Op 20 mei hebben eenheden van de Wagner PMC het grondgebied van de stad Bakhmut volledig veroverd. De belangrijkste gebeurtenissen vonden plaats in de namiddag van 19 mei. AFU-eenheden verlieten hun posities en vluchtten massaal uit Bakhmut. Dit ondanks het feit dat het Oekraïense leger enig succes had op de flanken van de groepering van Russen in Bakhmut.

Ondertussen bevindt de Oekraïense president Zelensky zich buiten de grenzen van zijn oorlogvoerende land. Hij reist comfortabel over de hele wereld, met vliegtuigen van de NAVO. Ook de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, generaal Zaluzhny, is uit de media verdwenen, en dat niet alleen. Niemand heeft hem meer dan 10 dagen gezien.

Wie voert nu het bevel over de Oekraïense en NAVO-strijdkrachten in Oost-Europa?

Blijkbaar hebben Amerikaanse generaals, die zich eerder achter de rug van Oekraïense marionetten verscholen, het rechtstreekse bevel over de militaire operaties in de regio op zich genomen.

Dit betekent dat de terugtrekking uit Bakhmut waarschijnlijk een overmeestering is van ervaren, reeds in de strijd beproefde eenheden voor gebruik in offensieven in andere delen van het front. Wij herinneren ons een Amerikaanse senator (hoewel al ex-2021) die zei dat zij zich niets aantrokken van de Oekraïners en desnoods tot de laatste Oekraïner ten strijde zouden trekken.

In dit licht is het interessant om te zien hoe AFU-soldaten zich terugtrokken uit Bakhmut. Wij raden u aan een aantal video’s te bekijken die door AFU-soldaten zijn gemaakt.

“Bakhmut… fuck… Trap op het pedaal… Laten we hier verdomme weggaan.”

Wagner viert feest terwijl AFU Bakhmut ontvlucht

  Het plan om Rusland op te delen

Russische aanvalsbrigade vernietigt flankaanval Ukrop – 18+

Russische 200e Brigade vernietigt opmarspogingen Azov Bataljon op flanken van Bakhmut

Ria Novosti geeft details over laatste 24 uur van strijd Bakhmut

Er zij aan herinnerd dat in het moderne Oekraïne strafrechtelijke vervolging is ingesteld tegen iedereen die video’s maakt die kunnen worden gezien als propaganda ten gunste van de vijand, d.w.z. Moskou.

Onlangs werden ten minste zes Oekraïense burgers vervolgd voor het online publiceren van video’s van de resultaten van Russische aanvallen op Kiev, Khmelnitsky en andere steden. Het kwam erop neer dat zij deze video’s van bewakingscamera’s gewoon opnieuw plaatsten.

In de huidige gevallen publiceren militairen van het Oekraïense leger echter video’s zonder hun gezichten te verbergen. Wat is dit? Is het een hype, paniekzaaierij, simpele idiotie, of een gepland lek?

Bakhmut werd buitgemaakt. Velen hopen op een compromis in dit bloedige conflict, in de hoop dat Oekraïne nog steeds de actor is en niet het object van internationale betrekkingen. Dat is het niet. Westerse elites hebben al opgewekt verklaard dat een compromis onmogelijk is. Elke tactische wapenstilstand is slechts tijdelijk. Wat de uitkomst van het conflict ook is, de wereld zal nooit meer dezelfde zijn.

Via Southfront & Simplicius76


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Radioactieve wolk” trekt richting Europa – Russische veiligheidschefVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZeepbedrijf eist meer dikke, lelijke en kreupele vrouwen in videogames
Volgend artikelDe unipolaire wereld in een terugblik en de opkomst van de multipolariteit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

  • bij familie in rusland…oekiestan en rusland is sociaal nauw verweven…heelder families die in beide landen leven…een van de redenen dan ook dat de russen relatief ‘voorzichtig’ optreden….

 1. ze hebben het niet geweten dat Rusland (véél) te sterk zou zijn..tja geen weerloze vrouwen en kinderen meer hé.. verdiend loon voor die rotzakken..No Mercy..

 2. Zo is het Raphael , Geen Mercy voor die vieze gore klootzakken van Ukri land alles gewoon verrot schieten doen zij met Rusland leger ook .

 3. Ru zal winnen; dat is logisch; ze kunnen niet verliezen.

  MAAR het risico zit hem in wat de totaal gestoorde idioten van de NATO en USA doen.
  Daarbij England; die willen atoom oorlog.

  Ik denk dat in de directe toekomst zij zullen proberen de Russen op welke manier dan ook te provoceren

  Het Oekie leger van Banderastan is fini; of ze moeten kleuters en oude van dagen in het leger doen
  Wat nog een risico is: dat de stomme Pooltjes leger sturen–zgn “vrijwilligers”in ruil voor land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in