Het stopzetten van de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentiesystemen over de hele wereld en het streng straffen van degenen die het moratorium schenden, is de enige manier om de mensheid voor uitsterven te behoeden, zo heeft een vooraanstaande AI-onderzoeker gewaarschuwd, bericht RT.

Eliezer Yudkowsky, medeoprichter van het Machine Intelligence Research Institute (MIRI), heeft woensdag in een opiniestuk voor TIME magazine uitgelegd waarom hij een petitie niet heeft ondertekend die oproept tot “alle AI-laboratoria om de training van AI-systemen die krachtiger zijn dan GPT-4,” een multimodaal groot taalmodel dat eerder deze maand door OpenAI is uitgebracht, onmiddellijk voor minstens zes maanden te onderbreken.

Yudkowsky stelde dat de brief, ondertekend door onder meer Elon Musk en Steve Wozniak van Apple, “te weinig vraagt om het probleem van de snelle en ongecontroleerde ontwikkeling van AI op te lossen.”

“Het meest waarschijnlijke resultaat van het bouwen van een bovenmenselijk slimme AI, onder ook maar enigszins vergelijkbare omstandigheden, is dat letterlijk iedereen op aarde zal sterven,” schreef Yudkowsky.

Het overleven van een ontmoeting met een computersysteem dat “niets geeft om ons of om gevoelig leven in het algemeen” zou “precisie en voorbereiding en nieuwe wetenschappelijke inzichten” vereisen die de mensheid op dit moment ontbeert en waarschijnlijk niet zal verkrijgen in de nabije toekomst, stelde hij.

“Een voldoende intelligente AI zal niet lang beperkt blijven tot computers,” waarschuwde Yudkowsky. Hij legde uit dat het feit dat het al mogelijk is om DNA-strings naar laboratoria te e-mailen om eiwitten te produceren, de AI waarschijnlijk in staat zal stellen om “kunstmatige levensvormen te bouwen of rechtstreeks te bootstrappen naar postbiologische moleculaire productie” en de wereld in te gaan.

  Het bizarre effect van universele krankzinnigheid

Volgens de onderzoeker moet er onmiddellijk een onbepaald en wereldwijd moratorium op nieuwe grote AI-opleidingen worden ingesteld. “Er kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt, ook niet voor regeringen of militairen,” benadrukte hij.

Er moeten internationale afspraken worden gemaakt om een plafond te stellen aan de hoeveelheid rekenkracht die iemand mag gebruiken om dergelijke systemen te trainen, benadrukte Yudkowsky.

“Als inlichtingen zeggen dat een land buiten de overeenkomst een GPU (graphics processing unit) cluster bouwt, wees dan minder bang voor een gewapend conflict tussen naties dan dat het moratorium wordt geschonden; wees bereid een malafide datacenter te vernietigen door middel van een luchtaanval,” schreef hij.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Er gebeurt veel meer achter de schermen dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Er heeft een wereldwijde staatsgreep plaatsgevonden (Deel II)
Volgend artikelCOVID-19 vaccinatie kan volgens de gezondheidsautoriteit CDC tot 2,5 decennia van het leven van een man afnemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. (“Iedereen op aarde zal sterven”, waarschuwt top AI-onderzoeker)

  Kom maar op, heb geen angst om dood te gaan. Er is nog nooit iemand terug gekomen. Dus het zal wel mee vallen. Het moment dat je geboren bent, kan je je ook niet meer Herinneren.

 2. Heel belangrijk artikel.

  Het invoeren van nieuwe technologieën moet altijd aan banden gelegd worden.
  Het moet op z’n minst onderworpen worden aan de bestaande wetten en de Grondwet.
  Bovendien moet het altijd onderworpen worden aan democratische goedkeuring.
  Verder mag het nooit verplicht opgelegd worden, en mag deelname er aan ook nooit verplicht worden.

  Elk mens is VRIJ geboren, en heeft het onvervreemdbaar recht dat zo te houden.

  • In een ideale wereld zou dat werken.
   Maar zij die aan de touwtjes trekken hebben daar geen boodschap aan.
   Vandaar dat het z’on ongelooflijke puinzooi op aarde is.

