Pixabay

Een kwart van de EU-burgers vindt immigratie zorgwekkender dan de kosten van levensonderhoud of de oorlog in Oekraïne

Bijna een op de vier EU-burgers beschouwt immigratie als een van de twee grootste zorgen waarmee het blok momenteel wordt geconfronteerd, zo blijkt uit de tweejaarlijkse Standard Eurobarometer-peiling van de Europese Commissie, schrijft Thomas Brooke.

Ongeveer 24 procent van de respondenten plaatste de immigratiekwestie in hun top twee van grootste zorgen, wat betekent dat een kwart van de Europeanen de kwestie dringender vindt dan de aanhoudende kosten van levensonderhoud of de internationale situatie met betrekking tot Oekraïne.

Meer respondenten maken zich zorgen over immigratie dan over het milieu en klimaatverandering (22 procent), de economische situatie (17 procent) en de energievoorziening (16 procent).

Het aantal respondenten dat zich zorgen maakt over massa-immigratie naar het blok is met zeven procentpunten gestegen sinds de laatste enquête van de Commissie in januari van dit jaar.

De peiling werd gepubliceerd op een moment dat de bevolking van de Europese Unie vorig jaar toenam van 446,7 miljoen tot 448,4 miljoen, zoals bleek uit gegevens die Eurostat woensdag publiceerde.

Een negatieve natuurlijke verandering – wat betekent dat er vorig jaar meer sterfgevallen dan geboorten werden geregistreerd in het blok – werd overtroffen door een positieve netto migratie naarmate de laatste migrantencrisis de Europese bevolking bleef vergroten.

Andere resultaten van de enquête van de Commissie lieten zien dat minder dan de helft van de respondenten tevreden was over hun vertrouwen in de Europese Unie als geheel. Slechts 47 procent van de EU-burgers zei vertrouwen te hebben in het blok; dit is twee procentpunten minder dan vorig jaar, maar nog steeds aanzienlijk meer dan in vergelijkbare enquêtes die in de afgelopen tien jaar zijn gehouden, toen dit cijfer in 2014 een laagterecord van 31 procent bereikte.

  Collisie deugmens versus realiteit: Asielzoekers verwoesten huurwoning – maar de overheid vergoedt niets

Desondanks stelt de door de Commissie gefinancierde peiling dat 63 procent van de EU-burgers optimistisch blijft over de toekomst van het blok, terwijl 34 procent zegt pessimistisch te zijn.

Wat betreft het vertrouwen dat respondenten in kandidaat-lidstaten in het blok stellen, is het resultaat gemengd. Van deze landen hebben de Albanezen met 77 procent het meeste vertrouwen in de Europese Unie, gevolgd door Bosnië en Herzegovina en Montenegro, met meerderheden van respectievelijk 57 procent en 54 procent.

Ondertussen hebben alleen minderheden in Noord-Macedonië (48 procent), Moldavië (44 procent) en Turkije (41 procent) vertrouwen in de EU-instellingen, en in Servië heeft minder dan een derde (32 procent) van de respondenten vertrouwen in Brussel.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

De geplande Afrikanisering van de EU – Er wordt een nieuwe samenleving opgebouwdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video 18+: Oekrainers laten hun kameraden in de steek op het slagveld
Volgend artikelPoetin, Prigozhin en het managementprincipe: “Werken met de hand die je krijgt”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Voor mij is het onderzoek van de standaard eurobarometer peiling van de europese commissie een zorg.
  Ik vertrouw geen instituut waarvan de begroting jaar op jaar wordt afgekeurd en die geen enkele duidelijkheid kan/wil verschaffen over ‘verdwenen’ miljarden aan europees belastinggeld en schimmige miljarden deals met pharmaffia bedrijven.

 2. Off topic

  De Europeanen worden gegijzeld door het uitvoeren van het klimaat akkoord, het geld voor deze idiote plannen wordt gegenereerd door de middenklasse nog meer de deug duimschroeven aan te draaien een mooi voorbeeld van get communisme is in het volgende artikel te zien, politici nog maals zijn duivelse poppenspelers.

  *

  Propaganda in communistische stijl en deugdsignalering op volle kracht was dinsdag voor de bühne te zien toen de Spaanse minister van Milieu Teresa Ribera naar verluidt met een privéjet reisde en vervolgens op een elektrische fiets stapte terwijl ze werd begeleid door voertuigen op benzine rijden naar een klimaattop gehouden door de Europese Unie.

  Een video van Ribera, een lid van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij, ging viraal en veroorzaakte enorme reacties op Twitter. Voor de laatste kilometer van de reis maakte ze de reis op een elektrische fiets naar de Europese top van milieu- en energieministers.

  De PR-stunt lijkt puur voor de show – wie fietst er immers in zo’n kleding? Verder valt het ontbreken van een helm en fietsschoenen op en suggereert dat ze maar een korte afstand op de fiets zat.

  Kijk: Spaanse minister van Milieu die lekker aan het deugen was, fietst de laatste kilometer naar klimaatconferentie geëscorteerd door benzine auto’s.

  https://www.zerohedge.com/markets/watch-virtue-signalling-environmental-minister-bikes-climate-conference-escort-gas-cars

  • Niet echt Off topic past in het hele plaatje.
   Minder boeren, minder energie, minder gezondheidszorg, minder woningen.
   Meer immigratie, hogere huren, hogere energie rekening, hogere kosten levensmiddelen etc.
   Hoe rustiger Poetin aandoet hoe sneller monopolie geld (€) naar beneden flikkert.
   Dat hele groene gebeuren is net als de magische prik gewoon een ondoordacht concept op basis van leugens en nep wetenschappers.
   Als we allemaal een elektrische auto hebben is de helft van Zuid-Amerika en Afrika in een soort Lekkerkerk veranderd en is er een in elkaar gesmolten stroomnet.
   Maar hey, wie zijn wij, klimaat ontkenners

   • Rommelaar juli 13, 2023 at 13:48

    Mee eens je beschrijft precies wat in de nabije toekomst op het publiek afkomt velen die er niet in slagen om de eindjes aan elkaar te knopen, precies wat Klaus voor ogen heeft.

