Iskander, via Russische MvD

Nu de Republikeinen in januari het Huis van Afgevaardigden in het Amerikaanse Congres nipt gaan overnemen, hoopt de regering-Biden zoveel mogelijk geld los te krijgen voor de proxy-oorlog in Oekraïne tegen Rusland, voordat de wetgevende macht op de Hill verschuift. Het Witte Huis vraagt bijna 45 miljard dollar aan nieuwe financiering. Wie kan dat beter dan een ervaren acteur-politicus? schrijft M. K. Bhadrakumar.

Breng president Vladimir Zelensky. Toen Zelensky zondag voorstelde om woensdag een paar uur naar Washington te komen, ging president Biden onmiddellijk akkoord. Ook voor Zelensky loont het de moeite om de hand van Biden vast te houden te midden van de geruchten over een machtsstrijd in Kiev.

Vanuit strategisch oogpunt gezien zou de achtergrond van Zelensky’s beslissing om met spoed naar Washington af te reizen de eendaagse reis zijn geweest van de Russische president Vladimir Poetin naar Minsk op maandag, die de geopolitiek van de Europese veiligheid opschudde. Het besluit van het Kremlin om Wit-Rusland een nucleaire afschrikking te geven, zet Kiev en Washington op scherp. (Zie mijn blogpost NATO nuclear compass rendered unavailing.)

Kort gezegd krijgt Wit-Rusland precies de firewall die nodig is om de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne te blijven steunen. Het dient ook een vitaal doel voor Moskou, want Wit-Rusland geeft precies de “strategische diepte” die nodig is voor de volgende fase van Ruslands speciale militaire operaties in Oekraïne.

Met name de dromen van de NAVO om de Suwalki-kloof te fortificeren en de enorme nucleaire basis van Kaliningrad aan de Oostzee af te snijden van Wit-Rusland en het Russische achterland zijn in duigen gevallen. Inderdaad, de na-Koude Oorlog geschiedenis verandert van koers in de Euraziatische landmassa.

In feite heeft Moskou wellicht het signaal afgegeven dat de Brits-Amerikaanse strategie om Oekraïne gestaag en heimelijk uit te rusten om diep op Russisch grondgebied toe te slaan niet onbeantwoord zal blijven. Maandag verklaarde de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko dat de door Rusland geleverde S-400 en Iskander raketsystemen gereed zijn gemaakt voor gevechtsdoeleinden.

  Kiev krijgt nu een koekje van eigen deeg

Iskander is een uniek mobiel ballistisch raketsysteem met moderne precisieaanvallen mogelijkheden, met een bereik van 400 km en geschikt voor kernwapens. Het is verbonden met een netwerk van sensoren en snelle aanvalsraketten die op zeer korte termijn doelen in het hele gebied kunnen aanvallen.

Iskander kan manoeuvreren met hoge terminale fasesnelheden van 2,1 km/s, is uitgerust met stoorzenders om actieve zoekers tegen te gaan en is een nuttig middel om een functionaliteit te hebben tegen bewegende doelen en om belangrijke stationaire doelen te treffen, waaronder hoofdkwartieren, industriële productiefaciliteiten, kritieke civiele nationale infrastructuur en verharde opslagplaatsen.

Op strategisch niveau staat het Iskander-systeem waarschijnlijk centraal in elke Russische poging tot escalatiebeheersing en/of oorlogsbeëindiging in Oekraïne. Het is duidelijk dat Rusland zich op alle eventualiteiten voorbereidt.

Aan de andere kant was Biden op zijn retorisch best, door venijnige scheldwoorden naar Poetin te slingeren en het triomfalistische narratief van Washington te herhalen dat het Oekraïne zal steunen “zolang het duurt.”

De theebladeren moeten echter zorgvuldig worden gelezen. Een hoge functionaris van het Witte Huis bevestigde dinsdag tijdens een niet-toegewezen persconferentie dat er Patriot-raketten onderweg zijn naar Oekraïne, maar voegde daar ook het voorbehoud aan toe dat het nog maanden zal duren voordat de Patriot-raketten in Oekraïne aankomen, samen met de “enkele maanden” die nodig zijn om de Oekraïense strijdkrachten op te leiden voor het gebruik ervan.

