Door die leidingen te op te blazen, hebben de Verenigde Staten Europa in een energiecrisis gestort die hun economie zal vernietigen. Deze mensen beweren dat ze de winter ternauwernood zullen overleven. Maar daarvoor moet de hele Duitse industrie worden stilgelegd, waardoor het hele continent in een doodsspiraal terechtkomt, schrijft Andrew Anglin.

Ware het niet dat deze landen allemaal democratieën zijn, dan zouden ze leiders installeren die anti-EU zijn, die ervoor zouden zorgen dat de staten soevereiniteit verwerven en zich vervolgens zouden aansluiten bij Rusland.

Geen enkel Europees land heeft er baat bij zich aan te sluiten bij de VS, terwijl de VS hen letterlijk aanvallen en hun economie doelbewust vernietigen. Maar ze zullen bij de VS blijven omdat het democratische landen zijn, en in een democratie heb je geen keuzes. De regering kan gewoon met je doen wat ze wil.

Reuters:

Europa kan de koude wintermaanden doorkomen met behulp van overvolle aardgastanks, ondanks een daling van de leveringen uit voormalig topleverancier Rusland, om volgend jaar in een diepere energiecrisis terecht te komen, zei het hoofd van het Internationaal Energieagentschap.

Europese landen hebben opslagtanks gevuld tot ongeveer 90% van hun capaciteit nadat Rusland de gastoevoer heeft stopgezet als reactie op de westerse sancties die het land heeft opgelegd wegens zijn invasie in Oekraïne.

De gasprijzen, die in de maanden na het begin van de oorlog stegen, zijn weer gedaald, maar dat kan van korte duur zijn omdat landen met elkaar concurreren om vloeibaar aardgas (LNG) en andere alternatieven voor de Russische leveringen via pijpleidingen te kopen.

Voor alle duidelijkheid: de VS is degene die het LNG verkoopt, wat een van de belangrijkste redenen was om Nord Stream op te blazen.

  Dronebeelden tonen enorme verwoesting van Bakhmut

Om de prijspijn aan te pakken, overweegt de Europese Unie een gasprijsplafond in te stellen, een kwestie die het blok van 27 landen heeft verdeeld omdat sommige landen vrezen dat het moeilijker wordt om de bevoorrading veilig te stellen.

“Met gasvoorraden die bijna op 90% zitten, zal Europa de komende winter met slechts enkele blauwe plekken overleven, zolang er geen politieke of technische verrassingen zijn”, zei Fatih Birol, uitvoerend directeur van het in Parijs gevestigde IEA, tegen journalisten in Finland.

De echte uitdagingen zullen in februari of maart beginnen, wanneer de opslagplaatsen opnieuw moeten worden gevuld nadat de grote vraag in de winter ze tot 25%-30% heeft doen slinken.

“Deze winter is moeilijk, maar de volgende winter kan ook heel moeilijk worden,” zei Birol.

Tot de Oekraïense oorlog eind februari uitbrak, was de Nord Stream 1 pijpleiding onder de Oostzee van Rusland naar Duitsland een van de belangrijkste bronnen van gas in West-Europa.

Nord Stream 1 bestaat uit twee afzonderlijke leidingen, evenals Nord Stream 2, dat met gas werd gevuld, maar nooit gas naar Europa mocht leveren omdat Duitsland de toestemming opschortte vlak voordat Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel.

Drie van de vier lijnen zijn onklaar gemaakt door wat het Westen en Rusland beschouwen als sabotage die enorme lekken veroorzaakt, en de Deense autoriteiten zeiden dat de vierde lijn dinsdag drukloos werd gemaakt.

Ja, er is nog steeds één lijn die niet is opgeblazen. Er waren vier explosieven, maar ze hebben een van de leidingen twee keer gebombardeerd, blijkbaar per ongeluk (lol).

  Video: Rusland gaat door met de demilitarisering van Oekraïne - VS sturen decennia oude wapens naar Kiev

De werkende lijn ligt echter op NS2, en die is nooit aangezet, en de VS zullen op geen enkele manier toestaan dat ze die nu aanzetten.