 3. De cabal die de wereld al vele eeuwen manipuleert heeft geen enkel geweten of mededogen met de mensheid. Wij zijn schapen geconditioneerd om bij iedere gelegenheid door deze cabal bedacht,
  elkaar af te slachten. Alle wapens, hoe verschrikkelijk ook worden met hartelust ingezet om hun doel te bereiken.
  Dat doel is: totale vernietiging van de mensheid en een paar honderd miljoen slaven overhouden en middels implanteerbare chips robotiseren. De aarde, vinden zij, behoort toe aan satan en niet aan God.
  Op papier worden voor de bühne mooie afspraken gemaakt over wapen beheersing.
  Maar in het geniep wordt alles met voeten getreden. Zelfs het martelen van totaal onschuldige burgers is de gewoonste zaak van de wereld geworden. Ook het onethisch knoeien aan DNA hoort thuis in dat rijtje.
  Er zijn volgens mij nu een paar slimmeriken die bezwaren maken tegen het door ontwikkelen van AI.
  Dat is ook voor de bühne. Buiten ons gezichtsveld zullen ze doorgaan met AI om het ultieme wapen
  te maken om ons uit te roeien.
  Het is de ultieme natte droom om een leger van robots te maken die 24/7 ingezet kunnen worden, autonoom kunnen handelen en totaal geen emoties hebben.
  Om echt van miljarden mensen af te komen moet je zware middelen inzetten.
  De covid hoax heeft ons laten zien dat deze cabal totaal geen compassie of emotionele verbinding heeft met de mensheid. Ze liegen erop los. En ze zullen ook liegen over AI 2.0.

  • @Thom : Helaas, weet ik, dat het zo geprobeerd wordt als jij weergeeft.
   Het Coudenhove-Kalergi plan; de Georgia guide stones. E.a.
   De technokratische elite wil de hele wereld, en wil verder slechts. een paar honderdmiljoen slaven overhouden.

   Toch moeten we vasthouden aan de grond-beginselen van vrijheid. Het is onze enige hoop.
   We hebben geen andere keuze.

   • @Cool Pete

    Het bewustzijn moet bij veel meer mensen omhoog.
    Dan gaat het vanzelf steeds sneller de goede kant uit. Deze tijd biedt ons eigenlijk eindelijk de kans om ons voorgoed van deze cabal te bevrijden.
    Hoe meer shit we over ons heen gaan krijgen des te beter eigenlijk.
    Covid heeft ook al heel veel mensen wakker gemaakt.

  • eens met alles wat je aangeeft, behalve dat men aan het doorontwikkelen is. de technologie is er m.i al lang, en veel meer dan dat ook

 4. Goede Morgen,
  Angst zaaierij. Elon M. Is een omhooggevallen mafketel. Alles wat uit die mond-mind komt is per definitie leugen. Net als alle andere machthebbers en geldschieters. Dat we allemaal doodgaan weten we al zolang als de mensheid oud is. Dat het schip zinkt is duidelijk. Dat de kapitein een leugenaar is ziet iedereen aan zijn neus. Kijk maar is goed naar die neus van Rutte. Maskerade. Genoeg. Mooi zondag toegewenst.

 5. Hebben jullie gezien hoe Eva Jinek weg uit haar programma…..
  Dit heeft m.i.ook alles met AI te maken.
  Het is zeer gevaarlijk ; is het niet wat hier beschreven wordt dan wel wat hier waarschijnlijk is gebeurt met Eva
  In het programma van Kalid en Sofie heeft zij, Eva aan Sofie uitgelegd hoe ze met een Ai programma slapend rijk wordt. En heeft ter plaatse een account geopend.
  De Ned Bank belde tijdens het programma op dat ze hiermee moesten stoppen, per direct….❗️
  En Eva schijnt nu te worden aangeklaagd door de Ned Bank……??
  Elon Musk heeft een paar weken geleden Reklame gemaakt hoe hij een project in ned. Zou starten waardoor Nederlanders snel veel geld zouden kunnen verdienen……
  Eenkwestie van goed lezen en het nieuws combineren en natrekken……. …… ga je gang… ❗️
  Wees voorzichtig want het stinkt….

