Amnesty blijft bij het rapport dat de Oekraïense strijdkrachten zich in woonwijken opstellen. In feite gebruiken de Oekraïense troepen burgers als menselijk schild

Amnesty International heeft in feite gezegd dat het “sorry, niet sorry” is voor het onthullen dat Oekraïne opzettelijk strijdkrachten in woonwijken plaatst, in strijd met het internationaal recht, schrijft Paul Watson.

De organisatie trok ophef aan omdat zij de Oekraïense strijdkrachten beschuldigde van het schenden van “het internationaal humanitair recht en het in gevaar brengen van burgers.”

Volgens het oorspronkelijke rapport zijn waarnemers van Amnesty er getuige van geweest dat Oekraïense strijdkrachten in de buurt van woonwijken en scholen in ten minste 19 steden en dorpen in het hele land gelegerd waren, en daarmee burgers in gevaar brachten die in verhoogde mate bedreigd worden door Russische bombardementen.

President Zelensky reageerde op zijn gebruikelijke manier op het rapport, door Amnesty ervan te beschuldigen een “handlanger van Rusland – een terroristisch land – en zelf een terrorist en een deelnemer aan de moordpartijen te zijn,” en beweerde dat “Oekraïne een slachtoffer is.”

Na een massale tegenreactie leek Amnesty terug te krabbelen en zei tegen de media dat het “het onbehagen en de woede die ons persbericht over de gevechtstactieken van het Oekraïense leger heeft veroorzaakt, ten zeerste betreurt.”

Graaf echter wat dieper en het is duidelijk dat de groep haar oorspronkelijke bewering niet intrekt.

  China verkoopt Amerikaanse schatkistcertificaten als voorbereiding op een blokkade van Taiwan en een oorlog met de Verenigde Staten

Amnesty benadrukt dat haar “enige doel” bij het publiceren van het rapport was om ervoor te zorgen dat “de burgers worden beschermd.”

De groep maakte duidelijk dat zij “volledig achter onze bevindingen staat,” waarbij Amnesty International’s secretaris-generaal Agnes Callamard verklaarde, “dat het zich in een defensieve positie bevinden, het Oekraïense leger niet vrijstelt van het respecteren van het internationaal humanitair recht.”

Met andere woorden, “sorry, nee sorry”, en ja Oekraïne schendt het internationaal recht door burgers in gevaar te brengen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne vlag-emoji’s verdwijnen van profielen na vernietigend Amnesty-rapport dat “menselijke schilden” aan het licht brengtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlles wijst erop dat een meedogenloze, gewelddadige en administratieve onderdrukking van de onrust onder het volk wordt overwogen
Volgend artikelOekraïne, Vladimir Poetin, en de Globale Cultuuroorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Nee echt, Ukraine is toch de meest vrije en corruptie schone democratie van de wereld, dat is het heilige land volgens rutte en consorten, daarom is het onze oorlog en moeten wij boeten, logisch toch…. Focking idiote wereld, om te kotsen, en de meute slaapt maar verder…

  • @B(Focking idiote wereld, om te kotsen, en de meute slaapt maar verder…)

   De boemerang komt net zo hard terug als dat hij gegooid word. Ook de poppetjes (Clowns) aan de top komen aan de beurt….

 2. Laten we hopen, en er vanuit gaan, dat de clowns aan de top aan de beurt komen.
  Ergens (FN of Niburu) meen ik te hebben gelezen dat ook Amnesty en Greenpeace en nog wat organisaties voor mensenrechten ed dezelfde achtergrond hebben, namelijk degenen die aan de touwtjes trekken. Dat zou kunnen verklaren dat de oorzaak wat genuanceerder wordt gemaakt. Ik sluit niet uit dat ook dit enigszins wordt georkestreerd.
  Wel ben ik ervan overtuigd dat heel veel mensen “op de werkvloer” in die organisaties actief zijn om vanuit hun hart een bijdrage te leveren aan het verbeteren van wantoestanden in de wereld. Zo ook de mensen op de werkvloer die voor Amnesty werken.
  Wie meer weet, graag aanvullen. Want als ik het mis heb moet dit wel worden rechtgezet. Dus dank voor aanvullingen.

