Tijdens een van de pogingen van het Oekraïense leger om een tegenaanval uit te voeren op de frontlinies van Kherson, is een groep Oekraïense militairen in de richting van de stad Kherson getrokken om ’s nachts de Russische militaire stellingen aan te vallen.

De riskante operatie mislukte. Oekraïense militairen die zich allen tezamen achterelkaar verplaatsten, zonder enige kans om zich in de Oekraïense steppen te verbergen, werden door de Russische artillerie ontdekt en vernietigd, bericht Southfront.org.

Volgens Russische bronnen werd de groep Oekraïense militairen ontdekt door het Russische bewakingscomplex Irony. Het kleine draagbare surveillancesysteem maakt het mogelijk om militair materieel op elk moment op afstanden tot 7 km op te sporen, zowel met de camera als met behulp van de IR imager. De IR-imager kan een persoon detecteren op afstanden tot 2,5 km. De door de laserafstandsmeter gemeten maximumafstanden komen overeen met detectieafstanden: 7 km voor apparatuur en 2,5 km voor mensen.

Klik voor groot

Dergelijke riskante en zinloze militaire operaties op bevel van de Oekraïense legerleiding leiden tot geen winst en zware verliezen.

Alleen al op 4 september heeft het Russische leger meer dan 220 Oekraïense militairen geëlimineerd in een zuidelijk Oekraïense gebied. De verliezen van Oekraïne in de richting Mykolaiv-Krivoy Rog bedroegen eveneens 11 tanks, zeven infanteriegevechtsvoertuigen en acht andere pantservoertuigen en negen pick-ups met zware mitrailleurs.

Meer dan 30 Oekraïense militairen werden gedood in de regio Charkov, waar de Oekraïense strijdkrachten doorgaan met hun pogingen om op verschillende dorpjes een tegenaanval uit te voeren op de Russische militairen.

Nog eens 20 Oekraïense militairen werden diezelfde dag aan de DPR-frontlinies gedood, volgens de militaire functionarissen van de DPR.

  Paus zegt christenen minder uit te geven aan Kerstmis en hun bespaarde geld naar Oekraïne te sturen

Volgens de Oekraïense media, en ook volgens de wereldwijde mainstream media, zijn de verklaringen van Rusland en de DPR over zware verliezen die het Oekraïense leger geleden heeft nep. Beelden van het front en verslagen van sommige Oekraïense autoriteiten bevestigen echter dat er bijna dagelijks duizenden Oekraïense militairen sterven. De oorzaak is gelegen in de zinloze wanhoopsoperaties die de Oekraïense legerleiding uitvoert op rechtstreeks bevel van het Zelensky-regime, dat streeft naar tenminste enkele overwinningen aan de frontlinie. De prijs die betaald moet worden is voor hen niet belangrijk.

Bonus:

In video: Resultaten van recente pogingen van kiev om Zaporo kerncentrale in te nemen

Het Oekraïense leger heeft zware verliezen geleden bij de recente mislukte pogingen om de kerncentrale van Zaporozhye te bestormen.

Op de ochtend van 1 september heeft het Kievse regime een grote provocatie geprobeerd om de aankomst van de groep deskundigen van de IAEA in de kerncentrale van Zaporozhye te verstoren. Twee sabotagegroepen van de Strijdkrachten van Oekraïne met in totaal wel 60 mensen werden vernietigd, nadat zij op zeven snelle motorboten aan de kust van het Kakhovsky-stuwmeer waren geland. In een uur tijd werd een andere poging van de Oekraïense strijdkrachten om te landen op twee zelfvarende schuiten op enkele kilometers van de kerncentrale van Zaporozhye bij de nederzetting Vodiane verijdeld.

Op 2 september hebben twee groepen van ongeveer 42 kleine boten met meer dan 250 militairen van de speciale operaties van de AFU en buitenlandse huurlingen geprobeerd aan land te gaan op de kust van het Kakhovsky-reservoir in de omgeving van Energodar en Dneproprudny. Als gevolg van de mislukte operatie werden 20 boten vernietigd. De rest van de boten verliet het gebied in de richting van de Oekraïense kust. Russische artillerie trof de restanten van de Oekraïense landingsmacht toen die aan land kwamen. Volgens het Russische Ministerie van Defensie verloor de AFU 47 militairen, waaronder 10 buitenlandse huurlingen. 23 anderen raakten gewond.

  Rusland staat op het punt de Oekraïense defensie onder de voet te lopen - waarom zijn er geen vredesonderhandelingen?

Kiev ontkent alle berichten over mislukte provocaties. De lichamen van de omgekomen Oekraïense militairen zijn nu echter aangespoeld. Sommigen van hen werden gezien bij de dam in de stad Nikopol, die onder controle van het Oekraïense leger staat.

Bonus:

Onbemande luchtvaartuigen (UAV) van DPR “Sparta” Bataljon vernietigen vernietigen stellingen nabij luchthaven Donetsk


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Doodvriezen in het donker is te verkiezen boven de eis dat Oekraïne neutraal blijft en ophoudt etnische Russen in het oosten uit te moorden? Is dat het “principe” dat Europa verdedigt?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse politie bereidt zich voor op “ineenstorting van de openbare orde” als gevolg van de kosten van levensonderhoudcrisis
Volgend artikelDe winter komt eraan: Bent u bereid tot armoede te vervallen voor Vladimir Zelensky en zijn regering?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Propaganda kanaal NPO Radio 1 vanmorgen; Rusland laat miljoenen granaten maken in Noord-Korea en en de verslaggever kweelde dat de Russische aanvoerlijnen stil lagen. Einde bericht.

