Iedereen die doet alsof het een nieuwe en ongekende verschrikking is wanneer Poetin het westen eraan herinnert dat Mutually Assured Destruction nog steeds bestaat, geeft gewoon toe dat ze nooit begrepen hebben wat er in deze proxy-oorlog op het spel staat en altijd dachten dat dit een verdomd spelletje was, schrijft Caitlin Johnstone.

“Oh mijn God, hij zegt dat hij misschien kernwapens gaat gebruiken!” Ja, dat gebeurt er als je een oorlog begint met een nucleair bewapende natie, eikel. Daarom ben je een idioot die schreeuwt tegen ons die oproepen tot de-escalatie en ontspanning. Verander hoe je bent. Stop met het aanmoedigen van dit krankzinnige spel van nucleaire chicken en begin op te roepen tot de-escalatie.

Het is zo gek hoe mensen doen alsof de VS geen kernwapens zouden gebruiken als reactie op precies dezelfde soort aanvallen waar Poetin voor waarschuwt. We weten toch allemaal dat dit geen nieuwe bedreiging is die Vladimir Poetin heeft verzonnen? Begrijpen we dat dit precies de reden is waarom anti-oorlogsactivisten jarenlang hebben gewaarschuwd voor precies deze confrontatie en in plaats daarvan hebben opgeroepen tot ontspanning?

Dit zou niet als iets nieuws voor u moeten overkomen. Als het herhalen door Poetin van het reeds lang bestaande principe van wederzijdse vernietiging u het gevoel geeft dat er iets nieuws wordt gezegd, dan komt dat omdat u niet goed hebt opgelet tijdens de geschiedenisles. Als u voorheen niet wist dat de dreiging van nucleaire vernietiging vanaf het begin in deze proxy-oorlog was ingebakken, betekent dat alleen maar dat het tijd is om uw steun voor deze proxy-oorlog te heroverwegen.

Ja, deze situatie is waanzinnig gevaarlijk. Nee, dat komt niet door iets wat Poetin heeft gezegd.

Als u zich afvraagt waarom we tegenwoordig meer oorlogspropaganda zien dan ooit sinds de Tweede Wereldoorlog, dan is dat voor een groot deel omdat er een enorme hoeveelheid psychologische manipulatie voor nodig is om mensen de financiële ontberingen te laten accepteren die hen onvermijdelijk zullen overkomen als onderdeel van de economische oorlogsvoering van het imperium tegen Rusland. Alleen door een onvoorstelbare hoeveelheid propaganda zouden mensen ermee instemmen dat hun bankrekeningen worden leeggehaald voor een Amerikaanse proxy-oorlog die hen op geen enkele manier ten goede komt en die hen aan een steeds groter risico van nucleaire vernietiging blootstelt.

  Frontnieuws filmpscoop - Eén enkele Russische tank blaast colonne van 8 AFU-pantsers weg met artilleriehulp & Russische FPV Drone betrapt Ukrops die telefoonspelletjes spelen op hun APC

Een echt vrije en liberale samenleving zou geen gebruik maken van propaganda, censuur en informatieoperaties om de manier waarop het publiek over een oorlog denkt te manipuleren, maar als je kritiek hebt op de manier waarop het westerse imperium precies die maatregelen gebruikt, krijg je een stel “liberalen” die het gebruik ervan verdedigen.

Nogal vreemd hoe het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken stopte met het publiceren van zijn jaarlijkse transparantieverslagen over de wapenhandel van de Amerikaanse regering, net toen de Amerikaanse regering miljarden dollars begon te steken in proxyoorlogscampagnes.

Een van de gekste dingen die tegenwoordig in de wereld gebeuren, is de manier waarop wapenfabrikanten geld mogen pompen in corrupte denktanks die vervolgens rechtstreeks invloed uitoefenen op het buitenlands beleid en de militaire begrotingsbeslissingen van de machtigste oorlogsmachine die ooit heeft bestaan.

Dat oorlogsprofiteurs succesvol en zeer effectief mogen lobbyen voor meer oorlog is moreel niet anders dan mensen op industriële schaal afslachten en hun organen verkopen; het enige verschil is de manier waarop het geld wordt verdiend. Als u mensen vermoordt en hun organen verkoopt, wordt u een monster genoemd, maar als u hetzelfde aantal mensen vermoordt voor hetzelfde geld via de winsten van de wapenindustrie in oorlogen die door de wapenindustrie worden gefinancierd, wordt u een ijverige werkverschaffer genoemd.

  In video: Hamas-strijders blazen Israëlische tanks op vanaf point blank

Dit mag zo doorgaan omdat het Amerikaanse imperium wordt gevoed door mensenbloed. Het is een symbiotische relatie; noch de wapenindustrie, noch het imperium kan zonder oorlog, dus elke hoeveelheid corrupt gelobby voor moord en vernietiging wordt niet alleen getolereerd, maar warm onthaald.

Het blijkt onmogelijk om de wereld te verenigen onder één machtsstructuur zonder geweld en de dreiging daarvan. Het is dus logisch dat in een imperium waar er geen duidelijke scheiding is tussen bedrijf en staat, oorlogsprofiteurs zich in de staatsmacht nestelen.

Toekomstige generaties, als er toekomstige generaties zijn, zullen nauwelijks kunnen geloven dat het ooit legaal was voor bedrijven die rechtstreeks profiteren van oorlog en militarisme om zich in belangrijke invloedssferen te nestelen en – met succes – te lobbyen voor meer oorlog en militarisme.

