De Volksmilitie van de Volksrepubliek Donetsk heeft het officiële rapport gepubliceerd over de situatie in het gebied van Snegirevka aan de frontlinies van Kherson, bericht Southfront.org.

Joeri Boecharev, een militair correspondent van de Volksmilitie van de DPR:

“Zoals u weet, zijn de Oekraïense media onlangs begonnen met het actief verspreiden van informatie over een grootschalig offensief op Cherson. In feite ziet de situatie aan het front er niet zo rooskleurig uit als zij zouden willen. Op de overgrote meerderheid van de frontsecties is de vijand er niet in geslaagd 1 km of 2 op te rukken, terwijl hij zeer zware verliezen leed in mankracht en materieel.

Nu bevinden wij ons in de stellingen van onze eenheden in de nederzetting Snegirevka. De situatie is hier moeilijk. De vijand, woedend over het mislukte offensief in dit gebied, is actief op de stad aan het vuren. De burgers lijden, de infrastructuurvoorzieningen lijden. Op dit moment is het niet mogelijk om de voorlopige verliezen van de AFU tijdens dit mislukte offensief in deze sector van het front te schatten, maar de objectieve controlebeelden vertellen ons over de zware verliezen aan manschappen en pantservoertuigen van de vijand.”

***

Militair van de Strijdkrachten van de Russische Federatie roepnaam “Quiet”:

“Een zeer voordelige begrenzing was voor hen, 1,5 km van onze frontlijn. Wij hoorden het geluid van het materieel, hieven de “vogel” op en zagen dat het materieel eraan kwam, oprukkend. De ir artillerie dekte hen zeer goed, maar ook onze artillerie werkte goed. Ze hielden het 1,5-2 uur vol en dat was het. Wij gaven ze de tijd, zodat ze hun gewonden konden meenemen. Wij zagen ze geëvacueerd worden, niemand opende het vuur op hen.”

  Oekraïne zwijnenstal: Zelensky-adviseur geeft toe dat ze "stelen alsof er geen morgen is"

Correspondent: “Hebben ze hen meegenomen?”

Militair: “Een deel werd meegenomen. De Oekraïners blijven daar liggen tot nu toe. Als zij ze willen weghalen, dan laten wij ze dat doen.”

Correspondent: “En hoeveel Oekraïners zijn er ongeveer nog over?”

Militair: “Bij benadering? Misschien rond de 40. Omdat onze artillerie en onze tanks zo werkten dat ze geen kans hadden. D-30’s werkten, AGS, ze waren daar “volledig” gedekt.

Correspondent: “Wat hebt u in uw handen?”

Militair: “(Oekraïense) Z-10, sluipschuttersgeweer. We hebben het nog niet veel bestudeerd, wel uit elkaar gehaald en schoongemaakt. 7.62*51 Win 308 kaliber, magazijn van 20 ronden, Harris tweepoot, hoogstwaarschijnlijk Japans vizier. Hoogstwaarschijnlijk waren er huurlingen bij. Er waren ook mitrailleurs, wij hebben alles meegenomen, maar van de rest van deze mitrailleurs en machinepistolen is niets meer over om mee te nemen.”

Correspondent: “En wat ligt er voor ons?”

Militair: “NLAW. Eentje bleef liggen tot de overhandiging, die zullen wij bestuderen. In totaal hebben we vijf NLAW’s meegenomen. Toen de AFU aan de grens kwam, maakten ze alle NLAW’s klaar, legden ze op een hoop, wij zagen ze en raakten ze onmiddellijk en ze zijn nu al onbruikbaar.

***

Joeri Boecharev, militair correspondent van de Volksmilitie van de DPR:

“Na geen succes te hebben geboekt in het offensief op Cherson, dat door de Oekraïense media zo breed werd aangeprezen, zijn de Oekraïense militanten weer teruggekeerd naar hun favoriete tactiek van artillerieaanvallen op de civiele infrastructuur.

Achter mijn rug staat het vernielde gebouw van de administratie van het dorp Snegirevka. Het werd getroffen door MLRS “Grad”, HIMARS en artilleriestukken.

  F-16's naar Oekraïne

Het dorp ligt onder voortdurende beschietingen. Terwijl wij hier zijn, zijn vijandelijke mortieren hier aan het werk, maar zij schieten niet op. Onze strijders houden ze tegen en laten ze niet door.”

