Bij culturele conflicten op straat tussen Tsjetsjenen en Koerden in de stad Luik in het oosten van België zijn vrijdagmiddag een dode en verscheidene gewonden gevallen. Dit wordt gemeld door verschillende Belgische media.

De Standaard schrijft dat de straatbotsingen oplaaiden in het kader van een conflict tussen Tsjetsjeense en Koerdische immigranten in Luik en Verviers, waarbij het volgens de media zou gaan om een geplande krachtmeting tussen de twee groepen.

In de context van het gewapende conflict werd een jonge Tsjetsjeense immigrant aangevallen door een groep Koerden. Hij probeerde per auto te vluchten, maar werd ingehaald en beschoten. De Tsjetsjeen overleed later aan zijn verwondingen.

Video’s die circuleren op sociale media geven een beeld van de chaos in de straten. Het Vlaams Belang heeft onder meer een videoclip geplaatst waarin een man te zien is die schoten afvuurt met een Kalasjnikov. De patriottistische partij staat kritisch tegenover de ontwikkelingen.

“Tijd om dit land op te kuisen en onze mensen te beschermen!”, schrijven ze op Twitter.

De politie zegt 28 mensen te hebben gearresteerd wegens betrokkenheid bij de oorlogsachtige taferelen van vrijdag in Luik. Bij de politieactie raakten twee mensen gewond. De politie vreest ook voor wraakaanvallen in de komende dagen.

Belgen vormen burgerpatrouilles voor de bestrijding van criminele migranten

Rel op Belgisch strand - politie aangevallen met parasols

3 REACTIES

  1. Geef de Koerden betere wapens en ammo.
    Tjetjenen zijn geen mensen; die vermoorden eigen dochten van 15 als ze haar knietjes laat zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here