  • Ik vind je punt over de werknemers wel verfrissend. Hopelijk doen ze dat echt. Zelf ben ik huiverig voor ‘wat er achter zit.’ Want er zit altijd wat achter. Als je dat steeds maar in gedachten houdt bij die parasieten, dan kom je er uiteindelijk wel achter ‘wat er achter zat.’ Ze noemen zich nonprofits, maar als je weet hoe nonprofits werken, dan ga je echt wel vragen ‘wat zit er achter’. De meeste nonprofits zijn 501(C)3’s. Dat betekent dat je met 1 boardmember door de deur kan, vermits je in Delaware gaat incorporeren. Normaal moet je een heel paneel hebben, een man of wat, ook met specialistische kennis e.d. Ik weet niet waar AI ge-incorporeerd is, ik zeg alleen wat ik weet van 501(C)3’s. Dan is er de geldstroom. Je kan zoveel als je wilt binnenslepen, en er zelfs uit je eigen spaarvarken ingooien – maar je bent verplicht om een luttele 9% van de binnengeharkte duiten af te dragen aan je goede doel. De rest mag dus belastingvrij in de nonprofit blijven. Je kan dan fakturen uitschrijen voor onkosten, consultaties, reizen etc etc. En die worden dan betaald door de belastingvrije geldstroom in de nonprofit. Zo blijft het geld bij je nonprofit, en ook het geld uit jouw eigen spaarvarken. Bill Gates doet dat dus ook zo. Die 9% van het totaal geef je aan je goede doel. Ik kan me voorstellen dat het heel aantrekkelijk is om allerlei fakturen uit te sturen voor ditjes en datjes. Onkosten voor onderdak bijvoorbeeld. Mss is dat wel mijn eigen huis. Of een auto van de nonprofit waar ik in rij. Of vliegtuig trips voor consultaties, en tegelijkertijd vakantie. Snap je. Er kan veel gesjoemeld worden. Greenpeace vind ik er ook zo eentje. Ik geloof er dus geen moer van dat AI nu plotseling op zijn achterste benen staat om de Ukr op de vingers te tikken. Ik denk dat het ook allemaal toneel is. Er zal vast wel wat achter zitten.

   • Immortal, dat wist ik niet van die NGO’s. Dat van die 501(C)3’s en die 9% afdracht voor het “goede doel”. Het verklaart wel waarom er sinds enkele decennia een explosie van NGO’s is. Waarom ’s werelds rijkste 1% plots zo enorm begaan is met de “deplorables” en de “verworpenen der aarde”.
    Jouw bijdrage is voor mij echt een eyeopener. Zo kom ik zowat iedere dag iets meer te weten over het spinneweb wat over onze wereld gesponnen wordt.

   • Volledig gelijk. En het kan (en is) nog erger.
    Want zo’n NGO moet minimaal die 9% aan die doelen overmaken. Echter, dat doel is vaak weer een andere set NGOs, die volgns datzelfde principe werken en hun 9% weer overmaken naar kleinere lokale NGO’s, of soms zelfs weer een schenking doen aan de originele eerste NGO (vaak vermomd als betaling voor geleverde adviezen).
    Na die drie stappen is er van een donatie van een tientje nog ongeveer 0,7 cent over die misschien echt wordt besteed.
    Nou is dat wel een extreem voorbeeld, maar de werkelijkheid ligt daar erg dichtbij. NGO’s hebben geen officieel winstoogmerk, maar zijn in feite witwasoperaties, bedoeld om de top van geld te blijven voorzien terwijl ze het doen lijken alsof die top om anderen geeft

 3. Daar waar mensen hun leven verliezen geld geen recht, ja het recht van de sterkste. Daar heb ik geen Amnesty voor nodig. Maar goed, ze zijn gelukkig wel eerlijk in hun rapport. Tijd dat meer mensen op de feiten worden gewezen vooral diegene die roepen dat wij in oorlog zijn. Ik hoop dat hij beseft dat hij alleen staat. En dat niet alleen, ik steun Putin!

 4. We weten allemaal Al Langer dat dit de techniek was van Ukraine. Nu maken ze het officieel. Zoveel Ander shit ook. Dat ze misschien wel niet durven publiceren omdat het zo onmenselijk is. Ukraine was Al Langer het grootste gangster land in de Europa..
  Waar amerikanen hun goesting konden doen….pedophiles, neo Nazis, organen Handel, kinder ontvoering enz…
  Putin waarschuwde dat dit moest stoppen in zijn voordeur as SINDS 2014…

 5. Al sinds 2014 heeft Ukraine ( ja de troepen van Zalensky) zijn eigen burgers gebombardeerd.
  Dit heeft al 15.000 slachtoffers geeist.
  Het raakt tijd dat de MISDADEN VAN UKRAINE EENS GOED ONDER DE LOEP WORDEN GENOMEN.

  Putin heeft niet zomaar het besluit genomen om Ukraine binnen te vallen.
  ER WAS EEN OORZAAK. RUSSISCHE BURGERS WERDEN IN LUGANSK EN DE DONBAS AFGESLACHT.
  EN DE WERELD KEEK AL VANAF 2014 de andere kant op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in