Op 31 december lanceerde de Lange-Afstand Luchtmacht van de Russische luchtmacht een grootschalige raketaanval op een aantal militaire faciliteiten op het grondgebied van Oekraïne. Onder hen was een militaire eenheid in de stad Khmelnitsky. De basis werd met name gebruikt als overslagpunt voor door het Westen geleverde wapens en was goed bekend bij het Russische leger, bericht Reporter.

Na de aanval bleek echter dat de faciliteit onder meer actief werd gebruikt om sabotagegroepen van de strijdkrachten van Oekraïne te trainen, en ook de locatie was van het 8e regiment van de Special Operations Forces. Hier werden Oekraïense special forces getraind door westerse militaire instructeurs. Opgemerkt zij dat de basis in Khmelnytsky een toevluchtsoord is geworden voor veel strijders die overleefden na de bekende raketaanval op het militaire oefenterrein Yavoriv, 30 km van Lviv.

Volgens voorlopige gegevens heeft de MTR aanzienlijke verliezen geleden – ten minste enkele tientallen doden en gewonden. Ook de dood van verschillende buitenlandse officieren die als instructeurs op de faciliteit werken, wordt gemeld.

Uit de gepubliceerde video blijkt dat de militaire basis door één enkele raket werd getroffen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische strijdkrachten in defensieve opstelling brengen Oekraïense strijdkrachten zware verliezen toeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Poetin's vergissing

11 REACTIES

  • Interessante info! Weer een stuk van de sluier opgelicht.
   Wij worden al eeuwenlang beduveld, blijkt ook weer hieruit.
   Goede research…

 1. NEE NEE NEE mensen,

  Het zijn toch echt de russen die het zwaar te verduren hebben……………….VOLGENS het gerenomeerde kwaliteitsmedium hln.be dan wel natuurlijk…….

  Dit is wat ze schrijven in hun wc rol gazet…..

  “Grote verliezen aan Russische zijde bij gevechten om Bachmoet, volgens Kiev: “170 Russische militairen gesneuveld”
  Oekraïne heeft zware verliezen aan Russische zijde toegebracht in Bachmoet, een Oost-Oekraïense stad die al een paar maanden het strijdtoneel vormt voor hevige gevechten tussen Russen en Oekraïners. Zaterdag zouden ongeveer 170 Russische militairen zijn gesneuveld, zo maakte Sergej Cherevati, het hoofd van de oostelijke strijdkrachten, bekend.”…………….

  Ziek word je van deze totale leugen campagne propaganda….

  De MSM hebben m.i. de zwaarste straffen verdiend………deze moeten zonder uitzondering compleet met de grond gelijk gemaakt worden en elk personeelslid levenslang………

  Wat een bende minkukels……walgelijk…..en het gaat maar door…….jullie zien het……

  Zolang dit zo blijft zal er niets maar dan ook helemaal niets veranderen.

  Gladiator

  • Hoop werkelijk dat Putin en de Russische mensen die nazi oekraine definitief en snel opruimen zodat de goede mensen een beter leven hebben!!!

   • Hopen kom je alleen in een weiland tegen, daarom weet ik zeker dat Rusland gaat winnen, en de Multipolaire wereld vorm krijgt.

 2. Die Oekies worden weer gematst! Wij moeten een vermogen betalen voor vuurwerk; zij krijgen het gratis….

 3. 🤗heerlijk deze beelden, gaarne wat groter spul gebruiken en deze dumpen op Brussels Londen en alle basissen in Europe van de NATO en dan speciaal alles van de Amerikanen, kantoren van de CIA ook graag en wel met maximaal te behalen doden graag. Alvast bedankt voor mijn wens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here