Neocons geloven dat een nieuwe oorlog de woede van het publiek zal afleiden naar een positief resultaat, d.w.z. om de woede van het publiek te richten op een nieuwe gemeenschappelijke vijand, in plaats van de woede van het publiek te richten op de Neocons zelf voor hun mislukte buitenlands beleid. De neocons geloven ook dat een nieuwe oorlog de hegemonie verder zal helpen – terwijl de woede van het publiek op hun versie van de slechteriken wordt gericht! – en zo de aandacht afleidt van al het andere.” – Whither Next Neocons? 6 augustus, 2019

Sindsdien hebben de mediasympathisanten van Washington gewoon dezelfde geopolitieke hegemoniale gemeenplaatsen geroepen die ze in het verleden ook hebben gebruikt. Zoals velen hebben voorgesteld – Douglas MacGregorSeyed Mohammad Marandi, and Vladimir Poetin bijvoorbeeld – is het probleem dat Washington zijn eigen propaganda gelooft – en er al vele jaren naar handelt. En blijkbaar hebben de meeste mensen in het Westen ook decennialang het narratief van de westerse media geslikt, schrijft Steve Brown.

Maar de mondiale afstemming is een nieuwe multipolaire fase ingegaan, waarin de westerse Entente Cordiale met betrekking tot Washingtons mondiale hegemoniale overheersing – met behulp van een onderdanig Europa in de NAVO – niet alleen wordt aangevochten, maar blijkbaar ook op zijn einde loopt. Redenen voor het voorgaande zijn onder andere het vertrouwen van Amerika in valse boekhouding, de Moderne Monetaire Theorie en de digitale dollarillusie in plaats van echte industrieën en echte productie van echte goederen.

De illusie is van dien aard dat de multimiljardair-oligarchen van Washington – van wie velen hun fortuin hebben gemaakt op basis van corruptie, chantage of gewoon onzin – geloofden dat het uitvechten van hun grootste goederenleverancier, China, de voormalige Verenigde Staten op de een of andere manier weer tot een belangrijke industriële wereldmacht zal maken na vele decennia van verval. Ze hebben het mis.

De machtsmakelaars van Washington (en de rijke belangen die hen bezitten) zijn in een imperiaal moeras gestruikeld dat imperia uit het verleden tot zinken heeft gebracht, van de Romeinse / Heilige Roomse, tot Groot-Brittannië en Oostenrijk-Hongarije, en het Derde Reich van Duitsland, als basisvoorbeelden.

De geopolitieke scène van vandaag lijkt veel op die van Europa vóór de Eerste Wereldoorlog, toen Duitsland de alliantie van Frankrijk en Rusland als opkomende industriële machten, die bereid waren om de Pruisische militaire macht uit te dagen, wilde onderdrukken. Het verschil vandaag is dat in plaats van Duitsland, het de voormalige Verenigde Staten zijn – verzwakt door hun eigen overmoed, arrogantie en vele grote blunders op het gebied van buitenlands beleid – die hopen Rusland en China als concurrerende wereldmachten te onderdrukken.

  Israël-Palestina: Als de schoen aan de andere voet zou zitten

In onze huidige crises hebben we gezien dat Rusland en China tenminste diplomatieke betrekkingen proberen aan te knopen met alle naties buiten hun eigen allianties, diplomatie en redelijkheid op het wereldtoneel, terwijl Washington en haar NAVO-bondgenoten, die ideologisch gebonden zijn, dat niet kunnen. Het Westerse Collectief is alleen in staat om te bluffen, te dreigen en meer oorlog en meer vernietiging te zaaien, overal waar de voormalige Verenigde Staten en hun omzichtige partners – d.w.z. partners die alleen het belang van de Amerikaanse dollar dienen – zich verwaardigen te betreden.

Ondertussen, geïsoleerd en in de steek gelaten door het “Mondiale Zuiden” en verstoten door de Niet-Gebonden Beweging die nu de facto op één lijn zit via BRIICS en de SCO, zwerft Washington doellozer dan ooit rond, in een poging om macht te projecteren door middel van geweld, wapenleveranties aan oorlogvoerende regimes en het bewapenen van een steeds verder gemarginaliseerde VS-dollar via sancties en diefstal.

Misschien wel het meest treffende voorbeeld van de marginalisatie van Washington is de irrelevantie van de NAVO als militair of zelfs politiek handhavingsregime. De NAVO, die vroeger betrokken was bij oorlogsmisdaden in Servië, Libië, Afghanistan en Irak, is sinds 2014 niet effectief geweest met betrekking tot de oorlog in Oekraïne op de Donbas. De NAVO kan en wil niet openlijk deelnemen aan het conflict in Oekraïne, en de voormalige Verenigde Staten zijn machteloos om de NAVO daartoe opdracht te geven. Waarom? Zonder rekening te houden met complexe politieke overwegingen van de NAVO-leden, zijn de voormalige Verenigde Staten achterop geraakt bij andere wereldmachten. Dit is hoe.