De ambtenaar zei dat het Pentagon “Oekraïners in een derde land zal opleiden om die batterij te bedienen. Eenmaal opgeleid, zullen zij de batterij in Oekraïne gaan bemannen; het zal geen Amerikaans personeel zijn dat dat doet. En in dat opzicht verandert er niets… wij zijn niet uit op een directe oorlog met Rusland. En daar zal morgen niets aan veranderen.”

Dat was duidelijk een poging om de hype als het ware te verminderen. Moskou had gewaarschuwd dat als de VS doorgaat met het leveren van Patriot aan Oekraïne, er “gevolgen” zullen zijn.

  Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks - Russische industrie in volle gang (Video's)

Elders bevestigde de Amerikaanse functionaris ook dat “president Biden vanaf het begin heel duidelijk is geweest. Hij heeft er niet aan getwijfeld en hij zal er morgen, of volgende maand of volgend jaar niet aan twijfelen dat de Verenigde Staten geen troepen naar Oekraïne sturen om rechtstreeks tegen de Russen te vechten.”

De kern van het bezoek van Zelensky is dat de regering-Biden dringend behoefte heeft aan “bipartisan” (onpartijdig) en “bicameraal” (tweekamerstelsel) steun in het Congres voor 45 miljard dollar extra financiering voor Oekraïne.

Toen Biden tijdens de gezamenlijke persconferentie met Zelensky in het Witte Huis werd gevraagd of Oekraïne langeafstandsraketten zou krijgen die Rusland zouden kunnen treffen, gaf hij grimmig toe: “Het idee dat we Oekraïne materiaal zouden geven dat fundamenteel anders is dan wat daar al staat, zou de NAVO en de Europese Unie en de rest van de wereld kunnen ontwrichten… [bondgenoten van de VS] willen geen derde wereldoorlog beginnen…”

“Ik heb honderden uren persoonlijk gesproken met onze Europese bondgenoten en de staatshoofden van die landen, om duidelijk te maken waarom het in hun eigen belang is dat zij Oekraïne blijven steunen. Ze begrijpen het volkomen, maar ze willen geen oorlog met Rusland. Ze zijn niet uit op een derde wereldoorlog.”

Het is een buitengewone verklaring. Hoewel Zelensky’s reis naar Washington was gechoreografeerd als een strategisch vertoon van eenheid, kunnen de breuklijnen niet worden verdoezeld – een sluimerende angst dat de steun voor Kiev zou kunnen afnemen naarmate de gevechten voortduren. Simpel gezegd kan het argument dat de Amerikaanse steun aan Oekraïne geen blanco cheque mag zijn, alleen maar aan kracht winnen in het Congres.

  De hel is leeg... Alle Washington duivels zijn hier

Biden verwacht dat het Oekraïne-conflict in 2024 een campagnekwestie zal worden en dat er vragen zullen rijzen. Zoals The Hill schreef: “De sceptici beweren dat de VS geen vitale belangen hebben in Oekraïne, dat de stortvloed van geld naar Kiev buitensporig is en vervuild door corruptie, en dat de oorlog een afleiding is van de overvloed aan problemen in eigen land die om aandacht vragen.”

Ook in Europa is de angst voelbaar dat de Angelsaksische opinie en Noord- en Oost-Europese politici hun agenda opdringen. Veelzeggend is dat de Duitse president Frank-Walter Steinmeier, een ervaren diplomaat, dinsdag een gesprek had met de Chinese president Xi Jinping, dat samenviel met de reis van Zelensky naar Washington.

De Chinese lezing benadrukte dat Xi tijdens de gedachtewisseling over Oekraïne zijn steun uitsprak voor de EU “bij het demonstreren van haar strategische autonomie en bij het leiden van de totstandbrenging van een evenwichtige, effectieve en duurzame Europese veiligheidsarchitectuur om duurzame vrede en stabiliteit op lange termijn op het Europese continent te realiseren.”

