Een relatieve meerderheid van de Europeanen wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de oorlog in Oekraïne, zelfs als dat betekent dat Kiev gedwongen moet worden concessies te doen aan Rusland. Dat blijkt uit een nieuwe opiniepeiling van de Europese Raad voor Buitenlandse Betrekkingen (ECFR).

De opiniepeiling werd gehouden onder de inwoners van 10 Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Finland, Frankrijk, Polen, Duitsland, Italië, Portugal, Roemenië, Spanje en Zweden, half mei, drie maanden nadat de oorlog was uitgebroken, meldt Rmx.news.

Respondenten die zo snel mogelijk vrede willen, zijn in de meerderheid in alle landen behalve Polen, en dringen erop aan dat de oorlog wordt beëindigd, zelfs als Oekraïne territoriale concessies aan Rusland moet doen.

Italianen zijn het minst begaan met vergelding tegen Rusland, met 52 procent van de ondervraagden die alleen maar een einde willen aan het conflict dat de Europese economie heeft gedestabiliseerd en de crisis in de kosten van levensonderhoud heeft verergerd. Daartegenover staat dat slechts 16 procent van hen de oorlog zou willen zien voortduren.

Een soortgelijk verhaal is te zien in Duitsland, waar 49 procent vrede wil tegenover 16 procent die een voortzetting van de oorlog steunt. Roemenië volgt met een schommeling van 42:23, Frankrijk met 41:20, en Zweden met 38:22.

Daarentegen wil 41 procent van de Polen dat Rusland verslagen en gestraft wordt, terwijl slechts 16 procent voorstander is van een door onderhandelingen tot stand gekomen vredesakkoord.

In de ogen van de meeste Europeanen is er een duidelijke aanstichter voor het uitbreken van de oorlog: 73 procent van alle ondervraagden geeft Rusland de schuld, terwijl 15 procent denkt dat de schuld ligt bij Oekraïne, de Europese Unie en de Verenigde Staten.

  Waarom vernietigt de Europese Unie haar eigen economie?

Ook de vraag wie het grootste obstakel voor de vrede is, verdeelt de Europeanen niet bijzonder. Ook in dit geval wijzen zij naar Rusland (64 procent), maar bij de Italianen is dat slechts 39 procent, terwijl 35 procent Oekraïne en het Westen de schuld geeft.

Op de vraag of de oorlog moet leiden tot het verbreken van de banden met Rusland, antwoordt 50 procent van degenen die zich pro-vrede noemen, dat zij alle economische banden, 42 procent alle culturele banden en 40 procent alle diplomatieke banden met Moskou zouden verbreken.

Het is geen verrassing dat 82 procent van het pro-oorlogskamp de invoer van Russische olie in de Europese Unie zou verbieden, 81 procent wil Oekraïne van extra wapens voorzien, en 52 procent wil EU-troepen sturen om Oekraïne te verdedigen.

Bij de pro-vredespartijen zou 52 procent een olie-embargo steunen, 47 procent wapenleveranties aan Oekraïne, en slechts 24 procent troepeninzet.

Wat de gevolgen van de oorlog op lange termijn betreft, vreest 61 procent een sterke stijging van de woonlasten en de energieprijzen, en een even groot deel van de ondervraagden maakt zich zorgen over het gebruik van kernwapens door Rusland. De derde bedreiging waarover men zich zorgen maakt is het gebruik van chemische wapens door de Russen (46 procent).

Het verminderen van de energie-afhankelijkheid van Rusland wordt door de respondenten belangrijker gevonden (58 procent) dan het halen van de klimaatdoelstellingen (26 procent).


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zou u voor uw land vechten?Volg Frontnieuws op Telegram

  Zware tijden voor Europa in het verschiet - NAVO

Lees meer over:

Vorig artikelEerste klimaatlockdowns in Frankrijk: Openluchtevenementen verboden wegens hitte
Volgend artikelNASA waarschuwt voor dodelijke magnetosfeer “breuken” waardoor intense zonnestraling grote aantallen dieren op Aarde kan uitroeien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Van mij mag Putin ALL the way gaan.Het doet me echt geen flikker meer.Oekraine schiet toch al zn eigen mensen af.Zooitje ist.Pak dat hele oekraine maar in Putin.

