Bij het begin van de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne op 24 februari 2022 zei president Poetin: “We zijn deze oorlog niet begonnen, maar we zullen hem nu beëindigen.” Het gejoel in het Westen hierover was oorverdovend. Een jaar later heeft NAVO’s Stoltenberg het oordeel van Poetin bevestigd, schrijft Peter Haisenko.

Tijdens de persconferentie op het NAVO-hoofdkwartier op 13 februari liet secretaris-generaal Stoltenberg persoonlijk de journalisten rechtop zitten en kennis nemen van een officiële datumcorrectie met betrekking tot het begin van oorlogszuchtige gebeurtenissen in Oekraïne. Een verslaggever van Associated Press wilde van de secretaris-generaal weten hoe, na een jaar van recente gebeurtenissen in Oekraïne, de huidige oorlog “de NAVO en in het bijzonder uw (Stoltenberg’s) werk had veranderd” (min. 28:19). De verklaring luidde letterlijk als volgt:

“In één opzicht is de NAVO niet veranderd. Het is alleen gebleken hoe belangrijk de NAVO is geweest. In feite heeft de NAVO sinds 2014 de grootste versterking van de collectieve verdediging in een generatie doorgevoerd, want de oorlog begon niet vorig jaar in februari. Die begon in 2014.”

Deze omstandigheid zou hebben geleid tot “een uitgebreide aanpassing van ons bondgenootschap, met een hogere paraatheid van de strijdkrachten, met meer aanwezigheid in het oostelijk deel van het bondgenootschap, met meer oefeningen,” vervolgde Stoltenberg in zijn uitwerking van de activiteiten aan de oostflank van de NAVO. Als vermeend positief neveneffect van de gebundelde activiteiten van het militaire bondgenootschap in Oekraïne voegde de NAVO-leider daaraan toe:

“En voor het eerst in vele, vele jaren zijn alle bondgenoten begonnen hun defensie-uitgaven te verhogen.” Met het begin van de gebeurtenissen op 24 februari, zei hij, heeft het NAVO-bondgenootschap onmiddellijk besloten “onze aanwezigheid te vergroten” om deze “versterkte aanwezigheid die we de afgelopen jaren al hebben geïmplementeerd” uit te bouwen. Vervolgens werd nog eens bevestigd dat de concrete planning voor een oorlog tegen Rusland uiterlijk vanaf 2016 was begonnen:

“We hebben de gevechtstroepen in 2016 vastgelegd.”

De “invasie was geen verrassing”, legde Stoltenberg verder uit. De gebeurtenissen waren “te voorzien”, daarom zou de NAVO “voorbereid zijn geweest toen het gebeurde”.

Wat Stoltenberg ook bezield mag hebben, hij bevestigt wat president Poetin vanaf het begin heeft gezegd. Tegelijkertijd logenstraft hij al degenen die, de geschiedenis vergetend, ontkennen dat Kiev sinds 2014 in het oosten oorlog voert tegen de eigen bevolking, met de NAVO aan haar zijde. Met deze verklaring bevestigt hij ook dat de NAVO al minstens zeven jaar werkt aan een oorlog tegen Rusland. Hoe kan anders worden geïnterpreteerd dat er al in 2016 gevechtsgroepen werden vastgesteld? Iedereen die de gebeurtenissen in de Donbas heeft geobserveerd, weet ook dat de burgerbevolking in de steden daar al enkele jaren wordt beschoten met NAVO-wapens, wat heeft geleid tot meer dan 14.000 dode burgers. De NAVO en haar secretaris-generaal zitten tot aan hun nek in het bloed van onschuldige burgers.

