Herinnert u zich het boek en de film Is Paris Burning nog? De titel is ontleend aan de vraag die Adolf Hitler naar verluidt stelde n a zijn bevel om de stad te vernietigen in plaats van haar opnieuw te laten veroveren door de geallieerden. Het verhaal werd in 1966 bewerkt tot een speelfilm met dezelfde naam.

Het lijkt erop dat Hitler 79 jaar te vroeg was. Ja, veel delen van Parijs staan nu in lichterlaaie, net als gebouwen en auto’s in andere steden, en het einde is nog niet in zicht. Toch behandelt het Westen dit als een soort van nonchalante zaak en geen van de grote mediakanalen waarschuwt dat Macron op het punt staat om uit zijn ambt gezet te worden. Dus laat ik een alternatieve vraag stellen – kunt u zich het orgasme voorstellen waarvan de Westerse media zouden genieten als de chaos die Frankrijk nu in zijn greep houdt (en die doet denken aan de rellen die de VS in hun greep hielden tijdens de zomer van 2020), zich in Moskou zou voordoen? schrijft Larry Johnson.

Ik vermoed dat de media – gedrukte media, social media en de grote tv-zenders – van muur tot muur zouden berichten over Poetin die zijn greep op de macht zou verliezen en zou aankondigen dat Rusland op weg was naar de afgrond van ontbinding. Wees stil, mijn kloppend hart.

Dit ziet er niet goed uit voor de komende NAVO-vergadering in Vilnius, aangezien het op Duitsland na belangrijkste Europese NAVO-lid wordt geteisterd door een enorme golf van geweld. En nu ik toch op een dood paard aan het wedden ben, wil ik graag een punt herhalen dat ik in mijn vorige artikel maakte – de aanwezigheid van Zweden op de vergadering zal een grote afleiding zijn, tenminste voor Turkije, dat Zweden waarschijnlijk zal hekelen omdat het heeft toegestaan dat de Koran werd ontheiligd. De Organization of Islamic Cooperation hield zondag een spoedvergadering in Saoedi-Arabië in de marge van de hadj en gaf de volgende gezamenlijke verklaring uit:

  Amerikaanse wapens voor Oekraïne: Europa moet betalen, Amerika verdient er goed aan

“We moeten de internationale gemeenschap voortdurend herinneren aan de dringende toepassing van het internationaal recht, dat duidelijk elke verdediging van religieuze haat verbiedt,” zei secretaris-generaal Hissein Brahim Taha van de OIC.

Het zou me niet verbazen als de NAVO-vertegenwoordiger van Turkije erop aandringt dat de NAVO een verklaring uitbrengt ter ondersteuning van de OIC. Aangezien het Turkse leger na de Verenigde Staten het grootste is binnen de NAVO, kan zijn standpunt in deze kwestie niet worden genegeerd.

In de Wall Street Journal staat een fascinerend en uitgebreid artikel over het enorme, voorheen verborgen zakenimperium van Yevgeny Prigozhin. Hier volgen enkele opvallende punten uit dat artikel:

Voordat Prigozhin uit de gratie van het Kremlin viel, bouwde hij een van ’s werelds meest ingewikkelde en onberekenbare bedrijfsstructuren op, een zwaar gesanctioneerde spidergram van honderden bedrijven in Rusland en andere rechtsgebieden die hun duizenden werknemers, huurlingen, lijnkoks, mijnbouwgeologen en social-media trollen vaak contant betaalden.

Veel van de deals die Wagner-gelieerde bedrijven sloten met Afrikaanse regeringen waren informeel, afhankelijk van smokkel en illegale transfers en persoonlijk onderhandeld door Prigozhin zelf, zeggen Westerse, Arabische en Afrikaanse functionarissen.

Een werknemer van het bedrijf zei in sms-berichten die door de Journal zijn bekeken dat Prigozhin sommige van zijn bezittingen in de weken voor de opstand aan werknemers had overgedragen, waardoor het voor de regering mogelijk nog moeilijker werd om ze op te eisen.

