Erik Salaneck, universitair hoofddocent besmettelijke ziekten aan de Universiteit van Uppsala en infectiearts van het Academisch Ziekenhuis, verantwoordelijk voor de infectiebestrijding in de infectiekliniek van het ziekenhuis, is van mening dat de Zweedse regering zich niet voldoende voorbereid heeft om het Coronavirus in de medische- en ouderenzorg te stoppen en is van mening dat hun nalatigheid crimineel is.

In een interview met het dagblad Expressen gaat Salaneck ten aanval op de regering en de autoriteiten, schrijft Samhällsnytt.

Slechts enkele dagen nadat de WHO informatie over het nieuwe griepachtige virus had vrijgegeven, begon hij met het voorbereiden van routines.

Door planning en duidelijke richtlijnen voor beschermingsmiddelen in de ouderenzorg, meent hij, “hadden veel levens gered kunnen worden”, en dat kan nog steeds.

Ja, 100 procent. Geen enkele twijfel mogelijk. Dan moet je een klein gedeelte  toevoegen: beschermende uitrusting is punt één. Punt twee is training en opleiding. Zodat je dit goed gebruikt en zich op de juiste manier gedraagt, zegt Erik Salaneck.

Hij is ook van mening dat de regering en de autoriteiten hebben verzuimd om zich voor te bereiden op het Coronavirus.

Ik ben van mening dat dit crimineel is. We hadden maanden om ons voor te bereiden, maar de autoriteiten hielden zich bezig met te zeggen “het is oké, dit komt niet hier”. In plaats van het verhogen van de paraatheid. Ik denk dat het een politiezaak is. Het is zo onverantwoordelijk – en het heeft tot doden geleid. Ik ben van mening dat ze schuldig zijn aan doodslag. Omdat het erg simpele dingen zijn die gedaan moeten worden, zegt Erik Salaneck.

Onderzoek de hoge sterftecijfers van Zweden

  Pathetisch: sojaboy gaat op zijn knieën en smeekt Trump-supporters een mondkapje te dragen bij MAGA-bijeenkomst

Begin mei zei Salaneck dat de relatief hoge sterftecijfers in Zweden door de autoriteiten moeten worden onderzocht.

Dit is een zeer belangrijke kwestie. De verschillende manieren van rapporteren zijn besproken, maar eigenlijk kan het niet zoveel verschillen tussen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland, zegt hij.

We moeten ons realiseren dat we een hoger sterftecijfer hebben dan onze buurlanden. Het is aanzienlijk hoger en we moeten dit bekijken in het licht van het feit dat we een andere strategie hebben gehad dan onze buurlanden. Is het alleen daarom of niet?

N.v.d.r.

Zweden telt drie keer zoveel dodelijke Coronaslachtoffers als de buurlanden Denemarken, Noorwegen en Finland samen. In die landen werden wel strenge maatregelen doorgevoerd, vergelijkbaar met andere Europese landen. In Noorwegen kwamen tot nu 224 mensen om, in Finland 275 en in Denemarken 533. In Zweden staat het dodental op 3.313 en zijn er ruim 27.000 besmettingen. Terwijl de drie buurlanden bij elkaar veel meer inwoners tellen dan de 10 miljoen van Zweden.

Zweden: Somaliërs en Syriërs “zwaar oververtegenwoordigd” onder Coronagevallen

Vorig artikelZweden op voet van burgeroorlog
Volgend artikelImmigrant verkrachtte een 10-jarig Zweeds meisje honderden keren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Academisch deens ziekenhuis = gesponsord door de staat= gesponsord door big farma =wiens brood men eet……
    Zolang corona niet bevestigd is door de verifieerbare, genetische code, foto of isolaat , kan je niet van coronadoden spreken.
    De 255.000 euro die er voor uitgeloofd is, staat nog steeds te wachten op een nieuwe eigenaar !

  2. En er zal geen eigenaar opduiken, alles is gaslighting, propaganda en angstzaaierij geweest. De virologen en de regeringen zijn schuldig maar niemand durft eraan te beginnen. Na dit schrijf ik niks meer op welke media dan ook. We leven verdorie in een tijd waar alle relevante en irrelevante informatie vrij en gemakkelijk beschikbaar is, al wat je nodig hebt is een beetje gezond verstand.
    Dus fini!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in