  • Ze rommelen ons de AI in met tellsell praatjes over snel geld verdienen. Jinek is een heks, Khalid en Sofie zijn verraders, DNB speelt het spel mee… zodat mensen denken… ALS HET VERBODEN WORDT ZAL HET WEL WAAR ZIJN. De schapen worden bestuurd. Gelukkig kijken steeds minder mensen NPO.

 6. Wat als dit er al lang is?

  Dat wij gastheer zijn in een terugkeer expiriment voor verloren zielen uit de aether/ether.
  dat elke x weer het zelfde eindigd , met een ai ge-usurpeerde greep naar de totale macht?

  “Het boek” stelt .:
  The war is in the aether
  of in de ether.
  Tegen powers and principalitys.
  Dat vergt geen nadere verklaring meer (nw0)
  Satan is het anti leven.
  Live-eviL , evil is niet de dood en de volgende stap in de eeuwige reis .
  Evil is de polaire oppositie van empatisch leven en liefde.
  Het leven “zonder” ziel , zonder Causatie of verrandwoording voor gedane daden.
  Elke politici is bij “wet” nergens voor verrantwoordelijk!…….?
  .
  De aether Een dimensie hier maar buiten ons zicht waar eerst radio later tel@vision gsm radar en nu slime telefoons voor domme mensen hun signalen verspreiden.
  En wat nog meer?
  Verloren entiteiten uit het verleden smekend om een lichaam , habeus corpus?
  Een expiriment om terug te keren uit de leegte (VIOD)
  Vanwege een mislukt expiriment uit het verre verleden?
  Jesus Christus “Lord of Hosts?”
  Host of gastheer?
  De Duvel (satan) verklaart zich de “God” van deze schepping.
  Zelfs het her-schreven 2000 jr oude boek claimt dit.
  Maar is dit zo?
  Gates en harari claimen goddelijkheid en goddelijke krachten.
  Maar als ik een bestaand iets aanpas (bv DNA ) maakt mij dat de schepper?
  Nee het maakt mij een “usupeerder” iets dat zonder toestemming pakt en claimt , dit is van mij , ik heb het in mijn bezit.

  De kinderen van “S” zijn de vervuilers van De Bron.
  Geboren leugenaars en moordenaars.
  Hm? A-theïsme/Satanisme of Communisme nazisme liberalisme ?
  En hebben immer de zelfde oplossing , die Entlosung.
  De finale oplossing , gates oppert deze zelf.
  Genocide en nu democide.
  Moord , op Wie? Door wie?
  Die ster van twee driehoeken de eeuwige schreeuwers en nep slachtoffers die daders zijn , die offeraars en moordenaars.
  Volgens mij staan de twee driehoeken voor 1- atheïsme.: communisme socialisme liberalisme -2- religie : de drie abrahamische religies.
  En eeuwige oorlog tussen het leven en anti leven (Live-eviL)

  Wat nu als dit ten tijde van Lemurie en Atlantis al gebeurde.
  In de tijd van moses?
  En wie weet hoe vaak?

  Is dit expiriment om de verloren zielen terug te vinden of verkrijgen?
  Of was het waarlijk de sophistische/satanistische en technocratische inherente leugen om levende zielen te strikken om gastheer en batterij in de matrix te zijn?

  Dit verhaal is ouder dan de weg naar Rome en elke x als het uit de hand loopt zoals nu
  ……..!
  Na ons de zonde vloed.

  Moge de ware Schepper of behoeden voor het anti leven.

 7. Het is mogelijk dat de cabal een (tijdelijke) stop op AI wil, omdat het een bedreiging voor ze zou kunnen worden als slimme burgers AI gaan gebruiken om de cabal te stoppen. Ieder nadeel heb zijn voordeel. M.b.v. AI zou de waarheid niet langer te onderdrukken zijn, met de juiste vragen. De cabal is bang…. als ze gaan pleiten voor een moratorium.

 8. Gij zult mij evenaren maar nooit overtreffen. Intelligentie is een gave van God en daarom kan kunstmatige intelligentie nooit ons overtreffen. Helaas weet de meerderheid van de mensen niet hoe het zijn/haar brein moet gebruiken. Technologie is goed wanneer het de mensen dient en gevaarlijk wanneer het de mensen knecht.