Ik ben getroffen door de gedetailleerdheid van het artikel, wat tot de vraag leidt – waarom komt deze informatie nu aan het licht? Ik ben geneigd te geloven dat de Russen deze informatie naar Westerse bronnen lekken om Prigozhin nog verder uit elkaar te trekken. (Ik volg de Russischtalige nieuwsmedia niet en vraag me af of dit in Rusland bekend is – laat het me weten). Ik kan echter niet uitsluiten dat dit van MI-6 komt en dat het vrijelijk wordt gedeeld via verbindingskanalen. In ieder geval laat het zien dat Prigozhin veel nevendeals deed buiten de grenzen van zijn contracten met de Russische regering om en roept het het vooruitzicht op dat hij een deel van de rijkdom deelde met zijn GRU-handlangers.

  Op weg naar een serieuze boem!

Andrei Martyanov heeft gemeld dat de vermeende nauwe relatie tussen Poetin en Prigozhin een grove, onjuiste overdrijving is. Prigozhin, de meester in het laten vallen van namen, gebruikte zijn vermeende relatie met Poetin om zijn geloofwaardigheid op te bouwen bij de GRU en het MvD om zijn status te verbeteren. Dat is tenminste waar hij vorig jaar mee bezig was, voorafgaand aan zijn recente zelfverbranding.

Ik geef de Westerse propaganda kudo’s voor het overtuigen van veel slimme mensen in het Westen dat de Wagner Group het hart en de ziel van de Russische militaire inspanning was. Ray Mcgovern was op een podcast met Robert Scheer (voorheen een verslaggever voor de Los Angeles Times en een vaste waarde op National Public Radio) en Scheer hield herhaaldelijk vol dat Rusland zwaar aan het verliezen is op het slagveld en dat Oekraïne de overhand heeft. Voor degenen onder u die buiten de Verenigde Staten wonen: Scheers omarming van de westerse leugens over het militaire falen van Rusland in Oekraïne is geen uitzondering. Miljoenen Amerikanen zijn genept. U kunt hem beluisteren via de volgende link.

https://www.kcrw.com/culture/shows/scheer-intelligence/ray-mcgovern-russias-coup-is-actually-bidens-disaster

Ray heeft een kans gemist om Scheer te wijzen op een recent artikel in Forbes magazine – 25 Tanks en gevechtsvoertuigen, verdwenen in een oogwenk: De Oekraïense nederlaag bij Mala Tokmachka was erger dan we dachten.

Het volgende citaat geeft u een indruk van het artikel:

Een poging van de 47e Aanvalsbrigade en 33e Gemechaniseerde Brigade van het Oekraïense leger om op 8 juni een mijnenveld in het zuiden van Oekraïne over te steken, was nog rampzaliger dan we dachten.

Analisten hebben onlangs nog meer vernielde en verlaten M-2 infanteriegevechtsvoertuigen van de 47e Brigade geteld. Tegelijkertijd kwam een Oekraïense fotograaf op of voor zaterdag dicht genoeg bij de plek van de mislukte aanval om foto’s te maken van het Russische mijnenveld dat de Oekraïense gevechtsgroep insloot, waardoor uiteindelijk tientallen van de beste Westerse voertuigen van de 47e en 33e Brigade vernietigd werden en veel Oekraïners gedood of gewond raakten…

In een bloedig uur of twee verloor de 47ste-33ste Brigade bijna een vijfde van Oekraïnes M-2’s, een vijfde van zijn Leopard 2A6’s en de helft van zijn Leopard 2R’s. De Verenigde Staten beloofden onmiddellijk meer dan genoeg extra M-2’s om de verliezen van 8 juni goed te maken, maar de Europese bondgenoten van Oekraïne moeten nog meer Leopard 2A6’s leveren. En er zijn letterlijk geen Leopard 2R’s meer.

Ondanks het verlies van het equivalent van een heel bataljon in één enkele mislukte aanval – dat is ruwweg 15 procent van de gecombineerde frontliniesterkte van twee brigades – zijn de 33ste en 47ste brigades blijkbaar intact gebleven … en zijn ze nog steeds in de strijd. Op maandag postte Markus een selfie van een recent vuurgevecht.