    Fijne dag verder.

 3. De massa immigratie is een gigantische oorlog in wording, opzettelijk gemaakt om een totale omslag van onze wereld mogelijk te maken. Door de vijand op iedere straathoek te zetten en door grote wapens op te ruimen zal de infrastructuur grotendeels heel blijven terwijl de bevolking elkaar uitmoord met “kapmessen en stokken”…

  De aftakeling die vooraf gaat aan deze slachtpartij is al goed op snelheid, niet functionerende dienstverlening die wel grof betaald moet worden is daar ene voorbeeld van….de fictieve industrie van “hulp verlening” die vooral linkse nutteloze figuren standing geeft en een achterlijk groot inkomen is daar een voorbeeld van…niets produceren, eigenlijk zelf het probleem zijn en nul verantwoording hebben…die lui vallen straks het hardste…

 4. Om hun bloeddorst te bevredigen beginnen de moslims en elkaar om verschillende redenen uit te moorden.

  “Voor ik negen had ik de grondregel van het leven als Arabier al geleerd. Die luidde: ik tegen mijn broer; mijn broer en ik tegen mijn vader; mijn familie tegen mijn neven en de clan; de clan tegen de stam; en de stam tegen de wereld. En wij allemaal tegen de ongelovige. – Leon Uris, “De Hadji”

  Naar het boek van Dr. Peter Hammond: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat

  Bleef het alleen maar bij het feit dat de moslims elkaar uitmoorden, echter de realiteit van de deugmensen zal ruw verstoord worden waneer de imams deze keer niet de Azan uit de luidsprekers laat schallen maar de oproep tot de jihad tegen de Europese burgers die zich zal verspreiden als een olievlek op kalm water.

  https://youtu.be/QdnK5uuoz08

  • Blinde woede richt wellicht schade aan, maar wint nooit. Razende moslims liggen bij wijze van met een goed gerichte, getrainde klap, op de grond zich af te vragen waar dat vandaan kwam. Rust wint altijd. Dus ik maak me niet zo druk.

 5. Het aan de zeU en regeringen opgelegde Coudenhoven Kalergi plan wordt over Europa uitgerold. Onze Oosterburen hebben daar een mooi woord voor: “Umvolkung “ van de oorspronkelijke bewoners van Europa. Alles loopt volgens het door de zgn elite ( WEF) uitgedachte plan.
  Ik vraag metalen af, waarom werken die lui daar aan mee?
  Is dat geld? Chantage? Beiden? Of nog meer rottigheid?
  Onze zgn volksvertegenwoordigers zouden toch de belangen van hun kiezers moeten uitvoeren?
  Landverraders is een beter woord. ( op een paar goede uitzonderingen na)

  • Sommigen kunnen is luxe gettos leven met privé bewaking, gepantserde voertuigen etc. Kijk naar Zuid-Afrika de blanke boeren worden “gereduceerd” en in de “neighbourhoods” zitten de big boys veilig achter hoge muren.
   Denk je echt dat het Gooi gaat branden? Ooit?

  • @Jan, de naamgever van het omvolkingsplan graaf Richard van Coudenhove-Kalergi (1894- 1972) was een dienaar van de Rothschilds en deze duivelse & puissant rijke familie is ook verantwoordelijk voor de stichting van Israël op 14.05.1948 en dit land is sindsdien a pain in the ass voor de Arabische wereld.

  • @Gerard, ooit zei een demonstrant tijdens een antifa-demonstratie in Londen: ‘We’re here because you were there’. Dit is hem vast door een Soros-adept in de mond gelegd.

  • Dat klopt, ze zijn hier thuis heh. Ik bedoel ze hebben hier een huis gekregen en gratis levensonderhoud en andere voorzieningen die je in de zandbak niet hebt. Je mag er niks van zeggen of vinden want dan ben je een racist. Je bent een racist!

 6. al die ‘gematigde’ blanke, mixed en exotische ndlers die denken dat het hier (of in Europa) mss wel beter wordt, hilarisch

  https://i.imgur.com/6bVwzMv.jpg
  https://s.kaskus.id/images/2017/05/28/9649790_20170528033453.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/Ftyi63GaEAETUv1?format=jpg
  https://pbs.twimg.com/media/COPcmiHUEAAsK-4?format=jpg

  niet alleen kerken staan met regelmaat in de fik

  When Muslim immigrants kill hundreds of French people, you can’t blame the entire group and you need to move past the incident.

  When an Algerian teen with a criminal record is shot by police while driving a car without a license it is racist and the entire country needs to burn down.

 7. 40 jaar geleden op de Noordermarkt kon je er al niet meer bij (kraampjes)
  De hoofd doek gespuis graaide in de kledingstukken met de konten tegen elkaar .
  Me meisje had geen kans om er even tussen te duiken .
  Op elke markt in mokum was het raak .
  De dappermarkt de albert cuyp markt de ten kate markt .
  Zelfs de lindenmarkt .
  En idd zo snel mogelijk NEXIT en Soevereiniteit terug naar de org bewoners van Nederland .
  .uit. Ik heb gezegd .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in