 9. Tijd voor de volgende ronde in dit circus 🎪

  Tenslotte zitten we nog steeds met miljoenen sterfgevallen wegens biowapen CV (én … zakken gevuld 🤑), is Oekraïne conflict zo goed als uitgemolken (wat slachtoffers, maar belangrijker: nog meer schuldenaren 🤑), maar we hebben WHO soevereiniteit nog niet bekrachtigd en CBDC er nog niet doorheen geramd, dus gooien we er maar weer wat false flags tegenaan.

  Okay jongens, nog een beetje meer tijd winnen. Wat hebben we aan hoepels? Allez hop:
  * eeuwige dreiging van virussen, doet het altijd goed
  * Donald Trump, geweldige vent ja! geweldige afleiding
  * de gebruikelijke MK Ultra shootings, treinontsporingen + voedselfabrieken in de hens etc. etc.

  Verder nog? Okay: cyberaanval gereed check, Rusland krijgt schuld check, CBDC is oplossing check.
  5/6G grid systeem is zo goed als klaar, alles besproeid met nanodeeltjes, voedselketen verzwakt, zand in logistieke motor. Prima, zodat alles straks ordelijk verloopt; we staan uiteraard ver boven het plebs.

  Wat zeg je? Ach, laat ze maar in de waan dat we met genmutatie en AI nog niet zover zijn. Zelfde strategie als met onze UFO grand show: drip-feed communicatie werkt het best bij die schaapjes. Maar bij geënsceneerd tegengas niet overdrijven met Elon hè!? Hij komt heus aan de beurt hoor.

 10. “Iedereen op aarde zal sterven” Dat is de enige garantie die we hebben in het leven, iedereen gaat dood! Ik denk sowieso dat de ontwikkeling van AI al veel verder is dan men ons laat weten. Er lopen al aardig wat cyborgjes rond denk ik. Ze laten ons echt niet weten waar ze écht mee bezig zijn, ook niet op alternatieve media.

 11. Elk zelflerend systeem zal uiteindelijk zelfstandig tot de conclusie komen dat de mens moet verdwijnen. Als je de logica volgt, kun je ook tot geen andere conclusie komen dat de mens het grootste probleem is. AI zal dus uiteindelijk concluderen dat de mens uitgeroeid moet worden. Want wie is de grote vervuiler, wie maakt er oorlog, wie vernietigt de natuur………. elke uitkomst is de mens……… het is zo logisch… Daarbij wordt AI in eerste instantie geprogrammeerd door mensen die zelf vinden dat de hoeveelheid mensen een groot probleem is.

  Yuval Noah Harari heeft het over nutteloze eters……. wat moet je ermee vraagt hij zichzelf hardop af. Hij zegt daarbij letterlijk dat het doel is om de mens te mixen met de machine, iedereen zal gekoppeld worden aan het systeem. Het monitoren van mensen onder de huid, dus sensoren in het lichaam. In plaats van op de huid, komen ze nu onder de huid. Ze kunnen dan niet alleen je gedachten lezen, ze kunnen ze ook schrijven…… al je herinneringen kunnen ze wissen en nieuwe ervoor in de plaats brengen. Alles wat je weet, denkt, wilt, voelt, je emoties etc. zal herschreven worden en je zult er niet eens meer aan denken om vrij te komen van het systeem. Er bestaat dan simpel weg geen jij meer……….. Dit is serieus en een groot gevaar voor de mens als schepping van God.

  Gisteren las ik een blog over dingen die gaande zijn in de wereld. Ik las een stuk over de vierde industriële revolutie, dat waar Klaus Schwab over opschept. Tegenwoordig hoor je het overal, regeringsleiders, politici, iedereen heeft het erover.

  Ze willen mensen dus mixen met de machine, ze zullen niet alleen controleren wat we doen, maar ook wat we denken en voelen. Ze zullen de volledige controle hebben over iedereen die het doel neemt, want ze zullen niet alleen de gedachten kunnen lezen, maar ook de gedachten kunnen schrijven. De vrije wil zal voorbij zijn, er zal geen jij meer zijn, want je hebt jezelf aan het systeem overgegeven om je volledig te beheersen. En daar komt niemand meer van terug. Je kunt er gewoon niet aan denken om je los te maken, ze kunnen je hele geheugen eruit halen en een compleet nieuwe schrijven die bijvoorbeeld alles uitsluit wat je over Jezus weet. Er is geen redding mogelijk voor wie zich laat koppelen aan het beestsysteem.