Dit was bijna een maand geleden en het Oekraïense tegenoffensief blijft haperen. Maar zelfs iemand met zoveel ervaring als Robert Scheer begrijpt de boodschap niet. Als de catastrofe in Frankrijk de komende week aanhoudt, zal het voor het Westen moeilijker worden om de boodschap uit te dragen dat Poetin en Rusland verzwakt zijn. De realiteit heeft een manier om fantasieën te vernietigen.

  Westerse wapenbedrijven ondermijnen zichzelf met sanctiebeleid tegen Rusland

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

NAVO gaat stap voor stap naar oorlog in EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFrankrijk in brand – Moslimgeweld in Frankrijk – en overal
Volgend artikelMuggen, vaccins en Bill Gates
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Kolonel: ik denk niet dat we de verkiezingen van 2024 gaan halen, de boel gaat imploderen

  Ik denk niet dat we de verkiezingen van 2024 gaan halen, zei de gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor in de PBD Podcast

  https://www.youtube.com/watch?v=o92oSgU17Lo

  Geweld en criminaliteit
  Macgregor denkt ook dat steden te kampen zullen krijgen met zoveel geweld en criminaliteit dat ook andere delen van de samenleving er last van zullen krijgen.>>>

  https://www.ninefornews.nl/kolonel-ik-denk-niet-dat-we-de-verkiezingen-van-2024-gaan-halen-de-boel-gaat-imploderen/

  • Hay Adriaan,
   Vind die Amerikaanse spreker wel een doemsdenker en treed steeds meer in de overdrevener trap, tot nu toe heeft hij nog niet gelijk gekregen, we zouden de verkiezingen niet gaan halen van het komende jaar, de bom zou ook gegooit worden, er gebeurd natuurlijk wel van alles, de aarde staat zeker in brand, sommige landen staan op implosie dus ik sta zelf met de voeten in de klei maar zo heet heb ik het tot nu toe nog niet gegeten, misschien krijgt hij later als nog gelijk, ook dat kan natuurlijk, tot nu toe vind ik hem de veel doomsday en jij?

   • flardinga juli 3, 2023 at 16:48

    Right on Fladinga, ik neem alles ter kennis geving aan en distilleer zo goed als ik kan informatie uit desinformatie, tja de ene schrijver is de andere niet, eerlijk gezegd vind ik die Amerikanen allemaal ruk, ze draaien nu om omdat Rusland aan de winnende hand is, stel je eens voor waneer het niet het geval zijn geweest, Hal Turner weet het ook altijd zó smeuig te maken, maar naar mijn idee is het véél beter dan de Volkskrant of een andere gekochte MSM doorgeefluik van de grote internationale kranten zoals bijv. The Washington Slimes.

 2. Kijk nog geen enkele reactie… pedofilie is natuurlijk vééél interessanter ….Ja, Frankrijk en bij uitbreiding heel Europa is naar de vaantjes in alle opzichten ! Waarom stijgt die gemeenschappelijk klotemunt dan tov zowat alle andere valuta, dit is al maanden bezig , hoe kan dat ? Tis natuurlijk complexere materie dan pedofilie, dat begrijp ik….

  • Patrick juli 3, 2023 at 10:08
   Vertel! Vertel wat je te zeggen hebt over die klotemunt! Er zijn er genoeg hier die graag de ander zijn mening lezen. 🙂

    • Belgie, Nederland , Frankrijk, Duitsland etc +- 2,5% op tien jaar, de periferie een beetje meer …. USD geeft 4 % en toch houdt de $ moeilijk stand tov van de Euro ….de EU die volgens de algemene consensus ernstige schade oploopt als gevolg van het Rusland/Oekraiene debacle …De Noorse Kroon bijv is de laatste tijd 20% gedaald, met vergelijkbare rentepercentages en het meest welvarende land van Europa zijnde of zelfs van de wereld …Ook de Jap yen krijgt klop maar dat is inderdaad n gevolg van het 0% beleid van de Jappen….is trouwens goed voor hun export ….

