De vernietiging van munitie met verarmd uranium in Oekraïne heeft een radioactieve wolk veroorzaakt die richting West-Europa is geblazen, zo heeft de secretaris van de Russische Veiligheidsraad, Nikolay Patrushev, verklaard. Het Verenigd Koninkrijk heeft dit type munitie aan Oekraïne geleverd om te worden afgevuurd vanuit Challenger-tanks van Britse makelij, bericht  RT.

De topambtenaar onthulde de vermeende dreiging tijdens een regeringsvergadering op vrijdag, waarin hij de VS ervan beschuldigde hun bondgenoten te manipuleren om andere landen “hulp” te bieden die ertoe leidt dat de geadresseerden schade lijden.

“Ze ‘hielpen’ Oekraïne ook op deze manier, oefenden druk uit op hun satellieten om munitie met verarmd uranium te leveren. Hun vernietiging resulteerde in een radioactieve wolk die richting West-Europa trok. Ze hebben een toename van de straling in Polen vastgesteld,” verklaarde Patrushev.

In Oekraïne circuleren onbevestigde berichten over het doelwit van een Russische aanval van afgelopen zaterdag, waarbij volgens Moskou een munitiedepot in de stad Khmelnitsky is vernietigd. Volgens de beweringen werd de militaire faciliteit gebruikt voor de opslag van door de Britten geleverde granaten met verarmd uranium. Er is gesuggereerd dat het materiaal mogelijk in stof is veranderd door krachtige explosies in het depot.

Rusland heeft eerder gewaarschuwd dat het gebruik van munitie met verarmd uranium op lange termijn een bedreiging vormt voor het milieu en de volksgezondheid, op basis van studies in landen als Servië en Irak, waar de wapens eerder werden gebruikt. Londen heeft een dergelijk risico ontkend.

Hoewel het licht radioactief is, wordt verarmd uranium vooral beschouwd als een gezondheidsrisico omdat het materiaal een giftig zwaar metaal is. Deeltjes uranium of uraniumoxide die bij een explosie ontstaan, kunnen worden ingeademd door iedereen die eraan wordt blootgesteld, of het milieu besmetten.

  Winter van Hel: Europa staat op het punt in chaos te vervallen en miljoenen mensen zouden kunnen sterven

De Poolse autoriteiten hebben ontkend dat maandag in de oostelijke stad Lublin een stralingspiek zou zijn vastgesteld.

Speculaties over de ontploffing in Khmelnitsky werden gevoed door de gemelde inzet van Oekraïense militaire patrouilles die naar verluidt monsters in en rond de stad verzamelden. Er bevindt zich een kerncentrale in de buurt, maar volgens berichten werden patrouilles die normaal gesproken de situatie rond de centrale in de gaten houden, ver van hun gebruikelijke routes gezien.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Breaking! Russische luchtaanval op Oekraïense munitie vernietigt tankgranaten met verarmd uranium, massale explosie verspreidt radioactieve deeltjes in de atmosfeerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe GEHEIME globalisten bijeenkomst…
Volgend artikelUitgelekte WHO-documenten onthullen plan om kinderen te dwingen seksuele partners te hebben
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

47 REACTIES

 1. extinsion rebellion? Klimaatklevers? Huh, wat, wie?
  Ik hoor daar helemaal niemand over.
  Ow nee! De A12! Dat is gevaarlijk!

 2. MSM is nog aardig stil, dat er een giftige wolk onderweg is. Ruimt wel op zeg maar. Ontvolking ligt nu goed op schema.

  • de kop zou ook niet lekker vallen denk ik “door westen gestuurd uranium ontploft in oekraïne en waait onze kant op”.
   natuurlijk hebben de russen ook een weersvoorspelling en is daarmee rekening gehouden. maar het blijft een voorspelling. vooralsnog lijken de voorspellingen hier (die nooit kloppen maar dat even daargelaten) te laten zien dat het niet verder dan polen komt.
   als het hier toch komt, en we worden er goed ziek van, of dood… dan zijn rutte, kaag en trawanten simpelweg rechtstreeks verantwoordelijk.

