By Avi Ohayon / Government Press Office, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=128577654

Israël is een koloniale kolonistenstaat die voortdurend in conflict is met de onderdrukte inheemse bevolking.

Het dacht dat het in die staat kon overleven, of zelfs zijn nederzettingen kon uitbreiden, door tegenkrachten af te schrikken met zijn superieure leger, schrijft Bernhard.

Hamas heeft die mythe van afschrikking doorbroken door in één dag meer slachtoffers te maken in Israël dan in alle voorgaande oorlogen.

Natanyahoo staat onder druk om de afschrikking te herstellen, om de Zionisten weer een gevoel van superioriteit te geven.

Dat kan hij niet.

Elke aanval over land in Gaza betekent een stadsoorlog in een reeds verwoeste stad met grote ondergrondse faciliteiten. Tijdens de inname van Bakhmut hadden de Wagner troepen in totaal ongeveer 40.000 slachtoffers (doden en gewonden). De andere kant had er meer dan 70.000. Welke prijs zou de IDF moeten betalen om Hamas te “vernietigen”?

De andere factor is natuurlijk Hezbollah en andere verzetsgroepen, die Israël wel eens vanuit het noorden en verschillende andere richtingen zouden kunnen aanvallen. Hezbollah heeft luidkeels aangekondigd dat het dat zou doen als het IDF Gaza zou binnenvallen. Hezbollah heeft zo’n 100.000 raketten – meer dan genoeg om de Israëlische luchtverdediging uit te putten. De raketten met het grootste bereik kunnen elke grote stad in Israël aanvallen. Er zijn al dagelijks vuurgevechten geweest aan de noordelijke grens.

De oorlog van 2006 in Libanon heeft aangetoond dat Hezbollah zich ingegraven heeft en zich goed kan verdedigen. Sindsdien heeft het meer ervaring opgedaan door tegen ISIS in Syrië te vechten. Noch Amerikaanse luchtmachtaanvallen, noch een landmachtinvasie kunnen Hezbollah ervan weerhouden om haar raketten af te vuren.

  X gaat "voluit Zionist" na Elon Musk's recente bezoek aan Auschwitz

(Syrië en Iran zullen zich niet in de oorlog mengen tenzij ze rechtstreeks worden aangevallen.)

Netanyahoo moet Gaza aanvallen om de afschrikking te herstellen. Hij kan Gaza niet aanvallen omdat de stadsoorlog zou leiden tot veel Israëlische verliezen. Hij kan Gaza niet aanvallen omdat Hezbollah dan de mythe van de superieure kolonistenstaat nog meer zou vernietigen dan Hamas tot nu toe heeft gedaan.

Israël heeft, met de hulp van de VS, geprobeerd om de bevolking van Gaza naar Egypte te drijven. Vanuit Egyptisch standpunt zou dat een humanitaire oplossing zijn, tenminste zolang anderen ervoor betalen. Maar het zou een ernstig strategisch probleem veroorzaken. Het verzet van Hamas en anderen tegen Israël zou voor onbepaalde tijd doorgaan, maar Egypte zou er verantwoordelijk voor worden gehouden. Het kan en wil die last niet op zich nemen.

Netanyahoo’s volgende idee was om Gaza uit te hongeren. Maar de wereld zal hem dat niet toestaan. Tenminste niet verder dan een bepaald punt. Zelfs de secretaris-generaal van de VN heeft de grensovergang bij Rafah bezocht. Andere wereldwijde organisaties, zoals de WHO en ASEAN, hebben hun stem laten horen. Beelden van uitgehongerde mensen zullen het voor het westen onmogelijk maken om die “oplossing” te steunen.

Ondertussen zullen Hamas-strijders in hun tunnels blijven zitten, klaar om hun land te verdedigen, en waarschijnlijk met genoeg proviand om het maandenlang uit te houden.

Israëlische kolonisten, met de steun van de IDF, razen door de Westelijke Jordaanoever. Ze doden meer Palestijnen en maken het mondiale publiek nog woedender tegen hun daden. Dit zal escaleren.

  De ineenstorting van Israël en de Verenigde Staten

De Israëlische besluitvorming is verlamd. Het zal voorlopig blijven praten over een grondinvasie, maar er geen beginnen. Het zal ook Gaza blijven uithongeren.

Maar er zal snel iets breken. Elk moment kan er een nieuwe grote gruweldaad plaatsvinden in Gaza of een pogrom op de Westelijke Jordaanoever. Elke misrekening in het noorden kan dat front in een hete oorlog storten. Hezbollah zou kunnen beginnen met een “preventieve” invasie in het eigenlijke Israël.

Maar het Joodse publiek van Israël eist nog steeds een wraakoorlog. Het heeft nog steeds het herstel van zijn afschrikking en superioriteit nodig.

