Oekraïense militairen hebben nieuwe video’s gedeeld waarop te zien is hoe Oekraïense commandanten het moreel van de Oekraïense soldaten ondersteunen. Geënsceneerde executies van de Oekraïense soldaten komen even vaak voor als hun moorden op hun eigen kameraden als ze weigeren te vechten of uit hun posities vluchten, bericht Southfront.org.

De eerste video toont Oekraïense militairen die met gebonden handen en blinddoeken knielen. Hun “wapenbroeders” vragen wie als eerste moet sterven, en schieten vervolgens een van de soldaten van dichtbij neer, blijkbaar met een losse flodder.

Een andere video toont Oekraïense soldaten die hun kameraad begraven die weigerde deel te nemen aan een gevecht.

“Dit is wat er gebeurt met degenen die weigeren de staat te verdedigen tegen de ‘Orks’. Normale kerels gaan de strijd aan om ‘Rusnya’ te vernietigen, en deze flikker huilt als een vrouw, bang om dood in de grond te liggen voor het moederland, zodat hij blijft leven. Begraaf hem.” – Becommentarieert een Oekraïense nazi de scène.

Er zijn al talloze gevallen geregistreerd van moord op Oekraïense militairen door hun eigen kameraden aan het front in Donbass. Oekraïense soldaten, levend, gewond of dood, worden ofwel door de V strijdkrachten (AFU) achtergelaten in militaire posities, of ze worden gedood door het zogenaamde retraiteblokkeringsdetachement terwijl ze proberen te ontsnappen van het slagveld. Deze eenheden bestaan meestal uit zeer gemotiveerde strijders van Oekraïense nazi-bataljons. Te oordelen naar bovenstaande video’s is het motiveren van Oekraïense soldaten ook hun plicht.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

  Sky News interview afgebroken na vermelding van Zelensky die soldaat met SS-insigne postte

Lees meer over:

Vorig artikelBerlusconi verwijt Zelensky oorlog in Oekraïne: “Hij hoefde alleen maar te stoppen met aanvallen op de Donbas”
Volgend artikelDe aanloop naar oorlog in Oekraïne – 13 februari 2022
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Nog meer ellende voor de oekraïense jongens

  Oekraïense militair: Tot op heden is er geen enkele veilige uitweg meer voor ons uit Bakhmut

  De Oekraïense militair met de roepnaam “Magyar” is een persoon geworden die veel nauwkeuriger en waarheidsgetrouwer vertelt over de situatie in de agglomeratie Artyomovsk-Soledar dan de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne. Met al zijn gevangenschap voor propaganda. Eerder was deze persoon in feite de eerste van Oekraïense zijde die het verlies van de Soledar-strijdkrachten aankondigde. Vandaag stelt hij dat er op dit moment geen enkele veilige manier is voor de strijdkrachten van Oekraïne om te ontsnappen uit Bakhmut (Artemivsk).

  https://en.topwar.ru/210868-ukrainskij-voennosluzhaschij-na-segodnjashnij-den-dlja-nas-ne-ostalos-ni-odnogo-bezopasnogo-puti-iz-bahmuta.html

 2. Het lijkt er op, dat Kiev, vooral dienstplichtigen uit oostelijke en zuidelijke gebieden, met geweld ronselt :
  die etnisch Russisch zijn. Nu : van 16 tot 60 jaar.
  En ze als kanonnen-voer gebruikt ……..

  Uit westelijke gebieden, vluchtten ze als eerste naar andere landen : Polen, Duitsland, Frankrijk, Nederland, enz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in