Vandaag bespreek ik het verreweg meest alarmerende onderwerp in het geopolitieke landschap van vandaag. Dat is de oorlog in Oekraïne en de gevaren van escalatie.

Ik heb uitgebreid geschreven over twee aspecten van de oorlog in Oekraïne die u niet hoort in de mainstream media in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk, schrijft James G. Rickards.

Amerikaanse media zoals The New York Times (een kanaal voor het State Department) en The Washington Post (een kanaal voor de CIA) berichten eindeloos over hoe de Russische plannen zijn mislukt, over hoe incompetent ze zijn, over hoe de Oekraïense strijdkrachten (AFU) de Russen hebben teruggedrongen in de Donbass, en hoe NAVO-wapens zoals Amerikaanse Abrams-tanks, Britse Challenger-tanks en Duitse Leopard-tanks binnenkort het tij tegen Rusland zullen keren.

Dit is allemaal onzin. Er is niets van waar.

Realiteitscontrole

Om te beginnen waren de Oekraïense opmarsen in de nazomer gericht tegen licht verdedigde stellingen die de Russen snel afgaven om krachten te sparen. De Russen waren bereid het land op te geven om geen waardevolle manschappen en materieel te verliezen.

De Russen trokken zich terug naar beter verdedigbare stellingen en hebben sindsdien de Oekraïense aanvalstroepen hard aangepakt. Oekraïne heeft ongelooflijk veel mannen en materieel verspild in deze vergeefse en onverstandige aanvallen.

Volgens geloofwaardige berichten naderen de AFU-slachtoffers de 500.000 en nemen ze in een onhoudbaar tempo toe. Aan de andere kant zijn de berichten over 100.000 Russische doden vrijwel zeker overdreven door Oekraïne. De BBC probeerde deze aantallen te verifiëren en kon slechts ongeveer 20.000 bevestigde Russische doden vinden op basis van uitgebreide zoekopdrachten op begrafenisberichten, openbare documenten, enz.

Stuur de tanks – uiteindelijk!

Hoe zit het met de tanks die de NAVO zogenaamd stuurt? Wel, de tanks zijn nog niet geleverd en dat zal nog maanden of langer duren. Onze eigen M1 Abrams tanks komen misschien pas over een jaar of langer.

We moeten deze tanks namelijk op maat bouwen, zodat ze niet de speciale bepantsering en andere geavanceerde systemen hebben die onze eigen M1’s wel hebben. Het Pentagon wil niet dat ze in Russische handen vallen als ze uitgeschakeld of veroverd worden. Bovendien sturen we toch maar 31 tanks.

  Oekraïne Situatierapport: Kharkiv aanval onderzoek - Aanvallen op Rusland en Russische wraak

Als de NAVO-tanks aankomen, worden ze waarschijnlijk snel vernietigd door Russische artillerie, antitankwapens en precisieraketten. Het zijn goede tanks, maar verre van onoverwinnelijk. De Russen ontwikkelen al tientallen jaren krachtige wapens die speciaal zijn ontworpen om deze NAVO-tankmodellen te vernietigen. De Russen maken zich daar niet echt zorgen over.

Bovendien zijn tanks voor bescherming afhankelijk van effectieve luchtdekking, die Oekraïne niet heeft. Ze zijn schietschijven op het slagveld. Het heeft niet veel zin om tanks naar Oekraïne te sturen, tenzij u gevechtsvliegtuigen stuurt om ze dekking te geven (meer daarover hieronder).

Rusland wint op het slagveld

Ondertussen hebben de Russische troepen de stad Bakhmut bijna omsingeld, een belangrijk transport- en logistiek knooppunt, waar verschillende belangrijke wegen en spoorlijnen doorheen lopen. De stad zal waarschijnlijk binnen enkele weken in handen van de Russen vallen.