Dat het bezoek van Zelensky veel over wapens ging en weinig over vredesbesprekingen, zal zeker voor onrust zorgen in Berlijn en Parijs, die immers nog steeds het zwaartepunt van het Europese beleidsdebat vormen. De vraag hoe de oorlog in Oekraïne afloopt wordt steeds zorgelijker.

Het punt is dat Rusland vastbesloten lijkt zich niet terug te trekken en dat de kans op een regelrechte Oekraïense overwinning slechts een hersenspinsel is. Terwijl de Patriot een defensief wapen is om de patstelling te verlengen, is Iskander een potentiële game changer.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland zet MiG-31K’s met dodelijke hypersonische raketten in aan Europese grens als duidelijke waarschuwing aan het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel10 Machinaties van de Globalistische Elites die we in 2023 moeten bestrijden
Volgend artikel“De wereld stevent af op een terugkeer naar de tijd van oorlog, hongersnood en pest”: Econoom Nouriel Roubini kondigt apocalyptische tijden aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Van mij mag putin tactische kernwapens in gaan zetten om deze oorlog zo snel mogelijk te beëindigen.

  Deze oorlog laat eens te meer zien wat een corrupte bende de UN zijn door het westen niet terug te fluiten. De UN zijn in vele landen zelf ook schuldig aan honderdduizenden doden en zwemmen zelf in het bloed.

  Let vooral op wat in de komende maanden in Haïti gaat gebeuren. Waar tegen de wil van het volk een Amerikaanse- UN interventie plaats gaat vinden, zogenaamd om het volk te beschermen…. big bullshit

 2. Een derde land zal de troepen opleiden voor het gebruikt van het patriot systeem,…..Nederland ?

  Vanwaar deze conclusie:
  Kijk eens naar de klachten van uit de omgeving Vrede Peel (vliegveld in rust en thuis van de Nederlandse geleiden wapens)
  Rondom Vrede Peel worden al een paar weken vreemde vliegbewegingen waar genomen , zoals doelvliegtuigen (nee niet om neer te schieten maar om het radar gebruik te trainen ) die hier in de vroege avond een paar uur rond vliegen .
  Dit wijk compleet af van hoe er in het verleden getraind werd.
  Ergens moeten ze het gebruik leren , en zo veel landen zijn er niet die Patriot gebruiken.

 3. Amerika heeft zichzelf getransformeerd tot het grootste kankergezwel op aarde.
  Het zou mooi zijn als we dit chirurgisch konden verwijderen.
  Dit kankergezwel is echter zeer kwaadaardig en zal niet uit zichzelf verdwijnen. Onderhandelen is kansloos.
  Grofgeschut is de enige optie.

  • @Thom, geheel mee eens…Ik heb zelf een tijdje vertoefd in Alabama bij een amerikaanse basis in Montgomery daar kwamen en komen nog steeds hoge Navo functionarissen zo ook deel nldse famillie die in geleide wapens zat en destijds apaches voor NLD aanschafte. Als ik wist wat ik nu weet was ik niet naar hun gegaan toen met hun mega villa met zwembad van onze belastingcenten…. Ben 180c gedraaid…Moet er bijna van kotsen waar ik tussen zat..omhooggevallen ellendelingen…Gelukkig had ik nog famillie in Florida waar ik overige maanden verbleef..Snap ook niet dat Amerikanen zelf niet opstaan gemiddelde gezinnen daar hebben arsenaal om klein leger mee te bewapenen mijn famillie in Florida in ieder geval wel en hele buurt erbij.

 4. @Ger, De genie van NL luchtmacht is bezig met hangars op te tuigen in Polen voor de F-35….Iedereen vergeten dat er tijdens eerste lockdown 10000en tanks over het spoor gingen hier in NL maar ook duitsland en Frankrijk? En voor wie goed heeft opgelet tal van britse cargo vliegtuigen richting oosten.Nog voor Russische zelfverdediging. Als een dief in de nacht….En dan nu die overdreven wervingsspotjes op TV voor de jeugd van defensie….Iedereen die erin trapt mag van mij al bij voorbaat de zipbag in..

  • De coup in Oekraïne had als enige doel om Oekraïne vol te proppen met wapens en een oorlog uit te lokken met Rusland.

