Met dank aan DL voor het herinneren aan dit iconische nummer en Dandy Don Meredith. Meredith was een stervoetbalspeler (Amerikaanse stijl) bij de Dallas Cowboys in de jaren zestig en speelde daarna tweede banana voor Howard Cosell in de uitzending van Monday Night Football, schrijft Larry Johnson.

Wat heeft dit met Oekraïne te maken? Heb je gezien wat de Washington Post met zijn banner heeft gedaan?

Dit is nog maar één indicator dat de Oekraïense fan-boy winkel in Washington DC zijn deuren sluit. Klikken op een actuele link vol met artikelen over de oorlog in Oekraïne is een behoorlijke domper als je een van de Deep State mensen bent die Washington DC teisteren en die geloofden in de fantasie dat Oekraïne de oorlog aan het winnen was. Er is een stortvloed aan nieuwe verhalen die overal in de mainstream media opduiken en het is een symbolisch luiden van de klokken die normaal gesproken een begrafenisstoet vergezellen. Hier is slechts één voorbeeld:

Ondanks de steeds somberder wordende stemming in de mainstream media, blijft de club van gepensioneerde Amerikaanse generaals volhouden dat een Oekraïense overwinning in het verschiet ligt. De ster van deze club gekken is Ben Hodges, voormalig commandant van EUCOM. Hij zei het volgende in een interview met de Australiërs (hat tip voor Andrei Martyanov):

De Oekraïense regering moet kijken naar wat Duitsland deed in WOII om een kans te maken tegen Rusland, volgens Ben Hodges, voormalig commandant van de Amerikaanse strijdkrachten gestationeerd in Europa

“Ze zullen de productie van munitie en wapens in Oekraïne moeten verhogen,” zei Hodges. “Sommige van deze dingen gebeuren al, maar het is mogelijk om de productie te verhogen als je in oorlog bent, zelfs als Russische raketten op je steden neerregenen.”

  T-90M tank heeft bij het elimineren van vestingwerk van Oekraïense strijdkrachten voorkomen dat ze door ATGM's werd vernietigd

“Ik bedoel, denk aan wat Duitsland deed in 1944. De productie van vliegtuigen voor de Luftwaffe piekte in 1944. Dat is na meer dan twee jaar van constante bombardementen door de Royal Air Force en het US Army Air Corps die Duitse steden plat bombardeerden. Toch steeg de Duitse vliegtuigproductie. Dus ik denk dat Oekraïne dat ook kan doen met wat verbeterde efficiëntie. Sommige westerse bedrijven zijn daar al aan het helpen,” concludeerde hij.

De onwetendheid die Hodges tentoonspreidt is verbazingwekkend. Hij beseft blijkbaar niet dat de productie van vliegtuigen door de Luftwaffe in 1944 werd gerealiseerd met slavenarbeid, bestaande uit Joden, zigeuners en Sovjet krijgsgevangenen. Waar gaat Oekraïne zijn slavenarbeid vandaan halen?

En laten we eens specifiek nadenken over wat “Duitsland deed in 1944“. (Hier is een hint – ze kregen op hun donder).

Belorusskaya nastupatelnaya operatsiya “Bagration”), een militaire campagne die werd uitgevochten tussen 22 juni en 19 augustus 1944 in Sovjet-Byelorussië aan het oostfront van de Tweede Wereldoorlog,[17] iets meer dan twee weken na het begin van Operatie Overlord in het westen, waardoor nazi-Duitsland op twee grote fronten tegelijk moest vechten. De Sovjet-Unie vernietigde 28 van de 34 divisies van Army Group Centre en verbrijzelde de Duitse frontlinie volledig.[18] Het was de grootste nederlaag in de Duitse militaire geschiedenis, met ongeveer 450.000 Duitse slachtoffers,[19] terwijl 300.000 andere Duitse soldaten werden afgesneden in de Courland Pocket.

Grootste nederlaag in de Duitse militaire geschiedenis tot de val van Berlijn. Is dat het model dat Hodges in gedachten heeft? Mijn hemel! Misschien kan hij rubberen armbanden laten maken met de initialen WWND (What Would the Nazis Do).

  "Kinderlandverschickung"

Gelukkig zijn er een paar verstandige analisten in Washington. Steve Bryen, bijvoorbeeld, publiceerde gisteren een uitstekend stuk op zijn substack – NATO IS A MESS AND THE RUSSIANS ARE WINNING. Hier is een voorproefje:

De zwakte en problemen van de Amerikaanse defensie-industriële basis verbleken bij de tekorten aan mankracht die de meeste van onze NAVO-bondgenoten en de VS treffen.