Het verlies van Bakhmut zal een grote klap zijn voor Oekraïne, ondanks beweringen in de westerse media dat het eigenlijk niet zo belangrijk is. Oekraïnes hele verdedigingslinie van 1300 kilometer zou waarschijnlijk beginnen af te brokkelen, en ze hebben geen zwaar versterkte posities om op terug te vallen. De Oekraïense troepen zijn weliswaar dappere en bekwame soldaten, maar ze zijn uitgeput en zitten nu al zonder voorraden.

Bovendien lijkt het waarschijnlijk dat Rusland een verwoestend offensief voorbereidt met enorme hoeveelheden manschappen, tanks, gepantserde personeelsdragers, artillerie, helikopters, drones en gevechtsvliegtuigen.

Dit Russische leger is niet hetzelfde leger dat een jaar geleden Oekraïne binnenviel. Het is veel beter getraind, geleid en uitgerust. Het heeft geleerd van de fouten die het tijdens de eerste invasie in februari maakte. Oekraïne moet niet verwachten dat ze die fouten zullen herhalen.

Betekent dit allemaal dat ik een Russische overwinning in Oekraïne toejuich? Nee, ik observeer alleen de feiten ter plaatse en consolideer ze om een objectieve analyse te maken.

Op grond van die analyse geloof ik dat Rusland de oorlog militair zal winnen. Westerse militaire bijstand kan de gevechten verlengen, maar zal de uiteindelijke uitkomst niet beïnvloeden. Het zal alleen het onvermijdelijke uitstellen en veel meer mensen onnodig doen sterven.

Het veel grotere risico

Het tweede facet van deze oorlog dat niet in de media wordt vermeld, of op zijn minst gebagatelliseerd, is het groeiende risico van een kernoorlog.

  Financiële crisis en kinetische oorlog op kookpunt, resulterend in de ineenstorting van het Amerikaanse imperium

Dit risico neemt toe met elke escalatie door beide partijen. De VS lopen voorop in roekeloze escalatie door het leveren van langeafstandsgeschut, Patriot-raketbatterijen, inlichtingen, bewaking en nu de tanks. Rusland reageert bij elke stap.

Er zijn nog een aantal stappen voordat beide partijen op nucleair niveau uitkomen, maar geen van beide partijen toont zich bereid een stap terug te doen.

Rusland heeft overigens het volste recht om de NAVO-landen die wapens leveren aan Oekraïne aan te vallen. Door wapens te leveren aan een partij in het conflict hebben zij hun neutraliteit opgegeven en zijn zij in feite strijders geworden. Rusland heeft dit niet gedaan omdat het de NAVO niet rechtstreeks in de strijd wil betrekken. Maar wettelijk kan het dat wel.

Gimme, Gimme, Gimme

De eisen van Oekraïne aan de VS, het VK en de rest van de NAVO voor geavanceerde wapens om de Russen te bestrijden kennen geen grenzen. Het Westen begon met het leveren van geld, inlichtingen en antitankwapens zoals de Javelin-raket aan Oekraïne. Al snel leverden wij langeafstandsgeschut, drones en meer geld.

Toen de Russische opmars doorging, eiste en kreeg Zelensky Patriot-raketbatterijen die inkomende Russische raketten kunnen vernietigen. De Amerikaanse artillerie werd gericht op de Russische Krim. Verschillende drones sloegen binnen Rusland toe op gevoelige luchtmachtbases met kernwapens op het terrein.

De volgende vraag naar meer wapens betrof geavanceerde tanks die momenteel worden geleverd door de VS, het VK, Duitsland en Polen. In de laatste zet, die niet als een verrassing komt, eist Oekraïne nu F-16 gevechtsvliegtuigen van de VS, een van de meest geavanceerde vliegtuigen ter wereld.

Maar Rusland heeft het meest geavanceerde luchtverdedigingssysteem ter wereld en is zeer goed in staat om F-16’s in groten getale neer te schieten.