   DAAROM ZEGT ONS OPPERHOOFD VAN DE LANDVERRADERS ” RUSLAND MOET VERSLAGEN WORDEN “. HET IS ONZE OORLOG !

   WEL KANKERGEZWEL OPRUTTE GA ALSTUBLIEFT ZO SNEL MOGELIJK NAAR HET FRONT. WIJ ZULLEN DANSEN OP U GRAF VAN VREUGDE. EN NEEM AUB ALLE ZOGENAAMDE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS MEE.

   HET IS U OORLOG NIET DIE VAN MIJ EN MIJN VRIENDEN…. DOEI DOEI FIJNE REIS.

  • Die tanks /geschut en ander militair spul uit de navolanden staan allang bij de russische schroot en sloopbedrijven, herbruikbaar staal voor hun nieuwe tanks etc…
   Die ouwe navozooi…daar lachen de russen om.
   Poutin heeft tot op heden het gebruikelijke bekende materiaal ingezet….heel af en toe een supermodern raketje…maar ach..
   Zodra de shtf opkomt…dan gaan de woke-landen heel snel ervaren wat de HEL OP AARDE is….

   • Ik heb dit nog niet gezien op RT..Wel paar kapotgeschoten personeel carriers maar tanks niet…Zullen wel in Polen en Roemenië staan.

  • Hoi Nuke,

   De gehele NAVO bezit geen tienduizenden tanks. De RF bezit veel meer tanks dan de NAVO zou kunnen ophoesten. Bovendien is ‘ons’ materiaal niet bepaald geoptimaliseerd om oorlog te gaan voeren in continentaal Rusland.

   Dan is er het transport, de logistiek, denk eens aan alleen al de benodigde brandstoffen en het transport daarvan, terwijl er in de VS voor nog maar twee weken dieselbrandstof voor het wegtransport in voorraad is. Wij zijn de risee van het subcontinent Europa en de Yanks de clowns van Amerika. NAVO is fucked!

   • Hi Casse, Was tikfoutje 1000en tanks zijn over het spoor gegaan in NLD, Duitsland en Frankrijk tijdens eerste lockdown..Was allang voorop gezet…Ik heb ze nog niet gezien in aktie…op een paar turkse pantserwagens na, Australische bushmasters en oude Ypr van ons.. Tuurlijk legt Navo het af, is geen Servië waar ze even tof komen doen met nu een geheel failliet en woke ziek Amerika als backup met allen recruit problemen op alle divisies.

 5. Mag ik een bitter verwijt maken? “Iedereen” kiest partij voor één van de strijdende elites. De ene is voor Rusland, de ander voor Oekraïne. “Niemand” toont daarbij bezorgdheid over het lot van de gewone Rus en de gewone Oekraïner. Dat is betreurenswaardig.

  Vooral de gewone Oekraïner heeft te lijden onder de oorlog. De gezinnen blijven alleen achter, terwijl hun zonen en mannen al dan niet met volle goesting moeten strijden tegen de Russen. Bovendien zijn heel veel van die zonen en mannen al overleden en zitten de gezinnen in de kou en het donker.

  Daarom zal ik nooit voor of tegen de Rus of de Oekraïner zijn. Ik kies geen elite-kant.

  Overigens verneem ik op een pro-Oekra telegram-kanaal dat Rusland alle beschikbare oorlogsbodems en onderzeeërs op zee gestuurd heeft. De havens zijn leeg wat oorlogsvaartuigen betreft. Alle Russische strategische bommenwerpers zijn klaargezet (voor zover ik het bericht begrijp)

  Het kanaal verwacht een de grootste raket-aanval op Oekraïne in de komende 48 uur. Ik persoonlijk hoop dat het daarbij blijft of minder erg is. Dat het slechts een waarschuwing is aan de Russische vijand.

  “Mooie” kerst en innige deelneming voor de gewone mensen die al die bommen en granaten op hun kop krijgen.

  • Dat zie je niet goed denk ik.
   Ik denk dat de meeste die Pro Rusland zijn niet per definitie pro Rusland zijn ( geldt ook voor mij).

