© Tiia Monto / Flickr (CC BY 2.0)

Tijdens de recente demonstratie manifesteerden de Tsjechen zich te midden van een dreigende energiecrisis tegen de NAVO en de EU. Ongeveer 70.000 mensen verzamelden zich zaterdag op het Wenceslasplein in Praag om het aftreden van hun regering te eisen, als reactie op wat zij zien als het falen om de aanhoudende energiecrisis aan te pakken. De demonstranten waren ook uitdrukkelijk gekant tegen de twee belangrijkste westerse instellingen waarvan de vroeger Oostelijk-gebonden natie deel uitmaakt, namelijk de Europese Unie en de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), schrijft Bradley Blankenship.

Als u premier Petr Fiala van de Democratische Burgerpartij (ODS) vraagt wat het probleem is, zou hij eenvoudigweg zeggen dat die tienduizenden mensen gewoon onwetende pro-Russische handlangers zijn. Om hem woordelijk te citeren, zei hij “dat het protest op het Wenceslasplein is opgeroepen door krachten die pro-Russisch zijn, dicht bij extreme standpunten staan en tegen de belangen van de Tsjechische Republiek zijn.” Hij herhaalde zijn standpunt op maandag na kritiek en noemde de organisatoren van dit protest een “Russische vijfde colonne”.

Sommige commentatoren zijn zelfs nog een stap verder gegaan en hebben gesuggereerd dat de demonstranten zich letterlijk weer bij het Warschaupact willen aansluiten en terug willen keren naar het communistische tijdperk. Aangezien ik enige tijd in Tsjechië heb gewoond, kan ik zeggen dat deze hele redenering absurd is. Over het algemeen willen de Tsjechen westers zijn. Zij willen dat hun land een open en vrije samenleving is, in tegenstelling tot de virtuele kerker die de Tsjecho-Slowaakse Socialistische Republiek was.

Ook door de manier waarop de geschiedenis in het land geframed is, kunnen zelfs de meest liberale Tsjechen niet anders dan een zweem van wrok voelen tegen Rusland en zelfs tegen Russen. Dat is, naar mijn mening, geheel met opzet, want de westerse gerichtheid van het land heeft bijna direct gecorreleerd met een anti-Russisch sentiment. Hoe meer het Tsjechische politieke establishment het Westen omarmt, hoe meer de Tsjechen opgezweept worden om Rusland te haten.

  Oekraïne doet aan damage control na mislukte tegenaanval

Gezien dit gegeven vind ik het zeer onwaarschijnlijk dat zoveel mensen de tijd van hun dag genomen hebben om zich te verenigen ter ondersteuning van de Russische staat. Integendeel, wat in feite zaterdag 70.000 mensen de straat op trok, heeft te maken met het feit dat de kosten van levensonderhoud enorm stijgen, de reële lonen dalen en de regering vasthoudt aan een lijn van buitenlands beleid die het probleem nog verergert. Het is allemaal volkomen logisch en er is geen samenzwering voor nodig.

In feite hebben Tsjechische vakbondsleiders opgeroepen tot een demonstratie op 8 oktober op dezelfde plaats als het protest van zaterdag over precies dezelfde kwesties. Gelooft de premier nu werkelijk dat de Russen in de Tsjechische arbeidersbeweging geïnfiltreerd zijn? Gezien de heersende vijandschap tegen Rusland en de Russen in de Tsjechische samenleving, lijkt dat buitengewoon onwaarschijnlijk.

Ook hier blijven wij alleen maar zitten met de conclusie – hoe bizar het ook mag klinken voor de politieke elite – dat de zorgen die de mensen aan de orde stelden, precies weergeven hoe zij zich voelen. Het leven wordt onbetaalbaar en de Tsjechen willen geen leven van ellende en onzekerheid leiden om de Oekraïense regering overeind te houden. Dat is een kwestie van puur zelfbehoud en zegt niets over vermeende “waarden” en idealen.