 3. Ook de stomkoppen bij de msm ademen dit gif in. Beklapje op mensen, hield ‘het virus’ tegen dus ook dit spul! Of gewoon niet meer ademen. Helpt tegen de CO2 uitstoot. Doe je voor een ander.

  • Zeg dat wel. Niet alleen zijn het stomkoppen, ze zijn ook laf en verkopen ONZE ziel voor EIGEN gewin en verwachten voordeel voor zichzelf… Lekker, he, die ´´columnisten´´van de wc papier krantjes Parool, Volkskrant, T, etc.

   • De engelsen hebben dat uranium naar oekr.gebracht. benieuwd of het zweet ze uitbreekt met deze stevige oostenwind.
    Check ff of de politici niet allemaal naar het zuidelijk halfrond zijn…

 4. als dat spul dan nu ook maar daar neer valt waar het vandaan gekomen is hebben wij hier in NEDERLAND er geen last van toch

 5. Ik zit ff op windy te kijken maar als er een land de lul is met dit spul is het Roemenië. En daarna Hongarije want de wind staat ZW en boven Roemenië draait ie W… Het is heel zwaar spul dus zal het niet zover komen.
  Angst aan praten ook hier dus.

  • Wel makkelijk beredeneerd. Zolang die rotzooi niet hier komt is er niets aan de hand. Wat er elders gebeurt boeit niet. Helaas, zo werkt het niet. All is one.

   • Wel makkelijk beredeneerd dat je denkt dat het mij niet boeit wat daar gebeurd. Het bericht zegt dat het naar west Europa trekt, wat ik betwijfel maar niet bagatelliseer.

 6. Gouden tijden voor mensjes met webshops die producten verkopen die zogenaamd tegen schadelijke straling
  nuttig zijn.
  Het is niet best. Deze mensjes met smartphones, en hun kopers ook. Corona-prikken nemen. Meedoen
  aan de ziekelijke onnatuurlijke stressmaatschappij.
  Kijk maar naar de vele auto’s op straat. Dit aantal is zeker niet afgenomen sinds 2020.

 7. Politici zullen zich wel tegoed doen aan oude soldaten rantsoens
  De Soldaten zijn toch all op of gaan binnenkort op
  En die oude rantsoenen zijn ook best lekker
  Kunnen ook europees ruil handeltje opzetten
  100 nederlandse andijvie stampotten ruilen voor
  100 duitse zuurkool of griekse gyros ransoenen.
  Hmm smullen maar
  als die binnenhof kelder nauw maar niet lek gaat

 8. Wat interesseert de Europese Unie dat in de toekomst veel meer kanker gevallen onder de Europeanen gaan vallen, het vervolg op de mRNA ” vaccinaties” het interesseert hun geen bal de nagemaakte toneel spelers die politici worden genoemd.

  • Adriaan W. mei 19, 2023 at 19:11
   Wat ik niet begrijp is dat ze systematisch hun afzetgebied aan het afslachten zijn op allerlei manieren, puur en alleen om een quick buck te maken in hun levensspanne. Wat blijft er over aan business en geld verdienen als er geen afzetgebied meer is, of nauwelijks, om mobieltjes en andere shit aan te verkopen?

