CuriousHunter / Pixabay

Rusland, China en Iran hebben nu de facto een militaire en economische alliantie gevormd – wat ze liever een “partnerschap” noemen.

In het geval van Rusland en China is er een alomvattend partnerschap met een volledig spectrum ontstaan: militair, economisch en monetair, schrijft William Schryver.

De handel tussen Rusland en China is zowel kwantitatief als kwalitatief geëxplodeerd.

Belangrijk is dat de handel voor het overgrote deel in roebels en renminbi wordt verrekend. Het gebruik van de dollar en zijn internationale mechanismen wordt agressief afgebouwd.

Rusland en China voeren nu regelmatig gezamenlijke marine- en luchtpatrouilles uit in het westelijke deel van de Stille Oceaan, van Alaska tot de Zuid-Chinese Zee.

Rusland, China en Iran houden regelmatig gezamenlijke oefeningen in de Arabische Zee. Deze oefeningen zijn de afgelopen jaren zowel in omvang als in frequentie toegenomen.

Zowel Rusland als China investeren grote sommen kapitaal in Iran, veel daarvan in de energiesector en in ambitieuze transportprojecten om snelle en efficiënte handelscorridors aan te leggen die China, Iran en Rusland met elkaar verbinden als primaire knooppunten van Euraziatische handel.

De overdracht van wapens en technologie tussen de drie landen heeft een ongekend niveau bereikt.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, heeft net enkele dagen besprekingen afgerond met Chinese leiders, waaronder Wang Yi en Xi Jinping. In zijn verslag van de gesprekken vatte het vlaggenschip mediaorgaan van de Chinese regering, Global Times, de huidige staat van de relatie tussen Rusland en China samen (in de woorden van de prominente CPC-commentator Li Haidong):

“China en Rusland zullen zich niet richten op een derde partij, maar als hegemonische krachten China en Rusland bedreigen, of de wereldvrede bedreigen, zullen China en Rusland samen staan en vechten om hun eigen belangen te beschermen en samen de wereldvrede veilig te stellen.”

Het wordt steeds duidelijker dat Rusland, China en Iran inzien dat een aanval op één van hen een existentiële bedreiging voor hen allen zou vormen. De strategische belangen van alle drie de landen zijn nu onlosmakelijk met elkaar verbonden.

  Scott Ritter: "Het is allemaal voorbij voor Oekraïne"

Het belangrijkste is dat ze verenigd zijn in één allesoverheersend strategisch doel: het ontmantelen van de heerschappij van het lang heersende Anglo-Amerikaanse rijk.

Natuurlijk is de snel tanende wereldhegemoon niet geneigd om zonder slag of stoot afstand te doen van zijn troon. Welke vorm dat gevecht aanneemt valt nog te bezien. Maar als het imperium zijn zogenaamde “op regels gebaseerde internationale orde” met wapengeweld probeert te behouden, is het essentieel om deze onbetwistbare realiteit te begrijpen:

Om de Verenigde Staten oorlog te laten voeren tegen één van Rusland, China of Iran, zou het nodig zijn om elke belangrijke Amerikaanse basis op de planeet te ontruimen om genoeg militaire macht te hebben om de missie uit te voeren.
In een vermeende oorlog tussen de Verenigde Staten en Iran zouden zowel Rusland als China Iran actief steunen. Ik suggereer niet dat Russische of Chinese troepen aan de zijde van de Iraniërs zouden vechten – hoewel dat zou kunnen gebeuren. Maar het zou waarschijnlijk niet nodig zijn. Iran zou gewoon worden aangevuld met wapens en andere logistieke benodigdheden van beide partners – en heel misschien onder hun nucleaire paraplu worden gebracht in een expliciete daad van afschrikking.

Bovendien zouden Rusland en China, als gevolg van de verzwakking van de Amerikaanse troepenmacht in Europa en het westelijk deel van de Stille Oceaan in een poging om Iran militair te onderwerpen, in staat worden gesteld om enorme druk uit te oefenen op de westerse logistiek, handel en politieke invloed in die regio’s. Dit wil niet suggereren dat China zijn troepenmacht in Europa en het westelijk deel van de Stille Oceaan zou verzwakken. Dit wil niet zeggen dat China Taiwan zou binnenvallen of dat Rusland de Baltische staten of Polen zou binnenvallen. Ze hoeven alleen maar hun dominante invloed uit te oefenen in wat voorheen werd beschouwd als onaantastbare Amerikaanse imperiale domeinen in Oost-Azië en Europa.

  Inlichtingengebouw in Kharkov verwoest door Russische raket als vergelding voor bloedbad onder burgers in Belgorod

Het imperium is zo uitgedund en het potentieel voor machtsprojectie is zo verwaterd dat zelfs het voeren van één grote oorlog genoeg zou zijn om het hele kaartenhuis in elkaar te laten storten.