Wat in Praag gebeurd is, is slechts een voorproefje van wat de westerse landen te wachten staat als zij op dezelfde weg voortgaan – en dat kunt u op uw conto schrijven. Overal op het continent zijn er al tekenen van sociale onrust door de stijgende kosten van het levensonderhoud, vooral de energieprijzen, en we zijn nog niet eens aan het officiële einde van de zomer gekomen.

  Afrikanen weten dat Russische wapens beter zijn dan die van Westerse rivalen

Als we 1 september als het de facto begin van de herfst nemen, dan hebben slechts enkele dagen daarna 70.000 mensen in Praag gedemonstreerd. De vraag is, hoe zal het eruit zien als de koude maanden intreden en de verwarming te duur wordt? Hoeveel mensen moeten er dan nog de straat op gaan voordat mensen als premier Fiala toegeven dat er een probleem is en de sociale onrust niet alleen afschuiven op een Russisch complot?

Hoezeer de mensen niet bereid zijn hun eigenbelang, of zelfs maar hun gemak, op te offeren voor een of ander idee van het grotere goed, hebben wij reeds gezien tijdens de COVID-19 pandemie. Het coronavirus heeft aangetoond dat dergelijke idealen volstrekt nutteloos zijn om de westerse bevolkingen bijeen te brengen. De mensen zijn te individualistisch en te koppig. Het grotere goed is blijkbaar niet goed genoeg.

Gelooft iemand, met dit in gedachten, dat de burgers van de EU bereid zijn tot armoede te vervallen voor Vladimir Zelenski en zijn regering? Hoogst onwaarschijnlijk. Europa staat dit jaar een zeer moeilijk koud seizoen te wachten, als de huidige lijn van het buitenlands beleid gehandhaafd blijft. Eerst Praag, dan Parijs, Londen, Berlijn, Madrid enzovoort.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De waanideeën van het Westen over deze oorlog: Poetin is NIET gek en de Russische invasie is NIET misluktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video: Reden van de zware verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in de regio Kherson
Volgend artikelZwitserland zet de trend: Wie zijn verwarming te hoog zet, wordt in de gevangenis gegooid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

   • Haha, zo is dat!
    De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars en die geeft daar een enorme harde draai aan. En de kindjes krijgen hun leugens op de schoolbanken.

   • @Duchesne……..,

    Beste,

    Waar hebben we het over…….we vergeten veel en zien alleen maar dat wat ons wordt voorgeschoteld…….

    Mijn God wat voor een haat begint er bij me op te komen als ik naar deze beelden moet kijken…….en deze beelden zie ik al zoveel jaren…….maar telkens weer worden deze onder alle tapijten geveegd…..altijd maar weer….

    Als ze denken met dit soort gruwelpraktijken weg te komen…..

    NO WAY……

    https://www.echtekrant.be/blog/artikels/orgaan-oogst.html

    ZONDER VERDERE WOORDEN……ik heb meer van dit moois…..veel meer…..

    LET OP!!!!!!!

    VERY VERY GRAPHIC CONTENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Alleen kijken indien men….nou ja…..
    FUCK ALLES WAT MET REGERINGEN TE MAKEN HEEFT!@

    Gladiator
    fijne zonnige dag gewenst

    • En oh ja,

     Nog ff vergeten…..

     Tekorten bij mij zijn er niet en zullen er nooit komen….dat schrijf ik hier en daar mag men me op afrekenen.
     De strijdbijl oppakken tegen idiote psychopaten had gekund, en dat weet ik zeker echter het grote probleem, en daar heeft het tuig geen enkel probleem mee, wat er onder het volk heerst is dat het zich onderling afschiet, elkander zal verraden, elkander bestelen in geval van ECHTE nood, enz enz enz …..

     We blijven maar discussies voeren over ditjes en datjes en kijken niet verder dan……..

     Het enige wat er over zal blijven en wat een kans heeft zijn kleine groepen welke elkaar beschermen met elk middel en tegen elke prijs……..

