Ik heb nog steeds twijfels over de manier waarop het Kremlin de operatie in Oekraïne uitvoert. Het lijdt geen twijfel dat de Russen de Donbass-republieken moesten komen verdedigen. Na weinig anders gedaan te hebben dan de republieken van wat wapens en inlichtingen te voorzien, heeft het Kremlin acht jaar lang de Oekraïense beschietingen van de Donbass en de bezetting van grote delen van de Donbass door nazi-milities toegelaten, terwijl de VS en de NAVO een groot Oekraïens leger trainden en uitrustten om de republieken te onderwerpen. Toen het jaar 2022 begon, werden de republieken geconfronteerd met een invasie van 100.000 Oekraïense soldaten. De gruweldaden die de nazi-milities op de bevolking hebben begaan, zijn ernstig geweest. Het interne gevoel van schaamte in Rusland zou het vermogen van Poetin’s regering om doeltreffend te regeren hebben kunnen uithollen, schrijft Paul Craig Roberts.

Aangezien het Kremlin acht jaar lang zoveel had getolereerd zonder andere reactie dan een vruchteloos en zinloos Minsk-akkoord, is het mogelijk dat Washington erop rekende dat Poetin zijn eigen ondergang zou bewerkstelligen door weer een provocatie te aanvaarden, ditmaal een hoogst beschamende. Het lijkt erop dat Poetin dat zelf ook begrepen heeft, want hij heeft herhaaldelijk gezegd dat hij geen andere keus had dan in te grijpen om de Oekraïense invasie in de Donbass-republieken te voorkomen.

Dat de Donbass het enige doel van de beperkte militaire operatie was, blijkt duidelijk uit het feit dat de Donbass de plaats is waar de Russische strijdkrachten en gevechten zijn. Het Oekraïense leger en de nazi-milities zijn in Donbass omsingeld. Er zijn geen Russische troepen actief in West-Oekraïne.

  In video: Hoofd Wagner PCM onthult geheim van succes in Soledar

Ondanks waarschuwingen van het Kremlin dat landen die zijn beperkte militaire operatie belemmerden als combattanten zouden worden behandeld, hebben de Russen geen stappen ondernomen tegen de NAVO-landen die zijn operatie hebben belemmerd door sancties op te leggen en wapens naar Oekraïne te sturen. Volgens sommige berichten zijn er zelfs Amerikaanse en NAVO-militairen en inlichtingendiensten die de Oekraïense strijdkrachten helpen. De toevloed van wapens heeft Rusland gedwongen zijn beperkte militaire operatie uit te breiden tot West-Oekraïne, waar Rusland met precisiewapens de wapenvoorraden en de middelen om ze te vervoeren heeft vernietigd. Door wapens naar West-Oekraïne te sturen, heeft de NAVO Rusland dus gedwongen zijn operaties uit te breiden, waardoor de oorlog zich uitbreidt.

De westerse wapens komen in Oekraïne vooral uit Polen binnen, en Polen heeft in de voorste gelederen gestaan van degenen die hardere maatregelen, zelfs militaire interventie, tegen Rusland eisten. Toch is Rusland gas blijven leveren aan Polen en haar andere NAVO-vijanden, en sluit hen alleen af als zij weigeren in roebels te betalen. Verre van Polen als een combattant te behandelen, behandelt het Kremlin Polen en de rest van haar vijanden als bondgenoten en zakenpartners. Het is de verwarde boodschap die Rusland uitzendt, door het ene te dreigen, maar het andere te doen, die vol gevaren zit.

Zo’n verwarde boodschap, net als het accepteren van provocaties, schept gelegenheid voor misrekening. Mijn zorg blijft dat de beperkte, zwakke of onbestaande reacties van Rusland op provocaties uitnodigen tot meer en ergere provocaties, totdat een rode lijn wordt overschreden die tot een atoomoorlog leidt. De Russen hebben blijkbaar nooit Machiavelli gelezen. Zij waren liever geliefd dan gevreesd.

  Oekraïne: Nu begint de oorlog pas echt

Het langdurige proces van het wegspoelen en vernietigen van de Oekraïense strijdkrachten in Donbass heeft de gelegenheid geschapen voor toenemende provocaties van Rusland, gesteund door de Westerse bevolkingen onder invloed van oorlogspropaganda. Deze provocaties kunnen gemakkelijk leiden tot een uitbreiding van het conflict, met als gevolg krachtdadiger acties tegen Rusland, totdat de situatie explodeert.

Het voorkomen van een slepend proces dat bol staat van mogelijkheden om provocatie op provocatie te stapelen, is de reden waarom ik meen dat Rusland vastberaden moet optreden en snel een einde aan het conflict moet maken. Het is dit falen dat de echte dreiging vormt in het Oekraïne-conflict. Door te proberen een paar Oekraïense levens te redden, brengt Rusland misschien het leven van honderden miljoenen mensen in gevaar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De overgrote meerderheid van de mensen in het Westen heeft geen idee van de werkelijkheid waarin zij levenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet lijkt erop dat de gasafsluiting van Polen door Poetin werkt
Volgend artikelIsraëlische troepen in Oekraïne om Rusland te bestrijden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Dat heb ik dus nooit begrepen van de russen, dat ze, al bijna 80 jaar.., hopen dat ze opgenomen worden door de westerse elite.
  En nog steeds hebben ze niet door dat dat nooit zal gaan gebeuren.
  In het begin hadden ze het westen nodig voor de handel want het verre oosten was nog helemaal ‘achterlijk’ en arm destijds en daar viel destijds niets te verdienen.
  Naiviteit of is het de volksaard dat er nu zo omzichtig omgesprongen wordt met de oekroes et al?

 2. Wat ik niet begrijp dat de volledige EU sancties doen
  Oekraïne is ook niet brandschoon
  Worden ze gedwongen door Joe Biden die de wereld wil overheersen
  Op bepaalde landen na ,die wel verder kijken dan hun neus lang is
  Wat is de achterliggende hier van
  Totalitaire maatschappij waar de burgers niets meer te zeggen
  hebben Het begin wordt langzaam ingebracht eerst Corona 2jaar opgesloten nu de gedachte en de blik gericht op de Oekraïne dat wij al het andere even vergeten maar niets is wat het lijkt Pas op!!!!!!

  • alleen australie, nieuw zeeland, canada, de usa, en natuurlijk de eu is er verder geen land die zich hiermee bemoeit. wat men daar denkt en vind word weer keurig uit het nieuws gehouden.
   joe biden is slechts een puppet in het verhaal, hij bepaald helemaal niets zelf.
   corona is wef is oekraïne. één pot nat. en er komt nog wel meer

 3. Binnen niet al te lange tijd zal de periode in NL met de nazi bezetting blijken het hoogtepunt van vrijheid te zijn….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in