees in McDonald’s-producten in een bepaald land te verkrijgen, is het het beste om contact op te nemen met McDonald’s in dat specifieke land of de officiële lokale website te raadplegen. Bedrijven in de voedingsindustrie zijn vaak bereid informatie te verstrekken over hun toeleveringsketen en de herkomst van hun ingrediënten

         Best wel ontwijkend dacht ik zo. Maar Ai is een beetje geweldig, niet in alles

        • Ik kan niet meer op mezelf reageren. Als ik het niet vergeet vraag ik morgen Ai wat hij weet over de geruchten dat er mensenvlees is verwekt in hun vlees.

         Althans, ik verwacht het niet, ik denk het niet en ik hoop het niet. Maar ik sluit het niet uit.
         Vraag
         Klopt er dat er onderzoeken zijn geweest naar Mac Donalds omdat er mensenvlees in hun Producten zijn gevonden. Dat wordt beweerd op Odysee in een filmpje

         Als je wil doe ik dat morgen, het is kut op de iPad en bovendien ben ik dronken.

   • Dat was alleen het broodje dus verder: Kaas:
    Ingrediënten: melk, room, water, kaas Cultuur, natriumcitraat, Bevat 2% of minder van: Zout, Citroenzuur, Sodium Fosfaat, sorbinezuur (conserveermiddel), melkzuur, azijnzuur, Enzymen, Natriumpyrofosfaat, Natuurlijke smaak (Dairy bron), Kleur Toegevoegd, Soja Lecithine (Toegevoegd voor Slice Scheiding).

    • Big Mac saus:
     Ingrediënten: sojaolie, Pickle Relish (Blokjes Pickles, High Fructose Corn Syrup, suiker, azijn, Corn Syrup, zout, calciumchloride, xanthaangom, kaliumsorbaat [Conserveermiddel], Spice Extracten, polysorbaat 80), gedistilleerde azijn, water, ei dooiers, High Fructose Corn Syrup, uienpoeder, mosterdzaad, zout, specerijen, propyleenglycolalginaat, natriumbenzoaat (conserveermiddel), Mosterd Bran, suiker, knoflookpoeder, Vegetable Protein (Gehydroliseerd maïs, soja en tarwe), Caramel Kleur, Extracten van Paprika, soja lecithine, Kurkuma (Color), Calcium-EDTA (Protect Flavor).

     • Augurken:
      Ingrediënten: Komkommers, water, gedistilleerd azijn, zout, calciumchloride, Aluin, kaliumsorbaat (conserveermiddel), natuurlijke aroma’s (Bron van de installatie), polysorbaat 80, Extracten van Kurkuma (Color).

      Zelfs de augurken zijn niet alleen gelaten. Veel mensen maken hun eigen lekkere augurken en ze zeker niet al deze ingrediënten toe te voegen.

      • Gesneden sla en uien:
       Gewoon sla en uien? Geen schijn van kans. De sla is ook bedekt met propyleenglycol, hetzelfde ingrediënt in antivries en hydraulische en remvloeistoffen. Dit om de sla knapperig, licht groen en fris uit, maar ze adverteren niet dat feit op hun website.

       • Alle ingrediënten hierboven zijn rechtstreeks van de officiële website van McDonald’s. Het vlees is 100% rundvlees, maar “gewassen” met ammonium hydroxide omdat het voornamelijk spieren en pezen zijn (afval) en dat is zonder ammonium hydroxide niet te eten en te verteren.

      • Ik steek even mijn vinger op! Mensenvlees? Ik zeg niet dat het zo is, ben er niet bij, heb niemand die er werkt gesproken. Maar er zijn wel verdomde hardnekkige geruchten. Het is ook een manier om te recyclen.

       Laat ik het zo zeggen. Ik vreet het niet. Ik eet trouwens nooit vlees wat niet van mijn brave slager afkomt.

        • Ik kan het me ook niet echt voorstellen. Maar ze zijn er ziek genoeg voor. Lachen man, sigaartje, whiskey en lachen over het paupervolk dat zichzelf aan het opvreten is.

         Wie weet zit Soylent green niet zover van de waarheid. Het begint er wel op te lijken in ieder geval.

 2. Het is toch duidelijk wat/ wie hier achter zit?
  Zelf zullen deze figuren hun gefabriceerde gifgedrochten nooit consumeren.
  Deze figuren veroorzaken een “probleem” ( “stikstofcrisis”) en komen vervolgens met een (giftige) oplossing. Ze hebben hier in het Westen veel volgelingen die op hun loonlijst staan en de bevolking sjokt er lijdzaam achteraan, VRESELIJK!

 3. dacht dat ze ook eens zeiden dat het 2x zo vervuilend/slecht was dan het huidige echte systeem…

  net zoiets als EV auto’s en of windmolens e.d. het gehele plaatje in acht nemende.

  maar hey, het SSysteem blijft gewoon doorgaan, legaal natuurlijk immers hun zijn onderdeel van dat SSysteem. all in, wij van Croma.

 4. Het smerig kunstvlees wordt gepropagandeerd zodat minder mensen vlees gaan eten en u kunt best wel raden wat er dan in de nabije toekomst gebeurt, het eeuwen oude plan om zelfstandige boeren de strop om te doen, simpel doel treffende manier om de plannen van de über jood Klaus Schwab vrije baan te geven n.m.m.

  • Dat denken zij ook: Laat het volk maar verrekken.

   Vegetarisch vlees, tsssss…. wat een bende.
   Bij alleen de gedachte al heb ik al gegeten en gedronken.