  • EU-landen hebben bijna geen wapens meer, zegt Borrell

   Europese landen worstelen om hun wapenvoorraad aan te vullen, terwijl Kiev om voortdurende militaire hulp vraagt.

   De wapenvoorraad van EU-landen is ernstig “opgebruikt ” na het verzenden van wapens naar Oekraïne, waarschuwde Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, maandag.

   Tijdens een debat met EU-wetgevers drong de topdiplomaat er bij de lidstaten op aan om hun arsenaal aan te vullen, waarbij hij zei dat de beste manier om dit te doen “samen” is, omdat dat “goedkoper zou zijn”.

   Borrell gaf ook toe dat de EU een jaar geleden had moeten beginnen met het trainen van Oekraïense troepen toen sommige lidstaten daarom vroegen en zeiden dat als dat was gebeurd, “we ons in een betere situatie zouden bevinden”.

   https://www.politico.eu/article/borrell-warn-eu-countries-running-out-weapons/

   • Adri, onze wapens moeten naar Oekraïne en vinden hun weg naar Erdogan die dan met zijn groot leger rustig Europa komt terroriseren?
    Ik verschiet alvast van niks meer want alles is nu mogelijk!

   • De getrainde oldaten van het leger van Ukraine zullen onderhand toch wel op zijn als ik over deze aantallen doden hoor. Daar horen natuurlijk ook een veelvoud aan gewonden bij. Nu worden in Groot Britannie burgers opgeleid tot soldaten en in de Ukraine zelfs vrouwen. Allemaal mensen zonder enige oorlogs ervaring. Dat is dus gewoon kanonnenvoer. Ik oefen al jarenlang vechtsport en heb veel wedstrijden gedaan. En voordat je ‘hoger’ op komt, moet je toch eerst best wat wedstrijdervaring op doen. Techniek leer je tijdens de trainingen, vechten leer je in de ring. En die ervaring heeft de nieuwe aanwas niet.

 2. Als de Europese economien binnen enkele maanden volledig ingestort zijn, dan is het verloop van de oorlog in Oekraine niet relevant meer. Rusland zal nog jaren geen gas, olie, kolen of verrijkt uranium meer leveren. VS en NATO kunnen zo’n land niet in een jaar veroveren en grondstoffen leegplunderen. Het doek is gevallen… niet voor Rusland noch voor Oekraine, maar voor de Europese unie die eerder een collapse krijgt dan Oekraine

  • Van zodra wij akkoord gaan met hun communistisch controle systeem gebonden aan een infuus is het ook gedaan met al die oorlogen want daar draait alles rond. Vooral de VS en Europa moet op de knietjes. Daarna geen oorlog meer maar ben je plots hun slaafje die steeds moet ‘ja’ knikken.

 3. Nou moeten wij weer zo’n ongeschold en ondeskundig gleufdier als min. van defensie hebben……

  here we go.
  In de Iran-Irak oorlog sliepen de soldaten in de tank–voor veiligheid.
  In de Koeweit oorlog: ten minste 500 meter van de tank af–voor veiligheid.

  Als wapen op het slagveld is de tank afgedaan; van middel is hettot gemakkelijk doel geworden.

  Grote verschil met vroeger: detectie van mensen en voertuigen–ook ’s nachts; en GPS richtmiddelen.
  Voor raketten: de snelheid….
  —————————————–
  Het is daarom, dat “oorlog”volkomen veranderd is.
  maar er zijn dingen die niet veranderen: de partij die artillerie beheerst, beheerst het slagveld….

   • Neem nou een meid van rondom de 20; te lui om te werken, te stom om te studeren.
    Gaat naar het hotel van een producent op afspraak; man doet de deur open in ondergoed.
    Zij krijgt een beurt.
    Zij krijgt een overbetaalde rol in een film.
    Dan wordt ze ouder en is ondertussen stinkend rijk geworden.

    Uit de spotlights.
    En noemt plotseling de wip met haar producent “verkrachting”.
    “Me too”is geboren.

    In mijn ogen waren die gleufdieren gewoon hoeren; definitie is sex tegen betaling…..
    ….en er zijn mensen die deze multi millionairs zielig vinden…..

  • Sexisme is: een totaal ongeschikte aanstellen als minister omdat het tieten heeft, en misschien ooit eens toen ze jong was een wip gemaakt heeft met bepaalde figuren.
   Want het geval heeft zelfs niet de schijn van geschiktheid of deskundigheid.

   Mijn opmerking: een zuivere beoordeling

    • Degene die een bewijs is voor de teloorgang van rede, democratie en vrijheid is die dingdong Bergkamp.
     Normaal moet je meer kunnen zeggen in de tweede kamer dan op straat.

     Maar vooral als rechts aan het woord is bestaat de vrijheid van meningsuiting niet meer; typisch een D66 geval.

     Ze al wel heel veel plafonds bestudeerd hebben toen ze jong was…..

     (zelfs ik kan soms subtiel zijn)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in