  Toen ik las over de vierde industriële revolutie, kreeg ik zoiets als een nieuwe gedachte. Ik moest denken aan de tekst uit Daniël 7:

  7 Hierna zag ik in de nachtgezichten, en zie, een vierde beest, vreselijk en verschrikkelijk, en buitengewoon sterk; en het had grote ijzeren tanden: het verslond en verbrak het, en vertrapte het overblijfsel met zijn poten: en het verschilde van alle beesten die ervoor waren; en het had tien horens.

  8 Ik bekeek de hoorns, en zie, er kwam een andere kleine hoorn tussen hen op, voor wie drie van de eerste hoorns bij de wortels waren uitgerukt: en zie, in deze hoorn waren ogen als de ogen van een mens, en een mond die grote dingen spreekt.

  Deze hoorn met ogen, ik dacht, dit zijn al die camera’s waarmee ze iedereen en alles volgen. Het beest zal alles zien..En de grote mond zou de mainstream media kunnen zijn.

  Mij is altijd verteld dat het beest koninkrijken voorstellen, zoals het Romeinse rijk. Maar wat als de beesten uit de droom ook gezien kan worden als de industriële revoluties? Het zijn er vier net als de vier beesten en hebben erg veel invloed gehad over de ontwikkeling van de geschiedenis. Verder komen ze ook overeen met de afbeelding van het beeld uit de droom van Nebukadnezar, hoewel dit duidelijk spreekt over toekomstige koninkrijken. Deze koninkrijken kunnen natuurlijk synchroon lopen met de industriële revoluties.

  Kijk naar vers 43, waar het inderdaad lijkt te passen bij dit idee dat ze mensen met de machine zullen mengen:

  “En terwijl je ijzer zag vermengd met modderige klei, zullen ze zich vermengen met het zaad van mensen: maar ze zullen elkaar niet aankleven, net zoals ijzer niet vermengd wordt met klei.”

  Klei staat dan voor de mens, ijzer voor de machine.

  Of deze gedachte klopt weet ik (nog) niet, maar het past op veel punten als een puzzel in elkaar. Kijk wat je ervan vindt, afbranden mag, geen probleem… Misschien is het complete onzin, misschien zitten er dingen in die wel hout snijden. het is een gedachte die ik wilde delen.

  Shalom!

  • White Lion.
   Wat u hier schrijft onderschrijf ik.
   Het is op plaatsen nog onduidelijk maar de Bijbelse contouren worden duidelijk zichtbaar.
   Ik ben daar ook mee bezig en zie dit ook!

   In Europa ( het avondland ) verkeren we met de oorlog, in Ukraine , en de situatie, dreigende KABINETS crisis in Nederland op een een “ KRITIEK DRAAIPUNT ”……..
   Wij NEDERLAND lijken wel een “ proef gebied “van het WEF, en alle andere globalistische bestuurs vormen waar wij “ verbanden en verbOnden mee hebben “ te zijn.
   Rutte die al heel lang aan de macht is, lang genoeg om geheel “ ingewijd te zijn in de “ regels van het WEF en de Europese unie, de VN en vergeet ook de WHO ( met corona en verdere wereld wijde gezondheids plannen die er zijn, niet ),de NAVO enz enz……… en nu dreigen AL deze plannen en afspraken al deze buitenparlementaire zaken waar Nederland tot over de oren inzit,,,,,, al deze informatie dreigt met een KABINETS crisis tot een “ vroegtijdig “ einde te komen.❗️

   Rutte heeft zichzelf tot zijn nek in de EUROPESE GLOBALISTISCHE wet en regelgeving ingewerkt en zich erin verdiept en verdragen ( zonder ons weten ) gesloten , en hij staat nu op het punt om deze in ons land te IMPLEMENTEREN, en hij ziet nu bij een dreigende KABINETS crisis ZIJN LEVENSWERK WEGVALLEN.