President Vladimir Poetin gaf vrijdag de Verenigde Staten en hun bondgenoten de schuld, beschuldigingen die door Washington werden verworpen. Rusland heeft de zogenaamde “domme” theorieën in het Westen veroordeeld dat het de pijpleidingen vorige week zelf zou hebben gesaboteerd door middel van explosies.

Dit zijn de domste theorieën.

Zelfs als we dit vergelijken met enkele van de domste dingen die we hebben gezien, waaronder het coronavirus en de opwarming van de aarde, lijkt het nog veel dommer. Dit is natuurlijk het patroon: het nieuwste domme ding is altijd dommer dan het vorige domme ding.

Vóór het coronavirus was de algemene gedachte dat mensen domme onzin van de overheid/media zouden geloven omdat er geen kosten aan verbonden waren. Maar de kosten van het coronavirus waren zeer hoog, en de mensen geloofden het toch, en bleven weigeren om duidelijk domme beweringen in twijfel te trekken.

Toen veranderde het pas echt. Daarvoor betaalden westerse mensen niet voor leugens. Maar nu zijn ze bereid een zeer hoge prijs te betalen om in leugens te geloven, en dat blijven ze blijkbaar gewoon doen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De winter van ontevredenheid staat voor de deur – Komende lente zullen wij allen op een vreemde en andere planeet levenVolg Frontnieuws op Telegram

  De afwijzing door de VS van China's vredesplan voor Oekraïne legt hun oorlogszuchtige bedoelingen bloot

Lees meer over:

Vorig artikelWij zijn brave schaapjes
Volgend artikel“Kinderlandverschickung”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Er is iets vreemd aan het verhaal dat ons verkocht wordt, want direct na de vermeende explosies kwam de aankondiging van een alternatieve pijpleiding die Polen voorziet van gas uit Noorwegen. En aangezien Polen in de EU zit is het verplicht te delen met andere landen in de EU.

  Denk altijd zelfstandig na en loop niet blind achter alternatieve mediaberichten aan, want die click bait berichten houden ons in een constante staat van verwarring zodat we nauwelijks in staat zijn het groter geheel te zien, namelijk dat het de drieduizend jaar oude wens van een jew world order is dat uitgerold wordt en dat ze altijd partijen van ogenschijnlijk tegenstrijdige kanten controleren en tegen elkaar uitspelen.

  • Als je wat verder gekeken had dan je neus lang was dan had je geweten dat die alternatieve pijpleiding maar een fractie van de capaciteit heeft van Nordstream.

   • Ravian : 10 billion cubic metres gas tegenover 55 billion cubic metres gas van northstream 1 en idem voor northstream 2. Maar door de sancties en de reactie van Rusland daarop stroomde minder dan twintig procent gas door de leidingen.

    • Yeah, en die 20% was niet genoeg.
     Het gas uit Noorwegen dat nu naar Polen gaat is amper genoeg voor Polen zelf, voor heel de EU is het de spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat.

 2. Wat de media ons voorhoud met een plaatje van opborrelde lucht of gasbellen uit het water, was maar 1 eventuele pijpleiding. Als er op 3 plaatsen een groot lek zou zitten, moeten er dan ook 3 locaties zijn waar het gas uit het water opborrelt. De zogenaamde sabotage van beide Nordstream gaspijpen is dus niet bewezen voor het publiek.

  Het hele verhaal kan net zo goed een fictief verhaal zijn, want er gaat ook maar om 1 foto en niet meerdere en aan de foto is niet te zien, waar deze is genomen. Maar zelfs de gebruikte foto kan net zo goed gefotoshopt zijn of een animatie foto waar NASA ook heel goed in is.

  Zodat het ook in scene gezet kan worden en zo de burgers van Duitsland en de rest van de EU in de illusie houden, dat er geen gas meer uit Rusland komt. Om zo de economieën doel bewust te ruïneren van Duitsland en west Europa en die van de oost Europese landen gespaard kunnen worden. En zo de oost Europese landen hun economieën er zelfs kunnen uitbreiden en zo eventueel de macht van west naar oost zal verschuiven.