Het kleine Duitse leger heeft een tekort aan nieuwe rekruten. Net als de VS heeft Duitsland een vrijwilligersmacht, maar het wordt zo erg dat de Duitse regering nadenkt over een soort dienstplichtsysteem. Nu de huidige Duitse regering al snel politieke steun verliest, zou het politiek zelfmoord zijn om de Bondsdag, het Duitse parlement, zo ver te krijgen dat ze voor een dienstplichtstelsel stemmen. Boris Pistorius, de Duitse minister van Defensie, begrijpt het probleem maar heeft geen oplossing die waarschijnlijk de steun van de bevolking zal krijgen. De politiek in Duitsland verschuift naar rechts, met de AfD, de rechtse partij van Duitsland, die steeds meer steun krijgt van de kiezers. De AfD heeft nog geen standpunt ingenomen over de dienstplicht, maar het is een nationalistische partij die graag zou zien dat de sancties tegen Rusland werden opgeheven en die geen enkel Europees defensie-initiatief steunt. Het totale aantal militairen in Duitsland is eind oktober gedaald tot 181.383, met duizenden onvervulde vacatures. De Duitse tabloid Bild zegt dat het Duitse leger noch de kracht noch de uitrusting heeft om de natie effectief te verdedigen. Maar op hetzelfde moment dat Bild wees op de militaire crisis, kondigde Duitsland aan een brigade van 5000 man naar Litouwen te sturen. De brigade wordt gestationeerd op minder dan 20 km van de grens met Wit-Rusland. De verhuizing van de brigade zal beginnen in het tweede kwartaal van 2024 en de brigade zal volgens de planning in 2027 volledig gevechtsklaar zijn, aldus het Duitse Ministerie van Defensie. Maar, zegt de Duitse minister van Defensie, “We hebben geen leger dat in staat is om het land te verdedigen tegen een militair offensief, een brute aanvalsoorlog.” De tegenstrijdigheid spreekt voor zich.

  Oekraïne - De grote duw om de oorlog te beëindigen

Waar is Robert Preston als je hem nodig hebt. Oké, hij is dood. Maar we hebben iemand nodig die zijn iconische lied uit de Music Man bijwerkt en luidkeels zingt in de straten van Washington DC, Kiev en Londen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iedereen heeft het over Poetin. Wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het NederlandsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelColorado Republikeinen vinden een slimme manier om Trump op het stembiljet te houden nadat het Hooggerechtshof hem verwijderde…
Volgend artikelIn video: Hamas-strijders vallen Israëlische gepantserde voertuigen aan vanaf Point Blank
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Het blijft opmerkelijk stil over het op handen zijnde Euroleger. Er circuleren enkele geruchten op het www dat de extreme instroom van ‘vluchtelingen/ asielzoekers’ hiervoor gerecruteerd zouden worden. Gezien het feit dat de ‘vluchtelingen’ voornamelijk uit jonge mannen bestaat in de militaire leeftijd,. Hiermee zouden ze het personeelstekort in de legers van de EU op willen lossen. Deze geruchten zouden mi weleens waar kunnen zijn.

  • Als ik mijn vrouw mag geloven vragen ze overal personeel in het centrum, maar geen dingen die er toe doen, vreettentjes en kappers om zwart geld te witten. En de gemeentes doen er ook aan mee om de boel te laten verkrotten. Kunnen ze hun hoerendans weer uitvoeren met projectontwikkelaars.

   Dus waarom zou je nog het leger in gaan? Het systeem is sowieso kapot, niks meer en niks minder. Daar laat je je toch niet voor kapot schieten

   Ik ben trouwens voor de gelegenheid short gegaan op de eurostoxx 50. Kijken wat er deze feestdagen gaat gebeuren.

   • stoxx 50 ? dat heeft op 25 jaar NIKS gedaan , sinds 2008, na de bfc, verdubbeld, peanuts dus ! Kijk daarentegen ns naar die Amerikaanse indexen DOw, S& P , Nasdaq , daar werd waanzinnig veel verdiend, als men bleef zitten toch, ben daar jaren geleden ook ns s short gegaan …..broek niet gescheurd maar broek gewoon kwijt:-(

    • Daarom is het ook gokken. Of speculeren. Speel verstandig zou ik zeggen. Blijf uit de markt als je het niet kan betalen. Maar anders zou ik het best een gecalculeerde gok willen noemen. Maar doe het tegenovergestelde van wat ik doe, ik trek altijd aan het kortste eind.

     • haha…dat is nu precies wat ik altijd tegen mijn bankier zeg ! Het zijn logaritmen tegenwoordig die de koersen bepalen, hoe onlogisch het voor traditionele beleggers ook moge lijken ….

  • Wat denk je zelf Jeune, veel van de jonge asiel of geluk zoekers komen hier juist naar toe om de dienstplicht in hun thuis land te ontlopen vooral jonge mannen uit Eritrea,Syrie,en natuurlijk Oekraine .

 2. Nu zit ik hier echt met een dikke grijns. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Heb ik het over het filmpje. Kijktip en pak er een biertje bij. Ik heb het al gedaan. Goed gevonden, ik kende hem niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in