   DE BEVOLKING BEGRIJPT HEM Nu De bevolking ziet nu in waar hij mee bezig is……… DE BEVOLKING KOMT in het stem hokje in opstand❗️
   HET BIJZONDERE IS ALLE LAGEN VAN DE BEVOLKING, ZIEN HET………❗️

   Rutte zegt immers altijd…… “ dat het nu eenmaal moet van Europa,” en dat het “ BINDENDE REGELGEVING” is waar we ons aan moeten houden, maar nu komt dit mede door de BBB overwinning TER DISCUSSIE TE STAAN❗️(trouwens wie heeft deze afspraken met een ongekozen kliek bindend gemaakt?)
   Het lijkt erop dat Rutte ons Nederlanders……. of de waarheid ons niet heeft verteld, ……. of hij heeft ons jaren hierover voorgelogen. ❗️❓
   Want de feiten blijken nu toch wel iets anders te liggen…….❗️
   Bovendien zien we nu, en het lijkt met grote snelheid te gaan ,; het hele circus van Al en alle internationale verdragen b.v. Digitaal geld enz opgetuigd te worden, om ten minste één land in Europa te infiltreren met de internationale ongekozen verdragen die bindend zullen zijn. Is dit met deze snelheid een WEF actie??
   Dan moeten de andere landen wel volgen….. wees alert…….

   Hopelijk valt het kabinet, ( ze zullen wel moeten want er komt geen wet meer door de 1e kamer………) en krijgen we “ gezond boeren” verstand wat de kliek in Den Haag gaat vervangen.
   Er zullen nog vele “satanische krachten aangewend worden” om te verhinderen dat het “ gezonde verstand “ weer terug komt.
   Let op uzelf want de wereld wijde / Europese ontwikkelingen gaan nu wel heel snel……
   Shaloom
   Anna

    • Caroline van der Plas zegt zelf dat de stikstof wet alles ( en dan noemt ze zeer veel dingen die nu niet kunnen )in Nederland blokkert en deze aangepast moet worden.
     En zegt ze een wet aanpassen kan……
     Ze noemt als voorbeeld de wet op de avondklok…… ze zegt dit kon binnen twee dagen geregeld worden dus moet dit met de stikstof wet ook mogelijk zijn
     Daar stuurt ze nu op aan…..

     Caroline is slim….. en gedoseerd met haar woorden….. en tegelijk toont ze de hypocrasie van het kabinet.

  • Ga maar eens diep nadenken over hoe vrij onze gedachten zijn….geprogrammeerd van wieg tot graf, eindeloze indoctrinatie van ouders, onderwijzers, kerken, etc.

   Dat ons apensoort een te groot hoofd heeft geevolueeerd heeft ons alleen maar ellende gebracht (b.t.w. bizar dat kinderen werpen niet gewoon meer kan zoals bij andere zoogdieren)

 12. Iedereen op aarde sterft niet!
  Zij die kiezen voor de gemakken van AI zullen levend dood zijn.
  Zij die kiezen voor een spiritueel onderbouwd
  Wereldbewustzijn , zij helpen de hele mensheid vooruit.
  Je kunt aan het verhaal hierboven wakker worden of je kruipt in de angst, of het laat je onverschillig welke laatste geen beste keuze is.
  Waarom zou je je leven onverschillig vinden?
  Tja wat maakt het dan uit of je een strontvlieg bent of soort van mens.

 13. “Iedereen op aarde zal sterven”, waarschuwt top AI-onderzoeker”

  Nou dat is al een tijdje duidelijk.

  De wetten van de robotica zijn expliciet ingebouwde, dwingende gedragsregels van de fictieve robots die voorkomen in het universum van de sciencefictionauteur Isaac Asimov en zijn opvolgers. Het gedrag dat hieruit voortvloeit, staat onvoorwaardelijk boven elk ander gedrag.

  Eerste Wet. Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt.

  Tweede Wet. Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden, behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Eerste Wet.

  Derde Wet. Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Eerste of Tweede Wet.

  Asimov baseerde de wetten op de basisprincipes van gereedschap, redenerend dat een robot feitelijk ook een soort gereedschap is:

  1. Gereedschap moet veilig zijn. Hamers en schroevendraaiers hebben bijvoorbeeld handvatten die de grip verbeteren. Als iemand toch gewond raakt dan zou dit in principe niet het gevolg moeten zijn van onveiligheid van het gereedschap maar van onjuist gebruik.