De NAVO/VS hebben geleerd dat hun militarisering-on-the-fly door de Oekraïne te bewapenen met wapens (aangeprezen door Amerikaanse en Britse geïncorporeerde mediabelangen) en zogenaamde inlichtingen, niet alleen ineffectief blijken te zijn, maar uiteindelijk tot een nederlaag gedoemd zijn. Ook al is de wapenproductie in de voormalige Verenigde Staten de laatste tijd toegenomen, de technologie van de VS/NAVO ligt in het algemeen ver achter op die van Rusland en China.

  Israëls oorlog, Netanyahu's gok

De door de VS uitgelokte oorlog in de Oekraïne (regio) sinds 2014 heeft Rusland in staat gesteld om nieuwe slagveldwapens, tactieken en strategieën te bewijzen en te onderzoeken, terwijl het oudere systemen die effectief zijn op het terrein van Novorossiya heeft verbeterd en bijgewerkt. De opvolger van de BMP-3, die door het Westen belachelijk wordt gemaakt, is het signaal voor de methodes waarmee het Russische leger zijn toekomstige uitrusting ontwikkelt, in tegenstelling tot de ingebouwde hype die de drijvende kracht is achter alle Amerikaanse dubbelzinnigheden over de westerse wapenproductie.

Het creëren van mislukte staten door de VS heeft de belangen van Wall Street jarenlang enig voordeel opgeleverd, maar het debacle van de mislukte staat van de VS in Oekraïne is gewoon weer een mislukte staat te ver, meer nog dan Afghanistan, waar de voormalige Verenigde Staten meer dan veertig jaar aan gewerkt hebben om het land te destabiliseren en te vernietigen. Na tientallen jaren van eindeloze oorlogen, van Korea en Vietnam tot nu, wil een hopeloos verdwaalde minister van Financiën van de VS via een corrupt regime – dat al tientallen jaren hopeloos vastzit in afpersing, omkoping en corruptie – bevestigen dat het Biden-regime tegelijkertijd de vernietiging van het Israëlische concentratiekamp Gaza en het debacle dat de VS in Oekraïne heeft veroorzaakt, kan steunen.

Maar helaas is het niet genoeg dat de Verenigde Staten alleen maar twee oorlogen tegelijk steunen: De neocons van Washington schreeuwen nu om een oorlog met Iran, en uiteindelijk om de strijd met China over Taiwan. Als we tellen, zijn dat in totaal vier oorlogen:

Oekraïne

Israël

Iran

China

Bedenk ook dat het Amerikaanse leger nog steeds bezig is met bezettingen in Irak en Syrië die elk moment kunnen escaleren. Alles in aanmerking genomen, zijn Washington / de Amerikaanse staat blijkbaar niet bezorgd over de geopolitieke val waar de As van het Kwaad in getrapt is. Wall Street blijft robuust en de gebruikelijke goocheltrucs van de Federal Reserve houden de rendementen onder controle… voorlopig althans. Maar belangrijke spelers in het Amerikaanse schuldenspel zijn gevlucht of ontvluchten de val van Amerikaanse schatkistschuldinstrumenten (T-bills, Notes en Obligaties) door afstand te doen van de bewapening van de Amerikaanse financiën die gepaard is gegaan met de abjecte bewapening en militarisering van de Amerikaanse geest.

  Israël wordt nu aangeklaagd bij het Internationaal Gerechtshof wegens genocide - De feiten in de beschuldiging zijn gruwelijk

Ooit stond Amerika voor een soort besef van de grenzen van zijn eigen macht. Onder het huidige disfunctionele Biden-regime – en waarschijnlijk elk toekomstig Amerikaans regime – bestaat die zelfrealisatie met betrekking tot de grenzen van de militaire en financiële macht van de VS niet meer. Af en toe dringt er een vleugje schuldgevoel door in het Amerikaanse geweten, maar dit is echt een zeldzame gebeurtenis.

De Verenigde Staten zijn bezweken onder het vernietigende middel dat alle imperia heeft geteisterd: het “per decreet” creëren van fiatvaluta, eindeloze oorlogen en het proces van het imperium waarbij de “periferie zich uitbreidt terwijl de kern bloedt”, zoals Michael Parenti het ooit beschreef. Die expansie is alleen mogelijk door de creatie van US-dollarvaluta, of dat nu door middel van omkoping of oplichting is, en een omgekochte/afgeleide Amerikaanse burgerij die bereid is om dit te tolereren. Maar zoals de titel van dit artikel vraagt: hoe lang kan deze eventualiteit nog standhouden? Dat wil zeggen, in combinatie met de rest van de wereld buiten de VS/NAVO die niet langer bereid zijn om Amerika’s Exorbitante Privilege te financieren.