    • No problem, Adriaan. Mijn punt is dat het meer waarde heeft alstie ook wat uitweidt over zijn reactie, ipv alleen maar te krakelen over het gebrek aan reacties en de pedofilie en zo. No hard feelings.

     • Immortal juli 3, 2023 at 12:01

      Is goed Immortal, eerst verlaagt de ECB en de Federal Reserve hun rente stapje voor stapje zelfs zover gingen ze tot dat een lage negatieve rente een feit was, tegen de wil van de spaarders, ondernemers en huizenkopers zagen hun kans en deden wat ze graag wilden doen.

      Echter met de renteverhoging gaat de schuldenproblematiek stapje voor stapje een grotere rol spelen, schuldenaren zijn dan eerder bereidt om het aanbod van het WEF regime aan te nemen, velen weten wat dat gaat betekenen ben ik bang voor, een samenleving door schulden uit elkaar gerukt, men moet denken aan de toeslagen affaire maar dan op steroïden.

      • Okay, bedankt. Nou, zolang ik de VS ken draaien ze al meer dan 40 jaar op schulden. Als jij op jouw inkomstenbelasting GEEN schulden kan tonen, dan denken ze dat je gek bent – het is juist goed om schulden te hebben zeggen de inkomstenadviseurs! Haha. Mss is EU nog niet voldoende leeggezogen… kan zijn dat ze hier een soort van subprime hypotheken lening bedrog willen uitspelen, zodat mensen inderdaad het WEF regime aannemen om hun zooitje te behouden. In de VS werden de subprimes als commodities verhandeld, sommige mensen verdienden er dik aan, want die zagen het komen. Mensen konden hun huizen wel behouden, hun subprime loan ging gewoon naar een andere hand en ze kregen een regeling om die te betalen. Hier wordt dat dan mss de vergulde “WEF” regeling. wie weet… hangt er een beetje van af wie de real opstate gaat kopen.. De VS? wat een shit is het toch.

 3. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1822515675/zoon-kaddafi-47-in-kritieke-toestand-naar-ziekenhuis-in-libanon

  niet on topic maar misschien leuk om even te rekenen. Het komt erop neer dat iemand vastzit voor iets wat gebeurde toen deze persoon 12 jaar oud was en al 7 jaar zonder proces in de cel zit….Ik hoor geen woord van amnesty international of mensen rechten organisaties….alles is gebaseerd op politieke en/of religieuze kant als je recht wil….anders ben je een stuk vlees….

  Onze rechters oordelen over blanken die protesteren alsof het vies vlees is…

  • Zonder proces opgesloten…? Hoe dan ook, dat kan niet door de beugel. Goed dat je dit bekend hebt gemaakt, ik was me er niet van bewust. Ik wist wel dat Vader Khadaffi vermoord werd vanwege zijn pogingen om van de dollar af te komen, met zijn gouden dinar. Die man had behoorlijk wat gedaan voor de infra van het land, onder meer met waterwerken. Vrouwen zeiden ook dat ze goed opleidingen konden genieten daar. Dat die vent in een tent woonde met dames, who cares… de winst van de olie verkoop was bovendien ook voor het volk. Ook herinner ik me een clip waar hij woedend de valse verdragen van de UN stond te verscheuren waar iedereen bij zat, omdat hij wist dat het allemaal bedrog en leugens waren. Ik begon me wat af te vragen… en toen zag ik het. Daarna werd hij afgeslacht door Ziomerica.

   • Ja ik weet nog hoe ‘Billary’ Clipton, oorlogszuchtige k*t zat te lachen : ‘we came , we saw and Kadaffi died ‘….ineengeslagen gemarteld en verkracht vergat ze te vermelden….. gewoonweg Schandalig wat onze psychopaten zich kunnen permiteren !

