Begin 2022 was Oekraïne klaar met de voorbereidingen voor een overweldigende aanval op de afvallige Volksrepublieken Donetsk en Luhansk (DPR en LNR).

De helft van het Oekraïense leger, zo’n 120.000 man die in de afgelopen 7 jaar waren gerekruteerd en getraind, was gestationeerd bij de wapenstilstandslijn en klaar om te gaan. Aan de andere kant waren slechts zo’n 40.000 man onder de wapenen. Zij zouden weinig kans hebben om een aanval te weerstaan, schrijft Moonofalabama.

Rusland kon een Oekraïense aanval niet laten gebeuren. Als Oekraïne de afvallige provincies kon heroveren, zou het zich bij de NAVO kunnen aansluiten. De Russische publieke opinie stond resoluut aan de kant van de Russisch sprekende DNR en LPR. Die zou zeker een interventie eisen. Sinds de staatsgreep van 2014 in Kiev waren al zo’n vier miljoen Oekraïners naar Rusland geëmigreerd. Er zijn veel familiebanden tussen beide landen. Met het oog hierop had Rusland een deel van zijn eigen strijdkrachten in staat van paraatheid gebracht en wapens en munitie verplaatst naar verzamelpunten bij de Oekraïense grens.

De VS hebben maandenlang gewaarschuwd voor een komende Russische aanval op Oekraïne. Zij konden dat doen omdat zij wisten dat Oekraïne zou proberen de republieken met geweld te heroveren. Ze wist dat Rusland zou moeten reageren. Op 12 januari 2022 had CIA-directeur Bill Burns in het geheim een ontmoeting met Zelensky in Kiev. Burns heeft vaak boodschappen van president Joe Biden bij zich.

Op zondag 13 februari 2022, na een telefoongesprek met de Amerikaanse president Joe Biden, gaf de Oekraïense president Zelensky het definitieve bevel voor de geplande Oekraïense aanval.

  Duitse generaal waarschuwt voor “fatale fout” die NAVO zal maken als proxyoorlog in Oekraïne doorgaat

Dat het besluit was genomen, lekte onmiddellijk uit, zowel in Londen als in Kiev.

In zijn samenvatting van de dag somde de Guardian een heleboel activiteiten op die pasten bij het op handen zijnde begin van een conflict. Diplomaten en buitenlandse militairen verlieten Oekraïne. Er vlogen wapens binnen.

Getipt door de regering stopte het Britse verzekeringsconglomeraat Lloyd met zijn herverzekeringsdiensten voor heel Oekraïne:

Anatoliy Ivantsiv, hoofd van het Oekraïense verzekeringsbedrijf Expo, vertelde Interfax dat de Britse verzekeringsgigant Lloyds had aangekondigd dat het vanaf 14 februari tijdelijk zou stoppen met het verzekeren van conflictrisico’s in het Oekraïense luchtruim.

Toen het nieuws van het aanvalsbevel in Kiev uitlekte, stonden de ‘elite’ oligarchen en sommige parlementsleden klaar om te vertrekken. Op 13 februari en de dagen daarna ontvluchtten zij het land:

De rijkste mannen van Oekraïne ontvluchten het land met hun gezinnen nu het aantal charters van privéjets de afgelopen dagen een hoge vlucht heeft genomen nadat de kans op oorlog is toegenomen, zo blijkt uit vluchtinformatie die op 13 februari op sociale media is geplaatst.

Zwitserland, Oostenrijk en Zuid-Frankrijk waren de populairste bestemmingen voor de chartervluchten.

Ukrainska Pravda verklaarde dat een dergelijke uittocht van chartervluchten in zes jaar niet is voorgekomen. De publicatie meldde dat vliegtuigen van de topoligarchen van het land, waaronder Rinat Akhmetov, Viktor Pinchuk en Boris Kolesnikov, het land hebben verlaten. Ook Igor Abramovitsj, een andere topfiguur uit het bedrijfsleven, bestelde een privévliegtuig voor 50 personen.

bne IntelliNews bronnen bevestigen dat twee residentiële Engelse docenten, beiden Britse burgers, die respectievelijk voor een parlementslid en een zakenman werken, deze week naar Zuid-Frankrijk zullen vertrekken. Geen van beiden heeft bevestigd dat de vluchten iets te maken hebben met de toegenomen vrees voor een invasie, aangezien beide families regelmatig met hun personeel op vakantie gaan. Zelfs vorige maand, toen de oorlogstrommels voor het eerst luider begonnen te slaan, meldden docenten en leerkrachten van particuliere scholen in Kiev dat een groot aantal kinderen afwezig was, weg op vakantie.