   Ik denk dat de mensen die tegen Amerika, England, EU en NATO zijn zeer bewust zijn wie de werkelijke agressors zijn in de wereld.

   Vertel mij eens welke oorlogen Rusland is begonnen na WW2?
   Antwoord: Rusland was bij 5 oorlogen betrokken ( inclusief Oekraïne) maar in alle 5 de oorlogen door toedoen van Amerika.
   Vertel mij eens hoeveel oorlogen Amerika is begonnen of er aan deelgenomen heeft na WW2? En hoeveel coups ze hebben gepleegd?
   Antwoord: Amerika heeft meer dan 100 oorlogen gevoerd ver van hun eigen grenzen! Vele tientallen coups gepleegd. Allemaal met als doel die landen te de-stabiliseren en het leeg te roven van grondstoffen.

   Ook heeft het westen bewust Minsk en Minsk2 geweigerd uit te voeren en trekt de NATO steeds verder richting Rusland.

   Poetin en Rusland hebben dan ook het volste recht om hun land en grondstoffen te beschermen.

   Wat heel veel Europeanen niet beseffen omdat ze nooit iets lezen over geschiedenis is dat als de Sovjet uni in 1944 Duitsland niet was aangevallen dat Europa nooit bevrijd was geweest. Miljoenen Russische soldaten zijn gestorven om ons te bevrijden.

   Misschien dat als je meer gaat lezen over geschiedenis dat je het gaat begrijpen. Nogmaals net als ik zijn de meeste die nu pro Rusland zijn helemaal niet met alles eens wat Rusland doet maar de werkelijke wereld agressor zijn Amerika, England, EU en NATO.

   Vergeet ook niet dat Amerika 2 kernbommen heeft afgeworpen op burgerdoelen.

   Mensen die nu pro Rusland zijn zijn bewuste mensen die op de hoogte zijn wie de echte agressor zijn .

   Misschien dat je het nu beter kan plaatsen.

   NIEMAND HOUDT VAN OORLOGEN WANT HET ZIJN ALTIJD DE ONSCHULDIGE BURGERS DIE HIERTOE GEDWONGEN WORDEN.

   ALL WARS ARE BANKERS WARS !!!!!

    • Er IS geen ‘gewone’ mens in Banderastan. Ze zijn allemaal schuldig aan dom consumeren, hebberig zijn en de gemakkelijkste weg zoeken. Mijn Oeki echtgenote werd al in 2014 door al haar vrienden weggejaagd toen ze kritische bedenkingen had bij de Maidan opstand, wat een staatsgreep bleek te zijn geweest.

     Vrijwel allemaal waren ze pro-Bandera en pro-Prawiy Sektor en niemand had een fluit van doen met de slachtoffers van de Anti-Maidan in Korsun, de levend verbrande mensen in Odessa, de slachtoffers van moord, verkrachtingen en erger in Mariupol, en de hete oorlog in de Donbass en de vervolgens jarenlange beschietingen van haar onschuldige burgers en de 15000 burgerslachtoffers dat deze beschietingen veroorzaakt hebben.

     De paar Oekraïners die zich bewust zijn van de misdaden van hun door de CIA en rijk crapuul bestuurde wingewest maken zich meer druk over het eruit flikkeren van de Yank dan van het eventuele lijden van de ‘gewone’ mens.

     Bedenk je wel dat Oekraïners veel beter uitgerust zijn tegen winters, geen elektra en geen transport van voedsel dan wij in relatief warm west-Europa. Velen hebben een dacha met groententuin en aldaar een handpomp met grondwater van goede kwaliteit, een verwarmingssysteem met brandhout waarop gekookt wordt en dat warm water maakt, en een pogrib (voedsel kelder) en ingemaakt voedsel van de groententuin.

     Maak je liever druk over wat er deze winter door toedoen van het WEF met arme sodemieters in onze contrijen gaat gebeuren, vooral die in de steden…

  • @Luc, Dat heb ik dus niet met die kut oekies, hier zijn ze strontbrutaal en in eigen land hebben ze een CIA en EU coupe ondersteunt die schoot op demonstranten en ordertroepen die passief bleven…Dus naar de hell met dat klote volk ze verdienen het wat komt en ik zal ze hier ook warm onthalen. Heb er paar in vlak de buurt hier alleen maar overlast zelfs de antillianen en paar marokanen worden er strontziek van die er echt naast wonen.

