De Sovjet-Unie omvatte wat nu Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Estland, Georgië, Kazachstan, Letland, Litouwen, Moldavië, Rusland, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oekraïne, en Oezbekistan zijn.

Er is geen enkele aanwijzing dat de Russische president Vladimir Poetin op 24 februari iets anders van plan was dan de uiterst pro-Russische voormalige Donbass-regio van Oekraïne bij Rusland te voegen. De Russische troepen werden echter ook gestuurd om de Oekraïense hoofdstad Kiev te omsingelen, alleen om te voorkomen dat de Oekraïense troepen daar naar het zuiden zouden gaan en zich bij de Oekraïense troepen zouden voegen die al acht jaar in de Donbass waren en nog steeds zijn, zodat Oekraïne dan zijn troepen in de Donbass zou kunnen versterken tegen de invasie van Rusland. Toen Rusland eenmaal had vastgesteld dat zijn troepen en de (zeer pro-Russische) plaatselijke regeringstroepen in Donbass duidelijk op weg waren naar de overwinning aldaar, werden de Russische troepen rond Kiev teruggetrokken in zuidelijke richting naar Donbass toe. Hoe duidelijker het sindsdien werd dat Rusland in zijn Donbass-operatie zou slagen, hoe meer Amerika en zijn bondgenoten wapens aan Oekraïne leverden, hoe minder bereid om met Rusland te onderhandelen dit de Oekraïense Regering maakte. Die aanmoediging aan de Oekraïense regering, van de VS en zijn bondgenoten, zorgde ervoor dat de Oekraïense regering zich vastlegde op de overwinning tegen elke prijs tegen Rusland (en zelfs toezegde de Krim binnen te vallen om die te heroveren). De onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne stortten daardoor in, schrijft Eric Zuesse.

Biden schijnt een soort deal gemaakt te hebben met de Oekraïense president Zelensky, dat als Oekraïne dit zou doen (zich tot het uiterste verzetten tegen Rusland), dan zouden Amerika en zijn bondgenoten zich tot in een Derde Wereldoorlog inzetten voor Oekraïne, maar niet door troepen te sturen, alleen wapens en economische hulp, waarvoor de V.S. tot nu toe dit jaar in totaal $54 miljard hebben uitgetrokken. Amerika’s bondgenoten hebben veel minder gedoneerd. In principe is de deal tussen Biden en Zelensky, om Rusland geheel te bestrijden tot een “overwinning” van Oekraïne (eigenlijk van Amerika) tegen Rusland.

  Rusland spreekt voor het eerst over het activeren van artikel 19: "Er zal een wereldwijde kernoorlog uitbreken als we niet in Oekraïne winnen"

Maar nu Oekraïne zijn oorlog aan het verliezen is, staan Biden en zijn bondgenoten toe dat de oorlog zich steeds dichter uitbreidt tot WO III. Oekraïne heeft verscheidene malen nabijgelegen steden in Rusland gebombardeerd, hoewel het voortdurend belooft dat het dat niet zal doen. En nu heeft Litouwen, dat deel uitmaakt van Amerika’s alliantie, het treinverkeer door Litouwen naar de Russische provincie Kaliningrad afgesloten. Analoog daaraan zou het zijn als een anti-V.S. Canada het spoorwegverkeer van de V.S. tussen de onderste 48 staten en de Amerikaanse staat Alaska zou blokkeren. Zoiets is in strijd met het volkenrecht en is het volkenrechtelijke equivalent van een oorlogsverklaring, die Litouwen nu heeft afgelegd (hoewel nog niet formeel verklaard), met instemming van de V.S. en van Amerika’s andere bondgenoten, die daarmee allemaal Rusland uitdagen om zijn eigen volkenrechtelijke rechten af te dwingen door alle Litouwse of geallieerde troepen te bombarderen die zouden proberen de blokkade van de V.S. tegen Kaliningrad af te dwingen.

Een uitstekende bespreking van de vertakkingen van deze situatie vindt U hier:

Waarin de redenen waarom dit Rusland ertoe drijft, om heel Oekraïne terug te veroveren, plus om Litouwen terug te veroveren, goed worden uiteengezet. Of Poetin daartoe zal besluiten, is echter nog niet te zeggen. Wat wel bekend is, is dat als Rusland gedwongen wordt om óf oorlog te voeren tegen de V.S. en zijn bondgenoten, of anders deze door Amerika gesteunde schending van het volkenrecht door Litouwen tegen Rusland te blijven toestaan, dan zal óf Poetin zich terugtrekken en Biden winnen, óf Biden zich terugtrekken en Poetin winnen, óf wij zullen allen WO III meemaken, niet meer alleen in het stadium van de proxy-oorlog (het slagveld in Oekraïne zoals tot nu toe het geval was), noch in een ander stadium van louter traditionele oorlog, maar uiteindelijk als een totale nucleaire uitwisseling, die binnen minder dan een uur voltooid zal zijn en iedereen zal verdoemen.

  Poetin roept op tot 'humanisme en barmhartigheid' na terreuraanslag in Moskou

Biden heeft al besloten een wereldwijde recessie of zelfs depressie te veroorzaken om Rusland te verslaan, maar of hij helemaal tot WO III zal gaan om Rusland te dwingen de zoveelste “kolonie” van de V.S. te worden (maar het zou wel de grootste van allemaal zijn, want Rusland is veruit het grootste land ter wereld, zelfs zonder zijn vroegere partners in de Sovjetunie), is nog niet bekend.

