Foto ter illustratie, relschopper gooit molotovcocktail naar een busje in Christiana, Denemarken ©  Silkepølse / Wikimedia (GNU Free Documentation License)

Hulpverleners werden aangevallen door ‘jongeren’ die projectielen en molotovcocktails gooiden terwijl ze reageerden op branden in de onrustige Brusselse migrantenwijk de Marollen, zo blijkt uit de verslaggeving.

Naar verluidt is de Marollen de laatste tijd het toneel van dagelijkse brandstichting en geweld, waarbij auto’s in brand worden gestoken en particuliere bedrijven worden gehavend.

“In de nacht van vrijdag op zaterdag zorgden Brusselse handjongeren voor problemen in de Marollen. Ze stichtten brand en lokten vervolgens de toesnellende hulpdiensten in een hinderlaag. Brandweer en politie werden bekogeld met onder meer molotovcocktails”, meldt de Sceptr.

In de daaropvolgende dagen werden er meer branden gesticht rond de Marollen, ondanks dat de autoriteiten waarschuwden dat er “streng zou worden opgetreden” tegen de verantwoordelijken voor de criminaliteit en de chaos.

Meerdere auto’s werden naar verluidt “in de brand gestoken” in aparte incidenten.

“We wonen in een getto”, zegt een van de bewoners.

De autoriteiten zijn er niet in geslaagd om verdachten te identificeren op dit moment, volgens de laatste berichten in de lokale media.

Brandstichting gevolgd door hinderlagen op reagerende hulpverleners komen steeds vaker voor in Brussel en andere West-Europese steden.

De Grote Omvolking in België: wordt Arabisch

COVID golf in België: "Ze zijn allemaal gevaccineerd"

1 REACTIE

  1. Laat het maar lekker escaleren, en het liefst zo dicht mogelijk richting het Europese Centrum. Verniel lekker die gebouwen en auto’s van die oplichters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here