Dit is de harde realiteit waar de meesters van het imperium nu mee geconfronteerd worden, en geen enkele hoeveelheid mythologie over de “grenzeloze” macht die ze tot hun beschikking hebben kan daar iets aan veranderen.

Er is een enorm verschil tussen ingebeelde macht en het werkelijke vermogen om macht te projecteren en te behouden tegen de tegenstanders die het Amerikaanse leger nu onder ogen moet zien en moet verslaan om het einde van de Amerikaanse wereldhegemonie te voorkomen of zelfs maar zinvol uit te stellen.

En voor zover Rusland, China en Iran vastbesloten zijn om alles voor één en één voor allen te doen, vertegenwoordigen zij een combinatie van wereldwijde militaire en economische macht die niet verslagen kan worden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De wereld is niet langer bang voor het Amerikaanse imperium; de dood van de mainstream media versneltVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelToespraak van de minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie Sergey Lavrov tijdens de rondetafelconferentie van ambassades over de regeling van de situatie rond Oekraïne
Volgend artikelVoorzitter van Belgische zorgverzekeraar promoot euthanasie als oplossing voor vergrijzing
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Tja het Westen maar beweren dat Iran maar over 3 -5 nucleaire kernkoppen beschikt, het idee dat in de Westerse gekochte pers wordt uitgedragen dat Iran een militaire push over is, nou dat is belachelijk.

 2. volgens mij ergens in 1930 zijn de Amerikanen van de goudstandaard afgegaan, toen is het morele verval al begonnen. Amerika en de EU in zijn kielzog worden misschien geen derde wereld landen maar zeer zeker tweede wereld landen. We gaan China en Rusland op termijn nooit meer inhalen. De great reset zal er komen maar in mijn ogen niet die van Schwab.

 3. Zeg maar daaaag tegen usa en de zgn democratische bondgenoten hier in Europa.
  Ook daag tegen dollar en pleuro.
  Bij de oprichting van de EU werd vrede en welvaart beloofd. En wat heeft het volk gekregen?
  Steeds meer armoede, steeds meer regels, steeds meer dictatuur / communisme en nu ook nog een dreigende oorlog om die klootzakken in usa te bevredigen. Dan gaat Europa voor de derde keer plat.
  Tip voor de bende in Brussel: flikker de yankees eruit, voer een eigen koers, sta voor het volk ipv steeds meer negatieve dwang, flikker ook de WEF bende eruit, ook geen WHO dictatuur en verbindt Europa met Rusland. Dat is toch ook Europa.
  Wat er nu gebeurt door de plof van de North Stream is een volledige deindustralisatie.
  Kijk maar wat er nu al in Duitsland gebeurt. De rest van Europa volgt vanzelf. Geen goedkope energie geeft geen concurrentiekracht in de wereld, dus werkloosheid, dan armoede en dan…. Dan staat Schwabber klaar om de NWO op te dringen.
  De schoftenbende met in 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig… jaja, dan gelove gij.

  .

 4. Juist…Zolang de groene kamer de lakens uitdeelt, gaat eerst Duitsland naar de donder.
  Daarna volgen de overige landen van de EU, die dezelfde waanzinnige energie transmissie uitvoeren. Niets voor niets verlaten een aantal (grotere) industrieën Duitsland en vestigen zich elders. Enig idee waarom usa deze bedrijven met subsidie naar Amerika lokt? Het usa doel om Europa naar de donder te helpen gaat dan wat vlugger. Geen werk is geen arbeid is geen loon en dan volgt de bedelstaf vanzelf. En de NWO ook. In 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig!
  Daarnaast nog de plof van de North stream, de ongekende massamigratie en als Duitsland (ooit de Karre trekker van Europa) gevallen is, dan volgt de rest vanzelf.
  En niet te vergeten de usa proxy oorlog in dat Oekriland, waar de zgn democratische regeringsleiders in Europa zo ontzettend graag oorlogje tegen Rusland willen spelen.
  Dan is straks Europa voor de derde keer kapot en heeft usa een potentiële concurrent minder. Alles loopt volgens plan en de idioten in de Europese regeringen huppelen daar ziende blind in mee. Het gewone volk wil geen gedonder, maar alleen zij + de Brusselse zooi wel. Arm volk dat altijd de L.L is, en straks de jonge soldaten naar het kerkhof mag brengen om een stel machtgeile psychopaten te bevredigen. Wat een walgelijke politiek. Zum Kotzen! Streef verdomme naar vrede, drijf op een faire manier handel, maar nee hoor het moet weer na bijna 80 jaar weer oorlog worden. Knetter en knettergek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in