     Kleine groepen die elkaar KENNEN, weten wat ze aan elkaar hebben en bereid zijn tot…

     In een groep moeten mensen zitten die handig zijn of een ECHT BEROEP kunnen uitoefenen zoals SLAGER, TIMMERMAN, ELEKTROMONTEUR en ga zo maar door………

     Zelenski……wie is dat…….NIETS…..helemaal niets!

     Verder nog enkele korte mededelingen…..

     Dr. Reiner Fühllmich welke het gezicht was van Stiftung Corona Ausschuss is OUT of the game.

     Dan heb ik uit redelijk betrouwbare bron vernomen dat Putin idd zeer ernstig ziek IS!
     Zijn plaatsvervanger zal naar alle waarschijnlijkheid Nikolai Platonovich Patrushev zijn, welke Putin’s rechterhand is.

     Hij is nu nog steeds Secretaris van de Security Council of Russia….
     Dit zal misschien wel wat veranderingen teweeg brengen maar naar mijn mening niet erg veel…..maar niets is dus zeker…..

     Dit ter info!

     Gladiator
     ps vraag niet naar mijn bronnen, geloof het of geloof het niet.
     Fijne dag verder

 1. Zelensky zit mooi met zijn maatjes de pot te verdelen die wij aan belasting betalen. Zijn maatjes kopen daar villa’s voor in Zwitserland. Dankzij de Nazi’s in Den Haag is dat allemaal mogelijk.

 2. Behbehbehbeh als de nos het zegt samen met Markie en voldemort dat het onze oorlog is zeker, behbehbeh we moeten Rusland verslaan en dat gaat zeker Beh Beh Beh lukken, mag ik nog een spuitje Beh behbeh

 3. “De winter komt eraan: Bent u bereid tot armoede te vervallen voor Vladimir Zelensky en zijn regering?”

  Nee natuurlijk, maar het is wel een prachtige opsteker voor het Amerikaanse, Angelsaksische zionisten vazal staat van Israël, een bevroren, verdoofd en verzwakt Europa dat geen handel kan drijven met China en Rusland, mooi toch wat brengt de Amerikaanse geopolitiek toch mooie resultaten met zich mee.

 4. Die Zelensky, is dat niet de grote baas in één of ander Verweggistan? Daar wil toch niemand voor in de kou zitten. Overal roeren de vakbonden zich. De EU zal gewoontegetrouw Oekraïne verkopen om betaalbaar gas.

 5. Ik persoonlijk zit er niet op te wachten nee die armoede maar voor al die schapen die maar mee blijven doen maakt het mij niet uit. Zij zijn zelf de veroorzakers hiervan door hun stupide handelen waarbij een ieder die het doorzag een gekkie of gevaar was volgens hen.

  Helaas ga ik er ook mee geconfronteerd worden dus ik zal ze allemaal bedanken voor hun laffe inzet.

 6. Regeringspuppetleiders veranderen niet van mening ook al struikelen ze over de hard bevroren lijken in de straten .
  Puppets zijn nl WEF gehersenspoeld met satanische inhoud.

 7. En…. Overigens heeft de EU miljoenen en miljoenen en nog eens miljoelen tonnen NLG gekocht via de achterdeur van China die op zijn beurt dit van Russia heeft gekocht voor bodemprijzen.
  Natuurlijk mogen wij dit niet weten.!
  De prijzen moeten zeer hoog blijven onder het mom van schaarste.

 8. Mensen als we niet snel de ecomonie plat gooien en dit kabinet buiten schoppen vervallen we allemaal in armoede
  Wordt waker nu het nog kan

   • Lol, dat is net wat ze willen… Lesje steeds niet geleerd?
    Je wilt dus je eigen ruiten inslaan beetje zoals de vele sancties tegen Rusland?
    Die rijke smeerlappen gaan heel tevreden zijn want dat behoort tot hun plan, dat staat heel duidelijk beschreven in bepaalde documenten.
    Die kunnen zeker meer dan > 10 jaar verder zonder dat wij nog één ding van hen kopen!
    Wij kunnen max 1 à 2 weken zonder hun rommel voedsel…
    Ze kopen al ons materieel en materialen om te stockeren(investering) zodat wij stilvallen.
    Vooral ons hout en metaal is nu de hobby van China geworden.
    Die politiekers zijn op tijd ribbedebie… dat staat allang op de planning!
    Gooi nu maar alles plat en voor mij geen enkel probleem.