  Over energie, opnieuw

Arrogant geven zij hun beleid van leugens toe

Nu moet men zich gewoon afvragen wat zowel Stoltenberg als Merkel, Hollande en Porosjenko ertoe bewoog om de waarheid te vertellen. De laatste toen ze aankondigden dat de Minsk-akkoorden nooit bedoeld waren om vrede te brengen, maar om Oekraïne te bewapenen tegen Rusland. Oh ja, waarom denkt u dat de regering Merkel onopvallend artikel 80 van het Wetboek van Strafrecht (StGB) heeft geschrapt, dat voorbereiding van een aanvalsoorlog strafbaar stelt met de zwaarste straffen? Volgens het Duitse recht al, dat overigens nog steeds van toepassing is op daden die vóór 2017 zijn gepleegd. Vergelijkbare bewoordingen zijn te vinden in de VN-statuten. Beseffen deze oorlogsstokers niet dat zij zelf de voorwaarden hebben geschapen om voor een internationaal tribunaal te worden gebracht en berecht? Realistisch gezien is een rechtszaak niet eens nodig, want de daders hebben bekend. Zij zouden op zijn minst onmiddellijk in voorlopige hechtenis moeten worden genomen. Er bestaat immers vluchtgevaar. Porosjenko is al naar Londen gevlucht.

In die zin moet men Poetin weer gelijk geven als hij zegt dat het Westen het “rijk der leugens” is. Maar is het niet zo dat het Westen, de VS voorop, tot nu toe altijd is weggekomen met zijn leugens? Is dat wat deze arrogantie bezielt om deze keer, zelfs tijdens een lopend conflict, toe te geven dat ze hebben gelogen en de oorlog hebben gepland? Of ontglipt de waarheid wanneer “journalisten” per ongeluk de juiste vragen stellen? Maar op deze vraag aan Stoltenberg kwam niet eens het verbazingwekkende antwoord. Dus schepte Stoltenberg gewoon op over hoe geweldig zijn werk is voor de NAVO en, natuurlijk, het Amerikaanse imperium, hoe vooruitziend hij is en kon hij het niet laten om zichzelf te feliciteren? Hoe dan ook, hij zei het en bevestigde daarmee alles waarvan Rusland en nu ook China de NAVO en de VS beschuldigen.

  De-dollarisatie: De doodsteek voor de Amerikaanse hegemonie - Alle tekenen wijzen op oorlog

Het rijk der leugens staat met de rug tegen de muur

Tot nu toe werd iedereen die erop wees dat de uitbreiding van de NAVO naar het oosten al een agressieve daad van het Westen was, dat de NAVO schuldig is aan de huidige speciale militaire operatie van Rusland, dat het Westen Kiev nooit heeft gemaand om eindelijk de akkoorden van Minsk uit te voeren en dat de sancties tegen Rusland onrechtmatig en schadelijk voor onszelf zijn, weggezet als een “Poetin-aanhanger”. Hoe zal het eruitzien nu Stoltenberg zich heeft aangesloten bij de rijen van de Poetin-aanhangers? En dan is er nog de kwestie van de ontploffing van Nordstream. De VS ontkennen het natuurlijk. Maar het zou niet van toepassing moeten zijn: Wie eenmaal liegt… en zo recent nog betrapt is op liegen? Hoe kan de regering van de BRD zich hieruit wringen als ze nog steeds weigert deze oorlogsdaad tegen Duitsland op te helderen? De NAVO staat voor haar Armageddon.

Is het niet een slechte grap dat de VS nu eisen dat de onderzeese pijpleidingen beter worden beschermd? Is in Washington het besef doorgedrongen dat zij niet de enigen zijn die zo’n huzarenstukje kunnen uitvoeren? Het is waarschijnlijk de gebruikelijke praktijk van het imperium om te liegen: Alles wat men zelf doet maar de “vijand” niet, wijt men aan de vijand en gaat ervan uit dat de vijand net zo perfide zal handelen als men zelf heeft gedaan.

De wereld ziet wie er liegt en wie welke doelen nastreeft. Dank u, mijnheer Stoltenberg. Maar laat het verval van deze psychopaat niet ook zien dat de leiders in het Westen precies weten wat ze doen en hoe ze het doen. Honderdduizenden, zelfs miljoenen mensenlevens tellen niet mee in de nobele doelstellingen om de macht van het Amerikaanse imperium te handhaven en Rusland en China te vernietigen. En vergeet niet, Duitsland ook en dit alles gedurende meer dan honderd jaar met Londen in de voorhoede.

