Op 24 maart 1999, zonder resolutie van de Veiligheidsraad, begon de NAVO de militaire aanval op Joegoslavië (Servië en Montenegro).

Joegoslavië, dat verantwoordelijk zou zijn voor de “humanitaire catastrofe” in Kosovo en Metohija, werd aangevallen nadat de zogeheten Rambouillet onderhandelingen over de toekomstige status van Kosovo waren mislukt. Het akkoord van Rambouillet voorzag in de inzet van NAVO-strijdkrachten op het grondgebied van Joegoslavië. De Joegoslavische partij wilde geen NAVO-troepen op haar grondgebied en stelde voor in plaats daarvan VN-troepen in te zetten, om toe te zien op de uitvoering van het Rambouillet akkoord, dat ook door het Joegoslavische parlement werd bevestigd, schrijft Russia Insider.

Ontevreden ontketende de NAVO een massale militaire aanval op het kleine land en zijn bevolking, die tot enorme verwoestingen en verlies van mensenlevens leidde. Generaal Wesley Clark, die de campagne leidde, heeft in zijn boek “Modern Warfare” toegegeven dat de planning en de voorbereidingen voor de oorlog al in de zomer van 1998 aan de gang waren en in augustus 1998 voltooid waren. Wat eigenlijk impliceert dat Rambouillet nooit echt een kans van slagen heeft gehad.

Vandaag heeft “Tanjug” enkele cijfers opgesomd die door de Servische regering vrijgegeven zijn, en die de verwoestende resultaten en de vernietiging van het land door de door de NAVO geleide aanval laten zien:

 • Meer dan 2.500 mensen gedood, waarvan meer dan 1.500 burgers
 • 12.500 mensen gewond
 • Een derde van de elektriciteits- en energiecapaciteit van het land vernietigd
 • Totale kosten van de vernietiging meer dan 100 miljard dollar

Er is geen stad in Servië die niet het doelwit van de NAVO was. De omvang van de structurele schade was:

 • 25.000 huizen en flats
 • 470 km wegen
 • 595 km spoorwegen
 • 14 vliegvelden
 • 39 ziekenhuizen en medische centra
 • 69 scholen
 • 19 kinderdagverblijven
 • 176 culturele objecten
 • 82 bruggen
  Zelensky en zijn generaals hebben vorig jaar "minstens" 400 miljoen dollar van de Amerikaanse hulp verduisterd

De massale militaire aanval van de NAVO op het kleine land betrof:

 • 1.150 gevechtsvliegtuigen
 • 2.300 aanvallen [sorties] door gevechtsvliegtuigen
 • 1.300 kruisraketten gelanceerd
 • 37.000 [verboden] clusterbommen
 • Zo’n 22.000 ton bommen en andere munitie
 • Munitie met verarmd uranium

Na diplomatieke inspanningen hielden de bombardementen en de agressie op met de ondertekening van het Militair Technisch Akkoord van Kumanovo [Macedonië] op 9 juni, dat voorzag in de terugtrekking van het Joegoslavische leger uit Kosovo binnen drie dagen.

Op die dag dat de VN-Veiligheidsraad de resolutie aannam, werden 1.244 en ongeveer 37.000 soldaten als onderdeel van de KFOR [door de NAVO geleide vredesmacht voor Kosovo] naar Kosovo gezonden, met een mandaat om vrede en stabiliteit te verzekeren en de terugkeer van vluchtelingen mogelijk te maken, totdat er over een ruime autonomiestatus voor Kosovo is onderhandeld.

Met de steun van de VS, de NAVO en de meerderheid van de EU-staten heeft Kosovo in 2008 zijn onafhankelijkheid uitgeroepen…!

Dezelfde landen die zich luidkeels verzetten tegen de zelfbeschikking van de Krim of andere delen van Oekraïne…!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat voor soort Westerse mensen wapperen met een Oekraïense vlag?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe militaire achteruitgang van Groot-Brittannië legt de ineenstorting van de geloofwaardigheid en het vermogen van de NAVO bloot
Volgend artikel7 Dodelijke ziekten die na Doomsday zullen uitbreken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Jawel, en nu raar staan te kijken dat Rusland, nu het sterk genoeg geworden is, een einde maakt aan al dit leugenachtige imperiumpje spelen door de VS en de NAVO. Go Russia, go! Opruimen die bende!