Maar wat als dat onmogelijk te bereiken blijkt?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

VS spreekt Israël tegen en bevestigt dat Egypte hen dagen voor de aanval waarschuwdeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMoed!
Volgend artikelPsychopaten in parade… Westerse leiders medeplichtig aan Israëlische oorlogsmisdaden en genocide
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

 1. Kakistocratie… incompetente, gewetenloze, liefdeloze, domme egoïsten zijn de baas. Overal waar macht is, is wijsheid verdwenen. Gevoelloze slimheid obv levenloze en gewetenloze kennis, het ego, regeert. De apocalypse van het ego is aanstaande… daarna, als we dan nog bestaan, komt de wederopstanding van het bewustzijn, het hart, de liefde. It’s going to be a bumpy ride.

     • @Tigron…

      Die heb ik gezien… het bewustzijn in ons is het zelf aan het realiseren. In onze harten willen we allemaal vrede. Alleen de egoïsten willen en maken oorlog en ellende. Wij gaan ontwaken en ons licht zal overal schijnen, want WIJ zijn overal.

      De satanisten gaan plat op hun bek vallen en beseffen dat ze hun eigen glazen hebben ingegooid. Ze hadden eigenlijk alle macht al, maar ze wilden absolute macht en dat gaat ze de kop kosten. Ze hebben hun hand overspeeld en ze weten het, ze zijn in paniek. Niks kan stoppen wat er gaat komen… niks.

      Mijn mind is al open. De apocalypse van het ego is aanstaande. Als we dat overleven komt er een wederopstanding van het bewustZIJN.

     • No worries John… ik ga geen kant op. De enige reden om van Let God sort them out, over te stappen op LGSTO, was gemak voor mezelf en anderen. Maar je hebt gelijk dat de zin “Let God sort them out’ duidelijker is.

      Dus no worries John… mij krijgen ze never ever op de knieën, ik laat me kruisigen ipv dat ik buig. We gaan wat mij betreft ‘all the way’ John. Zet hem op broeder. Verdeeld zijn we zwak, verenigd zijn we onverslaanbaar.

      • Er zijn mensen die het al hypocriet vinden zogenaamd anoniem alles te zeggen op internet.

       Ze hebben weinig verstand van de samenleving. Ik denk dat die hoge pieten dezelfde soort logica uit de klei hebben.

       • Alles draait om energie… Let God sort them out, geeft exact aan wat er moet/gaat gebeuren. Het grijze midden verdwijnt, kwaad en goed worden 2 kampen en iedereen moet een keuze gaan maken. God will sort them out.

       • De mensen die je altijd demoniseren, gaan complimenten geven als ze de schade zien.

        Als ik wat schrijf (niemand hoort het) gaan de honden bij de buren soms al blaffen.

        • De mensen die je demoniseren zijn niet je medestanders… laat ze maar blaffen. Focus je op de medestanders. Stop herding sheep, start organising with the other lions.

        • Slaap zacht John… en een goed weekend. Laat het kwaad je dagen niet vergallen, wij zijn met meer alleen de stille massa moet nog ontwaken. Houdt vertrouwen dat iedereen wil wat wij willen, liefde, vrede en harmonie op aarde.

        • Sommige mensen zitten zo vast in de entertainment dat ze zeggen: je moet het als humor zien. Ze snappen echter niet dat humor (ook al is het sinister) vol realisme kan zitten.

    • Alleen krijgen we het niet voor elkaar alles uit te zoeken.
     Of we vinden het op de verkeerde plek. Niets is tegenwoordig wat het lijkt.

    • Vlak voordat dit conflict begon herinnerde ik me een man die het had over Palestina en Israël, die hij aanwees op zijn andere hand.
     Ik snap wel de reflex even niet te hard te praten.

     • Mwoa… ik zie door John zn opmerking gewoon in dat de afkorting LGSTO niet de punch heeft waarvoor ik ‘Let God sort them out’ juist gebruikte. Ik reflecteer, ik leer en ik pas me aan.

      Maar ik snap hoe dat op jou kan overkomen alsof ik een draaikont ben. Zie het maar alsof je bedenkt om een kamer rood te verven en na een halve dag schilderen besef je dat wit toch mooier was, dus je schildert het weer wit… 😂

  • Je ziet wel hoe goedbedoelende mensen met Israël in hun simpele logica even brutaal en cynisch worden en noodgedwongen atheïst, op zich niet erg dat laatste, maar het motief is bepalend.

  • Zelfcensuur is de haat die dit soort culturen zaaien bij de meelopers, en uiteindelijk zelfvernietiging. De arme wezen. Ze zijn aan elkaar gewaagd, en lange tijd voorbereid met elkaar te leven, aan elkaar overgeleverd, de hoogste ethiek oog om oog.

 2. Het is zo simpel:

  – complete en onvoorwaardelijke zelfacceptatie
  – jezelf verlossen van alle vormen van emotionele onvolwassenheid

  Al de rest is satanisme en dus overbodige bla-bla.