  • Je weet hoop ik wel dat Putin ook bij WEF horen, of zijn we de ontmoetingen van Klaus Schwab and Vladimir Putin al weer vergeten die meerdere keren heel vriendelijk bij elkaar gekomen waren, of via video met elkaar vriendelijk aan het praten was?

   Ik ben voor beide “leiders” niet, ze zijn alle twee geen goede mensen, en nee ik kies niet voor de minder slechte, want dan kies je nog steeds voor een slechte iemand.

   En voor iedereen die een trump fan is, waarom vind je het niet erg dat Trump ook een vriendje is met WEF en Klaus Schwab?

   Nee sorry ze zijn allemaal het zelfde en horen allemaal bij de zelfde team, je woord niet een leider van een land, als je niet eerst ben goedgekeurd, door de echte mensen die alle macht hebben.

   https://www.youtube.com/watch?v=iy-el0jO1mo
   https://www.youtube.com/watch?v=Yt86DUXju1k

 2. Dez uitslag geeft alleen maar aan hoe dom de bevolking wordt gehouden door het land met hun nieuwsberichten. Laat poetin maar lekker deze lijn doortrekken en graag met heel de Oekraïne.

 3. Duidelijk een eenzijdige telling van stemmen zoals covid en PCR testen. Ze hebben zelf niet in de gaten dat ze in herhaling vervallen. Te bang om toe te geven dat aan het verkeerde eind hebben. Alle maal leidend aan massa “hypnose”. Niet in de gaten hebben dat als Rusland de gas en olie leidingen dicht draait iedereen een heel “koude” winter tegemoet gaat en hongersnood optreed.

 4. Zo’n onderzoek is alleen maar een test om te zien hoe gehersenspoeld we hier in de eu zijn.
  De walgelijke anti Rusland propaganda heeft zijn werk dus goed gedaan.
  De corrupte media kan trots zijn op de grootse rol die ze tot dusver gespeeld hebben.
  Ga zo vooral door met alles kapot te maken.
  Misschien lukt het jullie ook wel.
  Maar hoe het ook afloopt…..jullie staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

 5. Toont weer waar die verwende vax kudde naar luistert. En egoisten dat het zijn, ze maken zich alleen maar zorgen over hun eigen natje en droogje nu. En Rusland blijft de boosdoener, wat een hypocrieten zijn die kloteschapen toch. Overal in de EU. Treurig. Gelukkig weet mijn Poolse buurman beter.

 6. Te idioot voor woorden.
  Wie geloofd nog iets dat deze burgerorganisatie in zijn ongehoorde hoogmoed naar buiten brengt?

  Ik geloof niets meer.

  Alles is om de bevolking te intimideren.

  De wef bezoekers, zijn niet in de meerderheid, en die bepalen het beleid in de EU .

  Dus een minderheid denkt een “nieuwe wereld orde” uit te rollen.

  Knap en hoogmoedig.

  • Precies. Mannetjes als ik worden nooit gevraagd hoor , voor zulke onderzoeken 😄 . Ff serieus , afwijkende meningen worden dikwijls, net als met verkiezingen, geweld aangedaan.

 7. Hoe komen ze bij die PROCENTEN , is u wat gevraagd , of u , of u , of wie dan ook , procenten uit de hoge hoed toveren , alsof zoveel mensen het eens zijn met rutte en consorten , wat absolut niet waar is , vergeet niet dat vlak voor de verkiezingen er een beleid verandering geweest is die fraude in de verkiezingen mogelijk maakt . Als je mensen vraagt heeft echt niemand op rutte gestemd , en toch komt het weer als winnaar tevoorschijn . Heb hen al zo vaak zien liegen , ja gezien , en gehoord aan de intonatie van zijn woorden , hij is een goeie leugenaars , maar genoeg mensen zien het het

  • Precies. Mannetjes als ik worden nooit gevraagd hoor , voor zulke onderzoeken 😄 . Ff serieus , afwijkende meningen worden dikwijls, net als met verkiezingen, geweld aangedaan.

 8. Bij zulke onderzoeken gaat het er altijd om hoe de vraagstelling geformuleerd is en in dit geval zeker hoe de media bericht heeft.
  Zulke onderzoeken zijn zo in elkaar gestoken dat het juiste antwoord eruit rolt.
  Tel daarbij op hoe slecht de mensen geinformeerd zijn en voila.