    • Heel erg. Maar die Hillary is ook inderdaad zwaar gestoord. Eigenlijk ook weer zo’n labiel kutwijf dat zichzelf wilde ophijsen aan mannen met gewicht om het tot president te maken. Anders kwamen ze er niet. In de VS neuken al die labiele tiefus wijven zich omhoog, ook bij banken en zo. Je zag het toch ook met die Monica Lewinsky. Hillary Clinton raakt zo verstrikt in die smerige spelletjes dat ze maar 1 ding kon doen – je ziel verkopen en meedoen. Maar hier in NL wordt er ook heel wat afgeneukt voor gunsten hoor. En in BE kennen we ook een beroemde. Bah.

     • Immortal juli 3, 2023 at 12:12

      Mee eens Immortal, een in de lucht gescheten vraagteken Killary Clinton het Westerse uithangbord van het vrouwen quotum, het staren naar het gazen plafond maar dan op steroïden.

      • Hillary Rodham Clinton is erelid van het aan Yale University (Connecticut) verbonden geheime genootschap Skull and Bones (anno 1832) aka the brotherhood of death.
       De aanslagen in Brussel op 22.03.2016 zijn een directe verwijzing naar dit lugubere genootschap en het door hen gehanteerde getal 322 verwijst naar Genesis 3:22.

 4. Interessant. De meeste info over de Islam komt uit de MSM, en wat je zelf kan zien. De religie van de islam lijkt nogal vreemd; enerzijds staan er mooie teksten in de koran, en anderzijds brullen ze er op los dat de infidel om zeep moet. Maar hetzelfde zie je in de bijbel – mooie teksten en anderzijds wordt er om moord en afslachting gebruld. Ik denk dat er twee Islam facties zijn – net zoals de jezuieten die de katholieken en het vaticaan gebruiken als vlag om onder te opereren – waarvan de ene de koran als onderbouwing voor agressie misbruikt. Storend is de onderdrukking van vrouwen, alhoewel ik veel vrouwen met genoegen in mooie burka’s zie rondzwieren. In Istanbul, bijv, sprak ik met een zeer mondige jongemeid in een zwart gewaad dat als een voile om haar heen wapperde in de wind, zeer mooi, en alleen de opgemaakte oogjes liet zien. Haar vriend zat er in tshirt bij, geen van beide leek de andere te domineren, ze kwamen van Saudi Arabia op bezoek. Andere vrouwen in burka zien er onderdrukt en triest uit, slompig, dik en ongezond en zo. Het is stupide om korans te verbranden, want wat haalt het uit? Mensen gillen dat Islam is Islam, dus alle moslims worden over 1 kam geschoren, maar ik weet niet of dat wel juist is? Ik zie echter wel veel moordlustige agressievelingen die de Koran misbruiken, en mss zijn die wel de “echte” moslims? En de vredige moslims die me voor het suikerfeest uitnodigden zijn “nep” moslims? Ik denk dat er een “klasse” probleem is, niet zozeer een “religieus” probleem, maar eentje van bepaalde klasses, die toevallig de Islam aanhangen om zich er achter te verschuilen. Deze agressieve klasse is een element dat samenlevingen verstoort. Ze geven geen donder om de Koran, ze geven alleen om agressie en chaos. Vandaar dat ze dus ook het Westen in worden gestuurd, om daar chaos te veroorzaken. Maar deze primitieve klasse heeft niks te maken met geloof in welke vorm dan ook. En waarom ze de vrouwen dwingen in aardappelzakken gekleed te gaan, is een raadsel, het is ook een vorm van agressie – passieve agressie. Het lijkt me meer een probleem dat door een primitieve klasse in een samenleving veroorzaakt wordt, een primitieve klasse die uit een primitief deel van de wereld bewust is binnengehaald in het “ontwikkelde Westen”, en die ze dan Islam hebben gedoopt. Totale hypocrisie dus.

