© Kremlin

Eenenvijftig jaar geleden (12 februari 1972) landde de Amerikaanse president Richard M. Nixon op een koude, winderige dag in Peking, schudde de hand van de Chinese premier Zhou Enlai en bracht een dooi teweeg in de betrekkingen tussen de VS en China die China op het pad bracht dat van het land een wereldmacht heeft gemaakt. Tijdens dat bezoek verklaarde Zhou dat “de poort naar vriendschappelijk contact” was geopend. Die poort is nu dichtgeslagen en China bereidt zich voor op een eventuele oorlog met de Verenigde Staten, deels vanwege het oorlogszuchtige beleid en de acties van de regering-Biden, schrijft Larry Johson.

De schuld voor de breuk in de voorheen vriendschappelijke relatie ligt bij Biden en zijn stuntelende Nationale Veiligheidsteam. Amerikaanse politici van beide partijen verwijzen nu routinematig naar China als een “vijand”, de generaal die de leiding heeft over het Air Mobility Command schreef een brief waarin hij verklaarde dat de VS tegen 2025 in oorlog zouden zijn met China, en uit opiniepeilingen blijkt dat een groeiend aantal Amerikanen ook van mening is dat China de grootste bedreiging vormt.

China heeft een aantal acties ondernomen om zich voor te bereiden op een mogelijke oorlog met de Verenigde Staten. De Wall Street Journal meldde vandaag dat China is begonnen met het intrekken van patenten van Amerikaanse bedrijven in voor Peking belangrijke sectoren, waaronder technologie, farmaceutica en het gebruik van zeldzame aardmetalen.

Ambtenaren in de VS en de Europese Unie beschuldigen China ervan zijn rechtbanken en octrooipanels te gebruiken om buitenlandse intellectuele-eigendomsrechten te ondermijnen en Chinese bedrijven te helpen. Ze zeggen dat China dergelijke inspanningen richt op industrieën die het belangrijk vindt, waaronder technologie, farmaceutica en zeldzame aardmetalen.

Van een Amerikaanse fabrikant van röntgenapparatuur werd een tien jaar oud octrooi ongeldig verklaard door een Chinees juridisch panel. Een Spaanse ontwerper van mobiele antennes verloor een soortgelijke strijd voor een rechtbank in Shanghai. Een andere Chinese rechtbank oordeelde dat een Japans conglomeraat de antitrustwetgeving overtrad door te weigeren zijn technologie in licentie te geven aan een Chinese concurrent. – https://www.wsj.com/articles/u-s-china-technology-disputes-intellectual-property-europe-e749a72e

China koopt ook goud en verkoopt zijn aanzienlijke positie in Amerikaans schatkistpapier. Beijing heeft nota genomen van de poging van het Westen om de Russische economie te vernietigen met sancties en de inbeslagname van Russische activa in het buitenland, en is begonnen met een programma om zijn risico te beperken. China beseft nu dat als het optreedt om zijn aanspraak op Taiwan te beschermen, het hetzelfde soort vergelding te wachten staat als het Westen tegen Rusland inzette voor zijn oorlog om te voorkomen dat Oekraïne deel zou gaan uitmaken van de NAVO.

  Doodvriezen in het donker is te verkiezen boven de eis dat Oekraïne neutraal blijft en ophoudt etnische Russen in het oosten uit te moorden? Is dat het "principe" dat Europa verdedigt?

Het bezoek van de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi aan Moskou deze week was geen toeval. Het had minstens drie doelen – China’s steun aan Rusland betuigen op de verjaardag van de speciale militaire operatie in Oekraïne, vooruitgang boeken bij de oprichting van een alternatief internationaal financieel systeem dat niet afhankelijk is van Washington en, naar ik meen, de onderhandelingen over een wederzijds defensiepact op gang brengen. Naast de ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov had Wang Yi ook een ontmoeting met Patrushev, het hoofd van de Russische Veiligheidsraad.

In de wereld van de internationale diplomatie heeft de minister van Buitenlandse Zaken de taak de details uit te werken en de documenten op te stellen die een defensierelatie codificeren. Het is ook geen toeval dat Poetin aan het eind van de “productieve” ontmoeting met Wan Yi aankondigde dat Xi Jinping, de president van de Volksrepubliek China, Rusland in de nabije toekomst, mogelijk in maart, zal bezoeken. Xi Jinping gaat niet naar Rusland om bezienswaardigheden te bekijken of wodka te drinken.