***

Yuri Barbashov, hoofd van het militair-civiele bestuur van het district Snegirevka in de regio Mykolaiv:

“Gisteren was er een offensief in de omgeving van Snegirevka, het werd afgeslagen, evenals in de richting Alexandrovka. Dit offensief verschilt van eerdere pogingen, in de eerste plaats doordat er een groot aantal pantservoertuigen bij betrokken was, d.w.z. voorheen werd één tank ingezet met de steun van drie BMP’s. Deze keer waren er vele tientallen tanks bij betrokken. Bovendien zijn er meer strijdkrachten bij betrokken. Voorheen werden dergelijke invallen verrivht door een bataljon, met een oversteek van de Ingulets rivier, dan werd het bataljon vernietigd. Nu zien wij dat de vijand iets grotere troepen heeft ingebracht. Maar nogmaals, dit is niet het zeer aangekondigde offensief op Kherson. In feite heeft Oekraïne tot nu toe nog geen offensieve acties kunnen ondernemen. In sommige gebieden, op plaatselijk niveau, op de schaal van één plaats – dit is geen offensief.

Dit is niet iets wat hun westerse partners tevreden zal stellen en het is niet iets wat de strategische situatie zal veranderen. Daarom kondigen zij een offensief op Kherson aan, en leggen dan uit dat zij in feite de vijand wilden misleiden.

Hier in het centrum van het gebouw waar mijn kantoor was, zijn twee schoten van HIMARS door alle plafonds heen gebroken, het gebouw is verwoest, de mensen hebben onder de drukgolf en granaatscherven geleden. Drie mensen raakten gewond, godzijdank zijn de verwondingen niet ernstig. Het was een terreuraanslag, bedoeld om de huidige en potentiële werknemers van de administratie te intimideren.

  Oekraïne zegt meer raketten neer te schieten dan Rusland afvuurt - Shoigu

Behalve het administratiegebouw worden nu ook scholen beschoten, in Berislav zijn voor het begin van het schooljaar twee scholen verwoest, aan onze school is een demonstratieve treffer toegebracht. Zij raakten het gebouw niet rechtstreeks, maar zij toonden de beschikbaarheid van hun artillerie, d.w.z. dat 1200 mensen en 50 tanks van de Strijdkrachten van Oekraïne verloren gingen, alleen maar om de bevolking van de regio Kherson te intimideren, althans op de rechteroever. Opdat zij bang zouden zijn om in overheidsdienst te werken, bang om hun kinderen naar school te laten gaan, bang om met onze autoriteiten samen te werken, d.w.z. dit is terreur, in zijn zuivere, onverhulde vorm.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe geoengineering KILL SWITCH is voor de hele planeet geactiveerd
Volgend artikelVaccingieren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Wat het Oekraïense leger doet is geen verdediging of aanval. Als je een vijand wil verslaan, zul je hun militairen/leger moeten aanvallen en deze elimineren en niet civiele doelen plat bombarderen. Want ze schieten bijna constant op burgerdoelen, wat eigenlijk hun eigen bevolking is. Daar ga je geen oorlog mee winnen, of is het de hele tijd al de bedoeling van beide partijen om zoveel mogelijk Oekraïense bevolking uit te roeien maakt niet uit welke taal ze spreken. De Russen willen zoveel mogelijk mensen redden van de dood en het Oekraïense leger wil zoveel mogelijk doden. Dat is het spel wat gespeeld wordt.

    Het oorlogsspel van het westen was ook altijd burgerdoelen massaal plat bombarderen om de plaatselijke bevolking angst aan te jagen en de infra structuren te vernietigen. Met het enige verschil nu is dat het op eigen grondgebied afspeelt, dan is dit wel de domste strategie van het westerse oorlogsvoering wat je maar kunt bedenken. Of is het niets meer dan een groot opgezet Hollywood achtige filmset, wat eruit moet zien als een echte oorlog, waar wel echte doden bij vallen. Om deze beelden te gebruiken om in de EU alles kunstmatig schaars te maken, om zo de inflatie omhoog te krijgen tot hyper inflatie, zodat de grote reset kan beginnen. Door nu alles duurder te maken en zo iedereen indirect te onteigenen. En om zo iedereen te dwingen zijn vaccins vrijwillig te halen doormiddel van de QR codes, die jij dan nodig zal hebben om het schaarste nog te mogen kopen voor een hoofdprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in