Afschrikking werkt. De Russische kernwapens zijn het enige wat de VS weerhoudt van een totale oorlog in Oekraïne, slechts zes maanden nadat ze zich uit Afghanistan hebben teruggetrokken. Tot nu toe is de ongekende propaganda-inspanning van Oekraïne en zijn helpers in de Amerikaanse massamedia om de VS en de NAVO rechtstreeks in de strijd mee te slepen mislukt. Maar deze strijd – voor uw geestruimte – is nog niet voorbij, schrijft Peter van Buren.

Om te begrijpen wat nu volgt, moet u een heleboel onzin wegvegen die uw kant op wordt geslingerd. Poetin is niet krankzinnig, geen waanzinnige. Hij voert in Oekraïne een rationele politiek-militaire strategie uit, waarbij hij Russischtalige gebieden zoals Donbas in beslag neemt, het oosten van Oekraïne met geweld demilitariseert, en vooral een fysieke bufferzone tussen hemzelf en de NAVO tot stand brengt. Die zone kan eindigen bij de Dnjepr met een lus rond Odessa, of zij kan eindigen bij de Poolse grens, afhankelijk van hoe vlot de zaken ter plaatse verlopen en van het niveau van de “blijf weg”-boodschap die Poetin aan de NAVO wenst te geven. Poetin zet niet de eerste stappen in de richting van een of andere grotere verovering. Alle slechte pratende hoofden die zeggen “als we Poetin nu niet tegenhouden, valt hij Moldavië/Estland/Polen/heel Europa binnen, net als Hitler” gaan voorbij aan het feit dat het Duitse leger in WO II zo’n 18 miljoen man onder de wapenen had. Het Russische leger heeft er vandaag 1,3 miljoen, waarvan de besten nog wel een tijdje in Oekraïne zullen zitten.

Elke oorlog heeft zijn “is het resultaat de moeite waard” vraag. Met andere woorden, is wat je realistisch gezien kunt hopen te bereiken de kosten waard om het te krijgen? Voor Poetin betekent dat het oplossen van zijn grensprobleem ten koste van misschien een paar duizend man doden en gewonden en nog een scheutje zwakke sancties. Hij begreep dat de behoeften van Europa betekenden dat sancties nooit de verkoop zouden schaden van de fossiele brandstoffen waaruit het grootste deel van de Russische export bestaat. Maar geen Paypal voor u, kameraad! Poetin kon ook naar de geschiedenis kijken en zien hoe tientallen jaren van sancties in Cuba, Venezuela, Irak, Iran, en Noord-Korea niet veel veranderd hebben.

  Dood, vernietiging en geweld overal waar je kijkt...

Poetin wist vooral ook dat de VS/NAVO hem niet op de grond zouden bestrijden uit angst een kernoorlog te beginnen. Dat is precies waar atoombommen voor zijn, en is in één zin de geschiedenis van de Koude Oorlog. Ik heb atoombommen en daardoor kan ik bepaalde dingen doen zoals ik wil, omdat ze onder de drempel blijven van het riskeren van een atoomoorlog. Dat is de reden waarom de VS Quaddafi en Saddam konden vernietigen (geen atoombommen om af te schrikken) en waarom de VS nooit Noord-Korea zullen aanvallen (atoombommen.) Een nucleaire supermacht zijn, maakt de dingen gemakkelijker; de VS kunnen overal in Midden-Amerika en het Midden-Oosten vechten, en Rusland in de ‘Stans, en niets van dat alles is belangrijk genoeg om te overwegen atoombommen te gebruiken om het tegen te houden.

Poetin weet dat. Biden weet dat, en de NAVO weet dat ook. Oekraïne denkt echter nog steeds dat het het spel kan veranderen.

Oekraïne wist op de eerste dag dat niemand het zou komen redden, en zijn leiders weten dat zij niet genoeg manschappen of wapens hebben om de Russen in hun eentje te verslaan. Hun enige hoop om een verenigde natie te blijven (het is gemakkelijk zich een verdeeld Oekraïne voor te stellen, westelijke zone en oostelijke (Russische) zone als het eindspel) is hulp van buitenaf. Een no-fly zone, enkele luchtaanvallen om de Russische opmars te stuiten. Iets, wat dan ook.

Daarom wordt elke domkop in Amerika nu overspoeld met Oekraïense propaganda, en staat uw zwager klaar om naar Europa te gaan met zijn nog nooit schoongemaakte jachtgeweer. Het doel is de publieke opinie zodanig te veranderen dat een slappeling als Joe Biden aan zichzelf begint te twijfelen. Oekraïense lobbyisten van K Street nemen invloedrijke senatoren mee uit lunchen, in de wetenschap dat zij bij terugkomst in hun kantoor duizenden e-mails van kiezers zullen vinden, waarin zij eisen dat de VS “iets doen”. Het doel van de Oekraïense propaganda is Biden zover te krijgen dat hij die vergadering van het Pentagon bijwoont waarin de mogelijkheden voor wat beperkte bombardementen worden uiteengezet, of dat hij luistert naar die analisten die zeggen dat de VS een kleine no-fly zone aan de westelijke rand van Oekraïne zou kunnen instellen om de Russen te laten zien dat wij het menen. Een paar Special Forces inzetten. Iets, wat dan ook. Het doel van de propaganda is Biden zover te krijgen dat hij zijn handtekening zet onder iets dat (hopelijk) klein genoeg is dat het onder de drempel valt om een nucleaire reactie uit te lokken. Is het nodig te zeggen dat dat een zeer riskante en delicate opdracht is?