Terwijl Wang Yi een ontmoeting had met hoge regeringsfunctionarissen van Poetin, kozen de sukkels in Washington dat moment om de Chinezen verbaal te intimideren.

Sabrina Singh, adjunct-perschef van het Pentagon, vertelde tijdens een persbriefing dat China gevolgen zal ondervinden als het dodelijke hulp verleent.

“Er zullen zeker gevolgen zijn voor China als ze hun relatie met Rusland verdiepen,” zei Singh. “We hebben niet gezien dat ze op dit moment dodelijke hulp aan Rusland geven voor de oorlog, maar ze hebben dat ook niet van tafel geveegd.” – https://thehill.com/policy/defense/3869734-pentagon-china-will-face-consequences-if-it-provides-lethal-aid-to-russia/

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Peking reageerde op het Amerikaanse dreigement door te verklaren dat China geen druk en dreigementen zou tolereren met betrekking tot de Russisch-Chinese betrekkingen. Als de Verenigde Staten militaire hulp kunnen sturen naar Oekraïne, heeft China als soevereine natie het volste recht om militaire hulp te sturen naar elk land dat het wil steunen.

  Over het idiote idee dat het moedig is om een nucleaire valkuil in Oekraïne te steunen

De arrogantie en hypocrisie van de Verenigde Staten tegenover zowel Rusland als China verstevigt de band tussen de Russen en de Chinezen. Het commentaar van Dmitry Medvedev op de toespraken van Poetin en Biden zou Amerika wakker moeten schudden (maar ik vrees dat het aan dovemansoren gericht is):

Gisteren hadden we een toespraak van de president van Rusland voor de Federale Vergadering, waarin hij onder andere de opschorting van deelname aan START III aankondigde. Een lang verwachte beslissing, waarvan ik de onvermijdelijkheid vorig jaar al opmerkte. Een besluit dat is ingegeven door de oorlog die de Verenigde Staten en andere NAVO-landen aan ons land hebben verklaard. Een besluit dat een enorme weerklank zal hebben in de wereld in het algemeen en in de Verenigde Staten in het bijzonder. De redenering van het Amerikaanse establishment was tot nu toe de volgende: we schijten überhaupt over jullie heen, we leveren enorme hoeveelheden wapens aan het regime in Kiev, we werken aan het verslaan van Rusland, we beperken en vernietigen jullie, maar strategische veiligheid is een aparte kwestie. Het staat los van de algemene context van de relatie tussen de VS en Rusland. Het is bijna een heilige koe.

Deze conclusie is erger dan een misdaad – het is een ernstige fout van de Amerikanen. Een fout die voortkomt uit hun manie grandiosa. Hun gevoel van superioriteit en straffeloosheid. Het is immers voor alle redelijke krachten duidelijk dat als de VS Rusland willen verslaan we op de rand van een wereldconflict staan. Als de VS Rusland willen verslaan, hebben wij het recht ons te verdedigen met elk wapen, inclusief kernwapens. Zoals Poetin terecht zei: “Het is onmogelijk om Rusland op het slagveld te verslaan”. Dat is precies de reden waarom we START III (voorlopig) hebben opgeschort. Laten de elites in de VS, die het contact met de werkelijkheid hebben verloren, eens nadenken over wat ze hebben bereikt. Laten we ook kijken naar de reacties van de andere NAVO-kernmachten: Frankrijk en Groot-Brittannië. Hun strategische kernmachten werden gewoonlijk niet opgenomen in de balans van kernkoppen en draagraketten bij de voorbereiding van overeenkomsten tussen de VS en de USSR (Rusland), en het is hoog tijd om dat wel te doen.

Het Nixon-tijdperk van vrede met China is voorbij. Het nieuwe tijdperk van een militaire en economische alliantie tussen Rusland en China breekt aan en Amerika verkeert in de waan dat het dit kan tegenhouden door te dreigen met militaire acties. Een zeer gevaarlijke tijd voor de wereld.