   Mijn eigen antwoord op deze vraag is dat het ze daar niet langer om gaat. Het gaat nu om het Grote Geldgraaien, al het aardse bezit, en dan het vechten over het luchtruim. (Book of Daniel beschreef dit geldgraaien, meen ik.) Echter, de BRICs lijken een heel andere strategie te handhaven, ze slepen ook geen derdewereld gasten binnen. Sleept Rusland hele stammen ‘asielzoekers’ binnen? Geen idee…dacht het niet. India ook niet, China toch ook niet? (Africa trouwens ook niet – die harken nog geen NLse asielzoekers binnen hahahahah!) Dit zijn allemaal intacte samenlevingen die hun eigen geologisch bepaalde soort behouden zonder inmenging van andere soorten. Ziomerica sleept ze binnen bij de truckload (voters voor de dems). En W-Europa harkt ze ook binnen. De stumperds hebben al niet eens meer te eten hoorde ik een Asieldeskundige mevrouw lamenteren op de radio vandaag… ik denk niet dat ze zwamde, dus het is te gek voor woorden hier met die veehandel. Je lacht je echt een bult.

   • Immortal mei 19, 2023 at 19:49 & Rommelaar mei 19, 2023 at 20:36

    Drukte mij ietwat onhandig uit, natuurlijk interesseert de politiek zich wel voor kanker, net zoals bij iedereen wel iemand kent die eraan lijdt, uit onderzoeken is gebleken dat laaggeletterden en aan de onderkant van het sociale weefsel leven véél meer ziektes voorkomen bijv. maken de zgn. vluchtelingen 3 maal meer gebruik van de gezondheidszorg.

    Nu kom ik bij hetgeen wat ik feitelijk bedoelde namelijk dat kanker een verdienmodel is voor de gezondheidszorg die zó ongericht is dat de behandelde arts/specialist per case betaald wordt, dus is het voor hen een kwestie van flink doorpakken om zoveel mogelijk patiënten te behandelen, om de eenvoudige gotspe dat dan de wachtlijsten zouden verdwijnen en andere zaken waar ik geen weet van heb.

    Fascisme is een samensmelting van staat en de macht van het bedrijfsleven

    Nederland is momenteel een totalitaire “democratie” waarin de VVD de spin in het web is, de andere coalitie partijen zijn welwillende katvangers voor de VVD alleen om het feit dat ze mee mogen regeren u heeft gezien hoop ik wat voor een ellende dit systeem op het einde van een soeverein en staatsrechtelijk tijdperk langzaam en beoogd in elkaar stort.

  • Adriaan, het interesseerd ze zeker, voor de plandemie heeft De EU al aangegeven dat het aantal kankergevallen enorm gaat stijgen.
   Volgens Stella Kyriakides de gezondheids Truus van de club met een Hongaarse familie bankrekening waar zomaar in een keer geld binnenkwam maar dat was na 2 dagen uit het nieuws

   • Zou heel best kunnen.
    Ik hoorde pas dst corona, en ook kankers, door parasieten in je darmen komen. Daardoor minder immuun. Dus iedereen zou af en toe een portie ivermectine moeten krijgen..
    Hoewel..wij eten vrijwel dagelijks uien en vaak knoflook.
    Denk ook dat de bevolking in Rusland aanmerkelijk gezonder is. Daar doen ze veel meer met biologisch eten.

    • Corona bestaat niet, het is Latijns voor Kroon. Waneer men het heeft over Corona-maatregelen bedoelt men gewoon Kroon-maatregelen. De Kroon wordt gevormd door de regering + de koning. Kanker in de darmen wordt meestal veroorzaakt door kankerverwekkend voedsel. Eet zelf altijd biologisch, het is gewoon een keuze om wel of niet gezond te willen eten, het is vandaag de dag in elke super te koop. En weinig geld moet ook geen reden zijn om niet biologisch eten te kopen, het is een kwestie van prioriteiten stellen door bv geen dure kankerverwekkende peuken te kopen.

 9. Het stralingsniveau in Khmelnitsky was op de dag van (en de dag na) de explosie lager dan het niveau van de achtergrondstraling in de Alpen. Het niveau was ca 160 nanoSievert per uur in Khmelnitsky t.o.v. 1500 miliSievert per jaar = 171 nanoSievert per uur in de Alpen.
  Correct me if I’m wrong!!
  Bronnen: https://remap.jrc.ec.europa.eu/Advanced.aspx en https://remap.jrc.ec.europa.eu/Atlas.aspx

  Wat WEL heel vervelend is… het uraniumstof is zeer giftig.
  Het kan leiden tot kanker en afschuwelijke geboorte-afwijkingen.