 9. Trouwens nog niet zo lang geleden waren ze het er in de regering wel over eens dat Oekraine niet in de EU thuis hoort.
  Vandaag wist Rutte te vertellen dat het conflikt toch zeker onze oorlog is want het zou kunnen zijn dat Iwan overmorgen voor onze deur staat en gaat hij in de loop van waarschijnlijk volgende week zijn handtekening zetten dat het lidmaatschap wat hem betreft in gang gezet kan worden
  Niks mis mee als je een rubberen ruggegraat hebt denk IK

 10. Ik ben een voorstander dat Rusland niet alleen Oekraïne zuivert van het nazisme, maar heel de EU. Schop dat nazi tuig van dit continent. Het Angelo Zionisten Rijk is de as van het kwaad op de gehele wereld. We zijn nog steeds niet bevrijd sinds de 2e wereldoorlog. Hitler is in het zadel gebracht door het AZR om Rusland aan te vallen. Om daar een groot leger voor op te bouwen, hebben de nazi’s andere Europese landen verovert. Om zo ook hun bevolking onderdanig te maken, om alle mannen op vechtleeftijden naar het oostfront te kunnen sturen. Maar toen de Russen terug vochten en de Duitsers verpletterde, moest Engeland en de Amerikanen en Canadese (wat alle al AZR landen waren) redden wat te redden viel in Europa. Want anders waren de Russen door gestoten t/m Spanje en was dan waarschijnlijk heel Europa onder Russisch gezag komen te staan.

  Je ziet nu wat er sinds dien is gebeurt. Het nazisme heeft zich weer richting Rusland gewend, door tegen alle afspraken in elk Warschaupact land met list en bedrog in te lijven in hun Nazi Fascisten Unie en het Nazi Aanvallende Terroristen Organisatie. Nu willen ze dat met Oekraïne ook gaan doen. Maar Oekraïne is officieel nog steeds een deelstaat van Rusland. Met de zogenaamde onafhankelijkheid van Oekraïne, heeft het land nooit zijn grenzen laten vast leggen. Wat ook door de VN bevestigd is. Dan kun je niet via een staatsgreep in 2014 de macht overnemen en vervolgens provincies ervan de oorlog verklaren om daar de bevolking uit te moorden. Omdat die direct na de staatsgreep zich via een referendum onafhankelijk hebben laten verklaren. Nu Rusland op verzoek van deze onafhankelijke provinciën bijstand hebben gevraagd.

  Nu het AZR aan de verliezende kant staat, gaan ze toch nog door om het land toe te eigenen. Want het land is van cruciaal belang om de grote reset doorgang te geven. Want de arrogantie van de AZR die nooit rekening houdt met wie dan ook, daarom hebben zij nooit een plan B. Dus gaan ze gewoon tegen alle afspraken in door met hun plan A. Alleen de kogel zal hun kunnen tegen houden. Een andere taal verstaan zij kennelijk niet. Rusland heeft al enkele keren Amerika en de NATO gedreigd met kernwapens, maar op 1 of andere manier is het AZR er oost Indisch doof voor.

  Dan bestaat de mogelijkheid dat Rusland het eiland Engeland van de aardbodem weg vagen en Amerika net zo. Dan rest Rusland niets anders dan gestaag eerst Oekraïne compleet te denazifiseren en te demilitariseren, vervolgens zal dan waarschijnlijk Polen aan de beurt zijn samen met de Baltische staten, om zo heel de EU te zuiveren van de nazi’s. Het karwei afmaken wat zij in 1945 mee gestopt waren. De Russen hebben geen haast en sparen juist de burger bevolkingen. We zitten eigenlijk nog steeds in de 2e wereld oorlog. We kunnen pas over vrede en bevrijding gaan praten als het nazisme is uitgeroeid in de wereld met wortel en tak. Nu stoppen met de zuivering, zal betekenen dat het alleen het conflict uitgesteld wordt en het over een paar jaar nog heftiger zal worden. Maar ja het westerse volk gelooft nog massaal de media propaganda en slikken alle leugens als zoete koek.

 11. Vrede is alleen mogelijk, als de Russische districten bij Rusland zijn, de rest gedemilitairiseerd is en gede-nazificeerd.
  Uiteraard een cadeautje voor Zelensky van het vuurpeleton, na terecht gestaan te hebben in de Bonbass regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in