  De NAVO heeft de geopolitieke gevolgen van "hun" oorlog in Oekraïne zwaar misrekend

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Wapenbeheersing of Oekraïne?
Volgend artikelSituatieRapport 23/2: Poetin, Prigozhin, PMC’s en PMR’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. En dn nog een grote waffel hebben tegen china en rusland, getuigd wel hoe stupid de biden famillie is. In 2014 heeft crackpot zoon en pedo hunter zaken gedaan in oekraine om de pijpleidingen. Walgelijk gewoon hoe die familie nu aan de macht is gekomen en de northstream heeft vernietigd omdat iedereen aan hun pik moet zuigen in europa. Tja stelletje zieke geesten zijn het en het ergste van al is dat 100% zeker is dat chinese oligards er voor hebben gezorgd om de verkiezingen te vervalsen en manipuleren zodat de maffia biden aan de macht kwam. Maar zoals die duitse mof trut met haar valse minsk agreement waar ze zich nooit aan zijn houden, zo ook zullen de biden zich niet houden aan de afspraken met de chinezen. Zij hebben die gebruikt om aan de macht te komen en nu bijt dat misbruik bij de chinezen in hun gat.🤣🤣🤣🤣
  Er is geen corrupter familie dan de bidens. En ik blijf erbij dat die vandaag of morgen per ongeluk zelfmoord hebben gepleegd. Dit kan nooit goed aflopen.

   • En miljarden van Black Rock en van Vanguard en dus van de ZioNAZI Banksters die zowat alles bezitten in een oververschuldigde wereld van ca. 2500 Quadrillion $$$ inclusief de casino-derivaten is:
    $$$ 2.500.000.000.000.000 ofwel bij 7 miljard mensen = $$ 2.500.000/7 = $$ 357.143 / persoon = driehonderd veertig duizend !!
    De wereld is dus failliet en reden dat Schwab voor de ZioNAZI Bankiers en hun puppets alle bezittingen in beslag wilt nemen (stelen) mbv de centrale banken, BIS, UN , IMF en WEF.

 2. Het westen mag zonder problemen bank tegoeden confisceren maar als China de octrooien vernietigd is dat juridische niet okay.

  Het westen heeft meerdere malen getoond een volstrekt onbetrouwbare partner te zijn en zie ze nu huilen als kleine baby’s.

  In de toekomst gaat het voor de eigen westerse burgers nog veel slechter worden. Wordt nu geld van buitenlanders geconfisqueerd straks wordt u geld en u bezittingen geconfisqueerd ….. we zien het nu al gebeuren bij de boeren.

  Blijf allemaal fijn gevangen zitten in je mobieltje. Mijn God wat een samenleving.
  Luister vooral goed naar u nazi landverraders die Nederland tot de laatste steen af zullen breken. Ben volgzaam en lik hun schoenen.

 3. Als we als kleine volkeren moeten leven onder en met grootmachten als China en Rusland is het waarschijnlijk niet beter dan met de V.S. Maar de V.S./London/israël hebben als een criminele roversbende zulke vreselijke misdaden begaan dat het ondragelijk is. Het Nazisme heeft ook fantastische vernieuwende prestaties geleverd, maar die ene misdaad maakt het onmogelijk. Misschien ben ik naïef door te denken dat de Russen en Chinezen niet ook zo’n doortrapt cynisch en huichelachtig volk zijn dan wat we nu moeten ondergaan.

 4. Nog niet te vroeg victorie kraaien met betrekking tot China en zeker niet nu Zelensky te kennen gegeven heeft:

  Zelenskyy zegt dat hij een ontmoeting met China zou verwelkomen

  Volodymyr Zelenskyy heeft gezegd dat hij een ontmoeting tussen Kiev en Peking zou verwelkomen, ondanks het feit dat hij geen teken van een vredesplan uit China heeft gezien.
  De Oekraïense president maakte de opmerking tijdens een gezamenlijke persconferentie in Kiev met de Spaanse premier Pedro Sanchez.

  Zolang China niet expliciet njet zegt tegen Zelensky kan het nog alle kanten uit met die Chinezen.

 5. China is altijd heel terughoudend.
  Maar ze hebben allang een alliantie met Rusland-en India.
  Logisch is aan te nemen dat ze ook ammo en misschien drones gaan produceren voor Rusland.

  USA en EU leggen alleen maar sancties op aan China; dus USA en EU moeten vervangen worden als leveranciers en/of klanten.

  China is altijd verbonden geweest met RU en is altijd äangevallen”door USA.
  Degenen die denken dat China NIET voor RU gaat produceren-of al produceert– zijn gestoord
  ———————-
  Denk niet dat Chinezen Zelensky tegemoet zullen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in