Hier is het, kort en zoet – de Arabische Liga heeft Joe Biden en zijn buitenlandse politieke clownsvoorstelling verteld dat ze in de modder mogen zakken en de schorsing van Syrië van de Arabische Liga hebben beëindigd, schrijft Larry Johnson.

Let’s go back to the future. Hier was het nieuws van bijna 12 jaar geleden:

Syrië is geschorst uit de Arabische Liga omdat het heeft nagelaten een einde te maken aan het bloedvergieten dat is veroorzaakt door het brute optreden van de regering tegen democratische protesten.

Tijdens een spoedzitting van haar 22 lidstaten in Caïro om de crisis te bespreken, besloot de Liga Syrië uit te sluiten totdat het de voorwaarden van een eerder overeengekomen vredesakkoord om het geweld te stoppen, uitvoert.

De Liga heeft ook besloten Syrië economische en politieke sancties op te leggen omdat het er niet in slaagt het geweld te stoppen, en heeft de lidstaten opgeroepen hun ambassadeurs uit Damascus terug te trekken, aldus de Qatarese premier, sjeik Hamad bin Jassem bin Jabr bin Muhammad Al Thani.

Twaalf jaar geleden werd Bashir Assad in het westerse narratief, dat werd omarmd door de andere leden van de Arabische Liga, afgeschilderd als een wrede dictator die erop gebrand was mensen te verpletteren die democratie en mensenrechten wilden omarmen. Dat was pure onzin. Een totale leugen van de kant van het westen. De zogenaamde “vreedzame” demonstranten die door de Syrische regering werden aangevallen, werden gefinancierd door de CIA en de Britse inlichtingendienst. Voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk was deze poging om Assad te verdrijven een soort repetitie voor wat er drie jaar later in de Maidan in Oekraïne gebeurde. Assad aanvallen met radicale islamisten, sommige gefinancierd door Arabieren uit de Golf, was een onhandige poging tot een kleurenrevolutie en Syrië had, toevallig, genoeg militaire kracht om de nederlaag af te wenden tot de Russen in september 2015 te hulp schoten.

  Zircon, Su-57 met Kh-69, Tornado-S met kamikaze-drones... Ruslands technische voorsprong in Oekraïne groeit

Waarom greep Rusland in om Syrië te redden? Het lijkt erop dat Poetin en zijn team zich na de door het Westen gesteunde staatsgreep in Oekraïne in februari 2014 en de daaropvolgende Oekraïense aanval op de Russisch sprekende bevolking in de Donbass eindelijk realiseerden dat de imperiale ambities van de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten niet te stillen waren en verslagen moesten worden. De Syrische regering te hulp komen in haar strijd tegen de door het Westen gesteunde islamitische extremisten betekende een cruciale tegenaanval op de westerse ambities.

Vandaag heeft de Arabische Liga de schorsing van Syrië ongedaan gemaakt en Joe Biden en de Verenigde Staten effectief verteld dat ze kunnen oprotten (een beleefde vervanging van de F-Y).

De Arabische Liga heeft Syrië opnieuw toegelaten na een afwezigheid van 11 jaar, zei de organisatie zondag, na een buitengewone vergadering in het hoofdkwartier van de Arabische Liga in Caïro, Egypte…

De Arabische Liga benadrukte ook de noodzaak om “praktische en effectieve stappen” te nemen om de Syrische crisis op te lossen, voegde de verklaring eraan toe.

De Syrische president Bashar al-Assad kan deelnemen aan de komende top van de Arabische Liga in Saudi-Arabië als hij wordt uitgenodigd en als hij dat wil, vertelde secretaris-generaal Ahmed Aboul Gheit zondag aan journalisten.

“Syrië is vanaf vanavond volwaardig lid van de Arabische Liga, en heeft vanaf morgen het recht om deel te nemen aan elke vergadering. Als het gastland, in dit geval Saoedi-Arabië, de uitnodiging stuurt, kan Assad de vergadering bijwonen als hij dat wil,” zei Gheit.

Ambtenaren en analisten hebben gezegd dat de hernieuwde toelating van Syrië tot de Arabische Liga weliswaar symbolisch is, maar de mogelijkheid inhoudt dat Assad internationaal kan worden gerehabiliteerd en dat de verlammende sancties tegen zijn regime kunnen worden opgeheven.

Amerikaanse functionarissen zijn niet blij. Ze zeuren als een transgender schoolmeisje:

  Dubbelhartige EU-bureaucraten eisen tribunaal voor oorlogsmisdaden

Vedant Patel, plaatsvervangend woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, maakte duidelijk dat Washington niet akkoord gaat met dergelijke plannen. De VS “zullen de betrekkingen met het regime van Assad niet normaliseren en wij steunen ook niet dat anderen met Damascus normaliseren”, zei hij tijdens een briefing van het State Department in Washington DC.

“We hebben dit overduidelijk gemaakt aan onze partners,” zei Patel. “De VS geloven dat een politieke oplossing zoals geschetst in resolutie 2254 van de VN-Veiligheidsraad de enige haalbare oplossing is voor dit conflict in Syrië.”

Resolutie 2254 onderschrijft een routekaart voor een vredesproces in Syrië door middel van door de VN gefaciliteerde besprekingen tussen de Syrische regering en leden van de oppositie.

