In de reclame Hall of Fame zijn drie van de all-time winnende slogans: “Just do it”; “Where’s the beef??”; en “Good to the last drop”.

Drie Oekraïense legersoldaten en een militaire persvoorlichter uit Kiev hebben alle drie de slogans aan de Financial Times of London doorgegeven, en ze hebben hun slag geslagen, bij wijze van spreken, schrijft John Helmer.

“In plaats van door Russische mijnenvelden te schieten met als doel door de vijandelijke linies te stoten met NAVO-pantsers,” meldt de krant, “hebben Oekraïense strijdkrachten hun focus verlegd naar het bestoken van Russische verdedigingsposities met zwaar artillerievuur. Artilleristen met meervoudig gelanceerde raketsystemen en houwitsers, sommige geladen met door de VS geleverde clustermunitie, proberen paden vrij te maken voor kleine teams van sappeurs en infanterie-eenheden. Deze troepen proberen dan methodisch te voet op te rukken, waarbij ze op een select aantal plaatsen langs de 1000 kilometer lange frontlinie telkens een smalle boomgrens vooruitgaan… De nauwgezette strategie heeft in westerse hoofdsteden vragen opgeroepen over de vraag of Oekraïne in staat zal zijn om dit lang vol te houden, of om het soort militaire doorbraak te bewerkstelligen dat Moskou naar de onderhandelingstafel zou brengen… Maar op de korte termijn heeft de tactiek de Oekraïense verliezen beperkt. Het aantal slachtoffers en het aantal kostbare westerse gevechtstanks en infanteriegevechtsvoertuigen dat in de strijd verloren is gegaan, is gedaald ten opzichte van de eerste twee weken van het tegenoffensief, terwijl Oekraïne kleine maar gestage overwinningen heeft geboekt.” President Volodymyr Zelenskyy prees woensdagavond ‘zeer goede resultaten’ aan het front”, voegde de krant eraan toe.

Dit is de reclame om de VS, de NAVO-bondgenoten en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Just do it te laten doen – doorgaan met de $41,3 miljard aan militair beef en $115 miljard aan contant geld tot de last drop.

Het resultaat op het slagveld in meetbare Russische militaire termen kan geen winnende slogan zijn, omdat het irrelevant is om publiekelijk en politiek succes te adverteren aan de kant van de VS en de NAVO.

“Het zogenaamde tegenoffensief,” vertelde president Vladimir Poetin donderdag aan een verslaggever, “dit brede tegenoffensief, begon op 4 juni 2023. Dit is een duidelijk feit, dat onder andere blijkt uit het feit dat de Oekraïense strijdkrachten hun zogenaamde strategische reserves hebben ingezet. Wat de afgelopen dagen betreft, kunnen we bevestigen dat de gevechtshandelingen voor een aanzienlijk deel de intensieve fase zijn ingegaan. De gevechten concentreren zich voornamelijk in wat in het westen de richting van de hoofdaanval wordt genoemd – de sector Zaporozhye. Gisteren was er sprake van ernstige militaire actie binnen het verantwoordelijkheidsgebied van de 810e brigade van de marine-infanterie van de Zwarte Zee en het 71e regiment van de 42e divisie van het 58e leger van het zuidelijke militaire district… De vijand is in geen van de gevechtssectoren in zijn opzet geslaagd. Alle pogingen tot een tegenoffensief zijn gestopt. De vijand werd gedwongen zich met aanzienlijke verliezen terug te trekken. Vandaag probeerden ze de beschadigde uitrusting terug te krijgen en de gewonden en gesneuvelden op te halen nadat ze die gisteren op het slagveld hadden achtergelaten, maar ze werden eveneens uiteengedreven. Dit is de huidige situatie vanaf dit moment.”

De mannen en het materieel gaan verloren, maar niet het geld. Het laatste is aan het winnen; het eerste is aan het verliezen, maar telt niet mee.

Er is ook een proces waarbij “Oekraïne stukje bij beetje tot de NAVO wordt toegelaten”, zoals de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko het op 23 juli aan Poetin beschreef.

