De laatste jaren ontbreken steeds vaker cruciale signalement beschrijvingen van misdadigers. Dit is iets wat me vroeger niet eens opviel. Maar als ik tegenwoordig geen signalement zie, dan weet ik wat er aan de hand is. Dikwijls houd ik het nieuwsbericht in de gaten en lees ik maanden later dat Mohammed X. is veroordeeld, of lees ik de dag erna ergens in een reactieveld dat het om twee lichtgetinte daders gaat, schrijft gastauteur Bernhard.

Het ontbrekende signalement geeft me steeds meer het gevoel dat niet de gehele waarheid wordt verteld. Dat politiek correct zijn door niet de afkomt of de huidskleur te vermelden belangrijker is dan het vinden van de dader. Voorliegen door middel van het verzwijgen van informatie. Cruciale daderinformatie bewust achterwege laten.

Ik las gisteren dat een 40 jarige fietser bij het Vondelpark was aangevallen en nu in coma ligt. Zonder signalement. Later las ik dat een lichtgetinte man in een scootmobiel met een rottweiler de man heeft aangevallen. Wederom een typisch verduisteringsscenario.

Wat is hier gaande?

Liegt de politie ons bewust voor door geen volledige informatie te geven? Of zijn het gewoon de getallen, verondersteld men dat 90% van de misdaden gepleegd wordt door allochtonen en is het in deze aanname logisch dat het bij een ontbrekend signalement een allochtone dader betreft? Of durft de mainstream media, dan wel de politie geen signalement te geven uit angst om racistisch genoemd te worden?

Één ding is duidelijk: het verzwijgen van afkomst of huidskleur verlagen de kans tot opsporing.

  Amsterdam: Anti-Lockdown demonstranten gemolesteerd door politiehonden en mishandeld met wapenstokken 

Wat kan de achterliggende reden zijn? Waarom ondermijnt de politie zichzelf?

Het staat in ieder geval vast dat het in het huidige politiek correcte-klimaat niet gepast is om over ras of huidskleur te praten. De politie heeft haar signalementskaart online staan. Ergens op het einde van de 2e pagina staat een vraag over huidskleur. Is de huidskleur van de dader blank, Aziatisch, donker, zwart, puisterig of met sproeten?

Nergens op de pagina staat de meest voor de hand liggende vraag, gaat het hier om een Arabisch uiterlijk? Lichtgetint? Spreekt de vermeende dader met dat bekende Nedermarokkanendialect, dat vrijwel iedereen meteen  herkent?

Nee, de vraag over huidskleur komt na de vraag over de oorschelp, of deze smal of spits zijn. Dit is een typisch geval van framing.

Een overtuigingstechniek in communicatie. De techniek bestaat eruit woorden en beelden zo te kiezen, dat daarbij impliciet een aantal aspecten van het beschrevene wordt uitgelicht. Deze uitgelichte aspecten helpen om een bepaalde lezing van het beschrevene of een mening daarover te propageren. Wie een frame gebruikt, probeert via woorden, en de beelden en gevoelens die ze oproepen, de manier waarop anderen naar de werkelijkheid kijken te beïnvloeden. Het frame wordt een bril waardoor we bepaalde informatie wel zien en andere juist niet, meldt Wikipedia.

Door de vraag zodanig ergens op het 2e blad te positioneren, wordt impliciet in de richting van zowel de politie als getuigen en slachtoffers die met deze signalamentenkaart moeten werken, gesuggereerd dat dit van ondergeschikt belang is. Dat voor een geslaagde opsporing de vorm van de oorschelp belangrijker is dan de afkomst of huidskleur. Gezond verstand gesmoord in het politiek correcte moeras.

  Bloedig gevecht over mondkapje op KLM-vlucht naar Ibiza

Terwijl iedereen weet wat de meest duidelijke signalement beschrijvingen zijn: geslacht, lengte, haar, postuur, afkomst en taal. Dit ontkennen is framing. Door woorden en positionering bepalen hoe anderen naar de werkelijkheid moeten kijken.

Deze verduistering vindt plaats bij de politie. In de mainstream. In de rechtszaal.

Framing is één van de meest effectieve politieke instrumenten. Het werkt niet door schuld en straf, maar door middel van het politiek correcte schaamtegevoel. Een zelfregulerend systeem. Op landniveau is dit effect immens, 17 miljoen zelfregulerende mensen. Meestal zonder expliciete hiërarchische regels, reguleren burgers, politiemannen, rechters en media zichzelf. De creëerder van de signalementenkaart speelt in op de vrees van het publiek om als racistisch te worden bestempeld, en laat doorslaggevende daderbeschrijvingen op de signalementenkaart opzettelijk achterwegen: Arabisch uiterlijk, Nedermarokkanendialect. Dit is een duidelijk staaltje van framing.

Deze techniek is vooral veel gebruikt door de communisten en is zeer effectief gebleken. Men kan mensen vertellen wat ze moeten denken door informatie te verzwijgen of op een bepaalde manier te positioneren. De economie groeit! De welvaart stijgt! Criminaliteit gaat omlaag! De multiculturele samenleving is een succes! Zoals in onderstaande poster waarin de communistische partij toont hoe de gezondheidszorg verbetert. Geweldig!