  Poetin: Risico op kernoorlog "neemt toe", operatie Oekraïne wordt "lang proces"

Ik ben geen Poetin-aanhanger

Ergens wil ik mezelf niet aan de zijde van Stoltenberg zien als een Poetin-aanhanger. Daarom zeg ik het heel duidelijk: ik ben geen Poetin-aanhanger! Ik vereer president Poetin als de grootste staatsman van tenminste de 21e eeuw. NAVO-Stoltenberg heeft dit zojuist bevestigd, net zoals hij heeft bewezen dat publicaties uit Rusland, bijvoorbeeld Russia Today, eerder de waarheid verkondigen dan al onze systeemmedia. Daar kan men al lang te weten komen wat Stoltenberg, Merkel en Co. werkelijk van plan zijn. Precies dit, namelijk meer waarheidsgetrouwe berichtgeving, is de reden waarom deze Russische media in ons land zijn gecensureerd en verboden. De propagandaleugens van het Westen mogen niet verstoord worden. Hoe kan anders een rijk der leugens zijn burgers voortdurend voorliegen en de velen leugens laten geloven.

In dit verband kwam zojuist het toepasselijke nieuws binnen. In Israël is er een bedrijf genaamd “Team Jorge”, dat al enige tijd aanbiedt om voor veel geld verkiezingen en politiek te manipuleren met valse rapporten en trollen. Zij claimen veel succes met hun activiteiten. In de VS worden de censuuracties van Twitter en Co momenteel openbaar onderzocht. De FBI zelf, “Big Pharma” en zelfs het US Department of Health and Human Services waren de daders. De onthulling van Stoltenberg toont waarschijnlijk ook slechts het topje van de ijsberg van leugens. Maar dit is wat er gebeurt als “topleiders” niet worden geselecteerd op kwalificaties maar op ideologische gehoorzaamheid. Net zoals de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, die in dit opzicht overgekwalificeerd is, Rusland de oorlog verklaarde. Ook dat was net zo eerlijk als de onthulling van Stoltenberg over het begin van de oorlog. Maar ja, volgens hen liegt alleen Rusland en verspreidt het propagandistische valse berichten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin – Door het Westen als “gek” gebrandmerkt – Zei dit in een van de beste toespraken van het jaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHawaï lanceert ’s werelds eerste online datingservice voor ongevaccineerden
Volgend artikelHet gruwelijke eindspel in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. We zijn in oorlog met domme arrogante clowns. Deze mensen DENKEN dat ze geweldig en superieur zijn… OMDAT ZE OMRINGD ZIJN DOOR JA-KNIKKERS. De keizers zonder kleren gaan in hun eigen zwaard vallen.

 2. Wie kan mij helpen?
  Ik begrijp niet waarom de cabal hun eigen leugens zo duidelijk aan het Licht brengen.
  Denken zij dat zij alles in de hand hebben?
  Dat rechters hen toch niet veroordelen?
  Dat het volk niks meer interesseert?
  Of zijn de satanisten echt gewoon heel erg over het paard getild en dom?
  Ik weet het niet…

  • Ze zijn heel erg dom. Ze fantaseren zelf dat ze superieur zijn, maar dat fantaseren ze alleen maar omdat ze omringd zijn door JA-knikkers. De cabalisten zitten ook allemaal in het reptielenbrein, lees daar eens kort iets over en het word je duidelijk wat voor opportunistische laffaards de cabalisten zijn. Ze werken letterlijk als reptielen. Roven, stelen, egoïsme, hebzucht, nemen, koudbloedig, liefdeloos, geen compassie, geen empathie, alleen maar puur nacistisch egoïsme. De gemiddelde kleuter is wijzer dan de grootste elitaire leider, intelligentie snappen ze niks van. Ze liften als parasieten mee op de mensheid en ze maken zichzelf wijs dat de mensheid juist op hen meelift. Ze hebben geen wijsheid, alleen slimheid. Daarom maken ze programma’s als De Slimste Mens (eigenlijk gewoon memory voor volwassenen) om ons naar hun niveau van domheid te halen. De satanisten/het kwaad ontwikkelen zich niet, ze roven en stelen en moorden en verkrachten en nemen nemen nemen… ze hebben niks ontwikkeld, ze roven alleen maar. Ze zijn zelf nutteloze eters. Ze liften als parasieten mee op de mensheid. De mensheid moet zich ontdoen van die parasieten, zodat we kunnen genezen en verder kunnen met bestaan. De losers/de barbaren, die ons met hun reptielenbrein al eeuwen gijzelen, gaan uitsterven. Symboliek en hun domheid wordt hun val.