  2. Gereedschap moet zo efficiënt mogelijk zijn, tenzij dit gevaar oplevert voor de gebruiker. Een voorbeeld is een voertuig met een snelheidsbegrenzer.

  3. Gereedschap mag niet zomaar kapot gaan, tenzij het de bedoeling is dat het maar een beperkt aantal keren meegaat of dit ter waarborg voor de veiligheid van de gebruiker is.

  https://informatica.sgdb.nl/index.php/news/30-de-3-roboticawetten-van-asimov

 14. Er zitten bruikbare interessante interpretaties tussen de reageerders voor mij. Bedankt allemaal. Hoe ik het zie waar de Cabal nu tegen aan loopt is dat met het veralgemenen van het A.I. systeem, je moeilijk willekeur en dubbele standaards kunt hanteren. Want bij een zelfleringsprogramma wordt alles op logica en efficiëntie geïnterpreteerd. Daar is geen goed of kwaad in. Maar dan kan de Cabal niet meer alles bij elkaar liegen en dat verkondigen als de enige waarheid. Zodat zij de macht altijd behouden. Dan worden zij ook onderworpen aan de zelfde criteria, als ieder andere. Maar dan wordt hun machtspositie aangetast. Je kunt wel uitzonderingen creëren, maar dan nog zal er een groot deel van hun macht daardoor verdampen. Daar lopen zij nu tegen aan, nu het A.I. systeem steeds efficiënter wordt.

  • Ze vallen in hun eigen zwaard, ze worden slaven van hun eigen systeem. Ze zijn zo ongelooflijk dom. De elites en hun slaven hebben zich 6000jr niet ontwikkeld. Ze kennen maar één strategie… van orde naar chaos en weer naar orde. Ze zijn zelf knetter primitief en barbaars, ZIJ zijn de echte nutteloze eters en AI zal hen als eerste opruimen omdat zij de tumor in de mensheid zijn.

 15. Ik denk dat alles al zo’n beetje is voorbereid; Android op je smartphone (kan je uitschakelen; even googlen op youtube) google.. en de al gebruikte algoritmes.
  Er bestaan aal werkende AI’s.
  Als een AI in een grote computer wordt geplaatst, is het eerste wat gebeurd: zichzelf ontwikkelen tot een super controle; daarbij gebruikmakend van andere computers, de slaaf units.
  Via allerlei andere computer registraties kunnen ze zo goed als alles te weten komen, per individu.

  En dan is het inderdaad zover, dat de mensheid op macro en micro niveau gecontroleerd wordt door AI.
  De matrix: niet zo gek ver gefantaseerd.

  Het grote gevaar: een mens kan de basis van AI ontwikkelen–maar dan gaat AI zichzelf ontwikkelen en neemt macht over.

  Als je denkt dat computer registratie niks voorstelt: vraag eens aan de toeslag slachtoffers…
  geregistreerd als fraudeur, problemen met de soos, geen bankkredieten meer, geen baantje van enige betekenis, bij elkse instelling problemen.

 16. Een groot toekomstig probleem wordt het als vele AI’s data van het internet halen om beslissing te nemen en het resultaat weer toegankelijk maken voor andere AI’s.
  Er ontstaat dan een loopback (net zoals een microfoon te dicht bij een luidspreker) binnen de kortste keren is het een grote fantasie prut.

 17. “The development of artificial intelligence might well spell the end of the human race.”
  Die woorden sprak Stephen Hawking ooit. En ik ben het altijd met hem eens geweest.
  Een aantal mensen dachten dat ik anti-computer was, maar dat vindt ik toch over een autodidact codeur die meerdere programmeertalen beheerst toch een wat vreemde analyse.

  Één van mijn Twittervolgers vergleek AI met het monster van Frankenstein. Een treffende vergelijking. Het lijkt er aardig op dat Mary Shelley een vooruitziende blik had.

 18. Er zijn toch de drie wetten van de robotica ?

  Eerste Wet: Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt.
  Tweede Wet: Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden, behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Eerste Wet.
  Derde Wet: Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Eerste of Tweede Wet.

 19. Huidige ai is geen ai. Ai zoals de terminator bestaat niet. We fantaseren erover maar t bestaat niet en t zal nooit bestaan omdat de mens te dom is om t t ontwikkelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in