 5. p.s. De NAVO zou er goed aan doen om de wensen van bondgenoot Turkije in acht te nemen, ipv de boel op te hitsen met koran verbrandingen. Met die verbrandingen geef je alleen maar meer excuses voor geweld aan de primitieve klasse die je hebt binnengesleept. En nu dat Turkije een belangrijke spil gaat worden in de middle-east samenwerking, en zo de BRICS gaat versterken, heeft het weinig zin om olie op het vuur te gooien van het klasse probleem dat je zelf hebt binnengehaald. En vergeet niet dat al die stomme NAVO landen dezelfde primitieve klasse heeft binnengeharkt voor geld voor dit en dat, gemeentes spekken, etc. Ze weten dat dit geen vluchtelingen zijn, maar gewoon een primitieve klasse zonder eigen vermogen, zonder toegevoegde waarde, dus waarom sleep je ze binnen. En dan maar zaniken over de Islam en de moslims en de tweestrijd tussen de primitieve klasse en je eigen bevolking aanwakkeren. De NAVO landen hebben ze zelf binnengehaald en zo dit klasse probleem ontwikkeld. Vermits je Turkije dusdanig hoopt op te hitsen dat die een escalatie van het bestaande conflict gaat beginnen, om te hopen op de steun van de BRICS, of tenminste Rusland. Laten we hopen van niet, dus hou maar gauw op met dat ophitsen van de primitieve klasse die je zelf in je huis hebt gehaald.

  • Die primitieve zijn in opdracht van de centrale banken binnen gehaald. Want hoe meer inwoners in een bepaalde coöperatie/staat wonen, hoe meer geld gecreëerd kan worden door de centrale banken, die 6% rente berekent over hun gratis geld creatie. De coöperaties die zich Staten noemen kunnen zo meer geld krijgen en zo meer geld uitgeven. Vandaar dat er steeds gezegd wordt dat die import van die primitieve een verrijking is voor het westen. Maar dat geld verruiming wat Staten doen, gaat wel ten koste van de autochtonen bevolking en de leefbaarheid in hun landen. Maar daar hebben de roof bankierkartels geen boodschap aan. Alle staten staan ten diensten voor de centrale banken en grote multinationals. Deze multinationals kunnen zo weer meer producten aan de man brengen en zo meer winst genereren. Nu met een gezamenlijke munt, worden de primitieve dan ook verspreid over deze landen die de munt hanteert, zonder dat de staten er iets tegen kunnen doen. Want als jij niet mee werkt, is je politieke carrière voorbij en wordt er een andere neergezet die het wel doet. Enkel de lidstaten die hun eigen valuta nog hebben, kunnen nog een beetje tegengas geven. Werk jij mee met de centrale banken stijgt jouw fiatvaluta zo werkt het ongeveer. Diegene die het geld beheren, beheren het land. Zo simpel is het en niet anders.

   • Qvic juli 3, 2023 at 14:51
    Nog meer reden dan dat het goed is dat Erdogan weer aan bod kwam. Hij wil een gouden dinar maken en zijn eigen geld beheren. Ondertussen trekken er vele Russen met grote zakken dollars het land binnen om real estate te kopen en zaken te beginnen. (dit heb ik eerder gepost, uit het verhaal van een Turk die me dit alles vertelde, en wat bleek te kloppen.) Iemand kan Erdogan ontzettend haten, maar hij doet precies wat Khadaffi ook deed voor Lybia, en hij zal niet zo makkelijk vermoord worden. Ook Nudelmann zal niet binnen glibberen met broodjes en weet ik wat. Turkeye wordt een welvarend land. Europa kan beter nadenken over hoe ze het beste kunnen samenwerken, ipv zich steeds maar uit te laten zuigen op bevel van de dominatrices en pedo’s hier. Turkije lijkt zijn Islam bevolking wel onder controle te houden, een meerderheid uiteraard, dus dat helpt. Ik begrijp het als veel mensen daar een meer westerse tint willen zien aan Turkeye, (een vrouw die ik ken brak haar tanden toen ze lag te knarsen in haar slaap na de electie, zo overstuur was ze) maar gegarandeerd dat het Zio serpent de VS dan weer de boel gaat dirigeren daar. Erdogan’s ego speelt graag met de winners, en hij weet wie dat zijn. Mooi meegenomen. Uiteindelijk zal Turkije ook “moderniseren” maar dan op een meer BRICS manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in