Hongaarse veiligheidsdeskundige: Terrorismedreiging in Hongarije lager dan in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk door minder moslimmigranten

2
COBRA - Austrian Special Police Unit, foto via YouTube © EKO COBRA video

Het terreurdreigingsniveau van Hongarije blijft ongewijzigd ondanks een golf van islamitische aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk, en het heeft veel te maken met het feit dat Hongarije nooit massamigratie uit moslimlanden heeft geaccepteerd, vertelt de Hongaarse veiligheidspolitieke expert Georg Spöttle in een interview aan het Duitstalige nieuwsportaal Ungarn Heute (Hongarije Vandaag).

Ondanks het lage dreigingsniveau van Hongarije is het land actief bezig om zijn buren te helpen. Daarom heeft de Hongaarse antiterreureenheid (TEK) na de terreuraanslag in Wenen onmiddellijk bestuurlijke hulp verleend en met de politie en het leger samengewerkt om de grens te beveiligen, aldus Spöttle.

Na de terreuraanslag in Wenen hebben de TEK-eenheden onmiddellijk bijstand verleend en met de politie en de militairen samengewerkt om de grens te beveiligen. De situatie was onduidelijk en er werd aangenomen dat er verschillende aanvallers waren; en er moest voor worden gezorgd dat voortvluchtige terroristen niet over de grens naar Hongarije konden ontsnappen

Gelukkig is de dreiging in Hongarije niet zo groot als in Oostenrijk, Duitsland of Frankrijk, omdat we hier nauwelijks immigranten uit islamitische landen hebben, aldus Spöttle.

Hij benadrukt dat er in Hongarije geen grotere terreurdreiging is dan voor de aanslag in Wenen. Spöttle, die ook een ex-lid is van een antiterreureenheid, merkt op dat “de ideologie van ISIS voortleeft en probeert terreur in Europa te verspreiden. Kwesties zoals de Mohammed-cartoons komen de islamisten goed van pas”.

Hij voegt eraan toe dat hoewel er misschien enkele vluchtelingen in Hongarije zijn die legaal naar het land zijn gekomen, sympathiseren met de radicale islam, “ze hier geen achterland hebben. Ze zullen hier geen helpers vinden die wapens of explosieven kunnen bemachtigen of een schuilplaats kunnen bieden. Ze zouden verloren gaan in Hongarije”.

Spöttle zegt dat de partnerdiensten zoals TEK en COBRA maar ook de geheime diensten van beide landen al jaren nauw samenwerken en dat de migratiegolf in 2015 en de voortdurende pogingen van migranten en mensensmokkelaars “hebben aangetoond dat deze uitdagingen alleen samen kunnen worden bestreden”.

Dit wordt ook geïllustreerd door de zaak van enkele weken geleden waarbij een Duitse mensensmokkelaar zichzelf met een pistool en een handgranaat doodde tijdens een politiecontrole in Hongarije. De vijf Syriërs die hij naar Oostenrijk wilde brengen zijn gevlucht. Drie van hen wisten over de grens te vluchten, ze werden gearresteerd door Oostenrijkse politieagenten. De gezamenlijke onderzoeken zijn hier nog steeds aan de gang, en ook de Duitse autoriteiten zijn erbij betrokken, zegt hij over de dramatische zaak van vorige maand.

Hongarije heeft, samen met een aantal andere Midden-Europese landen, de door de EU opgelegde migrantenquota’s afgewezen. De landen wijzen op de dreiging van het terrorisme als een van de belangrijkste motieven voor hun beslissing.

  Hongaars parlementslid brengt drastische daling van geboortecijfers in verband met massale "vaccinaties" tegen Covid (Video)

Hij zegt dat TEK, de politie en de civiele bescherming regelmatig antiterrorisme- en rampenoefeningen organiseren waarbij de noodsituatie wordt gesimuleerd. De eenheden worden ook ondersteund door de luchtreddingsdiensten.

De oefeningen simuleren gevallen waarin er enkele tientallen gewonden en doden vallen. De deelnemers oefenen al jaren met elkaar, zodat gegarandeerd wordt dat er in geval van nood snel en professioneel wordt ingegrepen, aldus Spöttle.

Hij zegt ook dat het niet kan worden uitgesloten dat Hongarije een terroristisch doelwit zou kunnen worden vanwege het consequente anti-immigratiebeleid van de regering, maar dat de veiligheidsmaatregelen tot nu toe effectief zijn gebleken.

De meerderheid van de migranten letterlijk haat Hongarije omdat we de grenzen gesloten houden en ze niet verder kunnen gaan. Maar het is juist deze consequente grensbewaking en dit migratiebeleid dat tot nu toe heeft geholpen dat we geen enkele terroristische aanslag hebben gehad en ook nauwelijks misdaden van migranten, aldus Spöttle.

Orbán: Soros wil etnisch-gemengde samenlevingen creëren, het nationalisme ontmantelen en de macht overdragen aan de wereldelite

Vorig artikelAnalist: waarom Trump waarschijnlijk een tweede termijn zal winnen
Volgend artikelBritse regering biedt gunningscontract aan voor AI-systeem dat de verwachte vloed van Covid-19 vaccinatie slachtoffers kan verwerken 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Geen wonder dat veel nederlanders en duitsers naar Hongarije en Polen en Roemenie verkassen…

  Zal een geheimpje vertellen; twee dingen die je MOET weten over islam.
  –er is absoluut geen verschil tussen Isis,moslims, gematigdemoslims, extremistische moslims; er is maar EEN “soort”Islam

  –moslims MOGEN NIET in niet islamitische landen verblijven; met aar twee uitzonderingen: voorbereiden van invasie, invasie uitvoeren.

  De reden dat ze hun land verlaten: leven is daar moeilijk tot onmogelijk; reden: Sharia en de afwezigheid van vrouwen, ontwikkeling, beschaving
  en de aanwezigheid van inteelt, incest haat en geweld..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in