  Daar de ontploffingen geregistreerd en gelokaliseerd zijn, wil nog niet zeggen dat die ontploffingen de gaspijpleidingen opgeblazen hebben. Daar er geen enkele foto vrij is gegeven van de daadwerkelijke beschadigde gaspijpen, is het nog geen enkel bewijs dat ze defect zijn.

  Dan kan Rusland mee spelen in het spel door te beweren dat het in eens een groot drukverlies heeft geconsenteerd in de leidingen. Niemand van ons kan dit verhaal controleren. We moeten het enkel maar geloven. Er wordt zoveel bewijs voor ons verborgen en we moeten goed gelovig zijn om de media te geloven. Wat is waar en wat is fictief. In de list en bedrog technieken is het westen heer en meester.

  • Exact. Goed gezegd. Wanneer ik zoiets verkondig, dan zijn de reacties niet van de lucht. Het zij zo, echter hoe moeten we ooit een vuist maken tegen onze onderdrukkers als we onderling elkaar voor rotte vis uitmaken omdat een mening niet precies overeenkomt met die van een ander ? De vraag stellen is hem beantwoorden vrees ik.

  • fictief is fantasie
   waarheid is meestal midden in..
   films voorspellen de toekomst, de toekomst is vandaag,
   gister zou ook vandaag waar kunnen zijn
   ach ja.. wat maakt het allemaal uit.. leef in het moment, en ondanks alles geniet van de momenten dat je het fijn hebt.\
   groet

 3. Ik kan me nog steeds niets dommers voorstellen dan dat een land (Rusland) hun eigen peperdure en technisch geavanceerde gaspijpleidingen zou gaan bombarderen in een zee die gecontroleerd wordt door de vijandelijke NATO-landen dus vooral de USA.
  Bovendien extra dom vanwege de nodeloze risico’s van sabotage in vijandelijk gebied en ook dom vanwege jezelf de mogelijkheid ontnemen om gasleveringen in je voordeel te kunnen uitspelen aan de onderhandelingstafel zoals momenteel nodig kan zijn.
  Maar ook nog extreem dom (hoeveel stommiteiten heb ik al genoemd ?) omdat je als land blijkbaar wèl de technische know-how hebt om pijpleidingen aan te leggen op de zeebodem, en hier gas doorheen kan pompen, nodig om het andere uiteinde van gas te voorzien, waarbij jij als leverancier dan weer het geld terugverdient dat nodig was voor de aanleg; maar toch uiteindelijk te dom bent om te begrijpen dat je zelf gewoon even de kranen kunt dichtdraaien…..
  Nog dommer is het echter dat westerse burgers en zombies deze logica niet kunnen volgen en achter leugenaars als Biden en Rutte blijven aanlopen in plaats van deze walgelijke criminelen wegens landverraad op te sluiten achter slot en grendel.
  Zo’n Biden heeft nota bene vooraf zèlf gezegd dat de USA de boel kan en zal saboteren.
  De onvoorstelbare domheid van ontzettend veel mensen maakt het moeilijk om nog vertrouwen te houden dat het allemaal wel goed komt op onze aarde, zo’n Rutte bijvoorbeeld had toch al jaren gelen moeten worden afgezet na z’n vele, vele leugens en z’n eigen-volksverraders-politiek.

  • proxy toneel spel , het geheel is verzonnen, maar niet de bevrijding die Poetin na leeft, en hadden wij maar zo een leider hier in de zogenaamde ” unie ” des Opa.. Eurofiliantroop

 4. Als het een vroege koude winter is: eerder, misschien al in december.

  Domino effect: industrie dicht, mensen werkloos geen geld, supermarkten leeg….de linkse idioten hebben gewonnen.

  Totdat mensen de straat op gaan, en nemen wat van hun is: vrijheid, einde linkse idioten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in