 3. Het lag in de lijn der verwachtingen dat een grondoorlog in de Gaza strook uitmondt in een regelrechte stadsqurilla waarbij het aantal IDF soldaten de dood zullen vinden zwaar onderschat worden waneer deze optie daadwerkelijk doorgang vind.

  Israël kan de genocide op een volk niet winnen en verwachten dat de internationale positie van Israël tot een dieptepunt zal leiden, na deze oorlog die hopenlijk met conventionele wapens verder uit gevoerd zal worden.

  Nog altijd is de nucleaire optie voorhanden, of de gewoonlijke werkwijze van de CIA, MI6 en Mossad kennende komt er een false flag operatie die Israël de gelegenheid geeft om nucleair hard terug te slaan, dat betekent einde oefening voor alle betrokken partijen.

  Herinner dat een tactische neutronenbom zo klein als een filmcamera naar binnen gesmokkeld kan worden, Israël en Nethanyahu kunnen zich niet zonder kleerscheuren uit dit wespennest terug trekken zonder gestoken te worden, enfin de tijd zal het ons leren.

  • Nethanyahu heeft een groot probleem omdat z’n Iron Dome raketten zo goed als op zijn en de US of A deze niet kan aanvullen. Dat geldt hetzelfde voor de artilleriegranaten (155mm).
   In een ander artikel van Frontnieuws werd dit al aan de orde gesteld. Tel daarbij op dat zowel Hezbollah (militair gezien sterker dan Hamas) als Syrië óók kunnen besluiten om tot de aanval over te gaan. Dat maakt de drempel tot het gebruik van nucleaire wapens (hebben de zio’s de beschikking over dergelijke tactische neutronenbommetjes en zo ja, durven ze die in te zetten?) veel lager. Ik acht de zio’s gek genoeg om ze in te zetten. Niet alléén tegen Gaza, maar tegen alles en iedereen in het Midden Oosten (om te beginnen met Iran). Dan is het volgens mij niet alleen einde oefening in het MO, maar voor de hele wereld.

   • israël en het Samson scenario..wij gaan dan alle andere ook..ze kunnen geen atoombom werpen omdat de Fal-out ook israël zal vernietigen…en wat de neutronenbom betreft…blablablabla……Niemand heeft die…Niemand…

  • If there is a straight answer…. NFN news got it…ja hey 😂🖕iemand hier al eens gevochten? Denk het niet pussys….allemaal een grote mond ,en veel woorden… Ik ook “maar” ik kan vechten jullie? Trieste bunch of hilarious wanna be…met Bidden naar een onzichtbare God of praten met deze of met een muur of met de grond zielig van
   Jullie in een geschreven boekje te geloven dat een 2000jaar geleden “geschreven ‘ is ‘…lees eens mein Kampf…by Adolf Hitler

   • Denk ik ook Danny, de meesten van hun rijden een elektrische fiets met zijwieltjes, nog nooit en klap gehad laat staan uitgedeeld, kunnen de taal van de straat niet, men kan geen drol oppoetsen zodat deze gaat glimmen.

 4. Alles is mogenlijk, nuclear, false flag, grote bloedbaden.
  De bijbel is voor velen een onnozel en suf religieus boek.
  Het laatste hoofdstuk spreekt over een leger uit het oosten van 200 miljoen dat over de drooggevallen Eufraat zou oprukken.
  Tja, waar haal je zoveel strijders vandaan ?
  Zoveel wonen er niet in Irak en Iran.

  • Natuurrampen kunnen ze creëren met diverse middelen. Ik hou hiermee ernstig rekening dat dit gaat gebeuren. De vraag is wanneer.

 5. Er wordt gewoon een vast script gevolgd en daar mogen de zionisten niet van afwijken. De voorteken worden steeds duidelijker, wanneer de antichrist zijn intreden zal doen. Ieder die de animatie film: Goat pet II heeft gezien. Kan er enigszins interpreteren wanneer de antichrist zich zal manifesteren in Israël. De reclame van AXE met die geit geeft ook al een aanwijzing. De geit of de steenbok sterrenbeeld die 20 december in gaat, zal als ware het christus verhaal in Israël na gespeeld worden. Zodat de antichrist als een held kan omarmd worden door elke religie. Want hij zal dan vrede brengen voor iedereen daar en de zogenaamde kwaadaardige Deep State van de zionisten vernietigen. Waardoor ook alle regeringen in de wereld zullen vallen met tevens hun fiatvaluta geld creatie systemen die op schuld gebaseerd zijn. Zodat de weg vrij gemaakt kan worden om over te schakelen naar de digitale valuta’s. Die zogenaamd gedekt zijn met delfstoffen zoals goud.

 6. Het Israelische volk, blijf ik steunen : ze wonen er al 4000 jaar, en hebben veel cultuur voortgebracht.
  Moslims hangen een gewelddadige leer aan.
  Maar : Nethanyahu is een van de grootste politieke misdadigers : heerszucht en wandaden -all the way.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in