Op 20 december heeft de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van de Hamasbeweging, videobeelden vrijgegeven van recente confrontaties met de Israel Defense Forces (IDF) in de stad Khan Yunis in het zuiden van de Gazastrook.

Op de beelden is te zien hoe Hamasstrijders verschillende gepantserde personeelsvoertuigen, een hoofdtank, een bulldozer en een groep troepen van de IDF van dichtbij aanvallen met raketgranaten en daarbij voltreffers scoren, bericht Southfront.

Los daarvan kondigde de Izz ad-Din al-Qassam Brigades aan dat haar strijders twee tunnels met boobytraps met Israëlische troepen opbliezen in Khan Yunis. Het meldde ook aanvallen met raketgestuurde granaten en explosieven tegen drie tanks en een personeelsvliegtuig in de stad.

Hamasstrijders richtten zich met raketgranaten op drie andere Israëlische tanks in het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza.

Van haar kant zei de al-Quds Brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad, dat haar strijders twee voertuigen van het IDF met raketgranaten hadden bestookt in het gebied van al-Mughraqa in centraal Gaza en dat ze een Israëlische troepenmacht die oprukte met een bulldozer in de Shejaiya buurt in het noordelijke deel van de Strook met een zwaar explosief hadden bestookt.

De al-Quds Brigades gaven eerder videobeelden vrij waarop een mortieraanval te zien was op een IDF-bijeenkomsten in Khan Yunis en een Israëlische helikopter die slachtoffers evacueerde.

De IDF gaf toe twee soldaten te hebben verloren op 20 december, een soldaat van het 363e Bataljon van de Harel Brigade en een logistiek commandant van de Givati Brigade. Hun dood bracht het aantal Israëlische soldaten dat gedood werd tijdens grondoperaties in Gaza naar eigen zeggen op 134. Ongeveer 600 anderen zijn tot nu toe gewond geraakt.

  Brief geschreven door Albert Pike in 1871 onthult het Illuminati-plan voor Wereldoorlog 3

De IDF breidde de grondoperaties in Khan Yunis uit en intensiveerde de aanvallen op heel Gaza in de afgelopen dagen. Deze escalatie lijkt echter een poging te zijn om Hamas en andere gewapende groeperingen in de Strook onder druk te zetten om een nieuw tijdelijk staakt-het-vuren te accepteren dat de vrijlating van een aantal van de resterende Israëlische gijzelaars omvat.

Topambtenaren van zowel Hamas als de Islamitische Jihad voeren gesprekken over de voorgestelde overeenkomst in Egypte, dat samen met Qatar bemiddelt in het proces.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Palestina – Israëlische bezettingstroepen hebben serieuze verliezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne – Doe het licht uit, het feest is voorbij
Volgend artikelPlotselinge hartdood stijgt dramatisch
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. NPO Radio 1 vanmorgen zei dat het Noordelijk gedeelte van de Gaza strook Hamas vrij was gemaakt door het Israëlische leger en nu het Zuidelijk gedeelte onder handen wordt genomen, dezelfde propaganda middelen worden ingezet als met het NPO klimaat drammen en zoals velen herinneren de corona propaganda.

  “Propaganda werkt het beste als degenen die worden gemanipuleerd er zeker van zijn dat ze uit eigen vrije wil handelen.”

  – Joseph Goebbels

  • Als je eenmaal wakker bent is het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld.
   Maar de suf geprikte massa kun je nog steeds alles wijsmaken.
   Hoeveel duizenden kinderen moeten er nog sterven voordat hun ogen open gaan.
   Vrees dat we nog heel lang in de shit blijven zitten dankzij die woke minkukels.

  • Adriaan,
   Er is gewoon een genocide aan de gang en dat zeggen ze niet in de gewone media, het is echt ongelooflijk, mijn hoop is dan ook al een hele tijd niet meer op krachten van in dat vrije Westen (sarcastisch) maar in die BRICS landen en daar buiten zijn er nog 2 groepen landen, ik hoop dat zij er voor kunnen zorgen in de toekomst dat je als land en volk gewoon weer soeverein kunt handelen en denken, meer vraag ik niet, ik ben voor 2 staten trouwens naast het Joodse staatje die het tot nu toe niet toestaat dat er een beloofde Palestijnse staat naast zou komen, belofte maakt schuld en die belofte moet de internationale wereld maar eens nakomen!

   • Smerige hypocrieten ja, gisteren hoorde ik dat NL humanitaire hulp ging sturen naar Gaza dacht bij mezelf wat een vuile smerige m*therf*ckers. Langs de andere kant onderdelen sturen voor fighter jets en dan even the good guy uithangen .. Hopelijk schiet Hamas elke IDF terrorist naar de hel. Al hun aanhangers mogen hetzelfde lot ondergaan.

 2. De door de VS geleide proxyoorlog in Oekraïne tegen Rusland heeft Europa veel meer schade berokkend dan de Amerikanen. De Europeanen hebben de agressie van Washington tegen Rusland slaafs gevolgd door een reeks economische sancties in te stellen en de handel in energie van vitaal belang af te snijden. Vooral de Duitse economie is verwoest door het verlies van Russisch aardgas als brandstof voor de industrie.
  Op dezelfde manier hebben de Europeanen gedwee het beleid van de VS gevolgd door toe te geven aan Israël en Tel Aviv politieke en diplomatieke dekking te geven voor zijn genocide in Gaza. En net als bij het debacle tussen Oekraïne en Rusland, dreigen de Europeanen nu zwaardere economische gevolgen te ondervinden nu de Jemenieten de pijn van hogere transportkosten op hun hals halen. De inflatie zal uiteindelijk verwoestend zijn, koop vandaag nog uw goud en of zilveren munten!!!

 3. Ondertussen gaan ze nu opnieuw in de vn stemmen, welke landen (althans hun zogenaamde vertegenwoordigers ) de genocide willen verder zetten.

  • Marko
   december 21, 2023 Bij 14:14
   Ik heb begrepen dat de globalistische agenda 2.0 actueel wordt uitgerold.
   Wat ging er dan mis bij de eerste?
   Nou simpel, er zijn verschillende landen met teveel weerstand.
   Wat is de bedoeling van 2.0?
   Nou simpel, die landen die het wél leuk vinden om te worden vernietigd, versneld door non-gouvernementele organisaties ontmantelen van elke democratische denk en handelwijze.
   Klein voorbeeld?
   Simpel, de ‘rechtspraak’ tegen onze Gidion van Meyeren.

 4. Ik geloof geen snars van Hamas-aanvallen vanuit tunnels of gebouwen. Helemaal niets. En dit soort filmpjes maakt het voor mij alleen maar ongeloofwaardiger. Denk na. Dit zou voor Hamas de domst mogelijk zet zijn.
  (1) Ze helpen Netanyahu alleen maar vaster in het zadel omdat ze hem met dit materiaal een stok geven om de hond te slaan, die al zowat doodgeslagen is.
  (2) Ze geven hun tactieken bloot, waardoor het IDF zich erop kan instellen.

  Bovendien zie ik op deze flimpjes alleen veel vuur en rook maar nooit de geexplodeerde tank achteraf in beeld. Fake.

  Bovendien vraag ik mij af waarom er de laatste dagen wel materiaal verschijnt over zgn. Hamas aanvallen maar niets over de massaslachtingen op de Palestijnen, in Gaza en op de Westbank, die onverminderd doorgaan en honderden het leven kosten. Benieuwd hoeveel dagen het duurt voordat ik daar weer iets over verneem via Frontnieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in