Blijkbaar is het in het huidige links-liberale tijdsbestek het door de meerderheid van de mensen gewenst resultaat; het snel arresteren en veroordelen van de dader is inmiddels van ondergeschikt belang aan de politieke correctheid.

Ik geloof dat uiteindelijk de werkelijkheid altijd zal zegevieren, waarheid is niet te ontkennen, maar niet zonder slag of stoot, en dit kan nog lang duren, zoals communistisch Rusland liet zien. Waarschijnlijk zullen we nog veel dieper zinken. Over 100 jaar kijkt men misschien terug naar deze tijdsperiode en lacht men verbaasd om de tegenwoordige mens, waarom zeiden de mensen in 2020 niet gewoon zoals het was? Waarom ontkenden ze de werkelijkheid? Konden ze niet niet helder zien? Het volk was zo bemiddeld, er was wetenschap, maar ze waren door politiek correcte angst bevangen, ze zaten in een vorm van mentale slavernij, ze durfden niet meer helder waar te nemen.

  Nederlanders hebben geen idee van de genocide die islam pleegt op christenen

Bernhard

De blanke mannen die dag in dag uit dit land bouwen zijn de echte helden in dit land

Vorig artikelAsielzoekers filmen zichzelf terwijl ze babyvoeding likken in de supermarkt
Volgend artikelFacebook censureert corruptieonderzoek naar Biden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Net zo als dat Wilders twitterden dat het zogezegd merendeels van de opgenomen patiënten in het ziekenhuis bestond uit allochtonen, nadat een arts dat naar buiten bracht.
  Waardoor de echte Nederlanders maar moesten wachten wanneer ze een spoed eisende aandoening hadden.
  De complete 2de kamer viel daarover en de beschuldiging van racist viel dan ook direct.
  Ook iets wat niemand mag weten blijkbaar.

 2. Of dat er ineens veel meer bewakers bij ziekenhuizen moesten worden aangenomen omdat families de artsen en de verpleging aanvlogen wegens het niet eens zijn met de regels of de behandeling, dan wel met de behandelende arts.
  Wie dat waren, daar werd met geen woord over geschreven.
  Ook hier hoeft geen enkele Nederlander naar te raden wie dat dan wel niet zijn geweest.
  En zo zijn er nog wel 10tallen voorbeelden te geven.

  • @ BertG. op 15-10-2020 om 08.43 u. en 09.23 u.
   Helemaal met u eens.
   Toevallig dat een arts vertelde over al die allochtonen en “vluchtelingen” die als patiënten in de ziekenhuizen liggen; de “vluchtelingen” liggen daar op ónze kosten, dus de uwe én mijne ! Veel allochtonen betalen ook geen zorgverzekering, dat moeten WIJ doen.
   V.w.b. de bewaking in en bij ziekenhuizen hebt u volledig gelijk, dat is trouwens al lange tijd het geval hoor, die beveiliging; al vanaf het begin dat allochtonen gebruik maken van onze zorg veroorzaken zij grote problemen in o.a. ziekenhuizen, bij artsen , verzekeringsmaatschappijen , enz.
   “Vroeger” veroorzaakten enkele woonwagen-bewoners regelmatig problemen in o.a. gemeentehuizen, zij kwamen dan op vrijdag hun uitkering afhalen in een luxe Mercedes auto, als iemand er iets van zei of vroeg, werden zij geïntimideerd : “We weten waar jij woont en kennen jouw kinderen”; datzelfde flikken nú dat allochtonen-gespuis.
   Onze “leiders” weten het allemaal maar zijn te LAF om er iets tegen te doen.

   • Ik moest een keer in het ziekenhuis wezen voor een onderzoek.
    Staat er in de begeleidende brief dat ik wordt verzocht dat ik zo’n 3 kwartier eerder moest verschijnen dat het tijdstip van de afspraak.
    Na een half uur wachten vraag ik waarom ik nou hier 3 kwartier eerder moest zijn.
    Oh, stond dat nog uw brief, dat had niet gehoeven, we zijn vergeten dat er uit te halen.
    Maar dan ga ik de verpleegster niet te lijf omdat ik in de zeik genomen wordt.

 3. De politie baasje zijn meestal links, van daar dat we allemaal belazerd worden en de daders verzwegen !!
  Links is de rotte appel van de maatschappij en zoals we allemaal weten dat rot fruit de rest ook aansteekt !

 4. Je weet het wel Duchesne de NOS is een Staatsomroep gefinancierd met belastinggeld en overeind gehouden door Inoffizieller Mitarbeiters, Radio 1 dito met een sterretje 24 x7 gelul over Corona, kleuren precies tussen de lijntjes qua regeringsstandpunten en beleid, man man dit is véél erger dan de voormalige DDR.

  De Stasi dossiers werden geopenbaard ieder Oost-Duitser kon zijn dossier inzien, echter velen van hen weigerden de dossiers in te zien, ze wilden gewoonweg niet weten wie van de buren hen verrader hadden, en zó steven “wij” Nederlanders straks op naar een zelfder systeem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in