Zoals de Russische regering bij vele gelegenheden heeft gezegd, staat er voor Rusland in deze zaak “existentieel” veel op het spel, namelijk of Rusland al dan niet als vrije natie zal blijven bestaan, aangezien het niet zal aanvaarden dat het de zoveelste kolonie van de V.S. wordt. Voor Amerika echter, zoals Amerika’s regering bij vele gelegenheden heeft gezegd, staat het voortbestaan van de hegemonie van de V.S. over de wereld op het spel, want anders komt er geen wereldhegemoon. Dat vaste doel van de Amerikaanse regering is op vele manieren verwoord, maar misschien wel het duidelijkst van allemaal door President Barack Obama op 28 mei 2014, toen hij de toekomstige generaals van Amerika toesprak:

De Verenigde Staten zijn en blijven de enige onmisbare natie. Dat is waar geweest voor de voorbije eeuw en het zal waar zijn voor de komende eeuw. … De agressie van Rusland tegenover de voormalige Sovjetstaten verontrust de hoofdsteden in Europa, terwijl de economische opkomst en de militaire reikwijdte van China de buren zorgen baren. Van Brazilië tot India concurreren opkomende middenklassen met ons, en regeringen willen meer te zeggen hebben in de wereldfora. … Het zal de taak van uw generatie zijn om op deze nieuwe wereld te reageren.

Een “hegemon” zijn, is de enige natie zijn die onmisbaar is – alle andere zijn volgens die opvatting overbodig. De regering van Rusland wordt nu op de proef gesteld om te bepalen of zij zal aanvaarden dat zij overbodig is, of dat zij zal doorgaan zoals zij tenminste sedert 1991 is geweest, als een vrij land, geen kolonie van een of andere buitenlandse regering.

  Vervagend imperium: De waanzinnige hulpkruistocht en het existentiële moment van de NAVO in Oekraïne - Dood van een hegemoon?

Als de VS dit conflict willen winnen, zal de hele wereld moeten aanvaarden dat zij door de Amerikaanse regering geregeerd wordt (d.w.z. dat zij een “bondgenoot” van de VS is). Opdat Rusland dit conflict zou winnen, zou de regering van de V.S. moeten veranderen wat sinds, eigenlijk, 25 juli 1945 haar voornaamste doel is geweest: hegemonie.

NOOT: Officieel is de term “hegemonie” slechts een synoniem voor “overheersing”. De reden waarom woordenboeken erover liegen is: een term die overheersing over alle andere landen betekent, brengt een Hitleriaans imago over, en de regering van de V.S. wil voorkomen dat zij als Hitleriaans gezien wordt. Feit is dat geen enkel land een hegemon kan zijn, tenzij het over alle andere landen heerst – een allesomvattend wereldrijk leidt (zelfs als het nooit officieel als een “imperium” verklaard is). Het juiste gebruik van de term “hegemon” is dus exclusief (“de hegemon”), en niet slechts één van de vele (“een hegemon”). In ieder geval heeft Obama het punt ondubbelzinnig duidelijk gemaakt door te beweren dat “De Verenigde Staten … het enige onmisbare land zijn.” Hitler dacht er net zo over in Duitsland. Dit is de uitdaging waarvoor Rusland staat. Amerika is meteen na WO II ideologisch van kant gewisseld. Maar Rusland blijft (en hartstochtelijk) anti-nazi. Als Rusland dus heel Oekraïne zal moeten heroveren, en ook Litouwen, om zijn eigen onafhankelijkheid te kunnen voortzetten, dan zal het dat doen, want Rusland is anti-nazi gebleven. Hoe Biden daarop zou reageren is onbekend.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iedereen heeft het over Poetin. Wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het NederlandsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense officieren verkochten Franse Caesar houwitsers aan Rusland voor zacht prijsje – rapport
Volgend artikel“Georgia Guidestones” opgeblazen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Idd; ze MOETEN de rest van Oekraine wel onderwerpen en bezetten; en een paar vakantie centra in Siberie weer openstellen–anders hebben ze veel te veel kosten om de Russische gebieden te beveiligen.

 2. NOU ZEG ,frontnieuws , overgenomen ,, stond er aan te komen , vertel ,, geld of bedreigingen , of beidde ,, ze pakken jullie terug , wat denk jezelf met wie je te maken hebt .Iets aan nemen van de duivel , betekend , je komt er niet zo makkelijk meer vanaf , van wie dan ook , is wel terecht .

  • Frontnieuws is een knipselkrant. Dat wil zeggen dat ze artikelen die gepubliceerd zijn op andere sites overnemen, (via Google translate) vertalen in het Nederlands, en hier posten. Ze schrijven zelf niets. Het heeft dus geen enkel nut om dit soort commentaren te plaatsen.

   • Maar je denkt toch niet dat iemand die elke dag de moeite neemt om ons te informeren wat er in de wereld afspeelt , daarnaast ook nog eens een hele dagtaak op zich gaat nemen om zelf stukken te gaan schrijven , onbetaald ? Je verwacht een beetje te veel van de mens. Ga het zelf eens proberen wat hij hier doet elke dag op deze website en kom dan nog eens terug 🙂

 3. Deze gefabriceerde nep oorlog heeft 1 groot probleem, de bevolking heeft geen interesse om mee te doen aan deze nonsens ! Dan wordt al snel duidelijk dat dit een privé zaakje is van de WEF met eigen plannen.

 4. Bijkomend probleempje is dat Oekraïne inmiddels bewezen heeft alle etnische Russische Oekraïners te willen opruimen.
  Dit laat Rusland dus geen andere keuze dan ALLE delen van Oekraïne waar veel etnische Russen wonen te bevrijden, en er voor te zorgen dat deze nooit meer onder de controle van Kiev komen.
  Verder kan Oekraïne de Krim helemaal niet heroveren, omdat ze deze nooit in een oorlog verloren zijn…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in