Foto van paz.ca via Flickr, (CC BY 2.0)

Volodymyr Zelensky heeft schuld aan de oorlog in Oekraïne, zei de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi zondag tegen de media.

Uit Politico, “Berlusconi geeft Zelensky de schuld van de oorlog in Oekraïne”:

“Alles wat [Zelensky] had moeten doen was stoppen met het aanvallen van de twee autonome republieken van de Donbas en dit zou niet zijn gebeurd”, zei Berlusconi zondagavond tegen Italiaanse media na het stemmen in de regionale verkiezingen in Lombardije, die de eerste grote politieke test zullen zijn voor de rechtse coalitie van premier Giorgia Meloni.

“Ik beoordeel het gedrag van deze heer zeer, zeer negatief,” voegde Berlusconi eraan toe.

Hij zei verder dat de oorlog zou kunnen eindigen als de Amerikaanse president Joe Biden zou dreigen de militaire en financiële hulp aan Oekraïne stop te zetten en Zelensky zou vragen een staakt-het-vuren te bevelen in ruil voor een “Marshallplan van zes, zeven, acht, negen miljard dollar” om het land weer op te bouwen.

Terwijl Berlusconi zegt waar het op staat, is de “gevestigde” vrouwelijke premier van Italië, Giorgia Meloni, druk bezig rond te rennen om Oekraïne te steunen en te zeuren dat zij niet wordt uitgenodigd op de chique dinerfeestjes van Zelensky in Parijs.

Gevraagd naar Meloni’s recente uithalen naar Frankrijk omdat deze haar niet heeft uitgenodigd voor een diner met Zelensky in Parijs, zei Berlusconi dat hij “er nooit heen zou zijn gegaan om met Zelenskyy te praten” als hij in functie was geweest.

Vorige week nog gaf Zelensky in een interview met Der Spiegel toe dat hij nooit van plan was het vredesakkoord van Minsk met Rusland na te komen.

  Ruslands S-70 Okhotnik zware stealth drone begint Oekraïense troepen te bestoken terwijl Kiev wanhopig op F-16's wacht

Uit Geopolitical Economy Report, “Oekraïne’s Zelensky geeft toe dat hij Minsk-vredesakkoord met Rusland saboteerde, Westen blokkeerde onderhandelingen”:

In een interview met het Duitse dagblad Der Spiegel, gepubliceerd op 9 februari 2023, maakte Zelensky duidelijk dat hij er bewust voor had gekozen om Minsk te saboteren.

De Oekraïense leider klaagde dat de Minsk-akkoorden een onaanvaardbare “concessie” waren.

Zelensky herinnerde eraan dat hij de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel vertelde dat “we het niet kunnen uitvoeren”.

“Uitstel is prima in de diplomatie”, zei Zelensky, die uitlegde dat hij alleen “op de trein sprong” en deed alsof hij Minsk steunde om met Rusland over een gevangenenruil te onderhandelen – en zijn land meer tijd te geven om zich op een oorlog voor te bereiden.

Merkel zelf bevestigde dit in december 2022 in een interview met de krant Die Zeit.

De voormalige Duitse leider verklaarde dat het “Minsk-akkoord van 2014 een poging was om tijd te kopen voor Oekraïne. Oekraïne gebruikte deze tijd om sterker te worden.”

De voormalige Franse president François Hollande merkte later op: “Angela Merkel heeft op dit punt gelijk.”

Ook al stelde Zelensky zich kandidaat voor vrede om verkozen te worden, na zijn aantreden liet hij de oorlog in Donbas escaleren, accepteerde hij honderden miljoenen dollars aan “dodelijke hulp” van de VS en dreigde hij kernwapens te verwerven.

Via Informationliberation.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

10 Aanwijzingen dat de oorlog in Oekraïne deel uitmaakt van het Grote Reset planVolg Frontnieuws op Telegram

  Soros, Gates, Rockefeller & Duits geld denktank onthult dat de anti-Russische propagandaoorlog faalt in India, China, Turkije en zelfs in de VS

Lees meer over:

Vorig artikelTurkse minister zegt tegen VS-ambassadeur “Blijf met je vuile handen van Turkije af” nu de sancties de pan uit rijzen
Volgend artikelIn video: Motivatietraining in het Oekraïense leger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Italië is een fout spelletje aan het spelen.
  Zonder enig voorbehoud steunen zij, met Meloni aan het roer, onvoorwaardelijk de oorlog in Oekranazïe.
  Berlusconi heeft het natuurlijk ook door en steekt een stokje voor.

 2. Dat die sex opa nog wijzer is als vele linkse westerse woke gasten, dat zegt genoeg over de hersencellen van die linkse wokse smeerlappen die aangetast zijn door meelwormen.

 3. Italië mag wel oppassen dat straks HAARP in stelling wordt gebracht door tegen de Amerikanen en ukraine te zijn. In Turkije is het waarschijnlijk gebeurd, en toevallig waren er behoorlijke aardbevingen in Roemenië na commentaar van een minister op Amerika.
  Ik kijk er niet raar van op als er straks ook een vette beving in Italië is.

 4. The fourth beast shall be a fourth kingdom on earth,
  Which shall be different from all other kingdoms,
  And shall devour the whole earth,
  trample it and break it in pieces.
  -Daniel 7:23

  • Immortal, ik heb daar een stuk over neergezet in het artikel ” 24 ” van een paar maanden terug.
   Het klopt helemaal met wat je nu ziet gebeuren wereldwijd. De Bijbel is zeer accuraat.

   • Gerrit februari 14, 2023 at 12:46
    Griezelig niet….? Ik schreef dit ook al meer dan tien jaar geleden… ik was een gekkie. Nu nog. Maar de verderfelijke technologie is er; en helaas loopt de volwassen-wording van het menschdier zwaar achter, of beter gezegd, loopt helemaal niet. Want technologie is zoveel makkelijker omdat het simpelweg bouwt op het voorafgaande legoblokje, steeds meer en meer legoblokjes, maar de spirituele groei is een persoonlijke levenstaak die niet op voorafgaande legoblokjes rust, maar op introspectie, zelfkennis en moreel kompas, welke zaken de meeste mensen helaas niet boeien. En zo lijkt de Bijbel zich langzaam maar zeker te voltooien, tot het afgelopen is met het treurige beest. (Niet dat ik hier een geloofsdiscussie wil beginnen, absoluut niet, maar de Bijbel is in zekere zin ook een referentiekader.)

 5. Silvio Berlusconi verklaarde zondagavond dat hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky niet zou willen ontmoeten, nadat Giorgia Meloni dat vorige week wel deed in Brussel. Het is niet de eerste keer dat coalitiepartner Berlusconi zich op dit dossier tegen zijn eigen premier keert.

 6. Berlusconi… als ik iemand niet vertrouw is het deze charlatan wel. Ze zijn allemaal lid van dezelfde club en ze voeren een toneelstuk op voor de mensen die niet in hun club zitten… en dat zijn WIJ!!! Meloni stond tegen Zelensky aan te geilen alsof ze in een discotheek voor een loverboy viel.

 7. Berlusconi is niet gek, en heeft helemaal gelijk.
  Zie ook wat ex-p.m. Bennet, Israel, laatst zei : Er lagen vorig voorjaar vredes-voorstellen, maar Washington en Londen verboden het.

  En die Meloni is een politieke oplichter,
  en oorlog-hitser.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in