    • Het lijkt alsof je ergens iets door hebt maar nog niet wilt snappen dat Trump eenzelfde puppet is.

     Ik denk ook dat je Truth misinterpreteert omdat die juist aanhaalt dat het platgooien van de economie de rijken niet zal deren 😉

 9. De mensen zijn zo op zich dat ze het best vinden jammer terwijl er veel zijn die het moeilijk hebben maar niet de straat op gaan alleen online klagen .
  Jammer als volk kunnen me machtig zijn.
  De samenhorigheid mis ik in het nerderlands volk jammer wand samen kunnen we sterk zijn als bevolking .
  Meer van ikke en de rest kan stiken
  Vind ik jammer als wij het land plat gooien heeft de regering ook niets en kunnen we deze wef kliek buiten gooien

 10. Zoek alvast uit waar je burgemeester woont. De politiemensen. Lui van het leger. En meer van dat inhuurbare tuig dat tegen de eigen bevolking is. Zij zijn de loopjongens van de criminele machthebbers die zonder hen niets beginnen kunnen. De burgemeester moeten we hebben, die is in zijn gemeente belast met het uitvoeren van de wet verplaatsing bevolking. We worden straks onze huizen uitgezet terwijl we onze vervangers moeten voorzien van interieur, warmte, eten en drinken! Ik raak helemaal over de rooie.
  Ons land wordt helemaal kapot gemaakt door die landverrader Rutte en zijn maten in het kwaad.
  Dat we samen op moeten dat kan ik begrijpen en mijn huis wil ik best delen maar geloof maar niet dat ik er dan uit ga. Dat terwijl om mijn huis allemaal tweede woningen het hele jaar leegstaan zeker.
  Van mij kunnen ze allemaal aan het gas. Ook nog een idee trouwens. Net als Jan van Spijk “Dan liever de lucht in”. Gezellig met de hele buurt.
  Hoe kun je met de huidige kosten straks anderen onderhouden? Ik onderhoud mijn familie al. Dat is het ergste, dat ik mijn familie straks moet laten stikken als ik het niet meer ga redden.
  Dan is er nog maar één ding mogelijk: alles wat ik heb in de fik steken en het schuldige tuig betaald gaan zetten wat ze uitvoeren. Dat zal me een bloedbad worden. Ik ben niet bang. Ben de angst voorbij. Het zal ze berouwen waar ze mee bezig zijn. Allemaal, zonder uitzondering. Als het tenminste zover gaat komen dat ze me mijn huis uit knikkeren.

 11. De EU-elite is duidelijk wel bereid om de Europese bevolking te laten vervallen in armoede.
  Zij persoonlijk zullen natuurlijk nauwelijks last hebben van de gevolgen van de door hen uitgevaardigde sancties tegen Rusland.
  Zo is het natuurlijk gemakkelijk om de solidaire deugmens uit te hangen als anderen de rekening moeten betalen.

 12. Ik lees hier alleen maar frustraties is allemaal leuk maar ik mis toch leiders die een punt maken en die kunnen organiseren en de kar kunnen trekken zonder dat de nazi overheid meeleest want alles op welk media je gedachten neerschrijft wordt door deze galbakken gelezen dus eigenlijk had Johan Cruijff gelijk met zijn opmerking dat we hier in NL een patat generatie hebben en nu nog hebben🧐

  • Na de oorlog was plots iedereen verzetsstrijder, dus je zal nog even moeten wachten op de echte mannen! Maar ze voeren nu strijd op hun keyboard en dat is beter dan niks doen?

   • Zelfs NSBers kregen oorlogspensioen want zij waren verzets helden….

    En Wilhelmina vocht voor NL op de beurs van New York (met NL goud en geld….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in