Greta Thunberg, een eenvoudige leerlinge uit Zweden die zich bekommert om het klimaat. Zo willen ze het aan het publiek wijsmaken. Een blik achter de schermen laat echter zien dat er achter het 16-jarige meisje met de lange vlechtstaarten een enorme enscenering en PR-campagne schuilgaat.

De Greta Thunberg Hype

Foto: De Thunbergclan in Antifa-shirtjes

Stoïcijns, met versteende mimiek, reciteert de Zweedse tiener die lijdt aan het Aspergersyndroom (vorm van autisme) altijd haar ingestudeerde tekst. Ze is elke dag bang en maakt zich zorgen over haar toekomst omdat de bevolking niets doet om de klimaatverandering te stoppen, is de boodschap van Greta. Op klimaatconferenties verschijnt ze als media-stergast, duizenden leerlingen gaan de straat op om te demonstreren tegen de klimaatverandering, omdat “een van henzelf” zich om het klimaat bekommert. Binnen een zeer korte tijd werd het apathisch uitziende meisje met lange vlechtstaartjes als een media-effectief icoon van de klimaatbescherming-lobby gehyped.

Foto’s van een bleek meisje met een handgeschreven bordje voor de Zweedse regeringszetel gingen de wereld rond. En waarom mag in het bijzonder zij op het Economisch Wereldforum en in de mainstream berichtgeving euforisch over dit onderwerp spreken? Verbaasd wrijf je in je ogen en je vraagt je af, hoe kan dat?

Wanneer de televisiebeelden liegen

Velen herinneren zich de door de mainstream sterk uitvergrootte rapportages over de toespraak van Thunberg op de VN-conferentie over klimaatverandering in Katowice, toen zij naar verluidt de politici de les las. Wat de tv-beelden niet hebben laten zien: niemand luisterde naar haar. Het meisje sprak voor een bijna lege zaal. Veruit de meeste politici hadden het evenement al verlaten. Een klassiek geval van publieke manipulatie.

  Een nieuw totalitarisme is onverminderd in opkomst

De Thunberg-dynastie

Een aspect waarom Greta in het bijzonder werd gekozen als “Jeanne D´Arc” van de klimaatbeweging is te vinden in haar afstamming. De Thunbergs zijn een wijd vertakte invloedrijke familie in Zweden en gevestigd in het links-groene milieu.

Een blik achter de schermen laat zien dat Greta Thunberg geenszins een eenvoudig schoolmeisje is, zoals ze aan het publiek wordt gepresenteerd. Integendeel, de Thunbergs zijn geen onbekenden in Zweden. Greta wordt gemanaged door haar vader, Svante Thunberg, een Zweedse acteur, producent, auteur en zakenman. Greta’s grootvader was ook een bekende acteur en nasynchronisatieartiest.

Greta’s moeder, de operazangeres Malena Ernman, is een fanatieke klimaatactiviste die zich ook actief voor immigratie en asielzoekers inzet. Waar zou de angst van haar dochter voor de “door de mens veroorzaakte” klimaatverandering toch vandaan komen?

Een ander spoor dat naar het links-groene politieke milieu leidt, heeft te maken met een verwante van de Thunbergs, voormalig parlementslid Anna Horn von Rantzien, die in de jaren 1988-1991 voor de Milieupartij in de Zweedse Rijksdag zat. Horn was de kleindochter van de toenmalige Zweedse Nobelprijswinnaar Svante Arrhenius.

Greta in de voetsporen van haar voorvader

Svante Arrhenius, een voorvader van het zogenaamd “eenvoudige schoolmeisje”, kreeg in 1903 de Nobelprijs in de categorie Chemie. Arrhenius wordt beschouwd als mede-oprichter van de Nobelstichting en had als directeur een beslissende invloed op de toekenning van de prijzen.

En wat een toeval: al in 1896 werkte hij aan een theorie om de ijstijden en de invloed van CO2 op de opwarming van de aarde te verklaren, waarmee zich de kring rond Greta Thunberg’s angst voor klimaatverandering en haar nominatie voor de Nobelprijs voor de vrede afsluit.

  "Worden we allemaal Afrikanen?" Toen de Duitse krant Bild nog "structureel racistisch" was

Propagandamachines organiseerden “studentenstakingen”

Een ziek 16-jarig meisje organiseerde een landelijke scholierenstaking in Zweden om het wereldklimaat te redden. Andere schoolkinderen zouden als gevolg wereldwijd spontaan soortgelijke wekelijkse stakingen hebben georganiseerd. Zo willen ze ons dat laten geloven. Maar wie kan dat geloven?

“Vrijdagen voor de toekomst” is de naam van de goed georganiseerde scholierenstakingen in dit land. In Wenen kwamen bijvoorbeeld 10.000 leerlingen bijeen voor een dergelijk evenement op de Heldenplatz. Waarom niet “Zondagen voor de toekomst”? Heel eenvoudig, want scholierendemo’s op zondag zouden een spelbreker zijn. Met het tolereren van de schoolautoriteiten is het spijbelen van school leuker dan het opofferen van je vrije tijd op zondag. Omdat men in het weekend liever met het gezin in de SUV rondrijdt. Dat weten de initiatiefnemers en de organisatoren natuurlijk ook. De spijbelaars worden beloond met vluchtige bezoeken van hun vermeende idool Greta Thunberg, die speciaal voor de verschillende evenementen wordt ingezet.

Radicale “milieuactivisten” op de achtergrond

Al in januari van dit jaar onthulde Weltwoche wie of wat er achter de hype rond Greta Thunberg zat, die leidde tot een zogenaamde wereldwijde jongerenbeweging en opriep tot een studentenstaking voor klimaatbescherming.

Naast de activistische organisatie “We don’t have time”, een sociaal platform die ondersteuning biedt voor ingrijpende klimaatinvesteringen, werden activisten van de internationaal actieve, radicale milieubeweging “Extinction Rebellion” geïdentificeerd. Het brein achter de Greta Thunbergcampagne is de Zweedse PR-expert Ingmar Rentzhog, die volgens de Weltwoche goede contacten heeft met diverse marketingbedrijven.

Greta wordt uitgebuit

Greta is een geïndoctrineerde spreekpop die onvoorwaardelijk gelooft wat ze zegt. Dat maakt haar op haar beurt geloofwaardig voor het publiek. Dit maakt het voor de klimaatlobby des te gemakkelijker om het zieke meisje over haar rug voor eigen doeleinden te misbruiken en goed zaken te doen.

Klimaatactivisten in shock over Greta Thunberg’s milieuvervuilende rotzooi

Vorig artikelGreta’s netwerkers – veel miljardairs
Volgend artikelKunst van het bedriegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Heel, heel triest dat er “volwassenen” bestaan die een debiel Zweeds meisje op deze manier misbruiken.
    Ik heb medelijden met haar en óók met land waar zij vandaan komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in