© Wilhelm Joys Andersen / Flickr / CC BY-NC 2.0 DEED

Het Israëlische leger erkent langzaam dat zijn vijanden serieuze strijders zijn:

In Gaza zelf is het leger verbaasd over de omvang van de kracht van Hamas in de regio, die in de afgelopen 14 jaar een de facto terreurleger heeft opgebouwd dat op 50 minuten afstand van Tel Aviv is gestationeerd, inclusief honderdduizenden wapens, variërend van verschillende soorten RPG’s die het belangrijkste wapen vormen om soldaten aan te vallen, geavanceerde raketwerpers, aanvalsdrones en aanvalsdrones die zijn gemodelleerd om Israëlische aanvallen af te slaan.

Dit omvat ook mortiergranaten, AK-47 geweren, Dragunov sluipschuttersgeweren, communicatieapparatuur, operationele telefoonlijnen en explosieve ladingen in verschillende maten.

Het verzet is koppig, schrijft Bernard. Het geeft niet op, zelfs niet in gebieden waarvan de Israëlische bezettingstroepen beweren dat ze die hebben schoongemaakt:

In Beit Hanoun in het noorden van Gaza, op slechts enkele meters afstand van Sderot, is de IDF al vanaf de eerste dagen van de operatie actief en boekt tactische successen. De risico’s blijven echter bestaan. Vorige week kwamen Hamas-terroristen uit een moskee in de stad en er werden ook nieuwe wapenopslagplaatsen ontdekt.

De IDF richt zich op commandanten van Hamas en de meeste van deze terroristische cellen zijn lokaal en klein, maar zoals Beit Hanoun bewijst, zal het maanden duren om het volledig te zuiveren van vijandelijke troepen – en dit is niet de locatie waar Hamas op zijn sterkst is.

De bezettingstroepen hebben relatief hoge verliezen, veel hoger dan ze toegeven. Via Haaretz:

IDF meldt 1.593 gewonden sinds 7 oktober, maar ziekenhuisgegevens zijn veel hoger (gearchiveerd)

  IDF-veteraan gaat thermonucleair tegen Netanyahu, onthult dat Hamas-aanval "inside job" was

Israël maakte voor het eerst sinds de Hamas-aanval van 7 oktober bekend dat er in deze periode 1.593 Israëlische soldaten gewond zijn geraakt.
Het leger merkte op dat 255 soldaten ernstige verwondingen hadden opgelopen, 446 matige verwondingen en 892 lichte verwondingen. Het leger gaf de informatie over het aantal gewonde soldaten en hun toestand vrij nadat Haaretz twee weken geleden had gemeld dat het had geweigerd dit te doen.

Vanaf zondag staat het aantal gesneuvelde soldaten in de oorlog die Israël “Zwaarden van IJzer” heeft genoemd op 425 (van wie er 97 zijn gedood sinds de start van de grondoperatie. Uit een onderzoek van Haaretz bij de ziekenhuizen waar de gewonde soldaten werden en worden behandeld, blijkt een aanzienlijke en onverklaarbare kloof tussen de gegevens die door het leger worden gerapporteerd en die van de ziekenhuizen. Uit de gegevens van de ziekenhuizen blijkt dat het aantal gewonde soldaten twee keer zo hoog is als de cijfers van het leger.

Het Barzilai Medisch Centrum in Ashkelon bijvoorbeeld, rapporteert alleen al de behandeling van 1.949 soldaten die gewond raakten in de oorlog sinds 7 oktober (van de 3.117 gewonden die daar tijdens de oorlog werden behandeld), terwijl het leger een totaal van 1.593 gewonde soldaten rapporteert. Assuta Ashdod behandelde naar verluidt 178 patiënten, Ichilov (Tel Aviv) 148, Rambam (Haifa) 181, Hadassah (Jeruzalem) 209 en Sha’arei Tzedek (Jeruzalem) 139.

Daarnaast werden nog eens ongeveer 1.000 soldaten behandeld in het Soroka Medisch Centrum in Be’er Sheva, terwijl nog eens 650 soldaten werden behandeld in het Sheba Medisch Centrum in Tel-Hashomer. Dit is een gedeeltelijke lijst, omdat de gegevens geen rekening houden met soldaten die momenteel in revalidatieafdelingen liggen en al als gewonden geteld zijn bij aankomst op spoedafdelingen en opnameafdelingen.

  Israëlische strijdkrachten gebruiken gewonde Palestijnse man als menselijk schild

Het Ministerie van Gezondheid heeft meer dan 10.000 gewonden geteld.

Er zijn waarschijnlijk ook meer dode soldaten dan de bezettingstroepen toegeven. Sommige speciale eenheden, die over het algemeen klein zijn, hebben zware klappen gekregen:

Israel Special forces hebben zware verliezen geleden:

Eenheid 5101 Shaldag: 5 KIA, 3 officieren/NCO’s
Shayetet 13: 2 officieren/NCO’s gesneuveld
Yahalom: 1 officier KIA (Killed in Action)
Yamam: 8 KIA
LOTAR: 5 KIA (3 officieren)
Sayeret Matkal (Israël’s elite SOF): 11 KIA (10 officieren/NCO’s)

Binnen een kleine maar open gemeenschap is het moeilijk om de echte aantallen te verbergen.

Hoeveel moeten het er zijn om de zionisten minder bloeddorstig te maken?

Video’s:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israël geeft toe eigen mensen te hebben gedood op Nova muziekfestivalVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO Artikel-5 – Klein stokje
Volgend artikelIsraël-supporters zouden letterlijk elke Israëlische gruweldaad verdedigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. er is de dood gerapporteerd van 2 Generaals en een vrij hoog aantal hogere officieren..ook hebben veel Israëlische soldaten dysenterie en andere ziekte’s die ze zelf royaal hebben gestrooid in en op de Gazastrook… zoals de Amerikaanse soldaten in Vietnam met hun vervloekte Napalm…soms straft God snel,!!!

  • De onderdrukkers zullen altijd verliezen en worden hier en/of hiernamaals gestraft. Ze denken dat al de Palestijnen dood zijn maar ze leven nog.

   • Hallo Lahcen , hoop dat u gelijk heeft , en natuurlijk zijn er nog veel Palestijnen , Westbank , Jordanie , Miljoenen , die dit niet kunnen , zullen vergeten . gas en olie is gevonden , in (en voor , in zee van ) de Gaza strook . Ze hebben een val opgezet , zoals 9-11 , Pearl Harbor . Nooit had er een Israelische staat , mogen ontstaan , dmv buitenlanders ,, Het is toch geen uitgangs punt , te nemen wat je kunt , en de wereld voor anderen een hel te maken .

 2. Lieve mensen,

  Ik neem geen standpunt in, in deze “oorlog”.
  Een “soldaat” in een oorlog weet dat hij/zij kan sterven.
  Waar ik wel een radicaal standpunt over inneem is het (bewust) vermoorden van onschuldige baby’s, kleuters, kinderen, vrouwen (niet zijnde militairen) en ouderen (niet zijnde militairen). Welke “zijde” dit ook maar doet!
  Kom bij mij niet aan met het gelul: dat het een “goed recht” is om dit uit te voeren!!
  Verder wil ik het hierbij laten!

  Peace!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in