  SCHOKKENDE AFBEELDINGEN: https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=depleted+uranium+birth+defects&atb=v273-1&iax=images&ia=images

 10. tja, u mag straks geen open haard meer hebben, u moet insekten eten, elektrisch rijden, warmtepompen aanleggen, boilers installeren, muren isoleren, dikke truien dragen, verwarming op 17 graden zetten in de winter….allemaal omdat de mensen die het weten kunnen vinden dat de natuur beschermd moet worden.
  En het mag u best wat kosten want de aarde moet tenslotte gered worden…
  Ondertussen maken zij alles driedubbel kapot met hun globale geldverdienspelletjes door met nucleaire wapens hun financiele belangen te vergroten.
  Scrupuloos nooit-genoeg-krijgend elitaire rotvolk….

 11. Als dat daadwerkelijk zo zou zijn en hier een verhoogd stralingsnivea wordt opgemerkt dan zal dit aan een lekkage aan een kerncentrale aldaar worden toegeschreven en nooit tegen de smerigheid van het westen en vrind zelenski.

 12. En ondertussen zijn de oeroude “goden” druk bezig om t hele melkwegstelsel versneld in een black hole te trekken..al de stress en angst en woede en onmacht en trauma, die al duizenden jaren over ons heen wordt gestrooid is voor een esoterisch stofje wat levende wezens uitstoten bij ellende die hun overkomt. Lush, de esoterische adrenochrome..dat hebben wezens nodig die hun connectie met de oorspronkelijke God bron zijn verloren..ze kunnen niet voortbestaan zonder de pijn van de gevangen zielen. Levend in een lichaam of als ziel zonder lichaam.. astrale velden zijn in totale beheersing van de anti-kryst volkeren..wat hier op aarde gebeurt is spielerij en alleen maar een aperitief..het echte diner is onze hele melkweg..wat een energieboost zal dat geven voor ze, kunnen ze weer lekker godje spelen..annunaki heeft vele families, de familie jahweh, familie jehovaneeh, familie allahee, en nog veel meer bekende tirannen..ze haten mekaar want ze zijn machtsgeil maar dit is waar t om gaat. Zo veel mogelijk leven verwoesten in 1 keer, zodat hun kunnen voort bestaan..
  En al onze natuurlijke sterrenpoorten op aarde zijn door hun aangesloten op gevallen werelden zodat we met geboorte en dood altijd in hun gesloten systeem moeten blijven. Dat is de reïncarnatie cyclus waar we moeilijk uit kunnen komen…alle religies zijn opgezet door hun. Allemaal..keer naar binnen, in het hart van ieder mens en dier ligt de waarheid verborgen, daar vinden we de werkelijke bron..
  Deze verminkte wezens hebben zoveel macht en quantummechanische kennis dat onze wetenschap lijkt op een oefendoos natuurkunde voor peuters..
  De aankomende 200 jaar is er een evacuatie plan opgezet door krystos- volkeren om zo veel mogelijk te redden want t is niet te stoppen..het is vertraagd..het was de bedoeling om het hele planetenstelsel te vernietigen op de datum 21 12 2012. Daar hebben de krystos rassen een stokje voor gestoken..om een evac te kunnen uitvoeren.
  Dus alles op aarde is afleiding en een voorproefje voor wat ze echt willen. Leuker kunnen we t niet maken, wel traumatisch..

 13. Toen een van de reactoren in tjernobyl was geëxplodeerd en de USSR het stil had gehouden rinkelden alle alarmbellen nadat een verhoogde straling in Scandinavië was gemeten. Nu hoor je niets omdat wij het complot zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in