  Het Amerikaanse Imperium begint uit elkaar te vallen

“Het afscheuren van dit westelijke stukje Oekraïne: onder het mom van NAVO-toetreding, om de bevolking te misleiden. Ze willen het westen van Oekraïne afsnijden en het bij Polen voegen. Dit is de betaling voor de actieve deelname van de Polen aan deze operatie, uiteraard tegen de strijdkrachten van de Russische Federatie. Dit wordt gesteund door de Amerikanen. Ik heb u dit lang geleden al verteld, we hebben dit zes maanden geleden al gezien en er een eerste bespreking aan gewijd. Waarom vertel ik u dit allemaal? Het is onaanvaardbaar voor ons, mijnheer Poetin. Het is onaanvaardbaar om West-Oekraïne te verscheuren, Oekraïne in stukken te scheuren en deze landen aan Polen te geven. En als, natuurlijk, de westelijke bevolking van Oekraïne dit nodig heeft, zullen we hen natuurlijk steunen.”

Tussen de realiteit op het slagveld die in de dagelijkse militaire bulletins wordt gerapporteerd en het politieke succes dat wordt gemeten aan de hand van publieke goedkeuringspeilingen en stemmingen over militaire uitgaven in het parlement, is pakkende reclame nodig om de kloof te overbruggen – of de kloof helemaal te laten verdwijnen.

“Het is heel gemakkelijk om tienduizenden [Oekraïense] levens te verliezen door alleen maar door de mijnenvelden heen te komen en dan heb je niets meer om doorheen te breken als je er eenmaal bent,” verklaarde James Heappey, de Britse minister van Staat voor de strijdkrachten, op 26 juli. Heappey wees andere inschattingen van de algemene staf van de NAVO van een Oekraïense nederlaag op het slagveld van de hand, en ook de vijandigheid jegens het Zelensky-regime in Kiev van de Britse minister van Defensie Ben Wallace, beweerde: “Ik denk niet dat dat bijzonder eerlijk is. De Oekraïners zullen de uitrusting naar eigen goeddunken gebruiken en het is echt moeilijk om commentaar te geven als je duizenden kilometers van de frontlinie zit.”

“We moeten #wetenschap en #technologie tot de kern van de capaciteitsontwikkeling van de Britse strijdkrachten maken. @JSHeappey legt uit hoe het werk van onze wetenschappers en medewerkers van wereldklasse een impact heeft in Oekraïne.” – @DefenceHQJames Heappey.

Heappey hoopt Wallace op te volgen die met pensioen gaat, dus hij maakte reclame voor zijn ambitie voor de promotie en zijn loyaliteit aan het geallieerde militair-industriële complex en het officiële narratief van de overwinning van Oekraïne en de NAVO op de Russen.

“Oekraïne voldoet op dit moment aan onze verwachtingen. Ze voeren in grote lijnen het plan uit dat ze de afgelopen winter met ons en de Amerikanen en anderen hebben uitgewerkt. Dit is geen Hollywoodfilm. Er zou geen moment komen waarop de tanks begonnen te rollen, en de muziek begon te spelen, en een oorlogsmontage zich afspeelde en dan – aan het einde ervan – de overwinning in september.”

In Moskou zijn de beoordelingen van Londen en Washington geanalyseerd door Vzglyad, het belangrijkste publieke medium voor militaire en veiligheidsstrategie. Verslaggever Daria Volkova concludeerde dat “Kiev zijn beste reserves in de strijd heeft gegooid”, en “door de beste reserves in de strijd te gooien, hoopt het vijandelijke commando tactische successen te boeken tegen de herfst van dit jaar, wat in het Westen kan worden voorgesteld als een belangrijke prestatie die versterking vereist met nieuwe wapenleveranties, waaronder ATACMS-systemen voor de lange afstand en F-16 vliegtuigen. Dit kan er ook toe bijdragen dat Westerse landen Oekraïne ruimhartiger gaan financieren.”

“Nu stelt de vijand de belangrijkste operationele en strategische eenheden in werking, die tot voor kort in reserve waren. Deze troepen zullen onmiddellijk worden ingezet voor het offensief. Alles wordt gedaan in de verwachting dat de Oekraïense strijdkrachten eind september in staat zullen zijn om de resultaten te behalen die de NAVO-landen van Oekraïne eisen,” zei militair expert Boris Rozhin [auteur van de website Kolonel Cassad]. De vijand heeft de afgelopen twee maanden serieus geprobeerd om aan te vallen. Dat wil zeggen, hij provoceerde niet alleen het verbruik van onze granaten en peilde zwakke plekken in de verdediging. Maar dit offensief is mislukt, dus nu zullen ze nieuwe pogingen ondernemen,” zei hij. “Het Oekraïense leger heeft zijn tactiek gedeeltelijk herzien. Maar ze hebben blijkbaar besloten om in dezelfde richtingen verder te gaan en de kracht van de klap te vergroten,” meent Rozhin. “Gezien de huidige realiteit van het front zijn diepe vijandelijke doorbraken onwaarschijnlijk.””