We bevinden ons in een snel veranderende wereld, die al zodanig veranderd is dat de macht van de VS in zekere mate gemarginaliseerd is. De mislukte staten die de VS creëert, en het feit dat de Verenigde Staten een oogje dichtknijpen voor schendingen van de mensenrechten, kunnen niet eeuwig genegeerd worden, terwijl er schijnheilig wordt gepreekt voor een “op regels gebaseerde orde” waarin alleen de VS en hun belangen de regels bepalen. Nou, de regels voorbij het Imperium zijn al veranderd… en dat is zeker geen verandering die gunstig is voor de corrupte belangen die nu het Amerikaanse regime bezitten en exploiteren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Le Rouge et le Noir: De rood-bruine, nazi-commie canards van de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerzet in EU tegen von der Leyen’s “ongecontroleerde” steun voor Israël
Volgend artikelVideo: Oekraïense Leopard tanks lopen in een Russische hinderlaag in Verbovoye en worden vernietigd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

    • Hallo Tigron – Bedankt voor je reactie. Ik ben er helemaal voor gaan zitten, want infogierig. Helaas.. deze docu heb ik al gezien..

     ´Seymour Hersh staat befaamd om zijn vele onthullingen. Dat begon tijdens de Vietnamoorlog, toen hij scheef over het bloedbad van My Lai, waar hij de Pullitzer prijs voor ontving. Daarna ontdekte hij onder meer dat de dood van Osama bin Laden in scene was gezet, dat de gifgas aanval in Ghouta niet door Assad maar door pro-Westerse terreurgroepen was gepleegd (met door Saudi Arabië geleverd gas), dat ISIS werd opgericht door de Amerikaanse, Turkse en Saudische inlichtingendiensten..

     Gezien de ware ontstaansgeschiedenis van ISIS is het dus helemaal geen vreemde gedachte dat ook Hamas een constructie van..´

     https://www.xandernieuws.net/algemeen/zoon-van-hamas-leider-israel-moet-hamas-in-tunnels-onder-gaza-vergassen/

     Mosab Hassan Yousef had het in eerste instantie over het uitroken van.., maar deze uitspraak wordt niet meegenomen door Xander. En zo zullen er altijd details weggelaten worden die essentieel zijn om het totaal plaatje te kunnen zien. Hoe dan ook zitten er wat mij betreft veel meer kanten aan het verhaal dan ik waar dan ook terugvind in de diverse artikelen. Ik heb me voorgenomen me wat te gaan terugtrekken.. Ik poep mijn eieren wel in mijn eigen schuur. Daarbij de wetenschap(!) dat alles verloopt zoals het verlopen zal. Let go, let God – Maranatha.
     Groet.

  • Het ‘westen’ is het ‘vierde rijk’.
   En is een synoniem voor de ‘vierde industriële revolutie’ waar schwab steeds over bazelt.

 1. Ik kan mij nu niet voorstellen dat in vele delen van de niet Westerse wereld, na de oorlog en reactie daarop van het Westen op Rusland dat juist die wereld die al twijfelde over de reactie van dat Westen nu niet helemaal de ogen en oren inmiddels helemaal open hebben als het om de reactie gaat van dat Westen en de Gazanen in hun openlucht gevangenis, ik geloof dat een heel groot gedeelte van deze aardkloot inmiddels wel een kant zal kiezen en dat is niet voor het Westen, de boosheid onder de bevolkingen lijkt mij enorm over die hypocriete Westerse dominantie, ik kan mij vergissen maar ben zo overtuigd dat het tij gaat keren, in tijd (?) maar het zal die kant op gaan, 300%!!!

  • Zeker zal het tij gaan keren flardinga. Dit artikel zonet onderschept met dank aan Adriaan W. die het op een ander draadje plaatste. Vertaalknop rechtsboven:

   20 oktober 2023
   Schotse premier wil 1 miljoen Palestijnen hervestigen in de EU
   Humza Yousaf, wiens familie van haar vrouw in de Gazastrook woont, zei dat Schotland klaar was om zijn deel van de vluchtelingen op te nemen.

   https://rmx.news/israel/scottish-pm-wants-to-resettle-1-million-palestinians-to-the-eu/

   Wat een fantastisch nieuws hé? Dit wilde ik jou vanzelfsprekend niet onthouden.

   20 oktober 2023

  • De westerse satanische clown keizers hebben geen kleren aan… de hele planeet ziet het, behalve de westerse consument, uhm junks, uhm slaven… uhm… wat zijn wij in het westen eigenlijk? Zombies die alleen nog leuke dingen en lekker eten willen consumeren?

  • Het bloed zal door de straten stromen. Zoals ik in het jaar 2015 al voorspelde.
   Het grootste bloedoffer aller tijden. En toen kwam de olifant met z´n lange snuit en blies heel het verhaaltje …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in