Ook sommige leden van het Oekraïense parlement lieten verstek gaan. Op 14 februari berichtte Kiev Independent:

  Zelensky: Als Oekraïne verliest, zullen Amerikanen "hun zonen en dochters naar de oorlog moeten sturen" en "zullen ze sterven"

Meer dan twee dozijn wetgevers van de in totaal 424 parlementsleden die vanaf deze week de parlementszittingen moeten bijwonen, zijn momenteel niet in Oekraïne. Bijna de helft, of 12 afgevaardigden, zijn van de pro-Russische partij Oppositieplatform-voor-Leven, vijf afgevaardigden zijn van de presidentiële partij Dienaar van het Volk. De meeste wetgevers, ofwel 20 personen, hebben het land in februari verlaten.

Als onderdeel van het Minsk-akkoord had de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) een speciale waarnemersmissie bij de wapenstilstandslijn in Oost-Oekraïne. In het weekend van 12 en 13 februari was het relatief rustig aan het front:

In de regio Donetsk registreerde de missie tussen 11 en 13 februari ’s avonds 261 schendingen van het staakt-het-vuren, waaronder 50 explosies. In de vorige verslagperiode registreerde de missie 114 schendingen van het staakt-het-vuren in de regio.

In de regio Luhansk heeft de SMM tussen 11 en 13 februari ’s avonds 114 schendingen van het staakt-het-vuren geregistreerd, waaronder 24 explosies. In de vorige verslagperiode registreerde de SMM 258 schendingen van het staakt-het-vuren in de regio.

Het aantal waargenomen explosies was lager dan het gemiddelde van de afgelopen 7 en 30 dagen. De explosies deden zich voor aan beide zijden van de wapenstilstandslijn.

Klik voor groot

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De vernietiging van de EUVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video: Motivatietraining in het Oekraïense leger
Volgend artikelIndrukwekkende Russische aanval: Hel van vuur met Terminator en BTR-D elimineert Oekraïens peloton in Kreminna (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Russische marineschepen gaan met kernwapens de zee op – Noorse inlichtingendienst

  Voor het eerst in 30 jaar gaan schepen van de Russische Noordelijke Vloot de zee op met tactische kernwapens aan boord, meldt de Noorse inlichtingendienst (NIS) in haar jaarverslag.

  Het document zegt dat oorlogsschepen van de Noordelijke Vloot in de Sovjettijd regelmatig met tactische kernwapens de zee op gingen, maar dergelijke gevallen zijn sinds de Koude Oorlog niet meer bekend. Volgens de inlichtingendienst is na de start van de speciale operatie in Oekraïne “het belang van kernwapens voor Rusland aanzienlijk toegenomen”.

  “Het centrale deel van het nucleaire potentieel bevindt zich op de onderzeeërs van de Noordelijke Vloot en oppervlakteschepen.

  Kernwapens vormen een bijzonder ernstige bedreiging in de opties voor operaties waaraan NAVO-landen mogelijk deelnemen”, aldus het Noorse inlichtingenrapport.