  Rusland geeft Oekraïne 'dubbele dosis' Iskander-raketten; valt hetzelfde doel twee keer aan voor maximale slachtoffers - rapporten

Het slechte nieuws is dat de Oekraïense propaganda werkt. Een onpartijdige 74 procent van de Amerikanen vindt dat de NAVO een no-fly zone in Oekraïne moet opleggen. En wij zijn nog maar net begonnen. We hebben de heldenfase gehad met het niet-bestaande Spook van Kiev en de zich niet overgevende maar wel overgegeven dappere Oekraïners, naast de oma’s en supermodellen met geweren. We hebben de fase gehad waarin de Russen ons allemaal gaan vermoorden, met de valse dreiging van een invasie in het westen en de valse angst dat de Russen een Tsjernobyl-achtig kernongeval zouden veroorzaken door een kerncentrale te beschieten. Wij gaan nu over naar de fase van de niet verifieerbare wreedheden, waarin “verslagen” zullen beweren dat de Russen kinderen doden, of verkrachting als wapen gebruiken, of ziekenhuizen als doelwit nemen. Naast dit alles is er de lulkoek praat over Zelensky, van het soort dat wij niet meer gezien hebben sinds vóór de afzeggingen van Andrew Cuomo en Michael Avenatti. De factchecking manie van Covid is verleden tijd, nu de Amerikaanse media alle filters op pro-Oekraïense inhoud weghalen.

De kwaliteit van de propaganda is niet belangrijk (elk hoopje schroot op besneeuwde grond is brekend nieuws van weer een neergeschoten Russische helikopter, zelfs als er “Acme Junk Pile” op het metaal geschreven staat). De hoeveelheid is belangrijk, de poging om de Amerikaanse gedachtenruimte zo te overweldigen dat logica in de achterhoek wordt geschoven. Er is een groeiende huisindustrie van “deskundigen” die uitleggen hoe men oorlog kan voeren zonder DAT soort oorlog te voeren. Er zijn maar weinig tegenstemmen, en die worden vaak als “Poetin-liefhebbers” bestempeld, terwijl progressieven en Late Night hen als middelbare schoolkinderen met homofobe scheldwoorden bestoken.

  In Kosovo als in Oekraïne wakkert dezelfde Westerse "onzichtbare hand" het conflict aan

Het is niet zo dat Amerika niet weet hoe het zich moet terugtrekken uit een strijd die niet de onze is, wanneer wij dat willen. De Krim, Tsjetsjenië, Rwanda, Hongarije ’56, Tsjecho-Slowakije ’68, Afghanistan ’79, zelfs tot op zekere hoogte in Syrië 2016.

Er spelen nu twee gevechten om Oekraïne. Die op de grond, en die op uw social media die Amerika in de modder trachten te sleuren. Slechts zes maanden na het trieste einde in Afghanistan is het verbijsterend om te zien hoe Amerika weer overweegt om oorlog te gaan voeren voor een of ander abstract doel dat ver afstaat van onze eigen kernbelangen. En deze keer, met het risico van een atoomuitwisseling om ons aan onze vergissing te herinneren, en niet alleen een roemloos vertrek uit Kaboel.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHolocaust-overlevende: Beleid nazi-tijdperk en COVID-beleid vertonen veel gelijkenissen
Volgend artikelDe totale en absolute mislukking van de vaccins, geïllustreerd in twee grafieken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. “Afschrikking werkt, propaganda faalt in Oekraïne (tot nu toe)”

  Goed artikel bevestigd reeds wat velen weten, feitelijk is het een smerige westerse propaganda oorlog die als een olievlek op het water zich verspreidt tot bijna in elk nieuws item gebracht door de getrouwen van de Nederlandse NOS en NPO doorgeefluiken van de grote buitenlandse persbureaus die zich in Joodse handen bevinden, zo liggen de zaken en er zijn geen andere smaken meer naar mijn beste weten.

 2. Na de ‘baby boomers’ hebben we nu de ‘baby gamers’, een generatie die opgegroeid is met VR (Virtual Reality) spelletjes en die denkt dat een kernoorlog in RR (Real Reality) ook een pijnloos spelletje is dat ze kunnen stoppen of op pauze zetten als ze even naar het wc moeten of als mama ‘aan tafel’ roept..