Mensen negeren de politiek omdat ze (terecht) denken dat geen van de twee mainstream politieke partijen in hun land om hen geeft, en omdat ze (ten onrechte) denken dat die twee mainstream politieke partijen het enige mogelijke kader voor politieke actie zijn.

Er is een enorme hoeveelheid perceptiemanagement aan te pas gekomen om mensen te laten geloven in het absurde waanidee dat de status-quo politiek niet alleen kan worden gebruikt om de status-quo te veranderen, maar dat het de enige manier is om de status-quo te veranderen. Mensen stoppen met het negeren van politiek wanneer ze leren dat er een hele betekenisvolle realiteit schuilgaat achter die waan.

  De plaag van hegemoon VS en zijn westerse vazallen

Dan wordt de apolitieke meerderheid politiek. Wanneer hun ogen opengaan voor het feit dat (A) de dingen naar de klote zijn, (B) het politieke systeem zo is opgezet dat het naar de klote blijft, en (C) dat het politieke systeem irrelevant is omdat wij veel groter zijn dan degenen die het besturen.

Dat de mensheid weer een stap zet in de richting van een wereldoorlog tussen nucleaire grootmachten is een goed moment om onze prioriteiten in het leven opnieuw te bekijken. Waar we over denken, waar we over praten, waar we ons over uitspreken, waar onze aandacht naar uitgaat, waar we onze politieke energie in steken, hoe we onze tijd op deze aarde doorbrengen, en met wie.

Iedereen die geïnteresseerd is in een oprechte relatie met de werkelijkheid moet serieus rekening houden met de mogelijkheid dat dit alles binnenkort verdwenen kan zijn, en dat als richtsnoer gebruiken voor hoe hij zijn tijd en energie op deze planeet doorbrengt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische marine neemt haar eerste “Nucleaire Tsunami”-torpedo onderzeeër in ontvangstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelServische president waarschuwt voor “groot wereldconflict” binnen twee maanden
Volgend artikelRussische Doema-afgevaardigde Andrey Gurulyov dreigt Groot-Brittannië met nucleaire aanvallen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • Niet zo slim,
   Heb je enig idee op hoeveel plaatsen (nog niet eens de onderzeeërs meegerekend) op de wereld de nukes van de VS liggen?

   Je kunt er zeker van zijn dat de VS met gelijke munt terugbetaald.

   • Stel, de Russen bouwen het Pentagon om tot Tsernobyl 2.0. Dat de VS met gelijke munt wil terugbetalen kan dan 2 kanten uit. Terugslaan met kernwapens is de meest logische reactie. Keerzijde is wel, dat in dat geval de USA ophoudt te bestaan; alle steden van betekenis zullen voor eeuwig ontoegankelijke puinhopen worden.
    Winnen = verliezen.

    Afhankelijk van de snelheid van reageren zal een deel van de Amerikanen woedend zijn op de Russen. Een ander deel begrijpt het aanschouwelijk onderwijs, wat inhoudt dat een oorlog op eigen terrein niet zo “leuk” is als een oorlog in verre regio’s. Waarbij de USA elite voor de verandering de hardste klappen krijgt; het zijn vooral de stadjers die deze rekening betalen.

 1. Nou Caitlin, bidden maar. Ga uit de angst.
  Kunnen wij niet gebruiken.
  Lichtgedachten echter wel.
  Er is Iets dat de oorlogsdreiging opeens stopt.

  • Zelf lees ik de stukjes van de profetes Bertha Dudde.
   Als God het te ver vindt gaan grijpt Hij heus wel in.
   Maar de eindtijd zit in Zijn plan.
   Mensen worden steeds a-religieuzer, je ziet het aan heel veel, dus komen steeds meer in handen van Satan.
   – verwildering
   – wokisme
   – multiculti
   – klimaat religie
   – Hebzucht
   – afbraak van van alles en nog wat
   Het is gewoon zwart/wit.
   “Wie niet voor is, is tegen mij”, zei Jezus 2000 jaar geleden al.
   Het tegendeel is waar Frans.
   Je zonden opbiechten en naar God teruggaan, geeft je zekerheid.
   Angst voor de dood, komt van je ziel.
   Je ziel voelt waar je uiteindelijk heen gaat en dat is angst. Of niet, natuurlijk. Het is je vrije keuze.
   Je kiest dus zelf voor Satan.
   Alleen jij moet de eerste stap zetten om voor God te kiezen, want God is God en jij niet.

 2. Ik wil graag positief zijn maar deze elitaire westerse kliek gaat niet terug krabbelen en zullen door proberen te pakken ten kosten van ons burgers. Wat moet Rusland dan? Zich de transgender hell op laten dringen? Overgeven? Gaan ze zeker niet doen..Feit is dat het westen failliet is en vol zit met zelfhaat, geen moraal en satanische elementen verweven met nazi’s en zionisten. Of je nu gelovig bent of niet als je goed kijkt zie je echt demonische elementen…Onderzoek maar de huisvriendin van Beatrix : Maria Abramovic tevens mentor van Lady Gaga, spirit cooking, haar contact met de Jonge…Hier is niks wappies aan maar ligt gewoon voor je neus…Neem gelijk ook de zus van Maxima mee ook een kunstenares met zieke shit, babywagens met spoor van bloed etc…Als je denkt dat dit complottheorie is ga dan maar een zoeken via goede browser….Veel succes. P.s. Ik ga eerlijk zijn, heb zelf mensen hier om uitgelachen 2,5 jaar terug…Maar ze hadden gelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in