Volgens cijfers van het Office for National Statistics is het risico dat zwarten aan het virus overlijden vier keer zo groot als dat van blanken. Oververtegenwoordiging komt voor bij alle etnische minderheden, behalve bij Chinese vrouwen.

Volgens de analyse van ONS hebben zwarte mannen 4,2 keer meer kans om te sterven aan Covid-19 dan blanke mannen. Het overeenkomstige verhoogde risico voor zwarte vrouwen is 4,3 keer zo groot.

Als basis voor het onderzoek heeft men de gegevens uit Engeland en Wales tot 17 april gebruikt.

De reden hiervoor is onduidelijk

Volgens de studie is er een hoger risico voor alle etnische minderheden, met name de groepen die BAME (Black, Asian en Minority Ethnic) heten, met uitzondering van Chinese vrouwen. De redenen waarom de BAME-groepen oververtegenwoordigd zijn, worden niet vermeld. Een theorie is dat dit te wijten kan zijn aan zogenaamde sociaal-economische nadelen en andere factoren. Er wordt echter erkend dat veel van de redenen onbeantwoord blijven.

Mensen die uit Bangladesh, Pakistan en India komen en “gemengd” zijn, lopen ook een groter risico om aan het virus te sterven.

Na correctie voor factoren als gezondheid en handicap is het risico van zwarte mannen en vrouwen 1,9 keer zo groot.

In totaal was 83,8 procent van de mensen die stierven aan Covid-19 blank, met zwarten als de grootste minderheidsgroep van zes procent.

Brit: Mijn geboorteplaats Bradford is nu islamitisch grondgebied

Meerdere wetenschappers: Coronavirus veranderd in Lab om beter te hechten aan de mens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here