 3. Flutartikel… Poetin heeft onder de valse vlag geen enkel recht om gebied in te nemen en te dreigen als Oekraine lid van EU wil worden> de gehele landmacht aan de grens plaatsen en aanval na aanval te beginnen,onder de noemer van valse vredelievendheid..ziekehuizen scholen en vluchtelingen bombarderen en dan zeggen dat ze niks doen en het allemaal vriendelijk bedoeld is> is gewoon complete oorlogsmisdadiger.vooral na coronacrisis dit beginnen> zulke gasten moeten ze opsluiten in Siberia en sleutel weggooien….!!!

  • Prachtige reactie. Uw reactie last zien dat de propaganda werkt.
   Duidelijk nooit de moeite genomen om 30 minuten te besteden aan de basis geschiedenis of zelfs maar de samenvattingen van een aantal verdragen, laat staan echt eens wat graven maar gegevens en feiten. Niet zelf nadenken, niet zelf moeite doen maar gewoon de msm-propaganda na-papegaaien.

   • Niets rechtvaardigt een oorlog voeren want er vallen veel doden of vindt u het geen probleem dat uw vrienden, kinderen, broers en zussen vader en moeder vermoord worden?

    • Geklets zonder kennis. Oorlog is iets van alle tijden. Nee, niet prettig, zeker niet wenselijk, maar wel een feit. Eerst eens leren ook onplezierige feiten als feiten te accepteren.
     En er zijn zeker genoeg redenen die een oorlog rechtvaardigen.

  • Jouw verstand is duidelijk al vergiftigd met de psychologische manipulatie die jij elke dag ingegoten krijgt door de MSM.

 4. Irritant comments zoals die van jou. Geen geschiedenis geleerd, geen docus gekeken, maar direct je eenzijdige oordeel klaar. Bizar hoe men alle uitgesproken woorden van westerse leiders voor waar aanneemt, ongeacht bewijzen van het tegenovergestelde, van leugens, maar bij elk woord van Putin zeker weet dat hij iets anders bedoelt. HIj is de Ukraine niet binnengevallen. Heeft geen oorlog verklaard. De Ukraine overigens ook niet aan Rusland. Dit is een militaire operatie. Na een al 8 jaar durende oorlog tegen de mensen in Donbass, Lugansk, dreigend tegen de Krim, gepaard met gruwelijke oorlogsmisdaden tegen de inwoners door het Ukrainse leger. Al in 2015 nog 1/5 van de inwoners in Donbass over. Ouderen die niet weg kunnen/willen en kleine kinderen die in schuilkelders overleven. Nooit zon zien. Buiten overal mijnenvelden met zichtbaar een dode hond die het oversteken ervan niet overleefde. Docu Donbass 2015 van Anne Laure Donbass. Een bewezen door het westen gepleegde coup. Obama die openlijk op video zegt Wij hebben besloten tot regimechange in Ukraine. Soros ook in 2014 in interview met Fareed Zakaria. Het stichten van het Soros empire wat de plaats inneemt van het ingestortte sovjet rijk. Beginnend met Hongarije, Polen etc. Putin heeft het niet over vredelievendheid. NL werd bevrijd door Fransen, Amerikanen, Engelsen, Russen en er zijn mensen die dat nog steeds geweldig vinden. Putin bevrijd Donbass en nog is hij de boosdoener. Gasten zoals jij zijn medeplichtig aan oorlogsmisdaden die al 8 jaar duren. Dat is al 3 jaar langer dan WW II in Nederland. Waarom je op deze site een comment levert is mij volslagen onduidelijk. Nog steeds zijn er meer sites met ware info, ook vanuit Rusland te consulteren. Overigens wie niet refereert aan de Bolsjevistische Revolutie en de Holodomor als ze comments geven wb Ukraine moet zich schamen. Zonder dat geen enkel historisch perspectief om wat dan ook te beoordelen. Ukraine voor Ukrainers. Joden dood of weg, Russen dood of weg, zwarte mensen en andere buitenlanders weg. En een oproep op nationale tv om kinderen van russen te vermoorden. Wie een geschiedkundige docu kijkt over de docu, ooit onbegaanbaar wild land, weet dat het Russische boeren waren die voor het eerst daar settleden. De bevolking daar spreekt Russisch. Kiev dwong ze Ukrains te spreken. En wat is de intentie van het westen nog meer om deze coup met grote miljardeninvesteringen te orkestreren. Heel Rusland, na Irak eindelijk Iran aanvallen. Dus mijnheer of mevrouw flut, kijk eens wat docus over mensen in Donbass die met extreem angstige kinderen op dit moment vluchten. Nadat de Ukraine opnieuw Donetsk bombardeerde en weet dat er documenten zijn die bewijzen dat Ukraine, met hulp USA, Israel en de EU op hetzelfde moment Donbass, Lugansk wilden aanvallen. Daarna de Krim. Rutte die hen al vele jaren Separatisten noemt. Te bizar voor woorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in