Biden heeft het verzoek van Zelensky tot nu toe afgewezen, maar hij sloot eerder uit dat hij tanks zou sturen voordat hij uiteindelijk toegaf. Hetzelfde zal waarschijnlijk gebeuren met de vliegtuigen. Maar ze zullen het tij niet keren tegen Rusland.

  Zweedse regering vertelt burgers om deze winter "dekenhutten van keukentafels" te bouwen om te voorkomen dat ze doodvriezen

Zodra deze geavanceerde systemen laten zien dat ze niet kunnen helpen, wat is dan de volgende eis van de Oekraïners? Rusland kan net zo snel en dodelijk escaleren als de VS.

Dit hele scenario is een lange, langzame mars naar een kernoorlog of de volledige desintegratie van Oekraïne.

Is iemand hier echt op voorbereid?

De VS zullen de wapenleveranties niet stopzetten omdat Joe Biden bang is voor gezichtsverlies en zijn naaste adviseurs zoals Victoria Nuland een irrationele haat tegen Rusland koesteren en totale oorlogszuchtigen zijn.

Nu kunnen we een nieuw gevaar toevoegen, dat voortkomt uit wanhoop. Dit is het feit dat de VS zelf de grootste verliezer van de oorlog kan zijn.

Naarmate Oekraïne verdwijnt onder een massale Russische aanval, zullen de VS steeds wanhopiger worden. Haar geloofwaardigheid staat op het spel nadat zij zoveel geld, materieel en moreel gewicht in de verdediging van Oekraïne heeft gestoken.

De regering-Biden heeft de oorlog in Oekraïne in wezen veranderd in een existentiële crisis voor de VS en de NAVO, terwijl dat nooit het geval had moeten zijn. Oekraïne is nooit van vitaal belang geweest voor de VS. Maar de oorlog is existentieel voor Rusland, en zal niet opgeven.

Gaan de VS gewoon hun handen in de lucht steken en de Russische overwinning toegeven? De NAVO kan wel eens uiteenvallen bij zo’n spectaculaire mislukking. Dus zullen ze waarschijnlijk dubbel inzetten.

Misschien beveelt een wanhopige Biden troepen naar het westen van Oekraïne als buffer tegen een volledige Russische overname van het land. U kunt zich voorstellen wat er mis kan gaan. Die situatie kan snel ontaarden in een directe oorlog tussen de VS en Rusland in plaats van de proxy-oorlog die het nu is.

Het Westerse volk en met name investeerders zijn hier niet op voorbereid. Dat zouden ze wel moeten zijn. Het wordt steeds waarschijnlijker.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Officiële vertaling van de toespraak van president PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO’s Stoltenberg muteert in een Poetin-aanhanger
Volgend artikelWEF-voorzitter Klaus Schwab zegt dat overheden wereldwijd gebruik moeten maken van A.I. om “meesters van de wereld” te worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. ‘Oekraïne is nooit van vitaal belang geweest voor de VS.’

  Volgens mij is Oekraïne van vitaal belang voor de nazi’s/deepstate/cabal/jezuïeten/Khazaren. Oekraïne is waar ze al hun geldstromen, biowapens, mensenhandel, kinderhandel, orgaanhandel, experimenten, drugs- en wapenhandel verbergen. Alle nazi’s maken bootladingen geld over aan Oekraïne, OMDAT IN OEKRAÏNE ALLE BEWIJZEN TEGEN HEN TE VINDEN ZIJN. Het is alles of niks voor de nazi’s. Evelyn Rothschild (die is inmiddels in de hel) zei dat als Oekraïne valt, dan valt de hele NWO/cabal.

 2. Het is een door en door trieste zaak.
  Ik heb zo het vermoeden dat de oversterfte in Rusland (in oorlog en onder zware sancties) wel eens lager zou zijn dan in de westerse landen na de grote campagne.
  We zijn onze eigen grootste vijand.