 5. Ik haal mijn halal vlees altijd bij de islamitische slager. Het smaakt 10x beter er zit heel weinig water in (zoals bij de supermarkt wel het geval is) en het is goedkoper. Ik ben niet van islamitische komaf maar dat maakt die slager en mij geen donder uit. Laat de elite die troep maar eten, dat willen ze toch zo graag. Maar laat mij met rust.

  • Ieder mens is anders, ik heb een keer van thuisbezorg teruggestuurd toen ik hoorde dat het halal was. Ik heb heus wel eens een keer met een (te) lelijk wijf in bed doorgebracht maar daar heb ik minder spijt van de keer dat ik Halal had gevreten.

   En voor alle vrouwen hier op frontnieuws, ik weet dat jullie allemaal beautiful zijn anders zouden jullie dit niet lezen

    • Tja wat zal ik hierop zeggen.

     Het is al erg genoeg dat je geslacht wordt, moet daar nog wat geprevel overheen? Ik kan nog wel meer redenen bedenken maar dan gaat mijn buik de overhand nemen.

    • Halal vlees leggen, op het feit dat Imams de dieren met prevelend gebed aan Allah opdragen. Ik ben namelijk een Christen en mag volgens de Bijbel niets eten dat aan de afgoden geofferd/opgedragen is:

     • Voor mij maakt dat niet uit, want ik ben ongelovig en enkel geïnteresseerd in de gezondheid en smaak van een product. Ik denk dat halal-vlees op dat vlak ongeveer gelijk scoort met normaal vlees, maar ik heb het nog nooit gegeten, dus ik weet het niet.
      Op vlak van dierenleed is het wat moeilijk, verdoofd slachten is ook geen pretje voor dieren, maar als het onverdoofd is zal het toch wat traumatischer zijn. Ik dacht dat islam ook angst probeerde te vermijden door dieren gescheiden te houden en de keel doorsnijden gebeurt ook in reguliere slachthuizen.

    • Immortal januari 1, 2024 Bij 21:22

     Wat is er mis met de kosher slacht, sorry beste Immortal beide slachtmethoden lijken precies op elkaar, wel eens meer geopperd dat joden en moslims niet veel van elkaar verschillen, zeker de Talmoed idioten zijn nog erger, net zoals Gijp hierboven zei religieus geprevel erover heen, deze dieren lijden, het kan veel ‘humaner’ door bijv. een schietmasker te gebruiken, maar het hele politiek discours was ermee eens ook de zweeftrut van de partij voor de dieren OMG wat een land woon ik in.

  • Er is ook een bio slager. In Groningen heet die: de Groene Weg. Niet dat wij vlees eten maar het zou voor jullie een alternatief kunnen zijn?

 6. Kadavervreters interesseren zich ook niet in wat ze aan chemisch rotzooi via de veeindstrie binnen krijgen, dus dram dan ook niet over deze gore brei.

  • Inderdaad! Ik ben zo’n kadavervreter, i guess, maar ik weet wel dat het antibioticagebruik enorm hoog ligt in de vee-industrie. Dus als je dat aan deze celculturen zou toevoegen om toch vlees te creëren doe je hetzelfde als normale boeren.
   Allemaal een gevolg van de massale groei van de vleesindustrie waardoor ik het elke dag kan eten. Echt stom eigenlijk.

   • Iemand suggereerde: neem konijnen. Ze vermenigvuldigen als een gek en eten alleen maar gras. Zo heb je altijd vers vlees. En je hebt alleen maar een grasveldje nodig. Icm met iemand met een moestuin?

 7. Ha, dit is de eerste keer dat ik mijn cursus Celculturen kan gebruiken om iets van deze site te factchecken…
  Oh wacht, dit is eigenlijk allemaal waar. Ok nee, ik geloof niet dat dit een plan is om boeren uit te faseren of dat krekelmeel daar een deel van is, maar ik zie nu wel dat kweekvlees niet kan lukken.
  Hoofdstuk 1 zegt al sowieso dat de belangrijkste nadelen van celculturen een nood aan expertise is, de hoeveelheid en de onvoorspelbaarheid van FBS. Je moet steriel werken, antibiotica worden afgeraden en je kan in een gewoon labo nooit boven de gram kweken. Groeimedium en FSB zijn ook echt duur. Waar ook rekening mee gehouden moet worden is dat celculturen 2D zijn en niet zomaar groeien in een stuk vlees.
  Als je echt je best doet en je goochelt met chemicaliën kan je vlees creëeren dat ok is, maar doe dat maar goedkoop genoeg…

  • Die ene 5x gevaccineerde op deze site… januari 2, 2024 Bij 00:59
   Het mooie van dat nepvlees is dat het je niet aankijkt met vriendelijke, nietsvermoedende ogen, en heeft geen kloppend hart. Soms loop ik langs een wei met schaapjes, en dan denk ik, jongens wat zullen jullie goed smaken op de bar-bee! Af en toe eet ik vlees, maar ik vind het eigenlijk een beetje barbaars dat ik mijn mede-creatuur opvreet. Dieren doen het natuurlijk ook, en mensen zijn ook dieren. Niet iedereen kan 100% zonder vlees leven, geloof ik. Dat nepvlees is erg griezelig, straks blijken cel lijnen uit de Human Ape nog het best op te kweken. Brrr…

 8. Hoe zit het met de e-nummers ?

  Een greep in de conserveermiddelen:
  E-200, Sorbinezuur. Echt vermijden.
  E-210, Benzoeenzuur. Idem.
  E-211, Natriumbenzoaat. Idem.
  E-212, Kaliumbenzoaat. Idem.
  E-213, Calciumbenzoaat. Idem.
  E-214, Ethyl-p-hydroxybenzoaat. Idem.
  Ik kan alleen al voor deze groep nog even door, met nog 29 E-nummers.

  Ik wens U allen een Gezond 2024 toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in