Bij culturele conflicten op straat tussen Tsjetsjenen en Koerden in de stad Luik in het oosten van België zijn vrijdagmiddag een dode en verscheidene gewonden gevallen. Dit wordt gemeld door verschillende Belgische media.

De Standaard schrijft dat de straatbotsingen oplaaiden in het kader van een conflict tussen Tsjetsjeense en Koerdische immigranten in Luik en Verviers, waarbij het volgens de media zou gaan om een geplande krachtmeting tussen de twee groepen.

In de context van het gewapende conflict werd een jonge Tsjetsjeense immigrant aangevallen door een groep Koerden. Hij probeerde per auto te vluchten, maar werd ingehaald en beschoten. De Tsjetsjeen overleed later aan zijn verwondingen.

Video’s die circuleren op sociale media geven een beeld van de chaos in de straten. Het Vlaams Belang heeft onder meer een videoclip geplaatst waarin een man te zien is die schoten afvuurt met een Kalasjnikov. De patriottistische partij staat kritisch tegenover de ontwikkelingen.

“Tijd om dit land op te kuisen en onze mensen te beschermen!”, schrijven ze op Twitter.

De politie zegt 28 mensen te hebben gearresteerd wegens betrokkenheid bij de oorlogsachtige taferelen van vrijdag in Luik. Bij de politieactie raakten twee mensen gewond. De politie vreest ook voor wraakaanvallen in de komende dagen.

Belgen vormen burgerpatrouilles voor de bestrijding van criminele migranten

  Omvolking in Oostenrijk: Een kwart heeft wortels in het buitenland
Vorig artikelStudie toont aan dat huiduitslag een bijwerking is van het COVID-vaccin
Volgend artikelBritse minister van Volksgezondheid is aandeelhouder van een bedrijf dat aan de volksgezondheid levert
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  • En wie mag weer het allemaal betalen de domme EU burgers en zo als Kaag en het hele linkse zooitje zeg het is een aanwinst een verrijking voor de samenleving, je zal dat tuig maar naast je hebben wonen.
   En via deze weg wil ik jullie vragen om jullie vrouwen en kinderen te laten verkrachten want dat is hun cultuur zo als wij inmiddels weten van de rechters.

 1. Geef de Koerden betere wapens en ammo.
  Tjetjenen zijn geen mensen; die vermoorden eigen dochten van 15 als ze haar knietjes laat zien.

 2. En als je dan gaat kijken op Tiktok, woont iedereen daar in de buurt.
  Of zijn ze er vandaag net langs gereden, en hebben ze geluk gehad.
  Of hoe probeer ik mijzelf zo relevant mogelijk te maken?

 3. “De Standaard schrijft dat de straatbotsingen oplaaiden in het kader van een conflict tussen Tsjetsjeense en Koerdische immigranten.”

  Waarom moet daar altijd een oorzaak achter gevonden worden?
  Is blinde haat niet genoeg?

  Allicht niet, want dan zou de Belgische burger zich weleens onveilig kunnen gaan voelen…

  Er gebeuren veel moorden uit blinde haat, naar een etnische groep, een soort van racisme, maar dat zal je nooit van de msm horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in