 3. Wat die griezels nog proberen om nog meer en meer mensenlevens te verwoesten zodat hun narcistische ego nog even stand kan houden zal gaan mislukken want al die duivelse zogenaamde elite regeringen in het westen gaan zeer grote problemen met hun eigen volk krijgen je zal zien tussen nu en 3 maanden gaan er grote en serieuse volksopstanden komen die wat ze ook zullen proberen om deze in te dijken door bv.weederom nieuwe wetten te verzinnen om mensen in het gareel te houden het voor die narcisten een verloren zaak gaat worden. Je zal zien dat er plotseling bepaalde mensen op een hogeren rang “zoals een leugentje om bestwil en daar zijn ze zeker goed in” van het toneel proberen te verdwijnen zogezegd door ziekte of depressie noem maar enkele zaken op, doch er zal op hen gejaagd worden en er komen zeker veroordelingen of nog erger voor deze gasten aan. Het wordt een slag van liefde en zuiverheid tegen de duistere demonen en we gaan winnen

  • Waarom is er zoveel haast met digitaal geld, QR codes, electrische “smart” autos, online banking, geen gas aansluitingen meer bij nieuwbouw…. noem maar op.
   Toen de fransen maar taart moesten gaan eten toen ze hongerig waren, hadden die weinig te verliezen, min of meer een snelle dood op de barricades of een hongerdood.
   Binnenkort kan ons leven gewoon remotely uitgeschakeld worden dus ik denk dat die volksopstanden wel zullen meevallen.
   Iedereen wil graag zijn leventje houden en tegen de tijd dat het brood op is en taarttijd is aangebroken, zitten we al digitaal vastgeketend.

 4. Niet te vergeten “wie het zegt ?”
  Onder: “About” = over Jim or James Rickards
  Hij is een langjarige CIA-analist met 40 jaar ervaring als bankier, econoom en Wall Street-agent en Goud-handelaar als officiele dekking en werkende met/voor vele van hun (CIA-)corporaties en overheden zoals Defentie, Congres en Senaat en hun propaganda verstrekkende Media-hoeren.
  Zie onder. Dus hij kan het weten en is hij het kennelijk niet eens met de walgelijke corruptie van de Bidens/Obama’s/Clinton’s/Bush’s.

  “About James Rickards:

  James G. Rickards is the editor of Strategic Intelligence, Project Prophesy, Crash Speculator, and Gold Speculator. He is an American lawyer, economist, and investment banker with 40 years of experience working in capital markets on Wall Street. He was the principal negotiator of the rescue of Long-Term Capital Management L.P. (LTCM) by the U.S Federal Reserve in 1998. His clients include institutional investors and government directorates.

  His work is regularly featured in the Financial Times, Evening Standard, New York Times, The Telegraph, and Washington Post, and he is frequently a guest on BBC, RTE Irish National Radio, CNN, NPR, CSPAN, CNBC, Bloomberg, Fox, and The Wall Street Journal. He has contributed as an advisor on capital markets to the U.S. intelligence community, and at the Office of the Secretary of Defense in the Pentagon. He has also testified before the U.S. House of Representatives about the 2008 financial crisis.

  Rickards is the author of The New Case for Gold (April 2016), and four New York Times best sellers, Currency Wars (2011), The Death of Money (2014), The Road to Ruin (2016), and Aftermath (2019) from Penguin Random House. And his latest book, The New Great Depression was published in January 2021.

 5. Ik hoop dat Rusland de oorlog heel en heel snel wint.
  Zo snel dat de NATO geen kans krijgt om deze tanks en vliegtuigen te leveren want hierdoor wordt de kans op een atoomoorlog met atoom bommen op Londen en Rotterdam alleen maar groter. Op Rotterdam omdat Rutte er gewoon om vraagt. Het is niet mijn of onze oorlog van de oorlog van deze regering met Rutte als leider
  Een zeer snelle overwinning zal ook veel levens besparen met alle verdriet waarmee dat gepaard gaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in