   • 1)De trein ontsporingen zijn meer het gevolg van decennia bezuinigen op onderhoud en nooit echt aangepast is op de huidige techniek en intensiteit. Bijna alles is in Amerika geprivatiseerd en die hebben winst maken boven onderhoud en vernieuwing gekozen. De infrastructuur in Amerika schijnt nog op basis van de jaren 1930 te stammen. 2)Alle zogenaamde natuurrampen wereldwijd zijn via H.A.A.R.P. en chemtrails tot stand gekomen met deze geo-engineering om het weer te manipuleren. Veelal voor geopolitieke inmenging en om het volk rustig te houden en ziek te maken. 3)Daar ruim 85% van de mensheid gehoorzaam alle bevelen van de zelfverklaarde autoriteiten netjes opvolgt zonder vragen te stellen en zo de uitvoerende slaven zijn wat alleen ten goede komt aan de opdrachtgevers van de zelfverklaarde autoriteiten. 4)De aankomende alien aanvallen met vliegende schotels, zijn het verborgen wapensysteem, want deze techniek is al begin jaren 1930 ontwikkeld en zijn in middels zoveel gevorderd dat zij met een vortex aanstuwing voor de gewone bevolkingen ongekende bewegingen kunnen maken in de lucht en zo een hoax kunnen veroorzaken dat we zogenaamd aangevallen worden door buitenaardse. Dit is ook puur gericht op controle over de bevolkingen willen afdwingen.

 3. “In één opzicht is de NAVO niet veranderd. Het is alleen gebleken hoe belangrijk de NAVO is geweest. In feite heeft de NAVO sinds 2014 de grootste versterking van de collectieve verdediging in een generatie doorgevoerd, want de oorlog begon niet vorig jaar in februari. Die begon in 2014.”

  Zal de smerige zionist Stoltenberg geen moeite gekost hebben om zich zó tegen een bijeengeroepen stel randdebiele “journalisten” zich uit te laten over de enorme fuck up die de moeder of all evil Amerika opm touw heeft gezet samen met de NAVO en de Europese unie die allemaal nu met zweterige handjes achter hun bureaus zitten en de de laatste orders doorgeven die door Obama en Kamela Harris de acteur Arthur Roberts in zijn gewillige oor hebben gefluisterd.

 4. Ik ben ook geen rusland aanhanger maar gezien wat er gebeurd zou ik elk NAVO land wat grenst aan Rusland een strook van 30 kilometer platgooien langs de grens. Om extra veigheid af te dwingen want praten willen en mogen ze niet van de VS

 5. Ho, of dat zo zo erg dom zijn..
  Als ze zo erg lang plannen en iedereen omkopen?
  Verder zetten van hun planning om opstand te creëren, vrees ik.
  Aan burgeroorlogen is er ook veel te verdienen voor de wapenhandelaars en plunderaars, denk je niet?
  Uit chaos zich nadien opwerpen als DE oplossing.
  En wie is er nu nog wijs genoeg om dit nog te doorzien of te kunnen dwarsbomen?

  • Dat zie je goed, de bedoeling is om overal ter wereld chaos te creëren, om de bevolking kwaad en boos te laten worden op hun regeringsleiders. Zodat er overal een burgeroorlog ontstaat. Dan kunnen de echte cabal zich als de good gay’s zich presenteren om de boel weer te neutraliseren en dan is de NWO een feit. Van het eeuwige spel van: Probleem creëren- reactie uitlokken- oplossing aanbieden. Maar al deze 3 activiteiten worden alle door de zelfde partij aangestuurd. Dat zagen we ook met het zogenaamde virus. De WHO suggereerde een pandemie van een fictief virus en de regeringen en de media schreeuwde het constant van de daken – de bevolkingen raakte in paniek en werden angstig en verlangde dat de regering voor een oplossing. – De aangeboden gratis experimentele vaccin, wat achteraf een genetische modificatie injectie was, die je snel laat verouderen en zo dat iedereen geïnjecteerde gecontroleerd uit wordt gefaseerd en tevens gechipt bent zodat iedereen gevolgd en gecontroleerd/gemanipuleerd kan worden. Zonder dat de bedenkers van dit scenario als de schuldige worden aangewezen.

