In Brussel worden gezondheidswetten door Big-Pharma gedicteerd

0

De documenten van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) die door hackers zijn buitgemaakt, bestaan uit bijna 900 bladzijden met e-mailwisselingen tussen topmanagers van het EMA, vertrouwelijke rapporten van wetenschappelijk personeel en presentaties die Pfizer in november vorig jaar heeft gegeven.

Het onthult onder andere interne EU-besprekingen, in een nogal gespannen, soms zelfs onaangename sfeer, die waren toegespitst op de evaluatie van de vaccins van Pfizer en Moderna, die de EU ondanks de aan de orde gestelde problemen zou kopen. Zo waren er verontrustende kwalitatieve verschillen tussen commerciële partijen en partijen die in klinische proeven werden gebruikt, bericht mpr21.

In de race om resultaten, en om sneller van de klinische naar de commerciële fase te gaan, werden de fabricageprocessen gewijzigd, waarbij de samenstelling van de vaccins werd gewijzigd met een vermindering van het RNA-gehalte tot 30%, een vermindering die het EMA op 23 november in besloten kring een “knelpunt” noemde.

De meningsverschillen worden op gedempte toon besproken. Een screenshot van een e-mail van 30 november tussen het EMA en de fabrikanten is veelzeggend: “Deze kwesties worden als kritiek beschouwd, vooral in de context van de nieuwheid van dit soort producten en de beperkte ervaring; daarom wordt een strengere controlestrategie verwacht”.

Het EMA beweert dat het kwaliteitsprobleem vervolgens is opgelost en dat het “onwaarschijnlijk” is dat deze afgeknotte RNA-moleculen in eiwitten of peptiden kunnen omvormen en zo schadelijke effecten kunnen veroorzaken.

De Europese Commissie beweert van haar kant dat deze besprekingen “nooit de onafhankelijkheid van het Bureau hebben geschonden en op geen enkele wijze afbreuk hebben gedaan aan de integriteit van de opdracht van het EMA met betrekking tot de beoordeling van kandidaat-vaccins of andere geneesmiddelen”.

Op 16 januari publiceerde het dagblad Le Monde een onderzoek met als titel: “Wat de documenten zeggen over de anti-Covid 19 vaccins die van het Europees Geneesmiddelenbureau zijn gestolen”. Er waren Italiaanse, Duitse, Nederlandse en Zwitserse journalisten bij betrokken. Het was ondertekend door de Franse journaliste Lise Barnéoud, die een vermoeden uitte: “De gestolen gegevens, die later op het dark web werden verspreid, laten zien onder welke druk het agentschap stond om het vaccin van Pfizer-BioNTech zo snel mogelijk goed te keuren”.

Op 10 februari verklaarde Europees parlementslid Manon Aubry, ondervoorzitter van de fractie Verenigd Europees Links/Noords Groen Links over het door Europa ondertekende contract voor de levering van vaccins, dat de gekozen leden van het Europees Parlement niet kunnen weten wat er in staat, omdat de meeste regels zijn doorgestreept om de tekst te verbergen.

De Europese burgers hebben twijfels over de vaccins tegen het Coronavirus, omdat de Europese Unie door de knieën is gegaan voor de farmaceutische bedrijven. De leiders van big pharma hebben de wet gedicteerd, zei zij.

Met andere woorden: in Europa is het niet het Europees Geneesmiddelenbureau dat de vaccins heeft goedgekeurd, maar de farmaceutische bedrijven die ze verkopen en niet verantwoordelijk zijn voor de gevolgen.

  Zij ruïneerden levens - verdienen zij vergiffenis?

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Belangrijke teksten zijn zwart gemaakt: contracten met vaccinbedrijven zijn staatsgeheim

Vorig artikelWeer landen schorsten AstraZeneca vaccin na berichten over bloedstolsels
Volgend artikelZuckerberg gaat mensen op Facebook pushen het mRNA Covid-19 vaccin te nemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in