  • hear hear.
   het zal vernietigd moeten worden met wortel en al, net als vele andere nep wereldwijd opgezette organisaties die zogenaamd in vrede en met zoiets komen, maar intussen infiltreren over de wereld onder het mom van…

 2. Dat is waarom de welbekende Dekki zolang scherspchutter is geweest voor rusland, omdat hij de verwoesting van zijn joegoslavie heeft ondergaan door de navo. Jammer dat hij ermee is gestopt.

 3. De NAVO wordt maar al te vaak gebruikt als een privé leger van de Rothschilds, overal ter wereld waar rijke delfstoffen in de grond zitten of rijke vruchtbare landbouwgronden wordt de NAVO macht gebruikt om het kunnen inpikken. Zo moest Kaddafi dood, omdat hij gewaagd had om een op goud gedekte munt te introduceren voor de olie uit Libië. Dat was een directe aanval op de petrodollar, die de Rothschilds uit het niets maken. Dus er werd een verhaal verzonnen om Kaddafi in een kwaad daglicht te zetten en de rest is inmiddels geschiedenis. Daar het eerste werd gedaan om een centrale banken op te richten in Libië en alles in puin te schieten van het land en de oliebronnen in te pikken. In Kosovo dat ook rijk is aan delfstoffen moest met de NAVO inval ook van Joegoslavië afgepakt worden. Het Angelo Zionisten Rijk handelt nooit op een eerlijke manier, maar gebruikt grof geweld om de alles in te kunnen pikken. De kosten van de NAVO inval, wordt achteraf op de veroverde land bevolking afgewenteld.

 4. In WO2 kwamen de nazis, een Kroatische fascist en de paus bij elkaar. Besloten werd, 2/3 van de Serven uit te roeien.
  Moslim legers trokken Servie in en beestten daar, verkrachten, martelen, afschieten.
  Concentratie kamp in Jasenovac werden duizenden met een zakmes afgemaakt

  De Serven waren door de eeuwen heen een betrouwbare militaire bondgenoot van Rusland.
  Toen de Kaiser in WO1 Servie binnenviel, hadden ze eerst geen kans tegen de goed getrainde Serven.
  Dus moordden ze complete bevolkingen van dorpen uit.

  Die haat leefde in WO2 nog.
  De moslims die in Srebenica werden afgeschoten: dat was een zeer zeer bescheiden wraaak……
  Typisch, dat dat nooit wordt vermeld op NL nieuws….

  En ook de Turkse inval in Syrie om de Koerden en Christenen uit te moorden: moet kunnen toch?
  Turkije zit in de Nato.
  Hielpen de Isis, namen complete Isis units op in hun leger…gaven Nato voorraden aan Isis….

  Wij moeten uit EU, euro, Nato, VN, WHO, grenzen dicht en bewaakt; onze legers uit andere landen…

  • Voor mij heel belangrijk om te horen ( lezen) dat iemand op deze wereld die niet Serviër is, wel echte waarheid kent over wat heeft mij folk meegemaakt in 20-ste eeuw. Bedankt daarvoor Pierre

  • En ook dat afschieten van “die moslims” blijkt grotendeels op NATZO propaganda te berusten. Zoals gewoonlijk, zou je bijna zeggen.

 5. Munitie met verarmd uranium vandaag veroorzaakt een massa kankergevallen en schildklier problemen.
  Deze mensen hun wereld is verwoest op fysiek vlak.

  • De beste straf voor het crapuul achter de schermen en hun puppets zoals Kaag, Rutte en Macron, is het met simpele handwerktuigen laten verwijderen en opruimen van al het verarmd uranium dat door deze illegale invasies en oorlogen over onze mooie planeet verspreid is geraakt.

   Met een ketting met kogel aan het been, simpel gereedschap in de hand en een geigerteller om hun rotzooi te kunnen detecteren en op te ruimen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in