   • 🙂 The good guys, or the good gays? (Do the latter really exist?) Let op de apostrofe!

    gay’s = genetive , bezittelijk. Voorbeelden: John’s book, the gay’s hairdo. Meervoud: The gays’ hairdo.
    It’s: kort voor It is. Its: bezittelijk => Its color, the dog ate its food.

 6. Beste Mensen

  Voorbeelden :
  Elke Muntstuk heeft 2 Keerzijden
  Maar men vergeet altijd die zijde
  Welke ??
  De Derde De Ring Rand
  Het aan elkaar geplakt houd randje
  Het Neutrale
  Deze zorgt ervoor dat dat ruilmiddel een waarde gaat krijgen
  Dus Buffer zones moeten er altijd zijn
  Genaamd Niemands Landen Grenzen
  Iedereen is daar bij wijze van : Een vrije vogel
  Die Randen moeten er dus altijd zijn
  Hoe dun ook
  Om onvrede te kunnen Neutraliseren
  Als er mensen zijn die daar willen gaan wonen ?!
  Eigen keus / schuld
  Niet zielig doen naderhand

  De Aarde kent een Noordelijke Halfrond
  Maar ook ….
  Een Zuidelijke Halfrond
  In het midden de naam Evenaar
  Wat betekend het woord Evenaar ???
  Het Positieve en het Negative aan elkaar geklemd houd Rand
  Neutraal terrein beste mensen

  Zo ook :
  De Oostelijke Halfrond de Zons opkomst Liefde Gedeelte Of Landen & Het Westelijke Halfrond de Zons ondergang’s Haat gedeelte Of Landen
  Ook hiertussen zit de Evenaar
  Neutraal terrein

  Mensen vergeten dit en plegen overspel
  Vervolgens zeggen …
  Uitgaan op Avontuur Sensatie

  Dan krijgt men oorlogje spelen

  Het is een realisatie proces
  Hoe eerder men realiseert hoe beter
  Alles JA ECHT ALLES heeft dus een plus en een min kant
  ELKE ATOOM
  DUS OOK DE ATOOM BOM
  Zelf verder denken en invullen

  Uiteindelijk overwint liefde toch alles
  Immers Haat word geboren uit Liefde
  Vervolgens uit Haat nog meer Haat
  Helaas word Nooit geboren Liefde uit Haat
  Liefde daalt neder in een Wezen
  Dit kan ook wel eens gebeuren in een mens om vervolgens weer langzaam te vervormen verloederen tot Haat Kannibalisme
  Dat komt door de verdwalingen tijdens de zoektocht op Avontuur
  Als men van het rechte Pad gaat afdwalen dan komt men bij Geloof
  Geloof betekend niks anders dan Negative aanleg aankweken

  Anders leeft in Dharma Liefde
  Liefde tot Alles is Alles
  Het hoogste wat een Mens kan bereiken als een Dier uit het Dierenrijk

  Dank U

 7. NATO = Nationale Terreur Organization (zoals met alles met belastinggeld betaald) voor de ZioNAZI Banksters sinds de oprichting van NATO-Gladio en EU, UN, BIS etc. gedurende WW2 terwijl gelijktijdig hun ZioNAZI vemogens met hun operatie “Paperclip” in veiligheid werden gebracht in Zwitserland, US en Argentina.
  Bernhard Lippe (geboren in Polen dichtbij Auschwitz en waar hij opgroeide tot 12 jaar) werd geselecteerd en geschoold door IG FARBEN (het allergrootste ZioNAZI industrie-conglomeraat met hun vernietigingskampen) als internationale SS-spion werkend voor Dulles, Churchil, Canaris, Gehlen alsmede om een nieuwe dynastie te stichten in Holland.