  • misschien dat het juist GOED is dat dit nu gebeurt???
   wordt tijd dat er ’s ingegrepen wordt, drastisch..
   een etterende wonde verder laten etteren omdat drastisch ingrijpen ’te pijnlijk’ is, brengt niets positiefs op…integendeel….op een gegeven moment moet je het lichaamsdeel amputeren wil je terminaal sterven vermijden….
   het is JUIST IN HET BELANG VAN de doorsnee bevolking dat er nu drastisch ingegrepen wordt en trouwens, de overgrote meerderheid van oekistan is ethnisch russisch van afkomst…het is in HUN voordeel nu….jaaaaaaaaaaaarenlange onderdrukking en genocides worden nu beëindigd…

 6. Oorlog is nooit goed geweest. Het dood en beschadigd mensen. Niemand die daar gelukkig van wordt. Ik heb begrip voor Rusland. De afspraken zijn geschonden, veiligheid is niet gegarandeerd voor Rusland.

 7. Het probleem is dat het westen geleid wordt door sociopaten en psychopaten, daar kun je geen afspraken mee maken. Zij blijven enkel hun zin andere op leggen, houden dan ook nooit rekening met andere. Hun wil is wet denken zij nog steeds. Dit lijkt op arrogantie, maar het is eerder hun onvermogen om logisch en analytische te kunnen beredeneren en te handelen. Samenwerken snappen zij niet, zij willen enkel alles voor hun zelf hebben en als die ander dat niet accepteert is het oorlog. Voor reden vatbaar zijn begrijpen zij ook niet, want geestelijk zijn het kleine kinderen die nooit tot volwassenheid zijn gekomen. Want zodra zij onder druk komen te staan vallen zij terug op hun geestelijke kindsheid van een jaar of 8 à 9 jaar. Als zij dreigen te verliezen, dan krijg iedereen en alles de schuld behalve zich zelf. Daar zij ook niemand anders iets gunnen, maken zij liever alles kapot. Zodat die ander er ook niets meer aan heeft. Want zij kunnen niet tegen hun verlies. De enige taal die zij verstaan is grof geweld tegen hen, die enorm fysiek en financieel pijn doet. Want als die ander hun spullen vernietigd dan raken zij helemaal in paniek. Ze hebben altijd wel een grote bek hoe iedereen het moet doen wat zij willen, maar zodra jij dat omdraait zullen zij eerst in alle bochten gaan draaien om er onderuit te komen en als dat niet lukt, dan proberen zij er tussen uit te knijpen. Want van natuurlijk zijn zij de grootste angsthazen.

  Als we de Dollar of de Euro niet meer zouden accepteren, als een betaalmiddel zou de ECB en de FED compleet in paniek raken. Want dan verdampt direct hun macht. Wat vele niet beseffen is dat de bevolking de tegenwaarde van deze fiatvaluta zijn. Overheden creëren geld uit het niets onder de noemer van onze gestolen namen bij onze geboorte aangiftes. Zodat de zogenaamde natuurlijke persoon de schulden dragen. Er wordt door de coöperatie Nederland 70.000 euro per maand per persoon een schuld aangegaan. Maar de natuurlijke persoon is een creatie van de Nederlandse coöperatie en niet van de levende mens. Op deze manier wil de coöperatie de bevolking de illusie voorhouden, dat de bevolking gerant ervoor staat. De zogenaamde staatsschuld. Die de coöperatie weer via de belastingen aan de bevolking ten gelde maakt. Zodat zij dat geld kunnen uitgeven aan waar zij maar willen, zonder rekening met de bevolking te willen houden. Zou de bevolking deze fiat valuta niet meer als betaalmiddel accepteren is het over en uit voor deze gasten. Wat zijn schulden, als je het zogenaamde betaalmiddel uit het niets laat ontstaan. Dan zijn die schulden ook niets waard. En als de coöperatie willens en wetens identiteitsfraude plegen is dit verwerpbaar voor de levende mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in