  Duitse Leopard-2A4's branden en smelten "als kaarsen" in Zaporizhzhya - Drie vernietigd in de eerste aanvalsgolf

“Tegelijkertijd behield de vijand de belangrijkste aanvalsvuist, die het grootste deel van de door het Westen geleverde uitrusting omvat, voegt Igor Korotchenko, hoofdredacteur van het tijdschrift National Defense, toe. Daarom hebben de laatste acties van de Strijdkrachten van Oekraïne [AFU] te maken met de wens, zo niet om door te breken, dan toch om door onze verdediging heen te stoten en genoeg winst te ontwikkelen in deze sector van het front om het aanvoeren van reserves op dat punt mogelijk te maken,” meent Korotchenko.”

“Tegelijkertijd herinnert militair expert [kolonel, reserve] Konstantin Sivkov zich dat tijdens de eerste fase van het AFU-offensief, de vijand de Russische strijdkrachten provoceerde om actiever granaten uit te geven en zo probeerde om het Russische leger van de juiste hoeveelheid munitie te beroven. “Maar dit alles werd uitgevoerd met kolossale offers en leverde de AFU geen tactische of strategische voordelen op,” zei hij. “De eenheden van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben alle voorwaarden voor een succesvolle verdediging. Dit blijkt met name uit de luchtsuperioriteit en de vuursuperioriteit. Vanuit militair oogpunt heeft de vijand niet de middelen om het te onderdrukken. Het Oekraïense opperbevel verwacht natuurlijk dat ze vroeg of laat in staat zullen zijn om aanzienlijk door onze verdediging heen te breken. Maar dit zijn allemaal fantasieën,” meent Sivkov.”

In de laatste tien dagen van het versnelde Oekraïense offensief staat in de bulletins van het Russische Ministerie van Defensie dat het hoogste dagelijkse aantal gesneuvelden (KIA) 886 was op 27 juli; het laagste 525 op 21 juli. Het gemiddelde dagelijkse aantal gesneuvelden voor de periode van 10 dagen was 683. Met dit verliescijfer zullen de Oekraïners tegen Kerstmis meer dan 107.000 mannen verloren hebben; lees dit voor meer details.

Volg de dagelijkse bulletins (in veel landen geblokkeerd) hier.

Uiteindelijk worden alle goede reclamecampagnes beproefd door het geld dat ze opleveren – of de verkoop stijgt, daalt of onveranderd blijft . Dus hoe verkoopt de goedkeuring van de oorlog van de regering-Biden in Oekraïne bij Amerikaanse kiezers?

In het overzicht van RealClearPolitics van alle peilingen waarin de vraag wordt gesteld of u de manier waarop president Joseph Biden met de oorlog in Oekraïne omgaat goed- of afkeurt, zijn verschillende dingen duidelijk. Afkeuring is altijd groter geweest dan goedkeuring; in de loop der tijd zijn er grote verschillen tussen de peilingen over hoe groot de negatieve marge is; Republikeinse kiezers keuren het altijd meer af dan Democraten; en in vergelijking met andere beleidskwesties is de negatieve marge van Biden kleiner voor zijn optreden in de oorlog dan voor elk ander beleid.

  Militair overzicht 18+: Breed scala aan wapens vernietigt Oekraïense militairen in de regio Kherson

Volgens de RealPolitics-tabel van alle peilingen die dit jaar tot nu toe over de oorlog in Oekraïne hebben gerapporteerd, varieert de marge van min 15 tot plus 8. Op dit moment is de negatieve marge voor Biden kleiner dan voor elk ander beleid. Op dit moment is de negatieve marge voor Biden min 6,7 op het gemiddelde van alle peilingen:

Bron: https://www.realclearpolitics.com/

Voor een nadere blik in de tijd, om te zien of de realiteit op het slagveld de Amerikaanse gedachten verandert, is de Quinnipiac University Poll een zeldzame indicator. Quinnipiac University, in Connecticut, houdt sinds het begin van de speciale militaire operatie om de twee weken tot een maand nationale peilingen waarin de mening van de kiezers over de oorlog in Oekraïne wordt gepeild. Er wordt gebruik gemaakt van willekeurige nummering van vaste of mobiele telefoons met steekproeven van één- tot tweeduizend personen, waarmee in de vroege avonduren contact wordt opgenomen wanneer de mensen thuis zijn:

QUINNIPIAC NATIONAL POLL OF APPROVAL/DISAPPROVAL OF BIDEN WAR POLICY

Sleutel: App=Aanvaarding, Dis=Afkeuring, DK/NA=Weet niet, geen antwoord. Bron: https://poll.qu.edu/

De relatieve continuïteit en stabiliteit van deze cijfers, en de partijdigheid tussen de Republikeinen en Democraten, betekenen dat Biden zijn oorlog in Oekraïne wint, zolang er aan het oostfront niets catastrofaals gebeurt met de Oekraïense strijdkrachten of met de Amerikaanse huurlingen, speciale troepen en stafofficieren; en er geen putsch plaatsvindt om Zelensky van de macht te verdrijven.

De Russische peilingen laten een ander soort stabiliteit zien. Aan de ene kant is er een constante tot stijgende steun voor de prestaties van het Russische leger op het slagveld en de politieke leiding van de oorlog door president Poetin en de regering, inclusief minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en minister van Defensie Sergei Shoigu. De kritiek in de media en het publieke debat in Moskou over de vraag of een Russisch offensief moet worden versneld, hoe ver men moet gaan in de oorlogsdoelen tegen Oekraïne, en wie de schuldige is, generaals of politici, voor tactische fouten, slachtoffers en ongelukken – hoewel ongekend in tegenstelling tot de NAVO-media en -publieken – hebben vrijwel geen invloed gehad op het vertrouwen van de publieke kiezer nu de Russische presidentsverkiezingen begin volgend jaar naderen.

Met dit vertrouwen komt geduld.

RUSSISCHE KIEZERS DENKEN DAT DE OORLOG MEER DAN EEN JAAR ZAL DUREN

Bron: https://www.levada.ru/

Klik om meer te lezen over de reactie van het publiek een maand na de muiterij van Wagner onder leiding van Jevgeni Prigozjin.

Ongeveer driekwart van de Russische kiezers heeft er nog steeds vertrouwen in dat de gevechten vanaf zes maanden zullen duren; bijna de helft verwacht dat de oorlog nog een jaar zal duren; deze aantallen zijn de afgelopen maanden langzaam gestegen.

De dynamiek van de Wit-Russische publieke opinie is anders. In dat land kan president Loekasjenko alleen steun krijgen als hij kan aantonen dat Wit-Rusland zelf rechtstreeks bedreigd wordt door Polen, Oekraïne en het NAVO-bondgenootschap.

Voor de politici die de oorlog in Oekraïne voeren, in de eerste plaats in Kiev, maar ook in Washington, is winnen niet verliezen. In Moskou is winnen alles, maar het is ook wachten, en voor de generaals is het schuren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In de geest van de Russische Totale Oorlog – Uiteenzetting over hoe de Russische doctrine voor oorlogsvoering verschilt van die van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelToename in miskramen, doodgeboorten direct gelinkt aan COVID-prikken, tonen gegevens aan – Gezondheidsambtenaren “hadden het moeten weten”
Volgend artikelNieuwe studie & vertrouwelijke Pfizer-documenten bevestigen dat mRNA ‘Vaccin Shedding’ heeft plaatsgevonden met schokkend gevaarlijke gevolgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Hieruit maak ik op, dat een oorlog enkel draait om hoe de strijdende politici in de peilingen ervoor staan. Niet het onnodige mensenleed en het verlies van materieel en het grondgebied vernietigen. Dan wordt het abstract en onmenselijk. Kunnen de strijdende politici niet beter voortaan een videospelletje spelen.

    De achterliggende gedachte is landje pik, de strijdende partij schiet alles kapot en als hij wint, kan hij de wederopbouw terug vorderen van de verliezende partij. Zodat de aanval of verdedigde die de winnende partij wordt er 2x grof aan kunnen verdienen. Want alle kosten worden altijd afgewenteld op hun bevolking. De wereld wordt allang bestuurd door het plutocratie, die door hun hebzucht steeds meer verlangen en hun bevolking (die zij allang al toe geëigend hebben als eigendom).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in