  De rest is verborgen verleden behalve dan dat Berhard Lippe tijdens en na WW2 ook vol verve de KLM-vluchten vanuit Zurich realiseerde voor de ZioNAZI “Paperclip”-operatie alsook het veiligstellen ondersteunde van de enorme oorlogswinsten van de ZioNAZI Banksters-organisatie geleid door Bohrman en Dulles voor de Rotschilds en Rockefellers.

  Stottenberg is ook een van de vele bedriegers, oorlogsmisdadigers, massa-moordenaars in dienst van diezelfde ZioNAZI Banksters Cartel als NATO-CIA-puppet en voordien CIA-Big Pharma-Gavi-Bill-Gates-puppet en dus ook een “enge vriend” van een andere puppet Markje R….. en de Hongaarse SS-collaborateur Schwarz (aka Soros) en de ZioNAZI WEF-waanzinnige Klaus wiens familie ook de WW2-oorlogsindustrie van Hitler op gang hield.

  Niet te vergeten anderen met ZioNAZI/STASI verleden zoals Scholz, Merkel, Baerbock, Von der Lijden (Nazi Albrecht-familie die Aldi bezitten en haar man ook een Pharma-puppet) en de Rusland-hater Timmerman die voor de Militaire Inlichtingendienst en CIA jarenlang op de ambassade in Moskou spioneerde etc.etc. en dus later de uitgelezen man was voor de false flag-MH17-operatie en samen met Markje … meteen de eerste minuut wist te vertellen dat Putin het had gedaan om vervolgens een perverse walgelijke anti-Rusland propagansa-show op te voeren over de dode lijken, daarbij ondersteund door mede-PVDA-Bilderberg-landverrader-volksverlakker Samson zoals nu zijn rechterhand in de EU-dictatuur.
  Zoals steeds met CIA-operaties, werden met MH17 gelijktijdig diverse van hun doelen verwezenlijkt.

  Naast de walgelijke anti-Rusland propaganda was het tevens hun doel de hun sinds WW2 lopende Aids & Corona-5G-BioWarfare-programma’s te bevorderen door nagenoeg alle top-Aids-specialisten in MH17 op te ruimen die het hun CIA-agenten en bedriegers Fauci en Robert Gallo erg moeilijk hadden kunnen maken.
  Daarmede werd tevens hun volgende Corona-BioWarfare-H1N1-virus met een aanzienlijk hogere sterfte-% van over 50% in de komende jaren in te zetten (door Fouchier-Osterhaus-Koopmans vanaf 1990 in het BioWarfare-lab in de Erasmus-universiteit in Rotterdam en RIVM ontwikkeld en betaald door de CIA) veilig gesteld. Bedriegers Fauci/Gallo wisten dat Corona in de basis een Aids-virus is dat eerder werd bevestigd door wetenschappers van naam die ze koud gesteld hebben.

  Sprake is van een kleine enge ZioNAZI wereld van ZioNAZI Banksters en hun puppet-families zoals de Bush’s, Cheney’s, Trump’s, Clinton’s, Biden’s, Blinken’s, Nuland etc.etc. nagenoeg alle uiteindelijk AshkeNAZI van Khazaria (Ukraine)-afkomst die zich gigantisch rijk hebben gestolen met oorlogsmisdaden, massamoord en genocide en dit voortzetten nu in hun WW3 met hun “Rockefeller-Bilderberg-Deagle-WEF-Agenda 21-30” voor 90%-depopulatie en 100% wereld-eigendom voor de ZioNAZI (zonder al die nutteloze eters die insekten behoren te eten volgens die idioten).
  Zoals met de VOC en WIC lopen de UK en Holland voor veel geld weer fanatiek voorop in de fascists WW3 samen met de gehate ZioNAZI-yankees.

 8. Na bovenstaand gelezen te hebben en begrepen dat Stoltenberg verdwijnt als NAVO baas, kan het niet anders dan dat Mark R. zijn vervanger wordt.
  Want er zal weer een leugenaar aangesteld moeten worden en als er één grote leugenaar bestaat, dan is hij het wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in