De Oekraïners voerden opnieuw een mislukte aanval uit op Verbovoye, dat een nieuw “Verdun” voor hen is geworden, en leden zware nieuwe verliezen, aangezien de Russen, die een dicht netwerk van hinderlagen hadden opgezet, nog eens twee door Duitsland gedoneerde Leopard-2 tanks vernietigden.

Het is niet duidelijk of dit de modernere, Leopard 2A5 of Leopard 2A6 versies zijn, maar het feit blijft dat ze uiteindelijk niet boden wat Kiev ervan verwachtte en nu zal Griekenland moeten nadenken over hun effectiviteit in een vergelijkbaar slagveld als bijvoorbeeld in Evros, waar naast uitgebreid gebruik van drones ook Turkse troepen uitgerust met anti-tank systemen zullen opereren, bericht Pronews.

De Oekraïense aanval was fel en had hetzelfde resultaat als eerdere aanvallen: ze mislukte.

#20oct🇺🇦#Z🇷🇺Ausencia van resultaten en UKRO verlies aan zuidelijk front.
-Massieve UKROz-aanvallen op #Rabotino afgeslagen.
-Russen lanceren tegenaanvallen ten noorden van #Verbovoye, Kopani en Novoprokopovka.
-UKROz blijven hun inspanningen opvoeren in de richting van #Kherson.

Opgemerkt moet worden dat alle 10 Leopard 2A5 tanks die door Zweden aan het Oekraïense leger zijn geleverd al vernietigd zijn, ondanks het feit dat ze een versterkte bepantsering hadden en daardoor verwacht werd een goede overlevingskans zouden hebben op de fronten van Zaporizhzhia en Bakhmuth.

  Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalisten

We verwijzen naar hen omdat de Griekse LEO2HELs bijna hetzelfde zijn als de Zweedse, d.w.z. een variant van de A5-versie.

Of ze zouden kunnen overleven in een Grieks-Turks conflict waar de tegenstander ook massaal gebruik zal maken van drones (die ze in overvloed zullen hebben aangezien Turkije ze zelf produceert).

Verbeterde bepantsering is dus geen serieuze overlevingsfactor voor een tank (zogeheten passieve zelfbescherming), de tank heeft absoluut een raketafweersysteem nodig (d.w.z. actieve zelfbescherming) om zijn kansen te vergroten, en op de Oekraïense fronten is de enige tank die dat heeft de nieuwste versie van de Russische T-90, de T-90MS.

Maar zelfs het antiraketsysteem kan door de tegenstander worden tegengewerkt als het verzadiging veroorzaakt, door bij de “jacht” op elke tank minstens drie kamikaze-drones tegelijk te betrekken, zodat ze niet allemaal geneutraliseerd kunnen worden.

Kamikaze-drones zijn een nieuw herpositioneringsvermogen dat de mogelijkheid biedt om tanks en andere gepantserde voertuigen op afstanden tot 40 kilometer te vernietigen.

Hoe dan ook, wat op het slagveld bewezen is, is dat een tank zonder actief zelfbeschermingspakket nu volledig ongeschikt is voor gevechtsoperaties.

Er moet worden opgemerkt dat het pijnlijke gebruik van tanks zonder antiraketsystemen ook te zien was tijdens het gebruik van Leopard 2A4’s door het Turkse leger in Syrië, met de verpletterende verliezen die in 2016-2017 werden geleden in de gevechten om Al Bab.

Ten minste 10 Leopard-2A4’s werden toen als “boter” gesmolten door Russische anti-tankraketten die door de islamisten werden gebruikt.

Dezelfde antitankwapens zijn net zo effectief gebleken in de Oekraïense oorlog.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De vluchtige fata morgana van vermeende suprematieVolg Frontnieuws op Telegram

  Het pro-Oekraïne front in Duitsland brokkelt af

Lees meer over:

Vorig artikelHet Imperium struikelt … Zal het vallen?
Volgend artikelMoed!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Eindelijk nog ns wat nieuws van het Hoerkraiene front ! Ook bij msm trouwens, met het succes van de ATACMS en andere heldendaden van de volhardende Hoerkros strijders die in tegenstelling tot de Russen geen drugs zouden gebruiken….

 2. Wat lees ik nu! Griekenland in oorlog met Turkije? Ach, dat moet een grap zijn.
  Ze zijn beide lid van de NAVO? Eh, geen grap? Hoe nu dan, twee NAVO landen in konflikt met elkaar! Dakaniet! Dat word bonje binnen de navo. Dat word geheid lachen.

  • In 1821 riep Griekenland de onafhankelijkheid uit hetgeen door het Congres van Londen in 1830 werd bekrachtigd. Sindsdien leven beide landen als kat en hond, ondanks hun NAVO-lidmaatschap. Griekenland beschouwt de Egeïsche zee als een binnenzee en Turkije accepteert deze situatie nog altijd niet, wat om de zoveel tijd heeft geleid tot confrontaties tussen beide legers. De Egeïsche zee beschikt naar verwachting over aanzienlijke bodemschatten zoals olie en gas.
   De invasie in 1974 van Cyprus door het Turkse leger heeft geleid tot een deling van het eiland met een noordelijk Turks gedeelte en een zuidelijk deel dat op Griekenland is georiënteerd.

   • Een zuidelijk deel met meer dan 25% buitenlanders (waarvan ik er 1 ben) en grote gasvelden ten zuiden die ome Erdogan graag zou willen hebben.
    Wie weet, Zweden wil nog graag bij de NATO.
    Oh behalve de 30% onder Turks beheer wordt er ook 10% door de Engelsen “gehuurd” wat lekker is met het nieuwste conflict.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in