Beschouw dit als een inhoudelijke en symbolische overwinning voor Rusland en China. In de nasleep van de historische top in maart zijn voormalige bondgenoten in het Midden-Oosten, met name Saoedi-Arabië, aangemoedigd om met Washington te breken over een groot aantal economische en buitenlandse beleidskwesties en hun eigen koers uit te stippelen. Het beëindigen van de schorsing van Syrië zonder tegenprestatie is het equivalent van een trap in het kruis van de Verenigde Staten. Uncle Sam ligt ineengedoken en grijnst van de pijn.

Het is nu duidelijk dat een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse buitenlandse beleid van de afgelopen 13 jaar bestond uit het aanwakkeren van een burgeroorlog in landen waar Amerikaanse leiders een leiderschapsverandering wilden. Het is een moorddadig, met bloed doordrenkt record en nu, dankzij Rusland en China en Saoedi-Arabië, komt er een verpletterend einde aan. De Arabische Liga heeft Uncle Sam vandaag een metaforische trap in het kruis gegeven. Auw!!!

  Wat gebeurt er in Rusland na De Langste Dag?

De actie van de Arabische Liga doet de Amerikaanse inspanningen om Iran te isoleren en te straffen ontsporen, omdat Syrië een proxy was voor dat buitenlands beleidsdoel. Door deze beslissing is de geheime actiecampagne van de CIA en MI-6 in Syrië volledig in duigen gevallen. Opgeruimd staat netjes.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een nieuwe wereldorde is in opkomstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom Amerikanen zich nooit voor het leger zouden moeten aanmelden
Volgend artikelVan degelijkheid naar debacle: Pyrrusoverwinningen, leugens en strategische vergissingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Waarom klinkt dit allemaal zo goed in mijn oren?
  ‘Het beëindigen van de schorsing van Syrië zonder tegenprestatie is het equivalent van een trap in het kruis van de Verenigde Staten. Uncle Sam ligt ineengedoken en grijnst van de pijn.’

  En: ‘Door deze beslissing is de geheime actiecampagne van de CIA en MI-6 in Syrië volledig in duigen gevallen. Opgeruimd staat netjes.’

  Nu nog Oekraiene opruimen. Tot aan de Poolse grens.

 2. Ja hier heeft Putin de afgelopen 9 jaar hard naartoe gewerkt. Dat is waarom hij zich heeft ingezet in die landen,om dit te bewerkstelligen, ik denk dat dat hier een medaille 🎖️🥇verdiend voor Putin. Een strategist nog nooit eerder gezien. De beste van de afgelopen 2000 jaar. En wie weet wat nu het komende jaar nog naar boven komt aan grote winsten voor Rusland. Hun harde werk achter de gordijnen begint te lonen nu. En weer een shit bovenop amerika. Die zieke bidens werken zichzelf en amerika het graf hun en hopelijk als dat gebeurd trekken ze al die zieke walgelijke oligards met zich mee het graf in. Go Putin👍

 3. Hoera voor de overwinning van Rusland op Nazi Duitsland, wie weet wat de alliantie nog allemaal gaat doen die de dollar ten val gaat brengen, Assad weer bij de Arabische Liga, wie had dit ooit gedacht, de tijden zijn aan het veranderen dat is een zekerheid maar hoe snel of langzaam?

 4. Ik hoop dat de Arabische Liga nu doorzet om NAVO/USA aan te pakken en serieus er voor zorgt dat de NAVO/USA zicht terugtrekt uit het Midden-Oosten. En de olie laat betalen in de eigen lokale valuta.

 5. Wat een Overwinning zeg…en wat een Gruwelijke nederlaag…Hoogtijd dat de eu…wakker wordt… misschien is er nog een sprankeltje hoop..eerst nog wat kletsen/Boenken op hun eu-smoel…👊👊👊👊🇷🇺

 6. 🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎

  Mailadres

  Zie bij artikel klaus schwab
  Overheid wil burgers…

  Reacties 🌎

  15 of 16 mei as maandag of dinsdag
  Is er stemming in 1e kamer pandemie wet ( men wil geen juiste datum opgeven lijkt) zie eerstekamer.nl

  Laat weten wat je ervan vindt.

 7. Info voor wat het waard is,
  VS , Israël bombardeert Syrië lange tijd
  Zg ‘Aardbevingen’ teisteren dit land.
  Olie wordt weggeroofd door USA en criminele bendes.

  Wat ik niet begrijp is toelating rode kruis, neigt naar script,
  Als je kwaadaardige instellingen toelaat in je land – rode kruis = WHO
  experimenten drang op mensen, bevolking van Syrië .

    • 🍎…. 🐍
     Sneeuwwitje, en de 7 dwergen

     De dwergen die sneeuwitje waarschuwen , doe voor niemand open.
     De stiefmoeder, verkleed als goedaardig omaatje, met een 🍎verleidelijke appel ;
     Sneeuwitje die dacht., och dat aardige vrouwtje, ik maak de deur even open .
     De appel die giftig bleek te zijn.
     That’s life

 8. Dit is maar een deelktje van hun zelf veroorzaakte afgang.
  Boontje pikt zijn loontje.
  Zij wilden de vernietiging van Europa om er winst uit te slaan voor zichzelf, maar resultaat: zij zijn economisch en militair dood, en sociaal zijn zij een gedegenereerde perversie geworden.
  De trans en gender onzin is een symtoom ervan.

  Over een jaar is dat heel duidelijk; over twee jaar de totale collapse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in