  https://rusvesna.su/news/1676372792

 2. Verontschuldigingen aan Putin van NLse Intellectuelen, in 2014 – niet meer te vinden op het Internet, behalve hier:

  https://stgvisie.home.xs4all.nl/VISIE/Verontschuldiging_MH17_beschuldiging.pdf

  Dutch Intellectuals Apologize to Putin
  for Lies on MH17, Syria, Ukraine…
  Wednesday, 27 August 2014
  http://macedoniaonline.eu/content/view/25981/53/
  A letter sent by a prominent Dutch Professor to Russian president Vladimir Putin has attracted
  much media attention in Europe. The letter was written by Professor Cees Hamelink and signed by
  dozens of Dutch intellectuals and professors. Below is the letter in its entirety.
  Dear Mr. President Putin,
  Please accept our apologies on behalf of a great many people here in the Netherlands for our
  Government and our Media. The facts concerning MH17 are twisted to defame you and your
  country.
  We are powerless onlookers, as we witness how the Western Nations, led by the United States,
  accuse Russia of crimes they commit themselves more than anybody else. We reject the double
  standards that are used for Russia and the West. In our societies, sufficient evidence is
  required for a conviction. The way you and your Nation are convicted for ‘crimes’ without
  evidence, is ruthless and despicable.
  You have saved us from a conflict in Syria that could have escalated into a World War. The
  mass killing of innocent Syrian civilians through gassing by ‘Al-‐Qaeda’ terrorists, trained
  and armed by the US and paid for by Saudi Arabia, was blamed on Assad. In doing so, the
  West hoped public opinion would turn against Assad, paving the way for an attack on Syria.
  Not long after this, Western forces have built up, trained and armed an ‘opposition’ in the
  Ukraine, to prepare a coup against the legitimate Government in Kiev. The putschists taking
  over were quickly recognized by Western Governments. They were provided with loans from
  our tax money to prop their new Government up.
  The people of the Crimea did not agree with this and showed this with peaceful
  demonstrations. Anonymous snipers and violence by Ukrainian troops turned these
  demonstrations into demands for independence from Kiev. Whether you support these
  separatist movements is immaterial, considering the blatant Imperialism of the West.
  Russia is wrongly accused, without evidence or investigation, of delivering the weapons
  systems that allegedly brought down MH17. For this reason Western Governments claim they
  have a right to economically pressure Russia.
  We, awake citizens of the West, who see the lies and machinations of our Governments, wish
  to offer you our apologies for what is done in our name.
  It’s unfortunately true, that our media have lost all independence and are just mouthpieces
  for the Powers that Be. Because of this, Western people tend to have a warped view of reality
  and are unable to hold their politicians to account.
  Our hopes are focused on your wisdom. We want Peace. We see that Western Governments do
  not serve the people but are working towards a New World Order. The destruction of
  sovereign nations and the killing of millions of innocent people is, seemingly, a price worth
  paying for them, to achieve this goal.
  We, the people of the Netherlands, want Peace and Justice, also for and with Russia.
  We hope to make clear that the Dutch Government speaks for itself only. We pray our efforts
  will help to diffuse the rising tensions between our Nations.
  Sincerely,
  Professor Cees Hamelink

 3. Het is de payload van de satan op een tactische raket (middenlange afstand). Meestal een nuke met enkele warhead. Echter een hydrogen nuke warhead tot 7 megaton voor Rusland vergeleken met een plutonium Abom van 15 kiloton zegt genoeg. Het veschil is verschikkellijk groot.

  Als we over satan 2 balistische raketten spreken zijn dat uittredings voertuigen die tot 15 warheads van 1 megaton kunnen leveren. 1 sarmat 2 (satan 2) is genoeg om bijna geheel Westeuropa weg te vegen. Bij intreding gaan namelijk alle warheads naar hun eigen doel.

  Van kaliningrad tot Londen in minder dan 5 minuten. Blijft zelfs niet genoeg reaktie tijd. Amerikanen kunnen hun nuke basis in Turkije vergeten daar zal geen enkele nuke vertrekken. Nederland Belgie en Duitsland ook niet. Is gewoon geen tijd voor.

  Ruslands nukes vliegen tegen het ongeevenaarde 28000 km per uur.

  Schijnbaar begrijpt men niet in he Westen dat Ruslan een first strike kan uitvoeren en een nuke oorlog met hands down kan winnen.

  Ze zijn deze niet gestart dankzij hun nucleaire doctrine die geen first strike toe liet.

  Daar is nu echter verandering in gekomen….

 4. De ratten verlaten dus het zinkende schip.
  Als ze nou weer naar Zuid Amerika vluchten…….. Uruguay graag……en de mosguito coast indringen. Het miegelt daar van de gevleugelde stekertjes.
  En nooit meer der uit laten.

 5. Heel belangrijk, om de aanloop weer naar boven te brengen.
  De SMO door de Russische Federatie, was een logische en noodzakelijke reactie.

  Verder :
  Geloof niets van wat inlichtingen-diensten openlijk zeggen.
  Wat er echt speelt, zeker inzake kernwapens, houden ze altijd geheim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in