Volgens cijfers van het Office for National Statistics is het risico dat zwarten aan het virus overlijden vier keer zo groot als dat van blanken. Oververtegenwoordiging komt voor bij alle etnische minderheden, behalve bij Chinese vrouwen.

Volgens de analyse van ONS hebben zwarte mannen 4,2 keer meer kans om te sterven aan Covid-19 dan blanke mannen. Het overeenkomstige verhoogde risico voor zwarte vrouwen is 4,3 keer zo groot.

Als basis voor het onderzoek heeft men de gegevens uit Engeland en Wales tot 17 april gebruikt.

De reden hiervoor is onduidelijk

Volgens de studie is er een hoger risico voor alle etnische minderheden, met name de groepen die BAME (Black, Asian en Minority Ethnic) heten, met uitzondering van Chinese vrouwen. De redenen waarom de BAME-groepen oververtegenwoordigd zijn, worden niet vermeld. Een theorie is dat dit te wijten kan zijn aan zogenaamde sociaal-economische nadelen en andere factoren. Er wordt echter erkend dat veel van de redenen onbeantwoord blijven.

Mensen die uit Bangladesh, Pakistan en India komen en “gemengd” zijn, lopen ook een groter risico om aan het virus te sterven.

Na correctie voor factoren als gezondheid en handicap is het risico van zwarte mannen en vrouwen 1,9 keer zo groot.

In totaal was 83,8 procent van de mensen die stierven aan Covid-19 blank, met zwarten als de grootste minderheidsgroep van zes procent.

Brit: Mijn geboorteplaats Bradford is nu islamitisch grondgebied

  Nog eens meer dan 100 “volledig gevaccineerde” mensen testen positief op COVID-19
Vorig artikelBende lost serie schoten met automatisch geweer uit een auto in Stockholm
Volgend artikelSadistische verkrachters gezocht – “ze gebruikten ook aluminium blikjes op me en stopten ze in me”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in